BKS Stal Bielsko Biała ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez amstat 2004-06-28, 1:27 pm

ja napisze krotko:

Jesteś swój ziomku mój czy w drodze na melanż, czy w drodze na bój - ZiP
amstat
Fanatyk

Postprzez TSP 2004-06-28, 3:29 pm

Erazmus nie pisz takich glupot skoro nie masz zielonego pojecia co sie w Bielsku dzieje.Jak na razie to poznikali Bksiarze,tylko prosze nie pisz,ze sa oni tacy wierni za jakich sie uwazaja,bo na ich mecze chodzi moze ze 100 osob (teraz bedzie ich jeszcze mniej),a spora ich czesc mozna spotkac na meczach Podbeskidzia.
TSP

Postprzez twari 2004-06-28, 4:14 pm

TSP napisał(a):Erazmus nie pisz takich glupot skoro nie masz zielonego pojecia co sie w Bielsku dzieje.Jak na razie to poznikali Bksiarze,tylko prosze nie pisz,ze sa oni tacy wierni za jakich sie uwazaja,bo na ich mecze chodzi moze ze 100 osob (teraz bedzie ich jeszcze mniej),a spora ich czesc mozna spotkac na meczach Podbeskidzia.

Czlowieku... nie wypowiadaj sie w dziale KIBICE bo nie masz do tego zadnego prawa! Ogladasz mecze druzyny ktora wziela sie z nikad, a chodzisz na stadion tylko dlatego ze graja w II lidze!! Ile chodzilo osob na BBTS?? Teraz nagle cale Bielsko strasznie szczyci sie kibicami Podbeskidzia... jestescie normalnie jak zolwie ninja- wyszliscie z podziemi...
Ciekaw jestem czy gdyby teraz TSP spadlo do 3 ligii mialoby chociaz 10% obecnych kibicow... szczerze w to watpie...
twari

Postprzez WOJTEK 2004-06-28, 4:25 pm

LUZ TWARI.FACET MA MOZLIWOŚĆ WYKAZANIA SIĘ TO SIĘ WYKAZUJE.A ,ŻE PRZY MONITORZE ?TAKA JEGO NATURA.
STAL BIELSKO - BIAŁA
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Asja 2004-06-28, 4:48 pm

A ja znam sporo ludzi którzy kibicują TSP i nie są tacy ....... eeee...........
jakby tego kolesia nazwać....... no w każdym bądz razie wszyscy wiedza jak go mozna nazwać. :wink:
Zresztą u nas chyba pisze Nicram z podbeslkidzia, tzn Michał i jakoś sie nei ciska. No ale chyba coraz częściej będą u nas takie .. przygłupasy... :roll:
Poza tym z tego co mi wiadomo to TSp miało problemy z forum u siebie więc ci wszyscy dziwaczni przyszli do nas żeby sie powyżywać - ach te dzieciaczki ... :wink:
Asja
Gwiazda

Postprzez TSP 2004-06-28, 4:57 pm

twari napisał(a):Czlowieku... nie wypowiadaj sie w dziale KIBICE bo nie masz do tego zadnego prawa! Ogladasz mecze druzyny ktora wziela sie z nikad, a chodzisz na stadion tylko dlatego ze graja w II lidze!! Ile chodzilo osob na BBTS?? Teraz nagle cale Bielsko strasznie szczyci sie kibicami Podbeskidzia... jestescie normalnie jak zolwie ninja- wyszliscie z podziemi...
Ciekaw jestem czy gdyby teraz TSP spadlo do 3 ligii mialoby chociaz 10% obecnych kibicow... szczerze w to watpie...

Po pierwsze mam takie same prawo wypowiadania sie jak i ty,gowno o mnie wiesz,tak samo jak i o historii Podbeskidzia (powiem Ci tylko,ze korzenie Podbeskidzia siegaja 1907r).Ile chodzilo osob na BBTS ? Moze nie byly to tlumy,ale zawsze ktos byl.Ja Ci zadam analogiczne pytanie - ile osob chodzilo na Zaglebie grajace w A-klasie ? Ciekaw jestem,czy ty byles jedna z tych osob "kibicu" ? I nie pisz tu swoich wielkich hipotez ile to osob bedzie chodzic na TSP w III lidze,bo tego nie jestes w stanie przewidziec,na pewno bedzie ich jednak wiecej niz na 5-ligowym BKS-ie (zreszta ciekaw jestem na jakiej podstawie twierdzisz,ze bedzie to 10%,skoro juz gralismy w III lidze i na mecze przychodzilo nie 400 jak sugerujesz,a 3000 osob).Dla twojej wiadomosci powiem Ci,ze na BKS w III lidze pare lat temu tez nie walily tlumy,ale skad ty to mozesz wiedziec.
TSP

Postprzez WOJTEK 2004-06-28, 5:03 pm

PO PIERWSZE - ZAGŁĘBIE NIE GRAŁO NIGDY W A-KLASIE.
PO DRUGIE NA MECZU Z WARTA ZAWIERCIE W OKRĘGÓWCE BYŁO PONAD 4000 LUDZI.MECZ TEN BYŁ TRANSMITOWANY W TELEWIZJI.A NA WYJAZDY JEĹšDZIŁO NAS OKOŁO 500-600 ZAWSZE.TERAZ PORÓWNAJ;2 LIGA - OKRĘGÓWKA.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Zagórze_Fan 2004-06-28, 5:58 pm

Wiem że temat jest BKS Bielsko - Biała, ale wypowiem się na temat kibiców z Bielska!
Sądząc po wypowiedziach na forum Podbeskidzia, przeczytałem że Podbeskidzie Bielsko Biała sympatyzuje bardzo ze szczecińską Pogonią.
Niektórzy kibice Podbeskidzia pojawiają się nawet na meczach Pogoni!
Czyżby rodził się tu jakiś układ ?!?!?!?!?!?!?!?!?!? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Zagórze_Fan

Postprzez Albion 2004-06-28, 6:07 pm

Po pierwsze TSP , jesteś tu gościem i nie pouczaj nikogo kto tu pisze.
Po drugie, jakie masz pojęcie o piłce skoro myślałeś że Zagłębie grało kiedyś w A-klasie?
Po trzecie, Korzenie Podbeskidzia nie sięgają 07 roku, ten twór powstał całkiem niedawno, a odwoływanie się do BBTS nic nie da
Albion

Postprzez Marcinek 2004-06-28, 6:07 pm

Zagórze_Fan napisał(a):Wiem że temat jest BKS Bielsko - Biała, ale wypowiem się na temat kibiców z Bielska!
Sądząc po wypowiedziach na forum Podbeskidzia, przeczytałem że Podbeskidzie Bielsko Biała sympatyzuje bardzo ze szczecińską Pogonią.
Niektórzy kibice Podbeskidzia pojawiają się nawet na meczach Pogoni!
Czyżby rodził się tu jakiś układ ?!?!?!?!?!?!?!?!?!? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Fakt sympatyzujemy z Pogonią i ona z nami, nawet na meczu z Pogonią na Żywieckiej kibice Pogoni byli w jednym sektorze z nami, ale układ jest jeszcze bardzo daleki wiec narazie nic nie jest jeszcze postanowione!
Marcinek
Żółta kartka

Postprzez barbuk 2004-06-28, 6:11 pm

Miałem się nie wypowiadac w kwestii Podbeskidzia, ale widząc tą ciekawą rozmowę postanowiłem zabrać głos.

Jestem kibicem Podbeskidzia, ale przede wszystkim kibicem bielskiego (tudzież bialskiego) sportu, więc napinanie się między ludźmi z tego samego miasta uważam za idiotyzm. Wiem, że w światku kibicowskim w dobrym tonie jest je**** drużynę z tego samego miasta, ale jakoś mnie to nie rajcuje. Mam szacunek dla kibiców BKS-u za to, że są dalej wierni i stoją przy swoim klubie nawet w tak beznadziejnej sytuacji. Trochę mnie irytuje ich zachowanie akurat w stosunku do kibiców TS-u, ale na to już nic nie mogę poradzić. Szkoda tylko, że w ten sposób nakręca się wzajemna spirala wrogości. Może się to kiedyś zmieni....?

Co do porównań Wojtka-nie ma sensu porównywać obu naszych klubów, Zagłębie to Zagłębie, a Podbeskidzie to Podbeskidzie. Prawda jest taka, że jeśli rzuci się w Polsce rzuci hasło "Sosnowiec" to w większości skojarzeń padnie słowo "Zagłębie". Myślę, że to starcza za cały komentarz. I cieszę się, że taki klub powrócił w szeregi drugoligowców.

Natomiast co do waszego stosunku do Podbeskidzia. No przecież logicznym jest, że każdy klub musi kiedyś powstać. Nasz powstał niedawno z połączenia mniejszych bialskich klubów i stał się nowym klubem. I jeśli weźmiemy pod uwagę szybkość z jaką dotarł do II ligi to myślę, że jakiś szacunek już się należy. Zwłaszcza, że nie jest to klub, który ma problemy finansowe, który ma problemy z właścicielami, a napewno nie jest to klub jednego sezonu. Mam też nadzieję, że jeszcze przez kilka lat oba nasze klubu będą toczyły zażarte boje na różnych ligowych frontach (niekoniecznie drugoligowych :wink: ).

Nie możecie też twierdzić ilu kibiców Podbeskidzia będzie chodzić jeśli TS spadnie (odpukać!!) do niższych lig. Bo przecież sami doskonale wiecie jaki jest głód dobrej piłki (że też przypomne wasze bodajże 4 fety z okazji powrotu do II ligi :lol: ). I w Bielsku jest w tej chwili to samo. Była kiedyś dobra piłka w wykonaniu BKS-u, ale niestety z różnych względów piłkarska sekcja tego klubu podupadła, a Bielszczanie chcą nadal oglądać futbol na ogólnopolskim poziomie. Macie racji dużo kiedy mówicie, że wielu jest kibiców, którzy przychodzą tylko ze względu na to, że obecnie jest II liga, ale musicie zwrócić uwagę, że wielu z tych kibiców naprawdę pokochało ten klub.

Mam nadzieję, że moje wypociny będą chociaż dla niektórych zrozumiałe.

Pozdrawiam kibiców Zagłębia (na meczach którego zdarza mi się bywać :wink: ).
barbuk

Postprzez Albion 2004-06-28, 6:21 pm

Amica i Groclin też szybko powstały i szybko awansowały do I ligii ale mają szacunek? Tak samo jest z podbeskidziem
Albion

Postprzez fabian 2004-06-28, 6:30 pm

Albion napisał(a):Amica i Groclin też szybko powstały i szybko awansowały do I ligii ale mają szacunek? Tak samo jest z podbeskidziem

Albion nie porównuj Wronek i Grodziska z Bielskiem...
Bielsko jako miasto zasługuje na piłkę, a niestety działacze BKSu nie potrafili tego wykorzystać. Przypuszczam, że mieli takie same szanse na sponsorów jak Podbeskidzie.
U nas też sporo osób w pewnym momencie zaczęło jeżdzić na Szczakowiankę. Na szczęscie była to moda krótkotrwała...
fabian

Postprzez Albion 2004-06-28, 6:37 pm

fabian napisał(a):
Albion napisał(a):Amica i Groclin też szybko powstały i szybko awansowały do I ligii ale mają szacunek? Tak samo jest z podbeskidziem

Albion nie porównuj Wronek i Grodziska z Bielskiem...
Bielsko jako miasto zasługuje na piłkę, a niestety działacze BKSu nie potrafili tego wykorzystać. Przypuszczam, że mieli takie same szanse na sponsorów jak Podbeskidzie.
U nas też sporo osób w pewnym momencie zaczęło jeżdzić na Szczakowiankę. Na szczęscie była to moda krótkotrwała...

Bielsko jako miasto z tradycjami piłkarskimi zasługuje na piłkę conajmniej w drugoligowym wykonaniu. Ale Podbeskidzie to sztuczny twór i o to mi chodziło, dla takiego czegoś nie ma szczacunku tak samo jak dla Amici i Groclina i tym podobnych tworów
Albion

Postprzez WOJTEK 2004-06-28, 6:37 pm

TO SAMO BYŁ Z GKS.ALE ZNALAZŁO SIĘ LEKARTSWO.PIĄCHOPIRYNA...
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice