Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-21, 1:12 pm

Kol.ZGREDOS - TO JEST MOJE ZDANIE ZA KTORE BIORE ODPOWIEDZIALNOSC - Jesli trener K.Tochel jest w Klubie to AWANS jest
PEWNY, oczywiscie trener poprosi o 2-3 zawodnikow.
Modernizacja (swiatlo, podgrzewana murawa) wiaze sie z AWANSEM, NOWY STADION - wiaze sie z AWANSEM.
Trener AWANSUJAC z druzyna do I ligi - daje wszystkim decydentom atuty do reki, aby dzialali w konkretnym kierunku i to w miare szybko.
Brak AWANSU zatrzymuje dzialania lub je przesuwa w czasie na lata.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Wychowany w Sosnowcu, wierny Zaglembiu, Wdzieczny Tochlowi.

Postprzez Wychowanek 2005-11-21, 6:00 pm

Chcialbym udzielic pelnego poparcia dla Krzysztofa Tochla, to on byl z zaglembiem od 5 ligi i nie zostawil go w trudnej sytuacji tylko po awansie do 2 ligi, tylko on i moze jeszcze Dawid Skrzypek zostawili na Ludowym najwiecej zdrowie z obecnej ekipy. Zawsze co powiedzial to zrealizowal glównie chodzi o awans, biorác pod uwage to ze wiosna nalezala zawsze do Zaglebia ( pisze o czsach gdy byl tu Tochel a nie jakies inne podpierdulki) jestem pelen optymizmu ze w przyszlym sezonie bédziemy sie mogli pokazac na pierwszym frácie. Jezeli by sie tak nie stalo to wedlug mnie nic sie nie stanie bo 2 Liga zawsze byla wyrównana i grajá tu naprawde dobre firmy które w ilosci 7 druzyn tez majá w planach awans. Najwazniejsze ze jest stabilna sytuacja mamy super trenera w najbizeszej przyszlosci transfery(podejrzewam trafione).

Nie dziwie sie trenerowi ze poruszyl temat 14 i 15 latków bo jak czytam, wypowiedzi tutaj to nie koniecznie muszá byc to posty pisane przez 14 i 15 latków ale sá na takim poziomie, chcialbym wiedziec czy te osoby co krytykujá treneta Tochla byly z Zaglebiem w 5 lidze tak jak On, bo jak pamiétam frekwencja na trybunach lub przy lini bocznej treningowych nie byla tak duza jak frekwencja wypowiadajácych sie na tym forum znafców sockera którzy pilke znajá z telewizyjnej Ligi Mistrzów i 3 meczach w sezonie na ludowym.

Ze swojej strony chcialem podziekowac calej Ekipie która wlozyla wysilek w mecze(niestety niektórym pilkarzá braklo umiejétnosci lub zaangarzowania) za tá runde a szczególnie Krzyskowi Tochlowi bez którego zs pewnosciá nie bylibysmy tutaj Gdzie jestemy a zdecydowanie nizej.

Teraz jestem w Cardiff , gdzie króluje Cardiff City i oni sá dla mnie wzorem, liczy sie dla nich Klub bez wzglédu na wyniki i pozycje po kazdym meczu sá zegnani brawami w przeciwienstwie do Ludowego gdzie przyspiewka "czy wygrywasz, czy nie ja i tak kocham Cie" Jest spiewana na poczátku meczu, a na koniec po przegranej lecá bluzgi. Proporcjonalna sytuacja jest teraz gdzie mamy pól sezonu tylko 5 punktów straty do lidera i wszyscy chcá zmian co wlasnie charakteryzuje polská chorá pilke gdzie w pierwszej Lidze jest teraz juz 12 zmian na stanowisku trenera. Poprostu glupota tak jak wymysl z 3 godzinnymi treningami na koniec ciézkiej rundy jesiennej, przed dalekim wyjazdem z silná ekipá Jagi. To tak samo mogli zagrac jakis sparing na maxa godzine przed meczem w bialymstoku, teraz owszem paru graczom by sie przydalo.
Zadko sie wypowiadam bo trzepie mnie :evil: jak czytam niektóre wypowiedzi ale jak ktos nadaje na tak zasluzonego czlowieka jak Krzysztof to musze zareagowac.Pozdro dla Polski i Zaglembia - wiosna bédzie nasza :!: :!: :!:
Wychowanek

Postprzez W@llace 2005-11-21, 6:23 pm

Zagłębie a nie Zagłembie...

kazdy raczej powinnien wiedziec jak sie pisze :roll:
W@llace

Postprzez MrCricket 2005-11-21, 10:57 pm

Do Wychowanek-przynosisz hańbę klubowi ! Jak można napisać robić takie błędy i jeszcze w nazwie klubu ? :shock: :evil:
MrCricket

Postprzez tomas1906 2005-11-21, 11:24 pm

Ja po tym programie odnioslem wrazenie ze jednak trener troche sie obawia o posade ale najbardziej mnie zdziwilo jak powiedzial o tych 14 letnich forumowiczach co niby wywieraja presje na wlasciciela klubu panie Krzysztofie jestem za tym by dac panu szanse ale nie mozemy zapomniec o obietnicach jakie byly przed sezonem a tlumaczenie ze to pilkarze nie strzelaja z metra do bramki jest nie na miejscu bo ktos tych pilkarzy do klubu sciagnol a wiec drodzy pietnastolatkowie nie wytwarzajcie presji bo trener odejdzie a nalezy mu sie szansa poprowadzenia druzyny na wiosne
tomas1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-22, 1:29 pm

Napisze krotko Sosnowiec to nie Krakow u nas panuje zdrowy rozsadek.
Idziemy do AWANSU z tym samym NASZYM trenerem i teraz bojcie sie
przeciwnicy bo WIOSNA nadchodzi.
Jest mi lekko i sympatycznie. Panie Krzysiu zycze powodzenia na WIOSNE/2006.
Pozdrawiam Wszystkich
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez keff79 2005-11-22, 1:35 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Napisze krotko Sosnowiec to nie Krakow u nas panuje zdrowy rozsadek.
Idziemy do AWANSU z tym samym NASZYM trenerem i teraz bojcie sie
przeciwnicy bo WIOSNA nadchodzi.
Jest mi lekko i sympatycznie. Panie Krzysiu zycze powodzenia na WIOSNE/2006.
Pozdrawiam Wszystkich
Tadeusz

Dzięki!

Co jakiś czas zaglądałem na stronke.. z lekkim strachem przed tą bardzo złą informacją.. no ale p. Tadeusz zawsze ma sprawdzone info, także dzięki za uspokojenie!

No i p.Motto pomimo, iż to Włoch powstrzymał południowy temperament i pokazał że nie jest w gorącej wodzie kąpany.. tj. niektórzy prezesi. Będzie dobrze! :wink:
keff79

Postprzez dziubol 2005-11-22, 5:01 pm

Bardzo rzadko ze wzgledu na panujące na forum wieśniactwo 15-latków pozwalam sobie na zabranie glosu jednak reakcje na wypowiedż Wychowanka skloniły mnie do napisania paru zdań. Po pierwsze uważam, że zwracanie uwagi koledze w sposób chamski i prostacki na popełnione błędy ortograficzne jest niestosowne i jednoznacznie swiadczy o niedowartościowaniu "profesorów". Nie sądzę, aby negowanie w ten sposób wypowiedzi swojego kolegi było twórcze dla tego forum. Jestem pewien że w/w stosunkowo niedawno temu przybyli wraz ze swoimi rodzicami na Ziemię Zagłębiowską i z tego powodu odczuwają pewien dyskomfort parweniusza. Pragnę poprzeć idee wypowiedzi kolegi Wychowanka i identyfikuję się z nim w 100%.
dziubol

trener

Postprzez dziejus 2005-11-22, 9:36 pm

Dzisiaj miało się odbyć spotkanie Prezesa,trenera,dyrektora i kapitana.Nie wiem czy się odbyło ale zapanowała złowroga cisza i to mnie niepokoi.Czy ktoś coś wie czy czeski film?
dziejus

Re: trener

Postprzez Przemek26 2005-11-22, 10:10 pm

dziejus napisał(a):Dzisiaj miało się odbyć spotkanie Prezesa,trenera,dyrektora i kapitana.Nie wiem czy się odbyło ale zapanowała złowroga cisza i to mnie niepokoi.Czy ktoś coś wie czy czeski film?

Zgadzam siÄ™ ta cisza jest strasznie deprymujÄ…ca.
Czy ktoÅ› wie co jest grane?????
Przemek26

Postprzez Leyton 2005-11-22, 11:04 pm

Leyton

Postprzez olo69 2005-11-22, 11:05 pm

Leyton napisał(a):UFFFFF !!! :D :D :D

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3027394.html

byłeś szybszy o jakieś 30 sekund :lol:
olo69

Postprzez Przemek26 2005-11-22, 11:26 pm

Leyton napisał(a):UFFFFF !!! :D :D :D

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3027394.html

Ale ulga . No to wiosna nasza. Chyba ktoś tu zaspał z tą informacją.
Ale po co było tyle szumu ze wyleci 5-6 piłkarzy jak sie pewnie okaze że zostaną wszyscy plus 2-3 nowych zawodników.

Ale jest sie z czego cieszyć .
Przemek26

Postprzez lys1975 2005-11-23, 12:42 am

:D Radość wielka :!: :!: :!: Tym bardziej że i zawodnicy wyrazili skruchę i stanęli murem za swym trenerem!!!Czekamy na wiosnę :!: :!: :!:
lys1975

cieszÄ™ siÄ™... ale...

Postprzez Blajpios 2005-11-23, 1:01 am

Ale czy to pomoże do rozwoju w czymś naszym typowo polskim zapaleńco-kompleksiarzom, którzy najpierw wylewają swe żale bluzgając - a potem wpadają w panikę, że ich opinie mogły być niesprawiedliwe lecz zaważyły?
Drugie "czy" jeszcze trudniejsze: ciesząc się i gratulując (mimo wszystko, bo jednak wpadka w małym stopniu była, choć K. Tochel zwykle prowadzi na jesień szykując się do wiosennego ataku, więc bez nacisku na pierwsze miejsca) - więc i gratulując pomimo wpadki zostania K. Tochelowi: czy to mu jednak pomoże i do dorastania do coraz trudniejszej roli trenera w wyższych klasach, więc organizującego coraz bardziej skomplikowane życie społeczności ludzi i rywalizujących o wyższe cele i często między sobą ale na poziomie coraz wyższego profesjonalizmu, aż po Ligę Mistrzów? Czy ten rozwój też PT Trener bierze pod uwagę u siebie? - że nie wystarczy powytykać palcem zawodników, że trzeba się od tego powstrzymać, że już nawet nie wolno tak się wyładowywać np na konferencji, że jednak trochę nielogiczne jest np mówienie "tak, zawodnik przestrzeli a trenera zwalniają"? Przecież: może właśnie dlatego, że nie wyszkolił tak, by w chwili decydującej, przy dużym stresie nie przestrzelił? Może od tego jest trener, Panie Trenerze?
Tak więc, zadaję te swoje "czy" tak do PT Kibiców, jak do PT Trenera.
Ale oczywiście, że się cieszę, choć po wpadce małej jesiennej, emocje będą duże i nie będzie tak łatwo. Cieszę się, że drugą zagłębiowską drużynę - Szczakowiankę - Trener (i słusznie) mógł dać za wzór waleczności. Cieszę się też, że drużyna zdaje się stwarzać już monolit, skoro Trener występował broniąc (?) Zawodników u Prezesa a Zawodnicy Trenera i to chyba nie tylko jako "kolesie załatwiający sobie dalsze trwanie wygodnego układu". To pozwala wierzyć: jednak w zwycięską wiosnę. Oby!
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników