STRONA GŁÓWNA - TEMAT O HERBIE

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez bankier 2006-01-21, 10:13 pm

wreszcie, wreszcie wreszcie!!! 8)
bankier

Postprzez PawełK 2006-01-21, 10:13 pm

CharoN^ napisał(a):Brawo. Szata prezentuje się świetnie!

Ps. "Ponadto podjęliśmy decyzję, że będziemy wspierać działania zawiązującej się grupy kibiców, która ma zamiar walczyć o przywrócenie należytego miejsca dla historycznego herbu klubu."

Dało by się umieścić informacje na temat akcji o zbieraniu podpisów (z dostępnym linkiem do listy)? Nie wszyscy odwiedzają forum...

Tak było to wczoraj omawiane i link do wzoru llisty ma sie pojawić na stronie.
PawełK
pyszałek

Postprzez Albion 2006-01-21, 10:16 pm

Wszystko ok, mała tylko uwaga. Gdyby nie gościu o ksywie "GŁOS PRAWDY" to nie byłoby tej szaty i w ogóle chyba podpisów pod petycja o "zwrócenie" herbu.
Czasem jednostki stanowią prawa i zmieniaja wszystko
A swoją drogą jak można być kibicem Zagłębia i robić taka wioche z tym herbem na stronie głównej jak było do tej pory?
Piłke wsadzcie sobie w dupe ci wszyscy którzy jej bronią.
Zagłębie ma swój herb
Albion

Postprzez the djinn 2006-01-21, 10:34 pm

jest wkońcu teraz to dopiero jestem zadowolony
the djinn

Postprzez Pesto 2006-01-21, 10:46 pm

Albion napisał(a):Wszystko ok, mała tylko uwaga. Gdyby nie gościu o ksywie "GŁOS PRAWDY" to nie byłoby tej szaty i w ogóle chyba podpisów pod petycja o "zwrócenie" herbu.

o właśnie , słuszna uwaga.
jak nie lubię ONR , tak brawa dla niego.
Pesto
kumaty

Postprzez bankier 2006-01-21, 11:22 pm

http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... c&start=75 i post Dami_mdc

tak więc Pesto nie brataj się za bardzo z Głosem Prawdy :mrgreen: bo miał to "szczęście" że jako nowicjusz na forum rzucił temat nie przeglądając (jak to zwykle debiutanci mają w zwyczaju) poprzednich tematów! ale dobrze że tak się stało bo lawina ruszyła 8)
bankier

Postprzez soohoq 2006-01-21, 11:23 pm

Brawo dla Glosu , brawo dla redakcji , brawo dla Psiqsa i calej akcji . Taki to post jako wyraz poparcia i zadowolenia.Oby sie wszystko udalo :P
soohoq

Postprzez GŁOS_PRAWDY 2006-01-22, 1:55 am

bez podniety. są większe wyzwania. wystarczy chcieć.
GŁOS_PRAWDY

Postprzez Krawiec 2006-01-23, 11:44 am

Tomaszek napisał(a):jak nigdy, zgadzam się z przed mówcą. jeszcze ten napis "klub regionu" ludzie, przecież to jest tragedia!

Sam kiedyś namówiłem Montiego żeby na stronie głównej był napis pt ...klub regionu Zagłębia Dąbrowskiego, w starej wersji był on mniejszymi literami a nowszej zrobił się napis ... klub regionu.

Chciałbym wiedzieć czy nie odpowiada Ci idea tego hasła na stronie głównej czy grafika ?

..............................

Wracając do kwestii herbu bez podniety bo żadna lawina nie ruszyła. Jak na mój nos klub nie zgodzi się na taką formę zmiany logo czyli użyczeniea herbu przez Darka.

Patrząc od strony biznesowej SSA to poważna firma, o niemałej kapitalizacji, która posiada swoje zastrzeżone logo.

Teraz my chcemy wywrzeć presję ażeby ta firma zmieniła swoje logo na znak nie będący jej własnością - tylko własnością Darka - właściciela Sklepu Kibica, który to chce wyrazić zgodę na użyczenie herbu/logo.

Pomijając kwestię tradycji Zagłębia, która raczej jest mało istotna dla szefów klubu taka opcja jest na mój gust dla nich nie do przyjęcia bowiem z punktu widzenia biznesu klub - niebawem pierwszoligowy - reklamowałby de facto Sklep Kibica, nie mając z tego złamanego grosza.

Wiemy jak klub podchodi do kwestii transmisji więc i sprawa logo nie będzie prawdopodobnie inaczej rozpatrywana jak pod kątem prawa własności.

W tym momencie nie wiadomo czy piłeczka leży po stronie klubu czy Darka ...

Z drugiej strony gdyby Darek zgodził się oddać herb na wlasność klubu w zamian za wyłączność na sprzedaż gadzetów, trzeba przewidzieć czarny scenariusz tzn. wycofanie się Włochów z klubu w momencie braku awansu lub później - co wówczas stało by się z tradycyjnym herbem ... ?

Sprawa nie jest tak prosta jak się wydaje, bo nie znamy oficjalnych stanowisk obu zainteresowanych stron ale myślę, że można to tak prawnie ująć aby wszystkie strony były zadowolone .
Krawiec

Postprzez twari 2006-01-23, 1:28 pm

Jak zwykle Krawiec masz sporo racji. Jest w tym wszystkim sporo znaków zapytania, niewiadomych, obaw... ale - nie zaszkodzi sprobowac! Nic wielkiego nie stracimy a mozemy wiele zyskac. Tak jak mowisz - nie znamy stanowiska obu stron dlatego tez ciezko na ten temat dywagowac ale nie przekonamy sie czy warto jesli nie sprobujemy. Ciezko powiedziec jaka jest szansa na pozytywne rozpatrzenie naszych petycji... bycmoze jak jeden do 100! Ale zawsze mozna spojrzec na to oczami optymisty i powiedziec ze szansa jest 50 na 50 - albo sie uda albo nie! :)

Wypowiem sie jeszcze w sprawie tekstu "klub regionu". Co jest niby zlego w tym napisie? Moim zdaniem ten napis jest jaknajbardziej na miejscu! Z tym klubem identyfikuje sie niemal caly region, na fanach obok miasta Sosnowca wymieniane sa pozostale z regionu wiec samym przez sie klub jest klubem regionu. Takimi haslami jak Tomaszek zamiast jednoczyc sie jako region tylko sie oddalamy co ani jednym ani drugim na dobre nie wychodzi...
twari

Postprzez PawełK 2006-01-23, 4:50 pm

Krawiec napisał(a):Wracając do kwestii herbu bez podniety bo żadna lawina nie ruszyła. Jak na mój nos klub nie zgodzi się na taką formę zmiany logo czyli użyczeniea herbu przez Darka.

Patrząc od strony biznesowej SSA to poważna firma, o niemałej kapitalizacji, która posiada swoje zastrzeżone logo.

Teraz my chcemy wywrzeć presję ażeby ta firma zmieniła swoje logo na znak nie będący jej własnością - tylko własnością Darka - właściciela Sklepu Kibica, który to chce wyrazić zgodę na użyczenie herbu/logo.

Pomijając kwestię tradycji Zagłębia, która raczej jest mało istotna dla szefów klubu taka opcja jest na mój gust dla nich nie do przyjęcia bowiem z punktu widzenia biznesu klub - niebawem pierwszoligowy - reklamowałby de facto Sklep Kibica, nie mając z tego złamanego grosza.

A jaki grosz ma ta firma ze swojego obecnego logo? Idąc dalej. Troszke nie rozumiem w jaki sposób klub by reklamował sklep kibica? Dlaczego w takim razie wpuszczani są kibice na stadion w szalikach z historycznym herbem? Dlaczego klub pozwala wywieszać flagi z historycznym herbem? Przecież idąc Twoim tokiem rozumowania to jest reklamowanie sklepu kibica myślisz że gdyby faktycznie na tym tracili pozwoliliby na to?
PawełK
pyszałek

...

Postprzez Krawiec 2006-01-23, 9:18 pm

Paweł źle mnie zrozumialeś. Ja nie staję po stronie klubu i to nie jest mój tok rozumowania, zależy mi na tym żeby tradycyjny herb znalazł się na koszulkach piłkarzy Zagłębia , myślę że wszystkim na tym zależy.

Liczy się efekt finalny i dlatego podjąłem ten temat tu na forum. Wszyscy wiemy jak jest - klub ma w nosie marketing ale jak już idzie o sprawy prawne zaczynają się schody tak jak z transmisjami tv. Temat herbu nie jest nowością bo jest walkowany od dawien dawna.

Żeby bylo jasne podpisuje się pod akcją obiema rękami i nogami ale realia są jakie są i nie trudno się domyślić jak będzie - bedzie jak zwykle kapa czyli "sprawa do przedyskutowania".

Ok, wycofuje się z tematu. Chciałem tylko coś zaproponować co mogłoby pomóc sprawie ale niestety jest jak jest. Pożyjemy zobaczymy ...
Krawiec

Postprzez Leyton 2006-01-23, 11:21 pm

Leyton

Postprzez michaelus 2006-01-23, 11:50 pm

Nie zgodzę się tylko, żeby klub produkował pamiątki. To moja działka i mój sposób na życie - podkreśla

Warunke wstępny wydaje się nie do przejścia. Jak klub może promować logo i nie mieć z tego żadnego zysku. Wiem, wiem - teraz też nie ma, ale za jakiś czas może się to zmienić.

Chciałbym powrotu starego herbu, ale jednocześnie kupując szaliki, koszulki etc. ze starym logo chciałbym wspierać klub :!:
michaelus

Postprzez Monti 2006-01-24, 9:48 am

ooooo, widzę że wreszcie do niektórych docierają fakty, którymi długo redakcja kierowała się upierająć się przy piłce w topie.

Obawiam się że teraz także dociera do wielu ze umieszczenie histroycznego herbu na stronie absolutnie niczego nie załatwia. Sprawa wciąż wśród redakcji serisu wzbudza kontrowersje i historyczny herb w topie należy bardziej potraktować jako rocznicowy układ graficzny.

Daliśmy sygnał że nam też zależy na starym herbie ale jednocześnie pokazaliśmy że cały czas atakowaliście nie tych co trzeba. Teraz kombinujcie co dalej.

Na koniec pragnę zapewnoić że cały czas mamy zamiar utrzymac informacyjny charakter serwisu i cały czas chciemy choc w niewielkim stopniu reprezentować w wirtualnym świecie internetu nasz klub, bardzo bym nie chciał by ktoś pomyślał że odcinamy się od SSA, a zdecydowanie chcę żeby dostrzegano że w nasz skromny sposób wspieramy SSA pokazując jednocześnie że jest spadkobiercą stuletniej tradycji. Może się nieco wyrwałem ale jestem pewien że reszta redakcji podziela maje ostatnie słowa .
Monti
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice