przez Gość 2005-09-02, 3:27 pm
Ja troszkę wybiegnę w przyszłość ;)
Wiadomo że świętować będziemy 100-lecie klubu. Podobno ma być jakiś miniturniej z naszymi zgodami, ale mnie interesowałyby jeszcze dwa pomysły:
1. Zagłębie 2006 - byli zawodnicy Zagłębia
taki meczyk obecnej kadry z zawodnikami którzy przyczynili się w mniejszym bądź większym stopniu do odrodzenia naszej piłki. Ciekawie byłoby zobaczyć mecz Zagłębie 2006 z Lachowskim, Marcinem Bębnem, Zubanoviciem czy Hosiciem, z drużyną złożoną z takich zawodników jak Marek Bęben (ewentulanie Robert Stanek), Sebastian Klata, Artur Derbin, Mirosław Kmieć, Wojciech Sączek, Piotr Tomsia czy zawonicy, którzy grali w Zagłębiu w okręgówce, a o których obecnie niewiele wiadomo (mnie się kojarzą - nie wiem czy dobrze - takie nazwiska jak Bronikowski, Kozioł, Sitko i kilku innych).
2. Turniej "droga do ekstraklasy" w którym oprócz Zagłębia zagrałyby zespoły z sezonów, w których nasz klub uzyskiwał awans do wyższej ligi. Taki przegląd z różnych lig
:arrow: Z okręgówki ktoś z grona: Zagłębiak Dąbrowa Górnicza, Czarni Sosnowiec, Szczakowianka Jaworzno, Grodziec Będzin, Sarmacja Będzin, Górnik Wesoła, Bolesław Bukowno czy Przemsza Siewierz (pozostałe kluby chyba już nie istnieją).
:arrow: Z czwartej ligi: BKS Bielsko, Góral Żywiec, Górnik Brzeszcze, Górnik Jaworzno, Górnik Radlin, Górnik Mysłowice, Kalwarianka Kalwaria Zebrzydowska, KS Chełmek, Janina Libiąż, LKS Bulowice (kto jeszcze pamięta to 9:0?? :) ), Morcinek Kaczyce, Pasjonat Dankowice, Piast Cieszyn, Polonia Łaziska, Szczakowianka, Unia Oświęcim. Tu szczególnie utkwił mi w pamięci mecz na Ludowym z Górnikiem Brzeszcze wygrany 1:0. Pamiętam, że po tym meczu gazety pisały o pierwszoligowym poziomie na czwartoligowym boisku. Miło byłoby więc zobaczyć w jakiej dyspozycji jest dzisiaj Górnik :)
:arrow: Z trzeciej ligi: Śląsk Wrocław :twisted:
Taki dwudniowy turniej np. Śląsk - Grodziec i Zagłębie - Brzeszcze, a na drugi dzień finał (Śląsk - Zagłębie) też mógłby być ciekawym doświadczeniem i okazją do przypomnienia sobie nie tak odległych przecież znowu czasów.
Chciałbym poznać zdanie forumowiczów na temat tych dwóch propozycji. Co Wy o tym sądzicie?