Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec 21.05.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Warson 2005-05-22, 10:00 am

Ale ZNowu to Samo co ze szcakowianka i Radomiakiem. Strzelaja bramke na prowadzenie i Sie ofaja do tylu, i znowu było spojenie tak jak juz wczesniej ktos pisal bysmy mieli kolejny remis. Cale szcescie, ale granie na 1-0 w kazdych innych meczach i cofanie sie jest powinno byc zabrionione bo widzimy co sie dzieje. Race i radomiakowi siem udało tak to bysmy mieli jush to 4 miejsce!!
Warson

Postprzez PTAQ84 2005-05-22, 10:05 am

Oglądałem skrót spotkania w TVP3 i sprawiedliwym wynikiem byłby remis, więc tym bardziej większe brawa dla naszych zawodników że dowieźli zwycięstwo do końca :) Bramka dla Ruchu napewno obciąża konto Bębna, widać że gra na przedpolu nie jest jego mocną stroną. W kilku sytuacjach na linii świetnie bronił. Zgadzam się z Warsonem że niepotrzebnie się cofamy gdy prowadzimy. Ruch pod koniec spotkania się odkrył i aż prosiło się go dobić, ale najważniejsze że 3pkt są w Sosnowcu 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Jerzy 2005-05-22, 10:27 am

Niemoge sie zgodzic z tym, ze sprawiedliwym wynikiem bylby remis. Zaglebie mialo wyrazna przewage, tylko ten brak skutecznosci.spokojnie mogli ze 3 bramki strzelic juz w pierwszej polowie.
Moze mi ktos powiedziec za co zawodnik Zaglebia dostal zolta kartke? bo wedlug mnie sytuacja wygladala nastepujaco: "faul" na zawodniku ruchu, sedzia pokazuje ze nic nie bylo i nakazuje sie podnosic niebieskiemu. Zaglebie specjalnie wybija pilke w aut. wtedy sedzia karze naszego zawodnika kartka i nakazuje wznowic gre rzutem z autu. hmm cos mi tu nie pasuje. prosze o wyjasnienie mi tej sytuacji:)
Jerzy

Postprzez Socio 2005-05-22, 10:51 am

Kartke dostal Adzem za faul- zreszta slusznie. Po faulu sedzia 'puscil gre' (przywilej) a jak akcja zostala przerwana to dopiero wtedy pokazal Admirowi kartke.
Socio

Postprzez PTAQ84 2005-05-22, 11:05 am

Jerzy napisał(a):Niemoge sie zgodzic z tym, ze sprawiedliwym wynikiem bylby remis. Zaglebie mialo wyrazna przewage, tylko ten brak skutecznosci.spokojnie mogli ze 3 bramki strzelic juz w pierwszej polowie.
Moze mi ktos powiedziec za co zawodnik Zaglebia dostal zolta kartke? bo wedlug mnie sytuacja wygladala nastepujaco: "faul" na zawodniku ruchu, sedzia pokazuje ze nic nie bylo i nakazuje sie podnosic niebieskiemu. Zaglebie specjalnie wybija pilke w aut. wtedy sedzia karze naszego zawodnika kartka i nakazuje wznowic gre rzutem z autu. hmm cos mi tu nie pasuje. prosze o wyjasnienie mi tej sytuacji:)

Nistety meczu nie oglądałem na żywo tylko oceniam z transmisji a wiadomo że to nie oddaje w pełni wydarzeń na murawie.
POZDRAWIAM 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez viRo 2005-05-22, 11:06 am

moze i moj maly komentarz na spokojnie
czerwona kartka ustawila mecz
byly 2 zolte 1 z chuja wzieta 2 jak najbardziej sluszna
1 polowa to napewno przewaga Zaglebia , wiecej klarownych sutuacji ale razilo niecelnoscia i to bardzo z nazej strony 2 grozne sytuacje w 1 ratuje was Beben 2 to chyba dlatego nie wpadlo ze Bizak nie ma prawej nogi:)
2 polowa to juz napewno wiele wiecej naszych sytuacji mimo ze zdobywacie 2 bramki w 2 sytuacjiach szczesliwie broni beben pozniej slupek i poprzeczka naszym czegos brakowalo chyba szczescia . Dla tych co pisza , ze Ruch jest slaby to powiem tyle jest slaby ale wasze Zaglebie wczoraj nie pokazalo niczego wiecej nie bede gdybal jakby wygladala gra gdybysmy grali w 11 bo kartka i poziom sedziowania to dla mnie tez zenada.
co do kolegi sue:) i innych mu podobnych jak potrafisz tak szczekac w necie mogles wczoraj zademnstrowac swoje niezadowolenie , moze to ciebie widzialem przy trybunie glownej z tym przerazeniem w oczach jak odprowadzalismy kogos na glowna i nie wiedziales czy spierdalac czy mu czesc powiedziec??:) wiec wiesniaku nie pierdol glupot tylko czasem troche pokory bo nie jeden z was mogl okupic ten wyjazd na wlasna reke kontuzja a teraz szczekasz zza monitorka
co do okrzykow Polska co ty kurwo to gdzie wy je slyszeliscie??
ja p***le panowie wy juz macie jakas manie na tym punkcie slyszycie to co chcecie
a i sue do twojej wiadomosci udostepnilismy wam sektor i bilety tyle ile chcieliscie a to ze nie przyjechaliscie bylo wasza wewnetrzna decyzja
wiec jak chuja wiesz to nie gadaj zbyt duzo
pozdRawiam
pozdRo
viRo

jeszcze o relacjach na żywo, m.in Sportowe Fakty

Postprzez Blajpios 2005-05-22, 11:11 am

Wally chyba napisał, coś w rodzaju, że "relację robi na gorąco" i przekazuje w warunkach polowych i nie tak łatwo przekazywać wszystkood razu i dobrze - ale rzecz jasna wytłumaczy tym w Sportowych Faktach, że to nie Zagłębie. Chyba można im darować? - zakończył.
Hm. Co do "można darować" - oczywiście, bo, co więcej: sprawdziłem nawet od razu, zanim napisałem, skąd. Oczywiście więc, już pisząc mojego posta, nie miałem nastawienia "mocno wojowniczego", bo wpis ten w relacji, to nie był element ześląszczania siłowego w województwie katowickim, tylko raczej "zewnętrzny" (pozawojewódzki) efekt - jak wielu w Polsce poza woj. kat. nie wiedzą i Redaktorzy o Zagłębiu (przypominam, region, by był zauważany, musi się wzmocnić).
Toteż - nie "ścigałem" wojowniczo ich, ani Wallego nie chciałem dotknąć. Jeżeli tak zrozumiał Autor, przepraszam.
Mam jednak nadzieję, że i ucieszy się, iż ma pretekst, dzięki któremu będzie mógł współpracownikom przekazać wiedzę o Zagłębiu?! :P
Przy okazji zaś - i podziękowanie dla nich, za "ukryty element sympatii do Zagłębia" - jeżeli to ten element był. Chodzi o jeszcze jedną rzecz, na którą wskazywałem w "kwiatku". Z tym, że mogła to też być sprytnie "przypinana łatka", ale w świetle wyjaśnień raczej sądzę, że to wyszło przywiązanie do barw ze strony korespondenta. Nie wiem więc w końcu, czy celowo, czy też nie napisali jak napisali. Niemniej wyszło chyba jednocześnie: i podziw "stały" dla Zagłębia i trochę "przytykui" wobec Zagłębia. W relacji jest bowiem końcówka, że "trzeba pamiętać, iż"Sosnowiczanie prawie cały mecz grali w 10". To też element "kwiatka", na który wskazywałem! Chyba jednak lepiej i to będzie wyjaśnić.
Co do zaś relacji "na żywo" - i tej w FS, i tych szczególnie w naszym serwisie, czy ewentualnie innych przekazywanych z Zagłębia: oczywiście, wielkie zawsze dzięki. Ktoś też pisał, że cieszył się z podziękowań za relację - to i zwrócił uwagę, że chyba to trzeba zauważyć.
Piszę tu zwłaszcza w imieniu tych, co "daleko", czasami nawet "bardzo daleko": to naprawdę bardzo cenne. Tym bardziej, że przecież wysiłek podwójny, bo chciałoby się tylko "być na meczu" a tu praca. Niemniej, myślę, że wszyscy "z dala", zwłaszcza ci z zagranicy lub na stałe "wyjechani": dziękują za to.
Jeszcze z innej beczki, po meczu z Ruchem. Oczywiście, cieszy, że raczej nie ma wyzwisk, prowokacje i napinki są znoszone dobrze a odwet w miarę opanowany, choć niestety czasami nuta "odegrania się na Ślązakach zatriumfowała" może ciut za bardzo. Nie jest to jednak za częste - ogólnie nie jest źle. Z tym, że jednak tak myślę: jeżeli rzeczywiście świadomie zrezygnowali kibice Ruchu z oprawy, czyli mocnego dopingu swej drużyny, ze względu, czy w proteście na nie wpuszczenie kibiców Zagłębia: to chyba jednak też warto to docenić. Taka ich decyzja, to może być forma reakcji, że "głupio im", skoro na jesień kibice zagłębiowscy się starali o ich udział. Jeżeli taka była ich odpowiedź - warto docenić.
Jeszcze co do propozycji zauważenia przez kibiców (poprzez wywieszenie flagi) wkładu obcokrajowców: też mi się spodobał ten pomysł.
Blajpios

Postprzez kobialka 2005-05-22, 11:50 am

Meczyk byl fajny,siedzilielismy miedzy kibicami rychu, ciezko bylo momentami, ale wolelismy sie jednak nie ujawniac.
Okrzyki byly rozne, wyzywali legie i czasem nas choc ich wyzwiska byl raczej smieszne i zalosne niz przykre.
Dziwne i przykre bylo natomiast to, ze po strzelonej dla nas bramce nie moglismy sie otwarcie cieszyc, ale i tak bylismy dumni, wkoncu 3 pkt dla nas

Czytalam wpisy kibicow po tym meczu,niektorzy mieli pretensje, ze pojechalismy na wlasna reke choc byl zakaz, tylko nie wiem co to ma do tego, na Jadze i w NDM tez byl amimo tego bylismy.
Jakos nie moglam wyobrazic sobie sytuacji (i pewnie nie tylko ja) zeby odpuscic ten mecz tak wazny, trzeba bylo sie po prostu sprezyc, kupic bilet i bezproblemowo wejsc, jak niekotrzy nasi kibice.
nikt nie robil problemow,nie legitymowali (choc i takie teksty slyszalam), choc oczywiscie barw nie bylo...

Pozdrowienia dla naszych kibicow:)))

Dzieki dla Chlopakow, za 3 pkt i wielka ilosc adrenaliny, ktora nam zafundowali ...
kobialka

Postprzez Gość 2005-05-22, 11:52 am

wasza druzyna grala tez slabo i to bardzo, najlepsze byly wasze strzaly w 1 polowie. ktos napisal ze nie mogl sie cieszyc po bramce, to ja ci mowie ze moi koledzy byli na ludowym na jesien na trybunie i tez nie mogli bo im zabronili a na dodatek musieli sie cieszyc po waszej bramce. ktos tam slyszal ze bylo Polska co? ty kurwo!!, bylem w mlynie i nic takiego nie bylo, sluchej pan lepiej potem pomysl i dopiero pisz. bylo na pewno Polska Polska bez ŚLĄSKA!!! co do meczu to w ogole sedzia wam pomogl, kartka ustawila mecz, i tak dobrze ze Ruch walczyl i strzelil wam bramke. a wasze bramki to prezent od naszych pilkarzykow-pajacykow-obroncow. po sezonie kupcie od nas sibika mowie zajebisty pilkarz nawet na MŚ byl!!!
Szkoda ze wasi kibice nie przyjeczali (w duzej zorganizowanej grupie). mam nadzieje ze policja nasza kochana nastepnym razem wpusci was na nasze estadio i My rzecz jasna wygramy. a nasi obecni pilkarze to nie RUCH, teraz RUCH to my kibice i moze paru pilkarzy!!!

i wy macie ambicje gry w 1 lidze z taka gra :shock: :shock: :shock:
Gość

Postprzez lukes 2005-05-22, 11:56 am

HANS napisał(a): ktos napisal ze nie mogl sie cieszyc po bramce, to ja ci mowie ze moi koledzy byli na ludowym na jesien na trybunie i tez nie mogli bo im zabronili a na dodatek musieli sie cieszyc po waszej bramce. :

nikt im nie bronil usiasc razem ze swoimi ziomkami

a zreszta z czego mieliby sie cieszyc - to juz pretensje do swoich pilkarzy ze nie dali wam takiej mozliwosci w Sosnowcu :wink:
lukes
no spin

Postprzez tomas1906 2005-05-22, 12:25 pm

to co pisza kibice ruchu jest smieszne jak mozecie mowic ze macie rownozedna drozyne jak dzieli was przepasc zobaczcie tabele albo ze moglismy wchodzic na udostepniony sektor ja nie wyobrazam sobie bym mial z wami siedziec na tej samej trybunie a w sprawie nadania biletow moim zdaniem zrobiliscie o wiele za malo a przypominam obiecanki z jesieni o przyznaniu takiej samej ilosci wiec nie miejcie pretensji do nas ze nie przyjechalismy bo na ten wyjazd czekalo ok 2 tys kibicow tak ze dzieki chlopaki za zaangazowanie ja osobiscie jestem za tym zebyscie jak oczywiscie jakims cudem w lidze zostaniecie nie byli wpuszczeni do nas na jesien to tyle zmojej strony :!: :!: :!:
tomas1906

Postprzez viRo 2005-05-22, 12:44 pm

tomas my otrzymalismy od was 1000 biletow i taka sama ilosc byla dla was
co mielismy wam plot postawic w tym sektorze ???
wtedy czulbys sie bezpiecznie siedzac w klatce??
uwazam ze ze swojej strony zrobilismy to co nalezalo
jak masz zazalenia napisz list do komendanta glownego policji w katowicach moze cie wyslucha
co do meczu tbela tabela my rozpatrujemy ten jeden konkretny mecz
nie widzialem innych waszych spotkan mozliwe ze gracie w nich jak barca
ale wczoraj mozna opisac tylko to co sie widzialo
zainkasowaliscie 3 pkt i tyle to nie podlega watpliwosci
natomiast z przebiegu gry czy na nie zasluzyliscie to mozna byloby dyskutowac
trzeba grac dalej walczymy dalej o utrzymanie mam nadzieje ze spotkamy sie w przyszlym sezonie
pozdRawiam
viRo

Postprzez edi2005 2005-05-22, 3:56 pm

Nie pisz głupot że moglismy przyjechac ! Jak sobie wyobrazasz przyjazd 2000 kibicow bez waszej zgody ?? a moze mialo przyjechac 100 osob zebyscie mogli sobie popisac ze mamy zajebista ekipe?!
Jak by wasz "idealny" stadion byl przygotowany to bysmy sie stawili w komplecie! A tak w ogole to pisaliscie ze to wasz mecz sezonu ..... 3000 kobicow .... Tylu jest niebieskich? No to wspolczuje!!!
Ale rowniez mam nadzieje na wspolny meczyk w przyszlym sezonie!!!
edi2005

Postprzez zs 2005-05-22, 4:22 pm

zs

Re: jeszcze o relacjach na żywo, m.in Sportowe Fakty

Postprzez LucasUSA 2005-05-22, 4:24 pm

blajpios napisał(a): Z tym, że jednak tak myślę: jeżeli rzeczywiście świadomie zrezygnowali kibice Ruchu z oprawy, czyli mocnego dopingu swej drużyny, ze względu, czy w proteście na nie wpuszczenie kibiców Zagłębia: to chyba jednak też warto to docenić. Taka ich decyzja, to może być forma reakcji, że "głupio im", skoro na jesień kibice zagłębiowscy się starali o ich udział. Jeżeli taka była ich odpowiedź - warto docenić.

I tu sie z kolega zgadzam. A wqrwiaja mnie posty, zeby chorzowskich nie wpuscic w przyszlym sezonie :evil: . PILKA NOZNA DLA KIBICOW. Koledzy, a lekcje juz odrobione? Nie wypowiadajcie sie w sprawach, w ktorych nic nie macie do powiedzenia. "Normalni" niebiescy wpisami na tym forum chyba juz milion razy starali sie wyjasnic, ze nie byla to decyzja kibicow, a ta netowa gimnazjum-chuliganka swoje i swoje. Dla chorzowskich to tez byl mecz sezonu. Mozna dyskutowac, czy trzeba bylo przyjac zaproszenie zajecia miejsca na stadionie obok niebieskich. Nie znam sie, wiec nie bede. A ogolnie podziekujmy policji i dzialaczom. Wszystkim normalnym zycze wspanialych derby w przyszlym sezonie - w DWOCH odslonach!
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack