TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Diouf39 2006-02-27, 8:51 am

Na szerokości 2 metrów po obwodzie boiska nie ma śniegu a na pozostałej części płyty wbite mierniki pokazujące grubość pokrywy śnieżnej ( 21-23 cm ). Potrzeba dużo pracy aby zniknął śnieg z całego Estadio i odpowiedniej temperatury do osuszenia zmarzniętej na "kość" płyty.
Diouf39

Postprzez MrCricket 2006-02-27, 8:58 am

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):
musztra napisał(a):Dzisiaj zaczęli odśnieżać śnieg z płyty głównej

:shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

nie mogłem sie powstrzymac ;)

Robili cokolwiek w zime ? [/b]

Żyli nadzieją, że nadejdą upały i problem sam się rozwiąże :D
MrCricket

Postprzez Przemek26 2006-02-27, 1:46 pm

http://www.sosnowiec.info/modules.php?n ... e&sid=3247

Szlag mnie trafia jak to czytam i temu podobne wypowiedzi.
Jaskiernia jest prawie na każdym meczu hokeja. W piątek na PO tez pewnie będzie. Kibice powinni wyrazic co sądzą o nim i tych wszytskich obsraj dupach z Urzędu Miejskiego co niby tak głoszą że Ludowy będzie gotowy jak awans będzie. Banda gnoi i darmozjadów.
Przemek26

Postprzez MarcelZS 2006-02-27, 2:31 pm

DO PRZEMEK26

Kolego wyluzuj, problem nie jest taki prosty jak ci się wydaje, weź pod uwagę, że kibice i klub to nie pępek świata i nie jesteśmy jedyną grupą społeczną naszego miasta, która wysuwa rządania względm UM i Prezydenta Sosnowca.
Twoje inwektywy, pomimo mojej dezaprobaty dla działań rządzących naszym miastem trochę wykraczają poza dobry smak i napewno wzawiska nam nie pomogą.

Dla mnie nie ma innej drogi jak "współpraca" z UM i to na różnych szczeblach, tj. Klub, Kibice, Mosir.

Mamy to co mamy, nich klub zrobi awans to zobaczymy, czy Jaskiernia i kumple spełnią obietnice.

Jasne, że musimy walczyć o swoje, ale musimy walczyć i pokazywać się z jak najlepszej strony, zwiększać frekwencje na meczach, robić świetną atmosferę - tak aby media pisały, że Ludowy jest za mały, za stary itd dla tak "wspaniałej publiczności".
:!:
MarcelZS

Postprzez Przemek26 2006-02-27, 3:03 pm

MarcelZS napisał(a):DO PRZEMEK26

Kolego wyluzuj, problem nie jest taki prosty jak ci się wydaje, weź pod uwagę, że kibice i klub to nie pępek świata i nie jesteśmy jedyną grupą społeczną naszego miasta, która wysuwa rządania względm UM i Prezydenta Sosnowca.
Twoje inwektywy, pomimo mojej dezaprobaty dla działań rządzących naszym miastem trochę wykraczają poza dobry smak i napewno wzawiska nam nie pomogą.

Dla mnie nie ma innej drogi jak "współpraca" z UM i to na różnych szczeblach, tj. Klub, Kibice, Mosir.

Mamy to co mamy, nich klub zrobi awans to zobaczymy, czy Jaskiernia i kumple spełnią obietnice.

Jasne, że musimy walczyć o swoje, ale musimy walczyć i pokazywać się z jak najlepszej strony, zwiększać frekwencje na meczach, robić świetną atmosferę - tak aby media pisały, że Ludowy jest za mały, za stary itd dla tak "wspaniałej publiczności".
:!:

Może i zbyt ostro zareagowałem na wypowiedź Pana Jaskierni. Ale jak to nazwałeś "współpraca" i temat stadionu nie jest tematem powstałym wczoraj. Te wszystkie ankiety sondy rozmowy spotkania w UM to juz jest dość długo . I co . Efektów żadnych. Znów dołożą ze 100 krzesełek i kawałek dołożą dachu na krytej i znów spokój na pół roku?. Nie mam na myśli tutaj akcji kibiców w stylu Jaskierna i tam inni Ty H.. , K... i tp itd. Juz bardziej coś na wzór akcji Kibiców Legii w sprawie żylety. A wyzwiska cóż było są i pewnie będą . Według mnie to tak jak powiedziałem banda gnoi i darmozjadów . Byle się pokazać publicznie coś obiecac jak to się oni interesuja sportem w mieście Budować swój wizerunek po najmiejszej lini oporu.
Przemek26

Postprzez Codino 2006-02-27, 3:32 pm

Pan Jaskiernia powiedział: "zobaczymy po wyborac\", no więc zobaczymy, co już nowe władze z tym problemem zrobią :lol:
Codino

Postprzez bartekcz92 2006-02-27, 4:31 pm

A moze by na jakims meczu (najlepiej po Widzewie) zaprotestowac i zrobic transparent z napisem ,,Dacie stadion ,damy doping"?? Co wy na to??
bartekcz92

Postprzez tomi2509 2006-02-27, 4:39 pm

bartekcz92 napisał(a):A moze by na jakims meczu (najlepiej po Widzewie) zaprotestowac i zrobic transparent z napisem ,,Dacie stadion ,damy doping"?? Co wy na to??

fajnie to wymysliles. dno
to moze niech dadza ci darmowe wejscie to przyjdziesz na mecz!!!!
tomi2509

Postprzez Przemek26 2006-02-27, 4:46 pm

tomi2509 napisał(a):
bartekcz92 napisał(a):A moze by na jakims meczu (najlepiej po Widzewie) zaprotestowac i zrobic transparent z napisem ,,Dacie stadion ,damy doping"?? Co wy na to??

fajnie to wymysliles. dno
to moze niech dadza ci darmowe wejscie to przyjdziesz na mecz!!!!

Zgadzam się . ja nie miałem na myśli bojkotu kibiców.
Walczymy o awans. A piłkarze nie są od budowania stadionu.Musimy ich nieść dopingiem do Ekstraklsay
Przemek26

Postprzez YOOSHKY 2006-02-27, 6:05 pm

Sorry, nie moglem sie powstrzymac, wiem ze juz go zbesztaliscie, ale poraza mnie totalny kretynizm, nominuje ten post do najdurniejszego postu w roku oraz najbardziej debilny pomysł. Tomi dobrze to oceniłeś tylko zbyt delikatnie...
YOOSHKY

Postprzez PawełK 2006-02-27, 10:13 pm

YOOSHKY napisał(a):

Sorry, nie moglem sie powstrzymac, wiem ze juz go zbesztaliscie, ale poraza mnie totalny kretynizm, nominuje ten post do najdurniejszego postu w roku oraz najbardziej debilny pomysł. Tomi dobrze to oceniłeś tylko zbyt delikatnie...

i po co mu jedziesz? zamiast wytłumaczyć? sądząc po jego nicku jest młody a że z pomysłem trafił jak łysy grzywą w kant kuli to inna sprawa...
PawełK
pyszałek

Postprzez YOOSHKY 2006-02-28, 12:32 am

Masz racje, niepotrzebnie sie uniosłem. Sorry. Nastepnym razem policze do 10-ciu i wezme gleboki oddech...
YOOSHKY

Postprzez bartekcz92 2006-02-28, 9:29 pm

Chciałbym wszystkie osoby ,które wkurzył i obrazil mój post o protescie przeprosic! Nie wiem co mnie napadło ,żeby napisac taką głupote! Zgadzam się z tym co napisał Przemek26 to nie wina piłkarzy! W pełni nauczka w postaci ,,beszt" mi sie nalezala i konsekwencje poniosłem! Ale post tomiego2509 mnie wkurzył! Co jak co na bilet sam sobie funduje , chętnie dorzucam na oprawe i dopinguje Zagłębie i nikt mi za to nie musi dawac pieniędzy! Jeszcze raz sorry!
bartekcz92

złożony problem prezentacji

Postprzez Blajpios 2006-02-28, 11:43 pm

Bardzo ucieszyłem się, że młodzian bartekcz92 dzielnie się bronił - przeprosił za to, co wyszło koślawo, ale ruszył nawet do ataku, gdzie poczuł się dotknięty. Poczuł słusznie. Wcześniej nie pisałem, bo już pojawił się głos wskazujący, że to młody przecież człowiek i nie można się pastwić - ale teraz śpieszę ubiec tych, co znowu by chcieli wskazać, że nie do końca zrozumiał i chcieliby "wsiadać" na niego. Cała sprawa bowiem ma więcej wątków - i czym innym jest płacenie za bilet a czym innym domaganie się jakiejś troski o kibiców ze strony klubu. Na przykład to warto uwzględnić za wczasu, nim się jakiś tutejszy "guru" znów oburzy na tę dumę chłopaka, że płaci, kwoty pewnie dla niego znaczne. A mimo to - jak pisałem - wątków jest więcej.
Dalej więc: co innego jednak jest taka prezentacja w I lidze, gdzie są bogatsi i inne wymagania co do poziomu - a co innego w II lidze. Czymś niezwykłym jest, że kibice sami chcą robić prezentację - ale nie jest to typowe i nie należy stawiać alternatywy tak ostro, że "rób sam albo nic nie mów". Należy natomiast docenić, że są tacy, co jednak chcą się zaangażować. Naprawdę są to ewenementy, które należy cenić - choć jednocześnie przy pewnym rozumieniu kibica, "Kibica Zagłębia": jest to i wspaniałe i naturalne dla zagłębiowskiego kibica.
Nie zmienia to jednak faktu, że i klub powinien mieć odpowiednio zaangażowane podejście. Pozostaje jednak prawdą: w wymaganiach od klubu, jako zasadniczy poziom odniesienia należy brać II ligę, nie I. Co nie zmienia faktu, że - wrócę - jednak dbanie o kibica, docenianie go, jednak należy do obowiązków swoistych klubu, nawet jeżeli nie stać np. klubu: to kibice nie powinni wyczuwać, że "są olewani".
Tak więc, zdziwiło mnie, że chcący zorganizować prezentację dla kibiców - gotowi są zaprosić nawet p. Rudego. Być może - to dowód dalekowzroczności kibiców. Może jest perspektywa zysków z takiej postawy. W porządku, wtedy rozumiem.
Gdyby wszakże było inaczej, gdyby tych zysków nie było widać, to raczej proponowałbym rozmawiać z p. Rudym o... zgodzie na udział zawodników. Mniej więcej w tym stylu, choć pewnie dyplomatyczniej: "Ponieważ wiemy, że Pan olewa, nie ruszają Pana sprawy kibiców, to nie chcemy wystawiać Pana na trudną sytuację. Chcemy tylko prosić o zgodę formalną na udział zawodników w prezentacji - by potem nie mieli kłopotów. Panu nie chcemy zawracać głowy i kłopotać zaproszeniem, ale będziemy wdzięczni, jak zawodnicy będą mogli spokojnie uczestniczyć".
Blajpios

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2006-03-01, 2:53 pm

musztra napisał(a):Dzisiaj zaczęli odśnieżać płyte główną Ludowego

Cos im to slabo idzie. Bylem na stadionie dzisiaj cala murawa zasypana nie mowiac juz o trybunach !!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna