Czerwone Zagłębie - Opinie ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: ...

Postprzez Monti 2004-10-25, 7:05 pm

Krawiec napisał(a):ale wolałbym hasło np . " Czerwone Zagłębie 1905 - Mamy różne poglądy ale szanujemy naszą tradycję"

Gdyby hasło było właśnie takie nie odezwał bym sie słowem .
Monti
Moderator

Postprzez quickstarter 2004-10-25, 7:15 pm

WOJTEK napisał(a):
quickstarter napisał(a):Mam też nadzieję że ta flaga spowoduje większą tolerancję i kiedyś będzie mogła zawisnąć na Ludowym fana np " Blood & honour"

NIE BĘDZIE MOGŁA. JASNE ??

nie rozumiem tej zajadłości - skoro uznajemy że jest miejsce dla "Czerwonego Zagłębia" to dlaczego nie zdobyć się na obiektywizm i przyznać miejsce innym hasłom? Nie rozumiem tak wybiórczego szafowania prawem do bytu pewnych rzeczy.

A na meczach Legii - rzeczywiście, klimat niektórych fan jest mi bliski :)
Wierzę jednak że na Ludowym kiedyś będzie podobnie :)
Ostatnio edytowano 2004-10-25, 7:17 pm przez quickstarter, łącznie edytowano 1 raz
quickstarter

Postprzez Sruba 2004-10-25, 7:16 pm

wykonanie primo sort.

a co do samego przekazu...
poczytalem sobie troche forum i niezaleznie od tego co chcieli przekazac ta flaga chlopaki ze Sroduli, czy miala byc to zwykla prowokacja, ludzie beda odbierali ta flage jednoznacznie...
ja na czerwony, czarny i brunatny kolor reaguje alergicznie.

dlatego napisze tylko, ze mi sie nie podoba.

z reakcji ludzi na necie, Zaglebie (ktore lubie i szanuje) osiagnelo cos a'la Lechia z hesem i Ruch z obercostam.

btw. i to haselko na dole - "zjednoczeni... zbudujemy nowy lad". to juz wole "w swiecie baranow wolimy byc wilkami"

i tyle :P
Sruba
screwthelaw

Re: ...

Postprzez dracoola 2004-10-25, 7:17 pm

Monti napisał(a):
Krawiec napisał(a):ale wolałbym hasło np . " Czerwone Zagłębie 1905 - Mamy różne poglądy ale szanujemy naszą tradycję"

Gdyby hasło było właśnie takie nie odezwał bym sie słowem .

Amen.
dracoola

Postprzez WOJTEK 2004-10-25, 7:22 pm

quickstarter napisał(a):A na meczach Legii - rzeczywiście, klimat niektórych fan jest mi bliski :)
NIE BĘDZIE . ZARĘCZAM CI. JAKOŚ NIE PRZEPADAMY ZA TAKIMI KLIMATAMI.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez quickstarter 2004-10-25, 7:28 pm

WOJTEK napisał(a):
quickstarter napisał(a):A na meczach Legii - rzeczywiście, klimat niektórych fan jest mi bliski :)
NIE BĘDZIE . ZARĘCZAM CI. JAKOŚ NIE PRZEPADAMY ZA TAKIMI KLIMATAMI.

Cenię i szanuję Twe wypowiedzi ale czasami brzmią jako opinia WSZYSTKICH fanów naszego klubu a chyba tak nie jest?
quickstarter

Postprzez WAB 2004-10-25, 7:44 pm

Czesto wchodze na Forum Polskiego Towarzystwa Entomologicznego, ale nie zabieram glosu, bo sie na tych sprawach nie znam. I dziwi mnie po co tutaj niektóre osoby o których wiem, ze nie maja po 15 lat, zabieraja glos ( nie mam na mysli dyzurnych dzieciaków wypowiadajacych sie we wszystkich tematach). Jezeli nie potraficie tak jak Foxx i Wojtek bawic sie zyciem, to szczere wyrazy wspólczucia. Zadna edukacja wam nie pomoze, bo jeszcze nie wymyslono sposobu, aby wlewac oleum bezposrednio do lba.
PS. jakis rok temu jako jedyny na tym forum ( chyba?), nie widzialem nic zdroznego we fladze Ruchu -Oberschlesien. Do niektórych rzeczy trzeba po prostu dojrzec.
WAB

Postprzez WOJTEK 2004-10-25, 7:45 pm

ZAWSZE MOŻESZ PRÓBOWAĆ. POWODZENIA. ALE CIESZ SIĘ RÓWNIEŻ MOIM SZACUNKIEM.
WOJTEK
Adventure Group

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-10-25, 9:28 pm

http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... 8&start=50 ciekawa dyskusja na temat naszej flagii :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez xXx_1906 2004-10-25, 9:34 pm

Nie rozumiem po co niektórzy się tak pienią na tą flagę. k***a to jest tylko flaga, dajcie sobie luz. I nie rozumiem po co jakieś teksty, że będziemy się musieli tłumaczyć jak Ruch czy tam Lechia. Obchodzi Was to co o nas sądzą? I tak większość traktuje nas jak towarzyszy więc chyba nic się nie zmieni. Jedno co to powinni się troszkę zdziwić. Dla mnie to mógłby być tam sierp i młot i mi to nie przeszkadza, a co tam niech się inni denerwują. Mimo to, że jak już wcześniej podkreślałem moje poglądy są bardziej skierowane w prawo niż w lewo to flagę uważam za w 100% udaną. Jeśli u nas wywołuje takie emocje to ciekawe co będzie u innych. Poza tym w Polsce nie ma teraz partii typowo lewicowej więc nie propaguje ona polityki żadnej z partii, zresztą każdy ma swoje zdanie na ten temat. Pozostaje mi tylko życzyć trochę więcej dystansu co poniektórym.
xXx_1906

Postprzez LucasUSA 2004-10-26, 12:20 am

amstat napisał(a):...aha i najlepiej jest narzekac "tylko narzekac", bo na nic innego Was nie stac...

Aha, a Ciebie na bardziej wylewne wypowiedzi nie stac? :? Twoje posty niesamowicie duzo wniosly do dyskusji. Wkurza mnie to Twoje zlewanie ludzi. Nie odpowiada Ci slowo pisane i polemiki, to nikt Cie nie zmusza do czytania czy tym bardziej pisania. Poza tym uogolnianie jest niegrzeczne :? . A na co Ciebie stac? Mozesz mi wyliczyc? Z gory dziekuje i pozdro!
LucasUSA

Postprzez WujekDobraRada 2004-10-26, 1:12 am

Mogliście se chłopaki założyc kółko historyczne i walić konie czytając odezwy do robotników. Ale żeby od razu robić flage ? Mamy już zajebistą ponadpartyjną "Working Class" mówiącą o naszych korzeniach a ta z tym bełkotem o nowym ładzie nadaje się na pochód 1-majowy PPS-u.
WujekDobraRada

Postprzez Polak_sts1906 2004-10-26, 7:16 am

Moim skromnym zdaniem uważam, że flaga nie powinna być wieszana na meczach. Jej widok osobiście budzi we mnie odrazę. PRECZ Z KOMUNĄ! Ucieszyłbym się nawet, gdyby ktoś ją spalił. To wszystko w tym temacie.
Polak_sts1906
erotoman

Postprzez WOJTEK 2004-10-26, 7:18 am

Polak_sts1906 napisał(a):Moim skromnym zdaniem uważam, że flaga nie powinna być wieszana na meczach. Jej widok osobiście budzi we mnie odrazę. PRECZ Z KOMUNĄ! Ucieszyłbym się nawet, gdyby ktoś ją spalił. To wszystko w tym temacie.

TO MOŻE JĄ SPAL ??? TYLKO, ŻE TA PRÓBA PRAWDOPODOBNIE BYŁABY OSTATNIĄ NA TYM STADIONIE. :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-10-26, 7:26 am

Polak_sts1906 napisał(a):Moim skromnym zdaniem uważam, że flaga nie powinna być wieszana na meczach. Jej widok osobiście budzi we mnie odrazę. PRECZ Z KOMUNĄ! Ucieszyłbym się nawet, gdyby ktoś ją spalił. To wszystko w tym temacie.

Wlosy sobie spal :evil: :D :!:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice