Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez olo69 2005-12-08, 3:54 pm

Odnosnie Sypniewskiego, uwazam, ze taki zawodnik by sie przydał
olo69

Postprzez W@llace 2005-12-08, 4:04 pm

Jasne,ze by sie przydal...narazie to jest bardzo zle,znowu pozyskamy zawodnikow z 4 i 3 ligi...

Nie rozumiem naszej polityki transferowej,nie potrafie zrozumiec dlaczego tak jest tylko u nas,inne klubu szukaja dobrych ,doswiadczonych pilkarzy.Tak jak ktoś napisał wczesniej Legia wystawila liste komu juz dziekuje,warto byloby sie tym zainteresowac,a nie szukac pilkarzy z 4 lig.Z całym szacunkiem dla Kruszynskiego,miał to byc lepszy talent niz Pitry i wiemy jak bylo.Takze pozyskiwanie zawodnikow z nizych lig jest mniej prawdopodobne niz tych doswiadczonych z I,II ,ze beda spelniac oczekiwane wymagania...
W@llace

Postprzez emdżej 2005-12-08, 4:09 pm

Sport napisał(a):Wojciech Grzyb, pomocnik Odry Wodzisław, chętnie widziany byłby w szeregach Zagłębia Sosnowiec – tak dowiedzieliśmy się z nieoficjalnych źródeł. Dyrektor klubu Wojciech Rudy nie ekscytuje się tą informacją.
- O ile mnie pamięć nie myli ten piłkarz ma ważny kontrakt z Odrą. Nie będę potwierdzał ani też zaprzeczał. Wokół naszych transferów panuje cisza, choć wszyscy wiemy, że sprowadzimy dwóch, trzech zawodników. Do zakończenia sezonu ligowego pozostało jeszcze kilka dni i musimy cierpliwie czekać na jego zakończenie. Nie wiem jak wyjaśni się sprawa Przemka Pitrego. W jego przypadku są trzy rozwiązania: podpisze transfer definitywny w innym klubie, u nas będzie walczył o miejsce w jedenastce lub wyląduje w rezerwach. Innego wyjścia nie ma.

Kelechi Iheanacho podpisał 2,5-roczny kontrakt z Widzewem, choć wcześniej mówiło się, że wyląduje w Sosnowcu. - Widocznie rozmawiał z kilkoma klubami i wybrał najlepszą ofertę – zdawkowo odpowiedzial Rudy. - Zapewniam jednak, że do transferów dojdzie.
Dyrektor Rudy prowadzi ponoć również rozmowy z Piotrem Bajerą, choć ten ostatni jest ponoć po słowie z KSZO Ostrowiec.
emdżej

Postprzez mdc dg 2005-12-08, 4:11 pm

Jak już mówiłem nie dla psa kiełbasa :lol: Zapomnijcie w końcu o 1 lidze nie ma na to hajsu i nie będzie :lol: Śmieszny jest ten klub skoro można pozyskiwać tylko zawodników z kartą na ręku w wieku 23-28 lat.Cieszmy sie tym co mamy bo bywało gorzej.
mdc dg

Postprzez Cygan 2005-12-08, 4:26 pm

emdżej napisał(a):Może i facet ma 31 lat, ale w podobnym wieku są przecież nasi bośniaccy obrońcy! A co do Sypniewskiego to stać go zawsze na dobrą grę. Wystarczy wymienić kluby w jakich grał. M.in. Wisła Kraków i Panathinaikos

Zgadzam sie w 100%!!! Ja bardzo chetnie widziałbym tego zawodnika u nas. Bardzo dobry technik, niesamowite przyśpieszenie, przegląd pola... Co tu duzo mówić, to byłoby super wzmocnienie! Ale oczywiście jest za stary?! To już są k***a kpiny!!! Przecież Adżem i Małocha (jeszcze jest zawodnikiem klubu) mają po 32 lata. I oni mogli być sprowadzeni, tak?
Dotychczas nie wypowiadałem sie negatywnie o ruchach transferowych naszego klubu, ponieważ pamietajac poprzednią przerwę zimową, czekałem cierpliwie na dobre wzmocnienia (vide Hosic). Ale z taka polityka transferową klubu, to można nogą się przeżegnać!!!
Ostatnio edytowano 2005-12-08, 4:32 pm przez Cygan, łącznie edytowano 1 raz
Cygan

Postprzez MACIEK 86 2005-12-08, 4:27 pm

emdżej napisał(a):
Sport napisał(a):Wojciech Grzyb, pomocnik Odry Wodzisław, chętnie widziany byłby w szeregach Zagłębia Sosnowiec – tak dowiedzieliśmy się z nieoficjalnych źródeł. Dyrektor klubu Wojciech Rudy nie ekscytuje się tą informacją.

W.Grzyb też do nas nie zawita bo ma 32lata
Panie Rudy zawodnikom bez doświadczenia z III i IV ligi STANOWCZO NIE
MACIEK 86

Postprzez olo69 2005-12-08, 4:27 pm

W@llace napisał(a):Nie rozumiem naszej polityki transferowej,nie potrafie zrozumiec dlaczego tak jest tylko u nas....

być moze dlatego, że tak jak to okreslił trener Tochel na spotkaniu w ubiegłym roku - jesteśmy klubem przyzakładowym(uświadomcie to sobie wreszcie)
To włosi daja kasę i to oni ustalają reguły gry, więc czepianie sie trenera czy Rudego mija się w/g mnie z celem.
Tutaj nawet Coperfieldowi ciężko byłoby wyczarować 1 ligę.
Trzeba mieć tylko nadzieje, ze Ci którzy przyjdą (których zaakceptują Włosi) bedą w stanie trochę wzmocnić ten zespół, a dobre przepracowanie zimy pozwoli nam mieć nadzieję na awans.
Odnosnie Tyca strzelił co prawda 9 bramek, ale w tym chyba ze 4 z karnego.
Ale jak to mówią lepszy Tyc niż nic :lol:
olo69

Postprzez Fan 2005-12-08, 4:31 pm

Dobry jest ten przedzial wiekowy 23-28. Wiec nawet z 3 czy 4 ligi nie bedzie to jakis talent na przyszlosc tylko juz stary gracz. Moze niedlugo w klubie wprowadza ograniczenia co do rozmiaru buta - nie no to jest dobre.
Sypniewski pewnie ze jak najbardziej by sie przydal - konkret wzmocnienie lini napadu z Zubanem mogliby stowrzyc niezly atak. Zreszta taki zawodnik to juz od razu indywidualne krycie przez jakiegos obronce z druzyny przeciwnej.
W.Grzyb - :roll:
Fan
Working Class

Postprzez MrCricket 2005-12-08, 4:54 pm

Ja sądze, że Włosi mają problemy z kasą i najwyraźniej będą chcieli stopniowo wycofywać się z finansowania Zagłębia, a my kibice- o tym nie wiemy. Chcieli na polskiej piłce zarobić, ale się przeliczyli. Tak osobiście interpretuję ich oszczędność.
Jeśli chodzi o obawy przed zawodnikami powyżej 30 lat-to chyba Bała i Małocha walnie się do tego przyczynili. Sypniewski jeśli chodzi o umiejętności to wyróżniałby się nawet w ekstraklasie, ale wszyscy wiemy jaką on ma psychikę i dlaczego pałęta się tylko w polskiej 2 lidze.

Czyli hasło "gramy o awans" trzeba zmienić na "spróbujemy powalczyć o trzecie miejsce"
MrCricket

Postprzez mike79 2005-12-08, 5:09 pm

MrCricket napisał(a):Ja sądze, że Włosi mają problemy z kasą i najwyraźniej będą chcieli stopniowo wycofywać się z finansowania Zagłębia, a my kibice- o tym nie wiemy. Chcieli na polskiej piłce zarobić, ale się przeliczyli..."

Z całym szacunkiem ALE CO CHCIELI ZROBIĆ ???? :)
NIKT,NIGDY I NIGDZIE W UCZCIWY SPOSÓB(a za taki uważam sponsoring) NIE ZAROBI(Ł) NA POLSKIEJ PIŁCE !!
Zapewniam Cię że ludzie pokroju Naszego prezesa MAJĄ ZDECYDOWANIE "LEPSZE" FORMY ZARABIANIA PIENIĘDZY...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Zibi33 2005-12-08, 8:12 pm

Taki zawodnik ja Igor Sypniewski to skarb.
Sypek to świetny klasowy zawodnik który byłby dużym wzmocnieniem dla Zagłębia, a dodatkowo ściągnąłby więcej kibiców na stadion, ludzie chodzą na mecze oglądać gwiazdy którą Sypniewski niewątpliwie jest.
Bała i Małocha przy nim to pionki.

Trenerze Tochel przekonaj naszego kochanego prezesa.
Zibi33

Postprzez WOJTEK 2005-12-08, 8:38 pm

W Zewie Kazimierz gra mój kolega. Jest napastnikiem, ma 24 lata, jes tnajlepszym strzelcem Zewa. Warto go spróbować.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Fan 2005-12-08, 8:54 pm

Marcin Chmiest (N - Cracovia, Górnik Łęczna), Ahmed Ghanem Soltan (O - ?), Tomasz Jarzębowski (P - Wisła Płock), Paweł Kaczorowski (O - Wisła Kraków), Daniel Lopes Cruz (O - Pogoń Szczecin), Jacek Magiera (P - Legia II Warszawa), Mirko Poledica (O - Szkocja, New York/New Jersey MetroStars), Marcin Smoliński (P - Saint Johnstone FC), Tomasz Sokołowski II (P - Górnik Łęczna), Aleksandar Vuković (P - ?), Dariusz Zjawiński (N - Saint Johnstone FC)

I raczej wiekszych szans na nikogo z tego grona nie mamy. Byli Legionisci raczej nie dla nas.
Fan
Working Class

Postprzez FIGHTER1906 2005-12-08, 9:19 pm

Bez urazy ludzie, ale jakie wy nazwiska wymieniacie :lol:

Sypniewski, Grzyb, goście z byłej Legii... :lol: jak któryś z nich dojdzie do nas to będzie naprawdę sensacja transferowa :lol:

Raczej trzymajmy się takich piłkarzy, o których napisał Wojtek, bo to już jest b. realne.
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez ALOSZA 2005-12-08, 9:33 pm

Ktoś wyżej mądrze napisał, że Włosi poprostu nie chcą awansu i dlatego nie kupią nikogo kto "przypadkiem mógłby sie przyczynić do awansu".
No niby wierze ale chyba trzeba spoijrzec prawdzie w oczy....inne znane kluby czekały dłużej ...ti i mu ( JA NA BANK ) poczekamy
ALOSZA
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna