Pojednanie dla Papieża

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez misiek1906 2005-04-11, 1:59 pm

Ja wiem Marcin że żartowałeś, ale ktoś by mógł uwierzy i sobie do tego jakąś ideologie dopisac. Co do wypowiedzi Regarda to troche mnie śmieszy twoje porównanie. Co ma wspólnego krojenie szala z kradzieżą portfela?? Ja tu nie widze nic... Okradając kogoś z portfela jesteś złodziejem, a czy krojąc szal nim jesteś?? Pozatym wskaż mi kibica, który po utracie szala idzie na pały (nie bierzmy pod uwagę Szczakowianki). Jeżeli tak robi, to według mnie nie jest kibicem, a tylko jakimś obserwatorem sportu którego w zasadzie nic nie obchodzi
misiek1906

Postprzez WOJTEK 2005-04-11, 2:17 pm

misiek1906 napisał(a):Ja wiem Marcin że żartowałeś, ale ktoś by mógł uwierzy i sobie do tego jakąś ideologie dopisac. Co do wypowiedzi Regarda to troche mnie śmieszy twoje porównanie. Co ma wspólnego krojenie szala z kradzieżą portfela?? Ja tu nie widze nic... Okradając kogoś z portfela jesteś złodziejem, a czy krojąc szal nim jesteś?? Pozatym wskaż mi kibica, który po utracie szala idzie na pały (nie bierzmy pod uwagę Szczakowianki). Jeżeli tak robi, to według mnie nie jest kibicem, a tylko jakimś obserwatorem sportu którego w zasadzie nic nie obchodzi

I TU SIĘ KOLEGA BARDZO MYLI. WG PRAWA NIE MA RÓŻNICY CZY KRADNIESZ SZALIK CZY PORTFEL. NIEJEDNOKROTNIE KRADZIEŻ SZALA JEST POWIĄZANA Z KRADZIEŻĄ RZECZY OSOBISTYCH. TAKICH PRZYPADKÓW, W KTÓRYCH "ULOTNIŁY" SIĘ DOKUMENTY, TELEFONY CZY KASA MOŻNA TU SETKI PODAĆ. TYLKO PO CO ? NIE KAŻDY KIBIC LUBI TRACIĆ SWOJE RZECZY, KTÓRE NIE RZADKO SĄ KUPOWANE KOSZTEM WYRZECZEŃ. DO TEGO DOCHODZI TEŻ TEMAT TAKI, ŻE WIELU "KROJĄCYCH" "KROI" MŁODSZYCH CZY SŁABSZYCH ALBO W PRZEWADZE. TO DLA CIEBIE TEŻ PEWNIE POWÓD DO DUMY ??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez misiek1906 2005-04-11, 3:06 pm

To kogo się kroi i w ilu to jest inna strona medalu. Nie kwestionuje tego że według prawa kradzież szala i telefonu, czy portfela to to samo, lecz w moich osobistych odczuciach są to rzeczy diametralnie różne. To że ktoś kupuje szal odmawiając sobie wielu rzeczy żeby an niego uskładac pieniądze nie jest wytłumaczeniem przed jego "kradzieżą". Według mnie kupując szal i chodząc w nim każdy musi by przygotowany na jego stratę. Nie chce mi się wierzyc Wojtku, że jadąc na mecz nie kroisz szali jeżeli masz na to okazje....
misiek1906

Postprzez WOJTEK 2005-04-11, 4:25 pm

misiek1906 napisał(a): Nie chce mi się wierzyc Wojtku, że jadąc na mecz nie kroisz szali jeżeli masz na to okazje....

NO TO MUSISZ UWIERZYĆ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez regard 2005-04-11, 4:32 pm

Misiek odpowiadając Ci na pytanie. Tak, jesteś złodziejem. Pozatym fajnie jest tak mówić ogólnikowo, nie? Skroić zamiast ukraść, sklepać zamiast pobić, zrobić promocję zamiast okraść sklep. Nie mówię teraz do Ciebie, nie wiem jakie masz inne hobby poza napadaniem na ludzi. Używając takiego magicznego słownictwa od razu sprawa wygląda banalnie. Pozatym masz tak przewartościowane podstawowe pojęcia dobra i zła, że serio nadajesz się na resocjalizacje. Naprawdę uważasz, że każdy normalny kibic (za jakiego się uważasz) napada na innych i kradnie jeśli ma ku temu okazję? To w takim razie kogo uważasz za kómatego holsa?
regard

Postprzez misiek1906 2005-04-11, 4:48 pm

skończmy ten temat bo chyba ani ja was, ani wy mnie nie przekonacie...
pozdro chłopaki :wink:
misiek1906

Postprzez Asja 2005-04-11, 4:50 pm

proponuje zamknać temat ... :roll:
Asja
Gwiazda

Postprzez the djinn 2005-04-11, 4:52 pm

misiek1906 napisał(a):Ja wiem Marcin że żartowałeś, ale ktoś by mógł uwierzy i sobie do tego jakąś ideologie dopisac. Co do wypowiedzi Regarda to troche mnie śmieszy twoje porównanie. Co ma wspólnego krojenie szala z kradzieżą portfela?? Ja tu nie widze nic... Okradając kogoś z portfela jesteś złodziejem, a czy krojąc szal nim jesteś??

tak jestes złodziejem i nienawidze takich kolesi
the djinn

Postprzez Krawiec 2005-04-11, 6:11 pm

Oczywiście zgadzam sie z Regardem - te hasła typu krojenie, promocja itp to nic innego jak zwykła kradzież i dumy kibicom nie przynoszą.

Można siłę i energię wykorzystać w tylu super inicjatywach na chwałę naszego Zagłębia. Szkoda, że to się tak marnuje.
Krawiec

Postprzez DaMi 2005-04-11, 6:24 pm

Pojednanie i pojednaniu a więc zamykamy
DaMi

Postprzez Ader 2005-04-11, 7:49 pm

Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Monti 2005-04-12, 9:05 am

Temat cały czas dyskutowany, otwieram.

Canal+: Mamy tego dość!

Jacek Okieńczyc, szef sportu w Canal+ Polska powiedział Gazecie Wyborczej, że stacja ma dość awantur na stadionach piłkarskich w Polsce

Zarówno my, jak i sponsor ligi Idea mamy już serdecznie dosyć burd na stadionach. To przechodzi wszelkie granice. Gdy okazało się, że z szumnego "pojednania" nic nie wyszło, zdecydowałem, że nasza stacja podejmie stanowcze kroki, by coś w końcu zmienić. Wyślemy pismo do PZPN. Chcemy razem z Ideą, Związkiem i policją jak najszybciej usiąść do rozmów. Było ich już wiele? Tak, ale tym razem biorę to sobie mocno do serca. Będziemy to pilotować. Niestety, tak jest ten świat urządzony, że wszystko kręci się wokół pieniędzy, a to my i Idea je wykładamy. Dlatego musi nam zależeć.

koniec news z wp.

Jak widać może pojednanie bezposredniu się nie powiodło ale powoduje że ponownie zaczyna się mówić i chyba także działać w temacie stadionowych zachowań.
Monti
Moderator

Postprzez kobialka 2005-04-12, 7:37 pm

Wiecie co mnie wkurza?
Zastanawiam sie po co byla akcja z flaga u nas na meczu ? Czy nie mozna bylo uszanowac tej chwili spokoju i swietnego meczu? Nie dziwie sie, ze LKS zareagowal, pewnie gdyby bylo odwrotnie my tez nie pozostalibysmy bez odezwu.
Wkurzylo mnie to, bo potem w TV i gazetach mozna bylo obejrzec i przeczytac, ze w Sosnowcu tez doszlo do awantury i ze kibice sa zli, bo nie szanuja, pewnych "swietosci", a przeciez teoretycznie awantury nie bylo, wiec.....

Po co byla ta akacja?

Poza tym co do pojednania, to faktycznie pewnie go nie bylo i nie bedzie ... Sa na swiecie ludzie (kibole, czy pseudokibice), ktorzy ponad wszytsko stawiaja krojenie, klepanie czy promocje ... to bez sensu i boli fakt, ze kibice sa pod to podciagani...

Nie wypowiadam sie, co do stwierdzen niekotrych tu osob, ale czytajac forum ogolnie mysle, ze niekotrzy ci "lepsi i madrzejsi" pokazali swoja "klase i kulture"

Pozdrawiam
kobialka

Postprzez MuMiN 2005-04-12, 10:33 pm

Mam takie małe pytanie odnośnie tego tematu – W którym „pojednaniu” brali udział ludzie, którzy tak naprawdę „zarządzają” ruchem kibicowskim w danym klubie. W Krakowie bratali się gimnazjaliści oraz tzw.: pikniki, którzy tak naprawdę chodzą np. na Wisłę bo ma wyniki i dobrych piłkarzy. Kto mniej więcej orientuje się w świadku wie że zawieszenie broni nie jest możliwe – nagle wszyscy zaczną się kochać i razem kibicować – z całym szacunkiem do sytuacji, ale myślenie o „pojednaniu” od samego początku nie miało sensu – i wiadomym było że po okresie żałoby powróci brutalna rzeczywistość.

A co do sobotniego meczu, to powieszenie flagi do góry nogami nie jest niczym złym – czytaj więcej gazet i słuchaj pismaków szukających sensacji, a na pewno będziesz miała rzeczywisty pogląd na cały ruch kibicowski.
MuMiN
Kuba Wojewódzki

re

Postprzez Qba 2005-04-12, 11:16 pm

nie no, pewnie.. nasi goscie bardzo sie ucieszyli jak zobaczyli wywieszone plotno do gory nogami i w ramach podziekowania rzucili sie na plot.... :shock:
Qba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice