Jakie kluby lubicie,oprócz Zagłębia i jego zgód?

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: Jakie kluby lubicie,oprócz Zagłębia i jego zgód?

Postprzez zielony1921 2009-01-31, 11:00 pm

1.Raków Częstochowa
2.Stal Stalowa Wola
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zielony1921

Postprzez mamama 2009-02-07, 12:10 am

Korona Kielce-szanuje ten klub po takim ciosie jak degradacja ich kibice naprawdę trzymają dobry poziom.Pozdro
mamama

Postprzez niwczanin 2009-02-07, 10:47 am

Lubię:
-Hutnik Kraków-bo potrafią zachować honor kiedy okoliczności temu nie sprzyjają
-Czuwaj Przemyśl- to moja osobista sympatia
-Sandecja Nowy Sącz- (gdyby nie ich zgoda z Cracovią i Tychami) byłbym za zgodą z nimi
-RKS Radomsko- że nie łapią klimatu na Łódź, choć mogliby stać się jej fan clubem
-KKS Kalisz- że nie łapią klimatu na Poznań, choć mogliby być jego fan clubem
-Wschodnią Hordę(Motor+Chełmiankę+Łęczna) za aktywność w chuligańską
-Karpaty Krosno- osobista sympatia

Nie lubię/ gardzę:
-policji i wszystkich, którzy z nimi współpracują
-hanysów wszelkiej maści-za antypolskość (czyt. proniemieckość)
-Triady ALC- stare porachunki
-TSW i KSC- za przedłużacze rączek
-Widzewa- bo tak mnie nauczono
niwczanin

Postprzez Rutek94 2009-02-11, 12:15 pm

lubię Jagiellonię Białystok( i ich kibiców bo potrafią sie zachować)i Juventus a nie cierpię lechii Gdańsk, Cracovii, Widzewa, poloni, Górnika Zabrze i odry Opole
Rutek94

Postprzez flex 2009-02-11, 12:44 pm

Rutek94 napisał(a):lubię Jagiellonię Białystok( i ich kibiców bo potrafią sie zachować)i Juventus a nie cierpię lechii Gdańsk, Cracovii, Widzewa, poloni, Górnika Zabrze i odry Opole

No kibice Jagielloni faktycznie pełna kultura ;-)
flex
Administrator

Postprzez Luki89 2009-02-11, 10:14 pm

Ja ciągle za Chelsea na dobre i na złe, tak jak z Zagłębiem.... a co do WKS-u... ciekawe ciekawe...
Luki89

Postprzez makerWKS 2009-03-04, 9:42 pm

Witam, jak widać po nicku jestem kibicem wrocławskiego Śląska. Zalogowałem się tutaj ponieważ mam wielki sentyment oraz szacunek do Zagłębia jak i do Legii niestety nasze dawne stosunki znam tylko z opowiadań ojca, ale mam nadzieje że może dało by się jakoś odnowić to co było kiedyś. Szacunek do was mam za wiele rzeczy jednak najbardziej za to że tak jak Legioniści nie wywższacie się i nie snobizujecie jak np. Zagłębie Lubin czy też teraz Lech jacy to wy nie jesteście itp. I mam nadzieje że gdy pojawiłbym bym się na Kresowej w barwach Śląska (a chce przyjechać niedługo ;) ) nie będe jakoś "dyskryminowany" ;) Pozdro dla wszystkich kibiców o zielono-biało-czerwonych barwach :)
makerWKS

Postprzez Darian 2009-03-05, 12:58 pm

Wzjamne pozdrowienia z Sosnowca!

Oczywiście nasze stosunki ze Śląskiem Wrocław cechuje wzajemny szacunek. Z tego co jest mi wiadomo to stan taki trwa od meczu koszykówki we Wrocławiu(końcówka lat 90-tych) kiedy jeszcze Zagłębie Sosnowiec grało w ekstraklasie koszykarskiej. Wtedy jeden z naszych kibiców spadł z balkonu Hali Ludowej a sztab szkoleniowo-medyczny Śląska udzielił pomocy ów nieszcześnikowi. W ramach podziekowań podczas meczu w Sosnowcu Andriej Urlep otrzymał szalik Zagłębia.

Oczywiscie wzajemne kontakty kibiców obu druzyn są starsze. Dochodziły do tego kontakty z kibicami Motoru Lublin z którymi jak wiadomo Śląsk Wrocław ma zgodę.

A tak generalnie to rzeczywiście kibice Zagłebia nie mają za bardzo powodów żeby sie napinać tak jak kibice Lecha a w zasadzie Amiki ;-) czy innych klubów lanserskich o których nie będe wspominał.

A tak na zakończenie jedna uwaga przyjazd do Sosnowca jak najbardziej tak i zapraszamy serdecznie ale zakaładanie barw to juz na własne ryzyko. Jednak należy respektować że jest to Sosnowiec. Tak samo jak w drugą stronę. Szarżowaniem byoby gdybym paradował w szaliku Zagłębia po rynku we Wrocławiu. Na tym chyba polega wzajemny szacunek że respektujemy kibiców druzyny z którą nie mamy oficjalnej zgody. Co innnego wejście na teren wroga i poprowokowanie go znienawidzonymi przez niego barwami... ;-)
Ostatnio edytowano 2009-03-07, 5:33 pm przez Darian, łącznie edytowano 1 raz
Darian

Postprzez makerWKS 2009-03-05, 3:51 pm

No ja wiem że paradowanie ze nazwijmy to zwisającym szalem i rzucaniu się w oczy to nie jest za bardzo na miejscu no ale zielono-biało-czerwony szal może się "wtopić w otoczenie" ;) Mam nadzieje że ci co wiedzą jak jest na lini Śląsk-Zagłębie nie będą robić z tego wielkiego problemu :) Wiadomo że lepiej by było gdybym znał kogoś z Sosnowca to wtedy jakąś "ochrone "bym miał, ale niestety z nikim nie posiadam kontaku ;) Wiem z doświadczenia że napewno znalazłyby się takie osoby niezbyt wtajemniczone, którym nie wiadomo co przyjdzie do głowy ;) Ja gdybym zobaczył kogoś w szaliku Zagłębia to chętnie bym go jeszcze oprowadził po miescówkach w jakich fajnie spędza się czas np. przy browarku, no ale to tylko moje przekonania ;)
makerWKS

Postprzez maciek123 2009-03-05, 4:03 pm

do makerWKS - dokładnie tak jak mówisz , kumaci ludzie którzy znają stosunek Śląska i Zagłębia to nic złego nie zrobią ale wiadomo że jest sporo takich ludzi niemających o tym pojecia i wtedy może być dziwnie ;] Dziekujemy za miłe słowa o naszym Zagłebiu !! Ja też lubię Śląsk i mam do niego duży szacunek ;]

Pozdrawiam ;)
maciek123

Postprzez KalF92 2009-03-06, 4:38 pm

Wielki szacun dla Śląska Wrocław.
Wydaje mi się że jeśli powiesz kiedy przyjedziesz to może znajedzie się jakiś przewodnik.
Pozdrawiam
KalF92

Postprzez Śląsk wrocław 2009-03-07, 2:25 pm

A ja znam część chłopaków z Zagłębią nieraz się pobiesiadowało razem we Wrocku a to w Bielsku
a to w Sosnowcu Bardzo dobra i charakterna Załoga
Śląsk wrocław

Postprzez KalF92 2009-03-07, 9:46 pm

Osobiście nie poznałem ekipy Śląska ale słyszałem że to jedna z najlepszych ekip.
Wielkie pozdro dla WKS
KalF92

Postprzez Med@lik 2009-03-10, 8:13 pm

Z tego co wiem to naprawdę Zagłębie ma dobrych kibiców pod wieloma wzgledami.... Oprócz Rakowa to oczywiście Zagłębie, Cracovia i KSG.

Pozdro ;)
Med@lik

Postprzez wisniaBM 2009-03-10, 8:22 pm

1.Lech Poznań
2.WKS Śląsk Wrocław
3.Ruch Chorzów xD Ten najmniej ale jednak xD :lol:
wisniaBM

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice