Plakaty na mecz z Górnikiem !!!

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Plakaty na mecz z Górnikiem !!!

Postprzez José 2009-09-07, 9:42 pm

Link do plakatów na mecz z KSG:

http://pl.tinypic.com/useralbum.php?ua= ... LjDA%3D%3D

Drukować i rozklejać !!!
José

Re: Plakaty na mecz z Górnikiem !!!

Postprzez Smazu 2009-09-07, 10:08 pm

Co jak co , ale jakość tych plakatów pozostawia wiele do życzenia... za dużo kolorów m.in.
Na przyszłość konkretniej i oszczędniej.Brawo za chęci ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Blajpios 2009-09-08, 12:28 am

Oczywiście, że brawa za chęci, choć też zgodzę się, że wielość tych kolorów tak ostrych może odnieść skutek przeciwny do zamierzonego. O jednej jeszcze rzeczy wszakże chcę napisać, moim zdaniem "co najmniej zdecydowanie ryzykownej". W takiej międzyregionalnej "hit-konfrontacji" można by sobie pozwolić na takie gry słów, jak "wykopmy Hanysów z naszej Ojczyzny", gdyby sytuacja obu regionów była stabilna: po prostu dwa sąsiednie rywalizujące aż prawie przyjacielskie a przynajmniej dobrosąsiedzkie regiony - i to w stabilnym kraju, stanowiąc jego dwa tak samo istotne elementy strukturalne. Podobnie by nawet można - gdyby na przykład w grę wchodziła sama kwestia obrony regionu przed przymusowym zgórnośląszczaniem. W obecnej jednak sytuacji, gdy Śląsk znowu staje się kartą przetargową i narastają tarcia między separytystami różnego rodzaju - to wydźwięk takich haseł nie jest jednoznaczny i tworzy się sytuacja, w której może być takie hasło traktowane jako ostra, czy "narodowościowa" prowokacja i kwestionowanie przynależności Śląska do Polski, względnie poniżanie zaangażowania pokoleń Ślązaków, którzy krew przelewali za przynależność do Polski.
Blajpios

Postprzez José 2009-09-08, 8:35 am

Przepraszam za jakość, ale pierwszy raz w życiu robiłem tego typu projekty, toteż nie dziwi mnie, że mogą się nie podobać. Chciałem jednak zrobić coś dla klubu niż tylko zrzędzić na forum i pytać kiedy osławiony "KTOŚ" wszystko ogarnie.

Blajpios- chodziło mi tylko o to, żeby m.in. takim hasłem ściągnąć na stadion jak najwięcej ludzi ;-)

Co do samych plakatów - może nie zostaną wykorzystane, ale kto wie czy nie podsuną komuś jakiegoś pomysłu.
José

Postprzez José 2009-09-09, 10:14 am

Plakaty poprawione - dodane 2 nowe (w tym jedno czarno-biały) zgodnie z sugestią o zbyt barwnym kolorycie.

José

Postprzez PawełK 2009-09-09, 10:29 am

José napisał(a):Plakaty poprawione - dodane 2 nowe (w tym jedno czarno-biały) zgodnie z sugestią o zbyt barwnym kolorycie.

Zastanawia mnie tylko jedna kwestia... skąd na plakacie pojawiła się godzina 20:00?
PawełK
pyszałek

Postprzez Blajpios 2009-09-09, 1:14 pm

Skoro zabierałem głos wskazując jakieś niedoskonałości, to wypada zabrać głos. Jak najbardziej w dobrym kierunku kolorystyka, te wersje nowe są dalej mocno "żywe", ale jakoś chyba łagodniej, nie "barwokakofoniczne". Aż pod wrażeniem jestem rzeczywiście tego zreflektowania, jeżeli chodzi o możliwości różnych narodowościowo-politycznych konotacji hasła przedtem propagowanego... Niestety - tak jak pisałem poprzednio, gdyby było inaczej, gdyby sytuacja była stabilniejsza i wiadomo było, że to po prostu tylko sportowe starcie "dobrosąsiedzkie"... Dynamika tamtego sformułowania była bowiem wielka - pisząc więc swoje uwagi myślałem o jakimś innym sposobie pobudzenia podobnego, o którym Kol. José pisał... "W naszym domu, musimy być panami". "Musimy być górą w tym meczu na naszej ziemi" "Zagłębie dziś zwycięży tylko z Twoją pomocą" - czy coś w tym stylu. Aż mi głupio, że wcześniej nie odpowiedziałem; raz, że akurat czas mnie gonił, dwa raczej odbierałem to jako usprawiedliwienie ale bez chęci zmiany, toteż już nie chciałem znowu się czepiać, "róbcie sobie na Waszą odpowiedzialność" myślałem... Choć oczywiście cieszę ze zmiany, bo na pewno to są istotne sprawy, dodatkowo jeszcze w kontekście ostatnich decyzji PZPN, to nawet ci, którzy je uważają za słuszne, niekoniecznie muszą uważać, że słuszne jest zawarte w nich spychanie Górnoślązaków "jak najdalej od Polski" - i zapewne nie jest potrzebne Zagłębiu bycie kojarzonymi "po stronie pzpnowskiego postpezetpeerowskiego betonu". Niemniej, gdybym pisał wcześniej, jaśniej bym powtórzył, że nie chodzi mi bynajmniej o osłabianie dynamiki, czy siły wywoływania zagłębiowskiej mobilizacji.
By zaś krótszym zdaniem, "jedną frazą" po tych znów moich wywodach skonkludować: naprawdę budujące jest zaangażowanie Kibica - bez płacenia mu przecież za to - po to tylko, by lepiej scalić serca do meczu. Tak więc - także za tę pracę, pośród wszystkich innych podejmowanych przez Kibiców: dzięki! I "głowa do góry", jeżeli chodzi o niedociągnięcia, nie poddawać się, za każdym razem może być jeszcze lepiej!
Blajpios

Postprzez José 2009-09-11, 10:06 am

Plakaty ponownie poprawione; usunięte 2 zbędne (zbyt kolorowe) wersje, zmienione czcionki oraz godzina rozpoczęcia meczu.

José

Postprzez José 2009-09-11, 10:07 am

Pomyłka z linkiem podanym wyżej; oto poprawny

José

Postprzez Smazu 2009-09-11, 2:53 pm

José napisał(a):Pomyłka z linkiem podanym wyżej; oto poprawny

Po co robisz tęcze z informacji?Powinno być "czarno na białym", żeby było widać z daleka.
I drugie co dalej mi nie pasuje to to , że Zagłębiu poświęciłeś 3/4 plakatu a Górnikowi mały skrawek.Nie lubię ich , ale jakoś estetycznie musi to wyglądać ;)
A poza tym to już dużo lepiej niż ten pierwszy plakat... Nie zniechęcaj się.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Blajpios 2009-09-11, 3:45 pm

Jeżeli Kol. José wciąż pracuje nad projektem, to ja bym wracał do sprawy "hasła mobilizującego", które sam przystopowałem, to znaczy zwróciłem uwagę na negatywny wydźwięk pierwotnego hasła i sądzę, że dobrze się stało, że zostało usunięte. Niemniej do zmobilizowania teraz kogoś - przydałoby się coś innego, lub oprócz tego już trochę znanego "wszyscy na biało". Choćby - "przyjdź, bez Ciebie czegoś braknie Zagłębiu" czy "bez Ciebie trudno będzie wygrać" - "jesteś potrzebny triumfom Zagłębia - potrzebujesz Zagłębia, by cieszyć się ze zwycięstw" itp...
Blajpios

Postprzez LORD 1906 2009-09-17, 9:33 pm

Brawo !!! Ale mam wrazenie ze i bez tych plakatów przyjdzie Mnóstwo "PRAWDZIWYCH KIBICÓW". Będa sie panoszyc, napinac itp, a na lige i rywala bez "NAZWY " przychodzi po 800 osób.Cos mi sie wydaje ze podązamy ale nie w tym KIERUNKU co trzeba.
LORD 1906

Postprzez mysl 2009-09-21, 9:28 am

mam do sprzedania orginalna koszulke zaglebia sosnowiec jak ktos chce to pisac myslowice@g.pl
mysl

Postprzez druid88-14 2009-09-21, 7:20 pm

LORD 1906 napisał(a):Brawo !!! Ale mam wrazenie ze i bez tych plakatów przyjdzie Mnóstwo "PRAWDZIWYCH KIBICÓW". Będa sie panoszyc, napinac itp, a na lige i rywala bez "NAZWY " przychodzi po 800 osób.Cos mi sie wydaje ze podązamy ale nie w tym KIERUNKU co trzeba.

dacie radę
druid88-14

Postprzez jotpe1906 2009-09-22, 7:48 am

Plakaty zajebiste<brawo>
jotpe1906

Powrót do Kibice