O Co Chodzi w Piknik Klubie - Manifest

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

O Co Chodzi w Piknik Klubie - Manifest

Postprzez Krawiec 2003-06-07, 10:49 am

O CO CHODZI W PIKNIK KLUBIE Zagłebia Sosnowiec ?

Nazwa może i nie odpowiada samoocenie kibiców, którzy wchodzą na to forum i maja własny sposób na kibicowanie - daleki od sposobu grup chuligańskich i. Nie chodzi jednak tylko o brak zainteresowania "kosami" , ligą chuliganów i tego typu historiami . Zależy nam przede wszystkim na wyrażeniu samych siebie nie przez negację a poprzez doping na „tak”.
Dlatego "piknik klub" ma na celu zgrupowanie ludzi , którzy na meczu w ZASADZIE nie „bluzgaja” na drużynę przeciwna i sędziego , nie marudzą jak dziadki-szydercy , nie upijają się przed meczem, nie mówiąc już o zadymach i demolce.
Nie chodzi bowiem w piknikostwie o to by przyjść na mecz i obżerać się kiełbasą lub w ładną pogodę opalać naskórek ale o to by dopingować, nawet choćby tylko oklaskami po udanym zagraniu naszego zawodnika. W Piknik Klubie nikt do nikogo nie ma pretensji, że śpiewa za cicho lub w ogóle nie śpiewa. Reakcje mają być spontaniczne bo jednym z najważniejszych celów klubu jest dobra zabawa podczas meczu.
Nazwa jest więc PRZEKORNA i brzmi tek a nie inaczej bo zdążyła się już zakorzenić w części środowiska kibicowskiego.
Ażeby lepiej zobrazować ideę , przykładem piknikowej postawy są kibice irlandzcy lub kibice Celticu , którzy pomimo porażki z Porto nie tak dawno świętowali i manifestowali szkocką kulturę; a żeby nie szukać przykładu daleko wystarczy wybrać się na mecze ligi światowej w siatkówce by poczuć pełnię piknikowej aczkolwiek zaangażowanej postawy.
Powoli ruch piknikowy zaczyna rozwijać się wokół polskiego futbolu przykładem jest Lech Poznań gdzie na mecze przychodzi się całymi rodzinami . Pikniki nie są rzadkością również na w kilku innych miastach . Niektórzy nawet manifestują swoją postawę szyjąc flagi.

http://www.lechia.gda.pl/net_flaga.htm projekt nr 14
(za pomysł z misiem jako symbolem pikników należy się co najmniej „Oskar”)

Tych którzy mają już dość akcji typu: „wypierdalać” , „ sędzia c***” „ jebać kogośtam” , „ty dziadu mogłeś zagrać na lewo” itp. itd., zapraszamy do naszej paczki - na razie virtualnej .
Uwaga ! Nie ma u nas żadnej hierarchii, składek członkowskich, przemówień, zebrań – wystarczy po prostu być . Jeśli będzie jakaś symbolika to wybierzemy ją demokratycznie poprzez forum.
Popierajacy ideę piknik klubu niech wyrażają to na forum poprostu wpisując przynależnosc w swoim profilu.
ZRZESZAMY SIĘ NIE PRZECIWKO KOMUS A PRZEDE WSZYSTKIM DLA SIEBIE I ZAGŁĘBIA !!!
Pozdrawiam !
Krawiec

Postprzez CZaRnYY 2003-06-07, 11:26 am

Mi się to podoba, popieram w 100%
CZaRnYY

Postprzez Gość 2003-06-07, 2:27 pm

ja też zglaszam swój akces :))
tylko bardzo prosze nie każcie mi lubic kibicow przeciwnikow - na to nie pojde :P :P .
zastanawiam sie jeszcze jak zareaguja na nas inne grupy na Ludowym :?:

no a szefa juz chyba mamy 8) 8) 8)
prowadz bossie :wink: :wink: :wink:
mysle ze najde jeszce kilku nowych czlonkow tylko ze nie maja stalego lacza niestety :( :(

ok spadam na meczyk - juz jako czlonek PC 8) 8)
Gość

Postprzez lukes 2003-06-07, 2:33 pm

to pisalem ja ....
lukes
no spin

Postprzez CZaRnYY 2003-06-07, 6:26 pm

Czytałem ten manifest jeszcze raz i nie mogę się doszukjać zdania, gdzie pisze, ze trzeba lubieć kibiców innych klubów...
CZaRnYY

szefostwo i sympatie.

Postprzez Krawiec 2003-06-07, 7:10 pm

Cześć Lukas !
Niestety piknik klub w przyszłym sezonie w trzeciej lidze wraz z piłkarzami . Ale nie ma co się załamywać przyszły sezon jest nasz.
Odnosnie kibiców innych dróżyn to postawa neutralna jest ok! (patrz sonda tylko dla pikników)

Jeśli chodzi o szefostwo czy inne formy hierarchii to przynajmniej ja nie mam takich ambicji - mam nadzieje że nie znajdzie ie ktos kto bedzie miał zamiar stac się wodzem plemienia pikników ;-) . Wszystkie cele można realizowac demokratycznie - przykład to projekt flagi Zagłębie Dąbrowskie. Można mówić jedynie o tych co pchają klub do przodu. Jeśli masz pomysły to świenie. Zapraszam zresztą wszystkich pikników do tworzenia charaktru klubu.
Pozdrawiam !!!
Krawiec

Postprzez Leyton 2003-06-07, 10:02 pm

Piknik klub ??? Dla hools i FB03 pikniki to wszyscy, którzy siedzą na prawo od młyna. Po dzisiejszym meczu nie chcę być identyfikowany z tym klubem pikników. Skończcie ten temat, bo jest chory.
PS. Krawiec - zamiast pisać manifesty kup broń palną (reszta w temacie chwast w II lidze czy coś w tym stylu)
Leyton

Postprzez grzechu 2003-06-07, 10:12 pm

Slyszalem jak pelno ludzi dziisaj wyzywalo pilkarzy od sprzedawczykow i innych gnoji...Nie lepiej bylo sie w 2 polowie dolaczcy do dopingu zamiast wyzywac na naszych graczy, ktorzy swoja postawa wiosna zasluzyli na brawa a nie gwizdy...To maja byc kibice na dobre i na zle...
grzechu

Postprzez Leyton 2003-06-07, 10:31 pm

Przypomniały mi się dawne czasy z I ligi, kiedy częśc kibiców prawie zawsze bluzgała na zawodników niezależnie od wyniku. Parę lat temu się to skończyło, ale dzisiaj niektórzy wrócili do źródeł.
Leyton

Postprzez CZaRnYY 2003-06-07, 11:53 pm

No dzisiaj Ci co siedzieli na prawo od młyna dali plamę...
słaby doping z ich strony, a w dodatku te wyzwiska...

Ci ludzie nawet nie zasługują na miano piknikowca :( bo piknikowcy podobno nie używają wyzwisk żadnych...

W każdym razie po dzisiejszym "dopingu" wstyd się jest identyfikować z piknik clubem :(
CZaRnYY

Postprzez WOJTEK 2003-06-07, 11:56 pm

I BURAKI POKAZAŁY FORMĘ.MAŁO NAS BYŁO.GDZIE TE TŁUMY Z LECHA???SKURWYSYNY ZOSTAŁY WDOMU...
Ostatnio edytowano 2003-06-08, 12:44 am przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Leyton 2003-06-08, 12:35 am

NO. Koszmar na boisku i koszmar na trybunach. Tylko najwierniejsi doczekali do końca.
Leyton

???

Postprzez Krawiec 2003-06-08, 2:42 am

Nie chrzań Leyton !!!
Dla hools i dla BB? A dla Ciebie?
Chyba nie zrozumiałeś przesłania i idei Piknik Klubu . Ludzie siedzący po prawej stronie od młyna nie tworzą rzadnego klubu !!! Czy ty człowieku nie masz za grosz wyobraźni. Po prawej stronie wymieszani są kibice , którzy dopingują na tak lub przynajmniej jeśli nie dopingują to nie przeszkadzają zawodnikom i nie szydzą z nich z wszelkiego rodzaju typami , z którymi nikt z nas nie chce się identyfikować czyli : pijanymi żulami , których mecz nie interesuje a przychodzą sobie powyzywać wszystko i wszystkich , z dziadkami maruderami , którym nic się nie podoba i pomniejszymi grupkami szalikowymi, które dopingują w stylu wypierdalać , sędzia c*** itp . (nie utożsamiaj mnie z nimi bo dajesz dowód niezakumania manifestu)
Klub ma dopiero powstać i zrzeszyć takich ludzi ja Czarnyy, ja i kilkunastu innych z tego forum . Więc nie mieszaj pojęć , przeczytaj manifest , ochłoń a zrozumiesz. To właśnie dlatego powstaje to zrzeszenie żeby nie było takich akcji jak dzisiejsza i żeby Ci po prawej stronie od młyna zobaczyli pozytywny przykład kibica nie tylko w młynie ale obok siebie . Tego żaden piknik w pojedynke nie osiągnie , do tego celu potrzebne jest zgrupowanie.
Ludzie nie pękajce czekaliśmy tyle lat poczekamy jeszcze trochę - najlepsze dopiero przyjdzie a wiele zależy od nas !!!

Pozdrawiam !
Krawiec

Postprzez Leyton 2003-06-08, 9:04 am

Widzisz Krawiec. Zarzucasz mi, że nie czytałem manifestu, a sam nie przeczytałeś albo nie zrozumiałeś mojego postu. Nigdzie nie utożsamiałem Ciebie z tymi żulami, o których piszesz. Piknikowcami zawsze będą nazywani WSZYSCY siedzący na prawo od młyna, czyli wierni i oddani kibice, ale także ta banda wyzywających baranów. Poczytaj inne posty na ten temat, a szczególnie CZaRnego, na którego się powołujesz. Każdy uważa, że wczoraj "druga strona" dała straszną plamę. "Druga strona" - czyli pikniki. Obawiam się, że będziesz miał spore problemy ze zorganizowaniem tego klubu. Ale życzę powodzenia.
Leyton

Spoko spoko

Postprzez Krawiec 2003-06-08, 9:21 am

Do Leytona i tych, którzy nazywają prawą stronę PiknikKlubem!
Ostatnio słyszałem z ust hoolsów że pikniki to siatkówka i rodzinna atmosfera. No chyba nie sadzisz ze na siatkówce ktoś wyzywa zawodników. Nie martw się o przyszłość PK , nazwa jest przekorna i ci z Gdańska , Poznania czy Warszawy wiedzą co robią - efekty są widoczne. Jeśli PK, który jest dopiero w budowie ktoś utożsamia z prawą stroną to nic bardziej błędnego . Skoro nie chcesz się przyłączyć to prosiłbym zebyś przynajmniej nie mieszał w garnku.
Masz rację Czarnyy , prawa strona nie zasługuje na miano pikników bo jako całosć zadnych pikników nie tworzy.
Pikniki to my !!!
Cześć.
Krawiec

Następna strona

Powrót do Kibice