TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez twari 2005-07-22, 5:56 pm

O ile mi wiadomo teraz sa przygotowywane tylko trybuny!
W przypadku awansu postawia nad nimi dach aby spelnic wymogi.

A mnie wciaz ciekawi jak beda kolorystycznie ulozone krzeselka na nowych trybunach! :)
twari

Postprzez musztra 2005-07-22, 6:50 pm

twari napisał(a):O ile mi wiadomo teraz sa przygotowywane tylko trybuny!
W przypadku awansu postawia nad nimi dach aby spelnic wymogi.

A mnie wciaz ciekawi jak beda kolorystycznie ulozone krzeselka na nowych trybunach! :)

Mnie też to ciekawi byłem dziś na Ludowym ok 18 stadion był otwarty (brama wjazdowa) "zwiedziłem" sobie cały remoncik. Bramki naprawde są super podobno jedna kosztowała 7 tys zł nowy kołnierz czy jak to sie zwie na tunel
kosztował 20 tys zł i sprowadzali go z Niemiec. W tunelu drzwi wejsciowe z obu stron (od klubu i od murawy) mają fotokomórke bardzo fajne te płytki koło ławek trenerskich,sektor gości myśle że spokojnie skończą,a krzesełka pewnie jutro będą kłaść.

Ps.Kolor to chyba będzie taki jak skrajne na krytej tzn. biały i czerwony bądź druga opcja że będą ułożone w trzy kolory jak na reszczie stadionu.
Ps2.Murwa w bardzo dobrym stanie
Pozdro :)
Ostatnio edytowano 2005-07-22, 7:25 pm przez musztra, łącznie edytowano 1 raz
musztra

Postprzez twari 2005-07-22, 7:13 pm

No mysle ze fajnoe by bylo gdyby lewa strona byla cala czerwona a prawa cala biala ale pod warunkiem ze caly dotychczasowy sektor dla Vipow bylby zielony!! Wtedy wygladalo by to fajnie! Bo w inaczej zielony kolor bedzie praktycznie niewidoczny!
Ale mysle ze tak wlasnie bedzie. Ze sektory beda jednokolorowe.
twari

Postprzez Krzysztof15 2005-07-22, 9:10 pm

Mam dwa pytania do bardziej zorientowanych :

1. Czy są jakieś (poza brakiem kasy) formalne przeszkody aby remont był kontyuowany po rozpoczęciu rozgrywek :?:
( mecze na Ludowym będą rozgrywane najczęściej co 2 tygodnie, więc remont można by kontynuować, choćby kawałek po kawałku)

2.( choć o tym pewnie było już nie raz) Jakie są minimalne wymagania, te dotyczące obiektu, aby uzyskać licencję na 1 ligę :?:

Z góry dziękuję za odpowiedzi :D
Krzysztof15

Postprzez tomi2509 2005-07-22, 10:29 pm

tomi2509

Postprzez twari 2005-07-22, 11:16 pm

tomi2509 napisał(a):http://www.sosnowiec.info.pl/modules/news/news_view.php?id=2400&PHPSESSID=c29f0478bb7a2257085ff8ce9a0f3e8a

i co wy na to ??????

Władze Zagłębia (sekcja nożna) nie podpisali sie pod tym wnioskiem. Coż - nic dziwnego skoro remont ruszyl! :)
A tak powaznie to ciekawe co z tego wyniknie...
twari

Postprzez Krawiec 2005-07-23, 11:30 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):W tym roku bedzie dobrze a w przyszlym roku bedzie SUPER - ale mam takie pytanie w biezacym roku to czy jakies zadaszenie jest przewidzane w tym remoncie ? oczywiscie od strony trybuny. Zapytam jeszcze inaczej - Czy tej KASY to wystarczy na zadaszenie. Dziekuje za wyjasnienie.
Pozdrawiam
Tadeusz

Panie Tadeuszu to jest pytanie nie na forum ZS. Nikt panu na to nie odpowie z prostej przyczyny - po prostu nikt tego nie wie. W budżecie na 2005 r. nie ma pieniędzy przewidzianych na ten cel. W mosirze powiedzą panu że wszystko zależy od prezydenta i radnych.
Krawiec

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-07-23, 12:10 pm

Pytanie postawilem moze troche przewrotnie, ale przypomnialem sobie poczatki tego obowiazku zadaszenia pewnej ilosci miejsc na Trybunie Glownej.
Natychmiast mialem przed oczami Stadion Polonii Warszawa i owczesnego wlasciciela mecenasa Romanowskiego. Facet zakpil sobie totalnie, otoz wykonal zadaszenie na Trybunie o wymiarach 7x7 metra z blachy falistej i podparl jakimis metalowymi elementami. Humor byl przedni. I o dziwo - zero konsekwencji.
Ja zas mam nadzieje ze nasz Prezydent + Radni stana na wysokosci zadania i bedzie to SOILIDNE ZADASZENIE.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zibi 2005-07-23, 1:48 pm

A ja sądzę, że po to przygotowali miejsce po obu stronach nowych sektorów, że jak będzie więcej kibiców to tam też będą mogli sobie usiąść przecież między nimi nie będzie ogrodzenia.
zibi

Postprzez Gość 2005-07-23, 2:08 pm

Powiem tak. Praca wre aż miło. Niestety mieliście rację 3-4 górne rzędy będą puste. Połowę boiska zasłania dach :( Miejmy nadzieję że w przyszłym sezonie zrobią nowy i będzie wszystko ok.
Tunel jak w bundeslidze. Antypoślizgowa nawierzchnia, aż miło się chodzi. Jasny pomalowany tunel. Nie to co kiedyś że o ten stary gumolit szło zęby wybić :) Widać że się postarali.

P.S.
Podobała mi się dzisiaj akcja Dyrektora Rudego jak zaczęli wylewać beton w środku meczu :)
Gość

Postprzez twari 2005-07-23, 2:22 pm

incognito napisał(a):P.S.
Podobała mi się dzisiaj akcja Dyrektora Rudego jak zaczęli wylewać beton w środku meczu :)

Mozesz cos wiecej o tym napisac?
twari

Postprzez warchlak 2005-07-23, 2:57 pm

dyrektor Rudy podszedł do tych robotników i zaczął im tłumaczyć że tutaj się odbywa mecz itp. ale kierownik budowy chyba to olał i dalej wylewali beton. przez całą drugą połowe dyrektor Rudy gdzieś dzwonił i chyba to był Mosir :D
warchlak
Prowokator

Postprzez kret75 2005-07-23, 4:17 pm

Najpierw wszyscy buczą że nic nie robią a jak coś zaczeli robić to dyrektor im przerywać chce, nie dziwne że go olali. Mają pewnie jakiś termin wykonania a jak się spóźnią to nikt nie będzie patrzył że był mecz. A to tylko sparing był.
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez luk1212 2005-07-23, 6:51 pm

Witam. Byle dzisiaj na sparingu i zostałem mile zaskoczony remontem na Ludowym. Z tego, co widziałem wszystko przygotowywane pod pierwsza ligę. Zrobione jest cale wyjście gdzie wychodzą zawodnicy(wejście oszklone, na fotokomórkę), robione jest nowe nagłośnienie, bo jak wiemy stare szwankowało, no i dwa sektory, które maja być zadaszone(w przyszłości), liczę jeszcze na to ze po udanej rundzie wiosennej Zagłębia (znajdą się w pierwszej trójce, w co bardzo wieżę) remont ponownie ruszy pełną parą tak jak teraz. Prezydent może nie będzie skąpił (zbliżają się wybory).Grę Zagłębia ciężko ocenić po sparingu, bo widać, że chłopaki się oszczędzali grali prawie cały mecz na 50%, przycisnęli w końcówce meczu i padły trzy bramki(mecz wygrany spacerkiem). Wiec awans w tym roku na 100 lecie jest bardzo prawdopodobny, wszystko zaczyna jakoś wyglądać, bardzo pozytywnie (gra Zagłębia i Stadion Ludowy)
Pozdrawiam.
luk1212

Postprzez gruby 2005-07-23, 7:27 pm

Wielu z was narzeka że jakaś "słaba" firma zajmuje się remontem Ludowego,dzisaj w Fakcie jest ciekawy artukuł,z którego jasno wynika iż wszelkie przetargi jakie robi Mosir na remonty obiektów sportowych wygrywają jakieś małe firmy,w tym artykule jest przytyoczona także wypowiedz prezesa klubu Niwka który jasno mówi że remont stadionu robiła jakaś smieszna firma i do tej pory dach im przecieka na stadionie,z tego co pisze dalej działalnośc prezesa Mosiru ma badać przedstawiciel UM Sosnowca
gruby

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack