Na Dobre I Na Złe ! - Hymn Zagłębia ! ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Stachens -Pogoń 2004-05-16, 8:55 pm

mysle ze jak juz cos to refren wystarczy robienie na siłe hymnu z całej piosenki raczej nie wyjdzie bo ludzią sie nie chce a co do piosenek to czemu nie spiewa sie juz piosenki wygramy, wygra,y,wygramy tej co sląsk we wrocku na dwa głosy spiewał pamietm jak w 4 lidze na wiochach sie ja zapodało to az polami trzęsło :D
Stachens -Pogoń

Postprzez Krawiec 2004-05-17, 11:13 am

Stachens -Pogoń napisał(a):mysle ze jak juz cos to refren wystarczy robienie na siłe hymnu z całej piosenki raczej nie wyjdzie bo ludzią sie nie chce a co do piosenek to czemu nie spiewa sie juz piosenki wygramy, wygra,y,wygramy tej co sląsk we wrocku na dwa głosy spiewał pamietm jak w 4 lidze na wiochach sie ja zapodało to az polami trzęsło :D

Nie od razu Kraków zbudowano. Wydaje się, że nasz hymn trudno zaśpiewać w całości , jednak po kilku razach staje się to proste i przyjemne, a teksty rozdane przez FB znacznie ułatwiają sprawę.

Na 2 lidze będziemy już jechać z tym ostro. Może nie zakładane 6 tys. - wystarczy , że zaśpiewa 1000 osób z lewej oraz 1000 z prawej strony i efekt murowany.

Podro !
Krawiec

Postprzez WAB 2004-05-17, 11:53 am

Propozycja być może zbyt daleko idąca, ale warto by się zastanowić, czy młyn nie mógłby być centralnie na środku trybuny. W tej chwili, to pod kiełbasą często nie słychać co FB śpiewa ( akustyka), a jak już słychać, to prawa strona zaczyna, kiedy młyn kończy. Dzięki takiemu usytułowaniu byłaby lepsza integracja śpiewu i szybsza reakcja zapodawanych tekstów.
WAB

Postprzez WOJTEK 2004-05-17, 11:56 am

W MOICH MŁODZIEŃCZYCH LATACH MŁYN ZWYKLE BYŁ NA ŚRODKU BOISKA.I WTEDY RZECZYWIŚCIE POPRAWIŁA BY SIĘ JAKOŚĆ ŚPIEWU.WARTO CHYBA SPRÓBOWAĆ NA CHROBRYM
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez krzywy 2004-05-17, 12:09 pm

byla taka propozycja... ale ktos powiedzial ze mlyn ma byc w tradycyjnym miejscu... ja osobiscie jestes za tym by sprobowac...
krzywy

Postprzez Franz 2004-05-17, 1:42 pm

A ja uważam że to nienajlepszy pomysł... młyn powinien być tam gdzie jest.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez robercik 2004-05-17, 2:13 pm

Jezeli piszesz, ze jest to zly pomysl, to podaj chociaz jakies argumenty popierajace Twoje zdanie.
robercik

Postprzez Franz 2004-05-17, 2:24 pm

robercik napisał(a):Jezeli piszesz, ze jest to zly pomysl, to podaj chociaz jakies argumenty popierajace Twoje zdanie.

tak jak juz ktoś napisał, młyn znajduje się w tym miejscu od wielu lat, i jakoś sobie nie wyobrażam przeprowadzki na inne sektory. Teraz jest moim zdaniem wszystko poukładane na Ludowym i nie widze potrzeby aby cos zmieniać...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez WOJTEK 2004-05-17, 2:29 pm

WIELE LAT BYŁ TEŻ NA ŚRODKU.BYŁ TEŻ ZA BRAMKAMI.I Z DRUGIEJ STRONY.JA PAMIĘTAM WIELE MIEJSC.WARTO SPRÓBOWAĆ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez LTMario 2004-05-17, 3:24 pm

troszke zboczyliście z tematu :D

a co do piosenki myślę że na ostanim meczu u nas powinno to już wyjść całkiem dobrze aa w 2 - giej lidze będziemy śpiewać całym stadionem a kibice przyjezdni będą w szoku :D
LTMario

Postprzez Baryla 2004-05-17, 3:31 pm

pomysl z przeniesieniem mlynu mysle ze jest dobry przynjmniej warto sprobowac :!: jak bedzie to samo(w co watpie) to wrocimy na stare smieci 8)
Baryla
Zagłębiak

Postprzez CZaRnYY 2004-05-17, 7:41 pm

W przerwie meczu nawet nawet wychodziło to, kto siedział po prawej może słyszał ;)
Pozdrowienia dla śpiewających :)
CZaRnYY

Postprzez fabian 2004-05-17, 7:49 pm

Ale to bylo wspomagane :lol: A generalnie mysle, ze warto tez sprobowac wersje wolniejsza, skrocona i a capella.
fabian

Postprzez IQ 2004-05-17, 11:50 pm

Mam takie 2 uwagi: 1. W dziedzinie ultras to raczej ciężko będzie FB powalić kogoś w II lidze na kolana - pokazy ultras mogą być lepsze albo gorsze, ale pewnego poziomu nie przeskoczymy (w tym momencie :-)). Nie ten stadion, nie ta kasa nie ta frekwencja. A i ciężko coś nowego wymyślić. Natomiast fantastycznym śpiewem możemy powalić wszystkich - mam nadzieję, że "Na dobre i na...." to początek. Jest jeszcze jedna pioseneczka Horrorshow o Zagłębiu którą można zaśpiewać :-) I wierzę że nie wrócą już nigdy czasy kiedy jedynym co dało się usłyszeć na Ludowym było "Gola, strzelcie k.... gola :oops: :oops: i to ok.70 minuty meczu (tak niestety było przed powstaniem FB). I nie zgodzę się, że "Na dobre.. " jest za szybkie - byłem na wielu koncertach gdzie śpiewno dużo szybsze numery i nie było problemu. Tyle, że na koncercie wszyscy znali tekst :D A może by tak śpiewać w taki sposób, że każdy wers ktoś zapodaje a reszta powtarza ????. Tak ja "Wygramy, wygramy......, kogoś tam pokonmay ... itd. Na pewno w ten sposób można zaśpiewać ten drugi kawałek Horrorshow czyli "Zagłębie Sosnowiec".
A 2 sprawa to przesuniecie młyna - może to spowodować bałagan i zniechęcenie wielu zwykłych kibiców którzy chcą mieć "jak najlepszy widok" a którzy w młynie nie zasiądą nigdy. poza tym będzie słabsza kontrola nad flagami a przecież będziemy gościć np Ruch.
IQ

...

Postprzez Krawiec 2004-05-18, 1:03 am

Ja bym tam nie kombinował z przesuwaniem z tych powodów , o których pisze IQ. Natomiast trafnie zauważył WAB, że po drugiej stronie nie słychać czasem tego co jest spiewane , poza tym na środku jakaś grupka zaczyna ciągnąć coś swojego i organizacja pada.

Zauważyłem jednak, że problemu nie ma i sprawę można łatwo skorygować bez przeprowadzek jeśli młyn cześciowo (fb?) skieruje swój spiew w stronę strony przeciwnej ( przynajmniej ten nowy, szpanerski megafon :roll: )
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice