Sezon 2005/06 - kibicowsko

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Sezon 2005/06 - kibicowsko

Postprzez DaMi 2005-05-13, 7:25 pm

Do końca sezonu zostało jeszcze kilka kolejek ale możemy już pomyśleć o przyszłym sezonie , który kolejny raz może być o wiele ciekawszy niż rozgrywki w pierszej lidze - oczywiście od strony kibicowskiej. Do drugiej ligi mogą awansować takie ekipy jak Śląsk Wrocław , Motor Lublin , Lechia Gdańsk no i z pierwszej leci GieKSa.

Kogo Wy chcielibyście zobaczyć w przyszłym sezonie w rozgrywkach 2 ligi ?? Mile widziane dłuższe posty a nie tylko nazwy drużyn :wink:

PS. Jak dobrze pójdzie to będzie 10 nowych wyjazdów :D
DaMi

Postprzez lukes 2005-05-13, 7:31 pm

1 - Sosnowiec
2 - Gliwice
3 - Chorzow
4 - Katowice
5 - Szczakowa
6 - Wodzislaw
7 - Radzionkow
8 - Bytom
9 - Bielsko

Jest tez taka mozliwosc :wink: 9 druzyn z jednego wojedzodztwa 8)
ale wolalbym nie bo zabraklo by miejsca dla Wroclawian
lukes
no spin

Postprzez Lisek_OE 2005-05-13, 7:46 pm

Zdecydowanie Lechia Gdańsk !
Za rok na Lechia-Zaglebie !!
Lisek_OE

Postprzez CharoN^ 2005-05-13, 7:47 pm

Bełchatów, Korona, Arka praktycznie zapewniły sobie już awans do elity, a szkoda... (chodzi mi oczywiście o te dwie ostatnie ekipy).
W barażach najprawdopodobniej zagra Widzew lub TSP, ja założe, że zagra Widzew, który zdegraduje Odre W. do II ligi.
Z zapleczem ekstraklasy pożegna się Radomsko i Mława (prawie przesądzone), a po walce w barażach chciałbym, żeby spadł tylko Górnik Polkowice (zostawiam Szczakowianke z wiadomych względów; Piast - również dość ciekawe spotkania; Ruch, wiadomo... oraz Radomiak).
Awansu do II ligi życzę Śląskowi, Lechii, Motorowi i... z pozostałej grupy nie ma raczej ciekawej ekipy. Po barażach z Polkowicami mogłaby wejść Polonia.
Wtedy II liga przedstawiałaby się imponująco:
1. Zagłębie
2. GKS
3. Ruch
4. Jagiellonia
5. Śląsk
6. Lechia
7. Motor
8. ŁKS
9. Szczakowianka
10. Polonia
11. Radomiak
12. Piast
13. TSP
14. Świt
15. Kujawiak
16. KSZO
17. Odra W.
18. III liga gr. I
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez lukes 2005-05-13, 7:50 pm

Charon gdzies to juz dzisiaj czytalem :D :wink:
lukes
no spin

Postprzez DaMi 2005-05-13, 7:52 pm

lukes napisał(a):Charon gdzies to juz dzisiaj czytalem :D :wink:

Kibice.net :lol:
DaMi

Postprzez CharoN^ 2005-05-13, 7:56 pm

Podobieństwo jest, ale nie kopiowałem :lol:.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Robson_sc 2005-05-13, 8:19 pm

Nie wyobrazam sobie 2 ligi w przyszlym sezonie bez Slaska Wroclaw. Z kibicowskiego punktu widzenia dobrze by bylo gdyby zostal Piast Szczakowianka Ruch i Widzew ( moze przegra baraze 8) ). Napewno bedzie brakowalo takich meczow jak z Korona czy Arka ale duzy ładunek emocjonalno-kibicowski niesie za soba awans z trzeciej ligi Lechii, Motoru i byc moze po barazu z Polkowicami Poloni Bytom :twisted: . Jesliby sprawdzily sie te moje wrózby II liga w przyszlym sezonie bedzie jeszcze ciekawsza niz teraz.
Robson_sc

Postprzez DaMi 2005-05-13, 8:38 pm

Z grupy drugiej w barażach może zagrać Elana Toruń i nie wiem jak dla Was ale dla mnie o wiele ciekawsza ekipa niż Piast Gliwice czy Szczakowianka Jaworzno nie mówiąc już o Górniku Polkowice a z grupy pierwszej ciekawym zespołem może być ŁKS Łomża
DaMi

Postprzez warchlak 2005-05-13, 9:12 pm

chciał bym zeby w tym sezonie poleciały Mława, Radomsko(to już chyba przesądzone jest), Polkowice oraz Gliwice. z miłą chęcią bym widział w 2 lidze Motor Lublin,Śląsk Wrocław,Lechie Gdańsk.z 1 grupy najchetniej bym widział Łks Łomże. po barażach bym chciał żeby awansowała Elana Toruń (obecny Toruński KP) i polonia bytom(chociaz im życze jak najgorzej ale pod względem kibicowskim bedzie to mocna ekipa na miare 2 ligi). z 1 ligi przesądzony jest spadek gieksy co mnie bardzo cieszy. miejmy nadzieje ze przystąpią do rozgrywek i dostaną licencje na gre w 2 lidze.po barażach chyba spadnie tez Odra Wodzisław ale to jest kiepska ekipa i niekoniecznie bym ich widział w 2 lidze(najchetniej to bym ich widział od razu w 3 :D ). z 2 ligi awansują Bełchatów,Korona oraz Ara. po barażach najprawdopodobniej awansuje Widzew ale bym chciał żeby przegrali ten baraż :wink: reszta pozostanie bez zmian chociaz bym tez wyeliminował takie kluby jak: Kujawiak i Świt. ale tam jest kasa i dostaną licencje na gre niestety :? uważam że w przyszłym sezonie 2 liga bedzie o wiele ciekawsza od 1 8)
warchlak
Prowokator

Postprzez mdc dg 2005-05-14, 7:39 am

W przyszłym sezonie zapowiada bardzo mocna pod względem kibicowskim 2 liga :twisted: Lechia,Śląsk,Motor to chyba już pewniaki do wejścia.Z grupy mazowieckiej najchętniej bym widział ŁKS Łomża a po barażach chciałbym aby miejscami zamieniła się Polonia Bytom z Górnikiem Polkowice.Z 1 ligi spada GKS a Wodzisław niech zostanie w 1 lidze, jednak wole aby zostało Podbeskidzie i Widzew do tego dochodzą takie drużyny jak Ruch,Piast,Radomiak,ŁKS,Jaga,KSZO i MY i mamy o wiele ciekawszą 2 lige od pierwszej :)
mdc dg

Postprzez kobialka 2005-05-14, 7:41 am

A ja chcialabym przede wszystkim zobaczyc w przyszlym sezonie Giekse, i chcialabnym bysmy rozegrali z nimi ciekawy (wygrany oczywiscie) meczyk, zeby utrzec nosy niektorym moim kumplom z pracy.

Poza tym Śląsk Wrocław , niezapomniane melanze, mili ludzie, fajnie byloby znow sie tam wybrac.

Co do spadkowiczow, albo tych, co awansuja, to wyjazd do Gdyni byl calkiem ciekawy , reszty raczej nie zaluje, wiec bez roznicy, choc Widzew tez pewnie ciekawie sie zapowiada.

A przeciez dojda nowe wyjazdy i znow nowe wyzwanie :lol:
kobialka

Postprzez PTAQ84 2005-05-14, 9:35 am

Ja chętnie bym zobaczył w przyszłym sezonie tekie ekipy jak:
z 3 ligi awans: ŁKS ŁOMŻA, LECHIA GDAŃSK, ŚLĄSK WROCŁAW, POLONIA BYTOM, MOTOR LUBLIN,
Spadek: GKS KATOWICE
Pozostają: ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC, WIDZEW ŁÓDĹš, PODBESKIDZIE, JAGIELONIA, KSZO, ŁKS, RUCH, RADOMIAK, PIAST, SZCZAKOWIANKA,ŚWIT,KUJAWIAK,GÓRNIK P.
A najciekawsze spotkanie to napewno derby z GieKSą 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez xXx_1906 2005-05-14, 3:08 pm

Spadek z 1 ligi:
GKS Katowice - dla mnie dobra ekipa, moze by się odrodzili w tej 2 lidze jak kilka innych ekip, na mecze z nimi u nas było by pewnie niezłe ciśnienie.
Baraż o 1 ligę:
Widzew Łódź - wolałbym żeby jeszcze zostali w tej 2 lidze żeby było jeszcze ciekawiej.
Zostają:
Podbeskidzie B-B - rywal BKS-u, rozwijają się.
Jagiellonia Białystok - w tym sezonie pokazują się z bardzo dobrej strony, w przyszłym powinno być tak samo
Zagłębie Sosnowiec - 8)
Świt NDM - :?
Kujawiak Włocławek - :?
KSZO - średnia ekipa
ŁKS - dobra ekipa, znów derby z Widzewem :lol:
Ruch Chorzów - raczej zostaną i dobrze
Po barażach o 2 ligę:
Radomiak Radom - szkoda by było żeby pałętali się po 3 lidze
Piast Gliwice - dawny rywal o awans do 2 ligi
Polonia Bytom - najbardziej ich nielubię, ale mecze z nimi zawsze są ciekawe
Szczakowianka Jaworzno - derby ZD :lol:
Bezpośredni awans:
ŁKS Łomża - od czasu do czasu coś o nich słychać, mieliby szansę żeby się pokazac
Śląsk Wrocław - fajna ekipa, fajne mecze, duża sympatia do tego klubu
Lechia Gdańsk- od najniższej ligi pną się z powrotem tam gdzie ich miejsce, bardzo dobra ekipa, szkoda że Arka wejdzie bo byłby to chyba mecz sezonu pod względem kibicowskim
Motor Lublin - dobra ekipa, zasługuja na 2 lige

W takiej lidze to chyba lepiej jak w Ekstraklasie :wink:
xXx_1906

Postprzez Lars 2005-05-14, 3:41 pm

!!! ZAGŁĘBIE - Śląsk ; Śląsk - ZAGŁĘBIE !!!

dla mnie 2 mecze sezonu. jeśli tylko do nich dojdzie i nic mi nie pokrzyzuje planów to obydwa bede bardzo chciał zobaczyć :twisted:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Następna strona

Powrót do Kibice