TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez CZaRnYY 2005-10-27, 9:58 am

twari napisał(a):
ASTER napisał(a):a wie ktoś ile wynosi budżet Sosnowca, jaki procent jest przeznaczony na cele sportowe, ile na modernizację obiektów sportowych???Jaka kwota jest w rezerwie??
To pozwoli nam na dalszą analize i gdybanie :wink:

To pytanie spedza sen z powiek najwiekszym uczonym tego swiata... :)

Za to ja wiem...
http://www.bip.um.sosnowiec.pl/dokument ... t=bud%BFet
CZaRnYY

Postprzez darco 2005-10-27, 11:57 am

kwachu napisał(a):Następna będzie pewnie hala do szermierki... :? :evil: A stadion pewnie poczeka...

Jak ktoś by z głową zaprojektował, to hala do szemierki mogłaby się znajdować pod nowoczesną trybuną na stadionie. I wszyscy byli by zadowoleni :)

PS Mam tylko nadzieje, ze ta odznaka jest tyle warta, co dotychczasowy remont :wink:
darco

Postprzez mike79 2005-10-27, 12:12 pm

Czytając info ze strony głównej:"...Nagroda została przyznana za wydatną pomoc prezydenta w rozwój miejskiej bazy sportowej.W ten sposób doceniony został wysiłek władz miejskich włożony w przebudowę i modernizację Stadionu Ludowego", :shock:
zacząłem się zastanawiać czy to oby napewno info O TYM prezydencie,
O TYM stadionie, O TYM klubie, O TYCH inwestycjach itd ?!?!
Do k............. nędzy toż to JAKIŚ KABARET !!
Proponuję zastanowić się Nam kibicom nad zorganizowaniem referendum. Pytanie brzmiało by:
"Czy Ty mieszkańcu Sosnowca zgadzasz się aby prezydentowi i władzom miasta wybudowano pomnik z tytułu zasług i ich ogromnego wkładu w rozwój i budowę obiektów sportowych w Naszym mieście, ze szczególnym uwzględniem STADIONU LUDOWEGO ?? " :)

Jeszcze kilka tego typu historyjek i zaczne się poważnie zastanawiać czy mieszkam w mieście SOSNOWIEC czy ŚMIECHnowiec...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez MarcelZS 2005-10-27, 12:14 pm

Kolga koledze dał nagrodę
- Panie Kaziu do roboty, bo jest co robić a czas ucieka -
MarcelZS

Żarty...

Postprzez krzysiek srodula 2005-10-27, 2:55 pm

Sosnowieccy politycy - ze szczególnym uwzględnieniem Kazia G., Zbyszka J., a także niedoszłych gwiazd parlamentu - Grzegorza P., a szczególnie (!!!) Macieja A. to przede wszystkim dużo mówią...

Szczególnie wtedy, gdy zbliżają się wybory. Można ich wtedy nawet spotkać na stadionie czy hali... Szukają głosów...
A głosy kibiców Zagłębia, domagają się działań - potrzebujemy stadionu spełniającego europejskie i polskie normy, propagowania sportu, itp.!!!

Poza tym, męczą mnie już bzdurne wypowiedzi o górce na Środuli - ludzie przecież te "kolarskie igrzyska" ściągają "prawdziwe" tłumy (czytaj garstkę) kibiców.
Większości naszych ulubieńców warto "podziękować" w najbliższych wyborach samorządowych.

Liczę, że w końcu doczekamy się I ligi dla naszego Zagłębia i władz miejskich wspierających sosnowiecki sport czymś więcej niż populistycznym bełkotem!!!
krzysiek srodula

Komentarz do artykułu "ŚZPN zależy na sosnowieckiej pił

Postprzez Strefa41-200 2005-10-27, 7:15 pm

Wszystkim, którzy byli na ostatnim meczu Zagłębia w trzeciej lidze pragnę przypomnieć słowa prezydenta Górskiego: "będzie stadion, będzie oświetlenie" i tego typu obietnice. Byłem kiedyś na forum gospodarczym odbywającym sie w Domu Katolickim, w którym obok Górskiego uczestniczyli m.in. Buzek i Zych. Zapytałem wtedy prezydenta co ze Stadionem Ludowym, czy dotrzyma obietnicę. Odpowiedział, że miasto przejęło stadion "Niwki", "Czarnych" i musi je utrzymać oraz oczywiście wybudowany został stadion lekkoatletyczny gdyż w Sosnowcu mamy takie piękne tradycje. Fajnie, że stadion lekkoatletyczny, tylko może ktoś mi je przypomni bo inaczej pomyślę, że to jakieś konfabulacje Górskiego. Na dodatek jeszcze coś z wymiarami tego stadionu nie jest tak jak być powinno. Natomiast co do tradycji piłkarskiego "Zagłębia" nikogo nie trzeba chyba przekonywać - 1906!! Tymczasem prezydent nie przewidział większych środków na jego remont i modernizację. Przecież tych kilku gości w beretach z antenką to nie jest prawdeziwy remont. Np. remont sektora gości polegał na wyburzeniu murku. Nie dajmy się ogłupić. Rządzący obecnie politycy przypominają sobie o "Zagłębiu tylko w czasie kampani wyborczej np.: Czarski, Jarzębski. Na szczęście kibice we właściwy sposób powitali miłych gości na stadionie. Pamiętajmy, że Czarski jako Marszałek Województwa Śląskiego wyłożył kasę na stadion w Myszkowie a na "Ludowy" nic nie zostało. Niech sobie wręczają odznaki i odznaczenia. Teraz pewnie Górski wręczy honorowe obywatelstwo Sosnowca komuś z ŚZPN i karuzela się kręci a stadion jest jaki widzimy. Popatrzmy co można zrobić np.: w Kielcach. Nie dajmy się omamić, przecież obecnie żądzącym zależy tylko na własnej du... e "Zagłębie" usiłują wykorzystać tylko do swoich niecnych celów.
Strefa41-200

Postprzez ASTER 2005-10-27, 10:04 pm

Czarny dobra robota!
Z tego co patrzę na całą KULTURĘ FIZYCZNĄ przekazywane są wydatki rzędu ok 13 mln zł?? z ponad 422 mln zł.
Hmm ,no cóż o nowym stadionie chyba możemy zapomnieć.
ASTER

PIerdolenie w bambus...

Postprzez globtroter 2005-10-27, 10:07 pm

wezcie za co on dopstał nagrode??? Bo nie rozumiem........REKA RĘKE MYJE I JESZCZE ...SOBIE BANDA KUR........ ODZNAKI WRĘCZA...NASZ PIŁKA JEST TYLE WARTA CO STADION.. NA KAZIMIERZU... WQEZCIE..PRZESTANCIE ...ZERO SZACUNKU DLA PUSTUCH OBIETN8IC...

PS ...JA TEZ CHCE TAKA ODZNAKE BO PRZYNAJMNIEJ CHODZE NA MECZE CO WEEKEND.. I WIECEJ DAŁEM NIZ ON....DEBILIZM...A P[AN NASZ PREZYDENT NIECH SIE LUICZY Z TYM ZE JAK NADAL BEDZIE TAK PIER.... I OBIECYWAŁ CUDA WIANKI TO KIEDYS DOSTANIE WPIER..... OD KIBOLI I SIE SKONCZY DZIEN DZIECKA W SZPITALU ZA PIENIĄDZE PODATNIKÓW...
globtroter

Postprzez ASTER 2005-10-27, 10:11 pm

[i]Czwartek, 27.10.2005, godz. 12:09
ŚZPN zależy na sosnowieckiej piłce
Przy okazji wręczenia Prezydentowi Miasta Sosnowca Kazimierzowi Górskiemu Odznaki Okolicznościowej Śląskiego Związku Piłki Nożnej z okazji 85-lecia działalności tej organizacji, przedstawiciele związku wyrazili iż zależy im na utrzymaniu dobrej atmosfery wokół piłki w Sosnowcu. Obecnie futbol na terenie Śląska i Zagłębia przeżywa regres, Zagłębie Sosnowiec jest jednym z nielicznych zespołów, który ma szansę liczyć się na krajowej arenie.

Prezydent Miasta Sosnowca Kazimierz Górski otrzymał Odznakę Okolicznościową Śląskiego Związku Piłki Nożnej z okazji 85-lecia działalności tej organizacji. Wyróżnienie wręczył w trakcie dzisiejszego posiedzenia Rady Miejskiej prezes Agencji Rozwoju Lokalnego Jan Szot. Nagroda została przyznana za wydatną pomoc prezydenta w rozwój miejskiej bazy sportowej. W ten sposób doceniony został wysiłek władz miejskich włożony w przebudowę i modernizację Stadionu Ludowego.
Miasto ponadto przejęło jeszcze kilka innych obiektów, m.in. stadiony klubów Czarni Sosnowiec i AKS-u Niwka. Odbierając Odznakę Prezydent Kazimierz Górski zapewnił wszystkich, że to nie koniec inwestycji na Stadionie Ludowym. W tym roku realny staje się awans Zagłębia Sosnowiec do ekstraklasy. Prezydent zapewnił, że dołoży wszelkich starań aby sosnowiecka drużyna nie miała problemów z uzyskaniem pozwolenia na grę na własnym obiekcie. Przedstawiciele Śląskiego Związku Piłki Nożnej nie ukrywali natomiast tego, że zależy im na utrzymaniu dobrej atmosfery wokół piłki w Sosnowcu. Obecnie futbol na terenie Śląska i Zagłębia przeżywa regres, Zagłębie Sosnowiec jest jednym z nielicznych zespołów, który ma szansę liczyć się na krajowej arenie. Dlatego ważne jest aby piłkarze mieli zagwarantowane jak najlepsze warunki do uprawiania tej dyscypliny sportu.[/i]
czy to pierwszy kwietnia??? :shock: :shock: :shock: :shock: :lol:
oblicze samorządu!! Dajcie jeszcze kilka medali!
No i przetopić pomnik KIEPURY a postawić z platyny GÓRSKIEMU! - to mnie satysfakcjonuje, a jak! :twisted:
ASTER

Postprzez MarcelZS 2005-10-28, 7:11 am

Nie krytykujmy - tylko niech Kaziu dotrzyma obietnic !!!!
(Poczekajmy miesiąc - choć znając Prawo Zamówień Publicznych - to już jest za późno by liczyć, że zaczną w tym roku)

Panie Kaziu - Oświetlenie, Zadaszenie i kilka innych spraw a dostaniesz Pan nagrode od nas - czyli szacunek i głosy w następnych wyborach.
MarcelZS

Postprzez barthez 2005-10-28, 8:57 am

W kwestii stadionu widzę tylko jedno rozwiązanie. Trzeba przycisnąć radnych bo niedługo wybory. Widział bym akcje podobną do tej którą zorganizowali kibice Lecha w stosunku do Kompani Piwowarskiej. Determinacja kibiców zakończyła się częściowym sukcesem . Spór zawieszono a 10 gr. z każdego sprzedanego piwa idzie na klub. Co zrobić? Można było by zrobić stronę dotyczącą budowy stadionu/rozbudowy stadionu. Można by zawiązać stowarzyszenie kibiców np. „Wiara która przetrwała” . Stowarzyszenie mogło by wystąpic do rady, prezydenta o konkrety w sprawie budowy. Wszystkie oficjalne odpowiedzi trafiały by na stronę. Przepytywać kolejno radnych jak by czy bliski jest im los Stadionu o ich zdanie. Drążyć , dociekać molestować ich, męczyć a na końcu rozliczyć, rozliczyć i jeszcze raz rozliczyć. Przedstawić sylwetki tych osób z zarządu miasta które blokują idee powstania stadionu lub rozbudowy Ludowego. Zmusić ich do działania bo na razie bagatelizują ten temat. A w czasie kampanii można zrobić tzw. „kampanię negatywna” np. Plakaty ksero z tekstem „kandydatowi na radnego Adamowi Nowakowi już dziękujemy” Stowarzyszenie Kibiców Zagłębia Sosnowiec „Wiara która przetrwała” apeluje do sympatyków klubu i tych którym nie idee jednoczenia Zagłębia Dąbrowskiego o nie głosowanie na wyżej wymienionego kandydata ponieważ ...itd.”. Oni boją się stracić władzę bo władza to kasa. A my musimy zjednoczyć się i zagrozić że pójdziemy gremialnie do urn wyborczych i wytniemy Ich głosując na innych. Wiem że pomysł szkicowy a tekst trochę emocjonalny ale jak my nie zaczniemy ich dusić to będzie dupa nie stadion. Ja mam już dosyć tego ze nie mogę iść na mecz bo ja pracuję do 15 a grają o 14,30 bo nie ma oświetlenia. Mam dosyć zabierania parasola bo mi kapie za kołnierz. Skoro stać Pruszków na budowę nowego stadionu to nas też i niech nikt nie wciska mi kitu że jest inaczej.
barthez

Do MarcelZS

Postprzez Strefa41-200 2005-10-28, 9:01 am

Do: MarcelZS
Przecież Górski nie jest prezydentem od miesiąca!!!
Chyba nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi. Możesz mi wyjaśnić co to jest Prawo Zamówien Publicznych i w czym ono przeszkodziło prezydentowi w realizacji, pustych jak się później okazało obietnic. Zachęcam do przemyśleń, nie tylko nad urną wyborczą.
Pozdrawiam
Strefa41-200

Postprzez gregor 2005-10-28, 9:23 am

barthez twoja myśl jest konkretna , reszta to kwestia doklepania tematu w konkretach działania , wasze posty GÓRSKI taki , GÓRSKI sraki , o dupe potłuc to co rzucił kolo barthez jest warte trudu .DOPÓKI NIE ZACZNIEMY LOBBOWAĆ NA RZECZ STADIONU DOPÓTY, BĘDĄ MIELI WSZELKIE DZIAŁANIA W TEJ MATERII W DUPIE , żadne płacze na jakimkolwiek forum tego nie zmienią zatem zacznijmy cos w tą stronę ,nie oglądając się na tych co z tyłu
nara
gregor

Postprzez MarcelZS 2005-10-28, 9:35 am

DO: STREFA 41-200

Masz racje Kaziu nie jest Prezydentem od wczoraj, ale publiczne obietnice dotyczące budowy oświetlenia oraz dachu zostały wyznaczone na przełom tego roku 2005 i co potwierdził odbierając nagrodę.

Co do PZP - to wszystkie zamówienie organów publicznych powyżej 60.000,00eur wymagają wyłonienia wykonawcy przez przetarg nieograniczony - to oznacza, że aby zacząć budowę w tym roku to informacja, która jest konieczna o przetargu powinna się pojawić już na stronie BIP miasta Sosnowiec oraz Biuletynie Zamówień Publicznych - a jej brak. Kolejna sprawa PZP daj ogromne możliwości odwoławcze przegranym w przetargu - co jest związane z ogromem dokumentacji jaką należy złożyć, (co w branży budowlanej jest szczególnie istotne) - więc w przypadku upartego przegranego może on wydłużać wybranie wykonawcy (podpisanie umowy) nawet przez kilka miesięcy.

Poza tym wiadomo, że sam Kaziu nie zadecyduje o inwestycji - a Radni naszego miasta są różnie usposobieni do Zagłębia.

Pozostaje ich motywować, jak nie wiem, sam kiedyś pisałem że Stowarzyszenie powinno zaistnieć i w takich sytuacjach było by jedną ze stron w rozmowach (bardziej medialną - ale to media decydują o losach polityków), bo z tego co wiem to Włosi cisną Kazia o stadion- a to jest akurat dobra wiadomość.
MarcelZS

Postprzez mdc dg 2005-10-28, 12:46 pm

Moim zdaniem Włosi powinni zaszantażować władze miasta.Albo miasto wykłada kase na stadion albo sponsor wycofuje się z finansowania klubu bo nie widzi perspektyw na rozwój i wtedy może urzędnicy się zastanowią nad swoimi decyzjami.
mdc dg

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna