TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez W@llace 2005-10-24, 8:32 am

barthez napisał(a):Zobaczycie co się będzie działo jak awansujemy :D . Trzeba będzie robić oswietlenie, dach nad 1000 miejsc i podgrzewaną murawę. Władze miasta obudzą się z ręką w nocniku jak to w tym kraju jest w zwyczaju. Będziem tyłać się po jakichś wynajętych stadionach przez cały sezon. A patrząc na tempo ostatnich prac jakie były prowadzone na Ludowym to nawet i kilka sezonów :(

Podobno jesli do konca tej rundy bedziemy na 1-2 miejscu,maja robic oswietlenie!

ja osobicie w to nie wierze! :roll:
W@llace

Postprzez SCORPARO 2005-10-24, 9:35 am

W@llace napisał(a):
barthez napisał(a):Zobaczycie co się będzie działo jak awansujemy :D . Trzeba będzie robić oswietlenie, dach nad 1000 miejsc i podgrzewaną murawę. Władze miasta obudzą się z ręką w nocniku jak to w tym kraju jest w zwyczaju. Będziem tyłać się po jakichś wynajętych stadionach przez cały sezon. A patrząc na tempo ostatnich prac jakie były prowadzone na Ludowym to nawet i kilka sezonów :(

Podobno jesli do konca tej rundy bedziemy na 1-2 miejscu,maja robic oswietlenie!

ja osobicie w to nie wierze! :roll:

Właśnie - PODOBNO.....
Osobiście, moje podejście do sprawy, wygląda podobnie jak "barthez'a" , też uważam że polska to ktraj gdzie na czas nigdy nic się nie da załatwić , a już o jakimś wcześniejszym rozwiązaniu kłopotu - nie ma mowy (są oczywiście wyjątki - jak od każdej reguły).
Sprawa remontu ciąąąąagnie się już nie pierwszy sezon, i będzie się ślimaczyla jeszcze długo (nawet jeżeli piłkarze Zagłębia Sosnowiec wywalczą pierwzse miejsce po rundzie jesiennej i avans na wiosnę).
Zaraz ktoś pewnie powie, ze tylko narzekam (i nie tylko ja zresztą), ale popatrzcie ludzie realnie i obiektywnie na całą tą sytuację ... śmiech...
SCORPARO

Postprzez PTAQ84 2005-10-24, 11:02 am

mnie też bardzo zastanawia fakt tej obietnicy z oświetleniem czy to kolejne obiecanki czy może realne fakty. zobaczymy. mimo wszystko oświetlenie powinno zostać wykonane bo drużyna mocno walczy o awans i jest w czołówce tabeli cały czas.
już mi się marzy taki meczyk przy sztucznym :D a do tego fajna oprawa 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez slawojka 2005-10-24, 11:19 am

- Panie trenerze mam pytanie czy kiedy juz w tym sezonie wywalczymy awans do 1 ligi a gorąco w to wierze widząc postawę naszych zawodników na boisku, czy będziemy mogli oglądać mecze 1 ligi na naszym Stadionie Ludowym
Zbigniew Selega

- K.T: Z tego co mi dyrektor przekazał, w mieście jest taka opcja, że jeżeli po rundzie jesiennej będziemy w pierwszej dwójce, to zaczynają w zimę robić oświetlenie. Jeżeli byśmy zrobili awans, to idzie cała budowa, od zegara. Rozpocznie się budowa nowych pawilonów, nowego całego sektora.

W zasadzie powyższy fragment wywiadu z trenerem Tochelem zacytowany z www.zaglebie.sosnowiec.pl to jedyne źródło informacji mówiące o ewentualnym remoncie. Słyszal ktoś skądinąd podobne info?
Gdyby te słowa / obietnice okazały się prawdziwe to dobra postawa do końca jesieni zapewniła by nam luxy na Ludowym już tej zimy, ja jakoś nijak nie mogę w to uwierzyć... No cóż przed nami 4 mecze jeszcze i 12 punktów do zdobycia, zobaczymy jak będzie odpowiedź miasta... :roll:
slawojka

Postprzez barthez 2005-10-24, 1:45 pm

PTAQ84 napisał(a):mnie też bardzo zastanawia fakt tej obietnicy z oświetleniem czy to kolejne obiecanki czy może realne fakty. zobaczymy. mimo wszystko oświetlenie powinno zostać wykonane bo drużyna mocno walczy o awans i jest w czołówce tabeli cały czas.
już mi się marzy taki meczyk przy sztucznym :D a do tego fajna oprawa 8)

Raczej to historia z gatunku "patykiem na wodzie pisane". Skoro miasta wcześniej ustalają budżety na kolejny rok to skąd oni wezmą 3 bańki na światło. Dotego w tym samym roku musieli by w przerwie letniej walnąć dach za pewnie 1,5 banki i ze 2 na murawę. Czarno to widzę. Mozna wygospodarować pare setek na zrobienie z dwóch sektorów. W to uwierzę. W reszte dopóki nie zobaczę.
Obawim się że w UM modlą się teraz zeby czasem nie było awansu.
Tak było w zeszłym roku w Będzinie z Sarmacją. Na III lige musieli by ruszyć stadion bo już są jkieś wymagania licencyjne. Wiem to ze źródła z UM w B-nie. "Na szczęcie" awansu nie było...
barthez

Postprzez PTAQ84 2005-10-24, 3:01 pm

barthez napisał(a): Tak było w zeszłym roku w Będzinie z Sarmacją. Na III lige musieli by ruszyć stadion bo już są jkieś wymagania licencyjne. Wiem to ze źródła z UM w B-nie. "Na szczęcie" awansu nie było...

a teraz wystarczy zobaczyć na którym miejscu jest sarmacja i o jakie cele walczy w tym sezonie...
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez STACH PL 2005-10-24, 5:22 pm

Raczej to historia z gatunku "patykiem na wodzie pisane". Skoro miasta wcześniej ustalają budżety na kolejny rok to skąd oni wezmą 3 bańki na światło. Dotego w tym samym roku musieli by w przerwie letniej walnąć dach za pewnie 1,5 banki i ze 2 na murawę. Czarno to widzę. Mozna wygospodarować pare setek na zrobienie z dwóch sektorów. W to uwierzę. W reszte dopóki nie zobaczę.
Obawim się że w UM modlą się teraz zeby czasem nie było awansu.
Tak było w zeszłym roku w Będzinie z Sarmacją. Na III lige musieli by ruszyć stadion bo już są jkieś wymagania licencyjne. Wiem to ze źródła z UM w B-nie. "Na szczęcie" awansu nie było...[/quote]
Nieznam się na tym,ale czy nie można by było dostać jakiejś dotacji-dofinansowania,chociaż spróbować napisać jakieś pisemko np do pzpn, urzędu wojewódzkiego,totalizatora może coś z unii europejskiej wogóle czy w urzędzie miasta ktoś się tym interesuje :?:
STACH PL

...

Postprzez Krawiec 2005-10-24, 6:12 pm

Przedstawiciel UM w osobie pana viceprezydenta Jaskierni potwierdził , że w przypadku 1,2 lub nawet 3 miejsce ruszą prace na Ludowym. Mają być zarezerwowane środki na ten cel w budżecie na 2006 rok. Kolejno wg planu powinny być robione oświetlenie, wylewka na dużych sektorach koło krytej i dach na 1000 osób.

Uprzedzam jednak, że rozmawiałem z panem Jaskiernią prywatnie .

Spokojnie, najpierw trzeba szczyt zdobyć a później domagać się spełnienia obietnic.
Krawiec

Postprzez ASTER 2005-10-24, 10:38 pm

wolałbym żeby powiedzieli tak:
"remont stadionu bez względu na miejsce w tabeli"
lub "nasz remont Ludowego ma wpłynąć mobilizująco na postawę kopaczy i zachęcić wszystkich Zagłębiaków do licznego i bardzo głośnego dopingu"
- tak powinien odpowiedziec prawdziwy Urzędowiec mający władzę, a zyska szacunek, który nie da się kupić za obietnice wyborcze czy kaskę
ASTER

Re: ...

Postprzez darco 2005-10-24, 11:42 pm

Krawiec napisał(a):Przedstawiciel UM w osobie pana viceprezydenta Jaskierni potwierdził , że w przypadku 1,2 lub nawet 3 miejsce ruszą prace na Ludowym. Mają być zarezerwowane środki na ten cel w budżecie na 2006 rok. Kolejno wg planu powinny być robione oświetlenie, wylewka na dużych sektorach koło krytej i dach na 1000 osób.

Uprzedzam jednak, że rozmawiałem z panem Jaskiernią prywatnie .

Spokojnie, najpierw trzeba szczyt zdobyć a później domagać się spełnienia obietnic.

A kiedy to było, przed wyborami, czy już po ?
Bo jakoś teraz nasi "wielce szanowni goście" na Ludowym stracili "zainteresowanie" piłką nożną.

Tak się składa, że jestem w posiadaniu kolorowego foldera kompleksu kortów tenisowych (hala z pełnymi bajerami i korty odkryte), na dawnym boisku Płomienia w Milowicach. W tym przypadku Urząd Miejski oficjalnie deklarował wsparcie i pomoc, a co wyszło ? Kolejne wielkie nic :( :!:

W przypadku "Ludowego" chciałbym się mylić, lecz rzeczywistość pokazuje jakie jest prawdziwe zainteresowanie tą sprawą władz Sosnowca.
Najlepiej jeżeli tego tematu sie wogóle nie porusza, to nie mają problemu.
To już tak jest kiedy się piastuje różne stanowiska, na pracę już nie ma czasu.
darco

??

Postprzez Diouf39 2005-10-25, 9:17 am

Widzę, żę co nowy wpis to dylemat. Ile postów, tyle propozycji rozwiązań. Jak oglądałem mecz naszego Zagłębia w NDM, a szczególnie 2 połowę to już doliczałem następne punkty naszej drużynie i wyszło mi, że jest na bank I lub II miejsce. I to już do czegoś zobowiązuje naszych włodzrzy z Urzędu Miasta. Oświetlenie, remont dużych sektorów na gotowo, wylanie łuków i zadaszenie to kupa kasy. Podgrzewaną murawę mogli by zrobić w listopadzie 2006 r. czyli ok. 2,5 mln zł. to melodia końca przyszłego roku. Ale skąd wziążć pieniądze na to co już powinni zacząć robić po zakończeniu tej rundu ????????.
Albo.................. zamiast 7 lub 9 pkt. w tych ostatnich 4 meczach zdobywamy 3 pkt. co daje nam 4-5 miejsce w tabeli po rundzie jesiennej i problem rozwiązuje się sam, a cały UM Sosnowca i reszta spokojnie zapadnie w sen zimowy nie mając problemów. Oby ta ostatnia wersja sie nie spełniła, bo coś mi się wydaje, że szturm na "BASTYLIĘ" byłby niczym w porównaniu z najazdem nas kibiców na UM Sosnowca, a i pewnie na ul. Kresową też jakieś oddziały by zawitały. To tyle, oby ta druga część postu nigdy nie była brana pod uwagę.
Diouf39

Postprzez ASTER 2005-10-25, 9:16 pm

a wie ktoś ile wynosi budżet Sosnowca, jaki procent jest przeznaczony na cele sportowe, ile na modernizację obiektów sportowych???Jaka kwota jest w rezerwie??
To pozwoli nam na dalszÄ… analize i gdybanie :wink:
ASTER

Postprzez twari 2005-10-25, 10:08 pm

ASTER napisał(a):a wie ktoś ile wynosi budżet Sosnowca, jaki procent jest przeznaczony na cele sportowe, ile na modernizację obiektów sportowych???Jaka kwota jest w rezerwie??
To pozwoli nam na dalszÄ… analize i gdybanie :wink:

To pytanie spedza sen z powiek najwiekszym uczonym tego swiata... :)
twari

Postprzez PTAQ84 2005-10-27, 9:42 am

bez względu na miejsce w tabeli na koniec rundy powinny ruszyć prace przy oświetleniu, zespół walczy o awans jest cały czas w czubie tabeli więc czego więcej chcieć, ale zobaczymy co wymyślą...
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez CZaRnYY 2005-10-27, 9:48 am

Prezydent Miasta Sosnowca Kazimierz Górski otrzymał Odznakę Okolicznościową Śląskiego Związku Piłki Nożnej z okazji 85-lecia działalności tej organizacji. Wyróżnienie wręczył w trakcie dzisiejszego posiedzenia Rady Miejskiej prezes Agencji Rozwoju Lokalnego Jan Szot. Nagroda została przyznana za wydatną pomoc prezydenta w rozwój miejskiej bazy sportowej. W ten sposób doceniony został wysiłek władz miejskich włożony w przebudowę i modernizację Stadionu Ludowego.

Miasto ponadto przejęło jeszcze kilka innych obiektów, m.in. stadiony klubów Czarni Sosnowiec i AKS-u Niwka. Odbierając Odznakę Prezydent Kazimierz Górski zapewnił wszystkich, że to nie koniec inwestycji na Stadionie Ludowym. W tym roku realny staje się awans Zagłębia Sosnowiec do ekstraklasy. Prezydent zapewnił, że dołoży wszelkich starań aby sosnowiecka drużyna nie miała problemów z uzyskaniem pozwolenia na grę na własnym obiekcie. Przedstawiciele Śląskiego Związku Piłki Nożnej nie ukrywali natomiast tego, że zależy im na utrzymaniu dobrej atmosfery wokół piłki w Sosnowcu. Obecnie futbol na terenie Śląska i Zagłębia przeżywa regres, Zagłębie Sosnowiec jest jednym z nielicznych zespołów, który ma szansę liczyć się na krajowej arenie. Dlatego ważne jest aby piłkarze mieli zagwarantowane jak najlepsze warunki do uprawiania tej dyscypliny sportu.
CZaRnYY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: jaca661966