"Młyn" - Opinie - Propozycje - Komentarze ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: :)

Postprzez gregor_g4 2005-10-15, 10:58 pm

^m@rcin^ napisał(a):W tej rundzie to juz chyba tego nie naprawimy !

Nie zgadzam sie, im wczesniej zaczniemy, tym wczesniej beda efekty. Pozostaly nam mecze z Kujaiwakiem i Polkowicami, wiec teoretycznie bez gosci, czyli mamy szanse sprobowac nowych rozwiazan, a pierwszymi goscmi na wiosne bedzie Widzew, czyli poprzeczka bedize zawieszona wysoko.

^m@rcin^ napisał(a):Chyba ,ze robimy prube i przenosimy na Kujawiak mlyn na sektor stojacy ? Wsumie nic nie mamy do stracenia. Trzeba by nakracic starsze osoby no i Krzywego zeby byl i poprowadzil

Jestem jak najbardziej za, jesli nie wypali to wracamy na stare miejsce. Ale najwazniejsze: musimy zaczac cos robic, bo tak jak bylo dzisiaj nie moze dluzej byc.
gregor_g4

Postprzez twari 2005-10-15, 11:02 pm

A co jak przeniesienie mlyna nie poskutkuje? Na co wtedy zrzucicie odpowiedzialnosc? Na zla akustyke? Pogode? A moze jeszcze na cos innego? Pomysl przenosin mlyna na sektor stojacy nie jest zly ale nie mozna podejsc do tego w ten sposob ze samo przeniesienie wszystko naprawi! Dawniej mlyn byl w tym samym miejscu a mimo to byl jednym z lepszych w Polsce!! Vide mlyn w 3 lidze!! Umiejscowienie mlyna nie jest powodem jego slabszej formy no ale przenosiny moga choc troche pomoc...
Natomiast przyczyna "upadku" mlyna jak dla mnie jest prosta - nasz mlyn stracil respekt! Dawniej moc stanac w mlynie to bylo cos... Znalezc sie w tej ekipie ktora wspomaga naszych tak glosno... Dawniej mlyn sprawial wrazenie mlyna dla wybrancow! Mlyn mial swoj respekt! Kazdy chcial tam byc ale nie kazdy mogl... Łebki wiedzialy ze nie ma tam dla nich miejsca bo tam dopinguja "Ci starsi". I to bylo dobre bo i Ci starsi czuli w tym cos! Czuli sie wyroznieni i czuli ze niejako reprezentuja nasz klub! I wtedy tym starszym chcialo sie stac w mlynie i dopingowac! A teraz nasz mlyn zrobil sie jak GALERIA w S-cu gdzie malolaty chodza zeby potem móc sie ponapinac wsrod kumpli... GALERII juz niema... Mam nadzieje ze mlyn da sie jeszcze uratowac! Ale wierzcie mi ze jedynym wyjsciem jest odbudowaie RANGI mlyna! Sposob jest prosty acz brutalny - ostra selekcja!! Teraz jest tak ze kazdy moze stac w mlynie... no skoro kazdy moze to co to za wyroznienie? Po co mam tam isc? - pomysli sobie taki Kowalski! A gdy mlyn bedzie pewnym wyroznieniem - zaraz znajda sie chetni!
Dlaczego Krzywy moze poprowadzic doping a ktos inny nie? Bo Krzywy budzi respekt!! I tak samo powinno byc z mlynem!! Mlyn MUSI budzic respekt!!
twari

Postprzez MarcelZS 2005-10-15, 11:14 pm

Zrobice selekcje to mało kto zostanie. :wink:
MarcelZS

!!!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-10-15, 11:16 pm

MarcelZS napisał(a):Zrobice selekcje to mało kto zostanie. :wink:

Dokladnie i nie wieze ,ze starsi przyjda.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez gregor_g4 2005-10-15, 11:18 pm

nie liczy sie ilosc ale jakosc :) poza tym jesli czesc osob zauwazy, ze zmienil sie sklad naszego mlyna, to moze sie do niego przylaczy.
gregor_g4

???

Postprzez ^m@rcin^ 2005-10-15, 11:19 pm

gregor_g4 napisał(a):

nie liczy sie ilosc ale jakosc :) poza tym jesli czesc osob zauwazy, ze zmienil sie sklad naszego mlyna, to moze sie do niego przylaczy.

To gdzie my mamy te dzieci wywalac :D? Co mam podchodzic i moic sory jak nie masz 15-16 lat to nie mozesz byc w mlynie ??
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez MarcelZS 2005-10-15, 11:25 pm

Powody są dla mnie dwa:

1. Niska - a nawet bardzo niska frekwencja - nie tylko w młynie

2. Zmiana pokoleniowa, oczywiście nie mam zarzutów do osób które zajmują się oprawą i dopingiem, ale gdzi są starsi - (cześc został bojówkarzami więc młynem gardzą, cześć wyrosła chodzi na mecze ale młyn omija, a cześć ma wszystko gdzieś.)

Pozatym - jestem wkurzony, że mam kibiców tylko na meczach z dobrymi kibicowsko firmami.
MarcelZS

Postprzez twari 2005-10-16, 12:28 am

Tych mlodszych wywalac obok mlyna! I jesli rzeczywiscie chca spiewac to niech to robia stojac na schodkach obok mlyna!! Napewno sytuacja nie zmieni sie z dnia na dzien ale trzeba zaczac budowac mlyn od podstaw! I wierz mi ze po pol roku mlyn bylby pelen "starszych", spiewajacych a nie piszczacych! Ludzie nie zapomnieli jak sie dopinguje! Tylko nie maja ochoty isc do takiego mlyna jak nasz!! Rozumiem ze obawiasz sie tak "radykalnego" kroku ale chyba nie mamy juz inego wyjscia! Lepiej zaryzykowac i poczekac na skutki kilka kolejek niz gnic ciagle w tym samym bagnie ktore coraz bardziej sie zapada...
twari

A jakie

Postprzez sowik 2005-10-16, 7:13 am

A jakie byłoby ograniczenie wiekowe?? Mam nadzieje że się zmieszcze 8)
sowik

Postprzez W@llace 2005-10-16, 7:48 am

Każdy już od dobrych paru miesięcy pisze o tej selekcji,ale skutek jest wiadomy...Wiem ,że to się wszystko tak łatwo pisze,ale musimy coś z tym zrobić!Nie możemy tylko pisać i tyle,ale kończyć te pomysły wykonaniem(oby trafnym,przynoszacym poprawy).

To co wczoraj działo się w "młynie" to już jest wielkie nieporozumienie...
Trzeba poprostu dzieci grzecznie wyprowadzać na sektor dalej i tyle

tak off topic.

Jak mnie denerwuje jeden fakt.Stoi ktoś na gnieździe prowadzi doping(przewaznie Krzywy),a ktoś z młyna zapuszcza swoją pieśń i robi bajzel!Wiem,ze tego nie da sie uniknąć bo znajdzie się zawsze taki "ktoś" ,ale narawde to jest denerwujące i przypuszczam,że nie tylko mnie denerwuje!

Ludzie zrozumcie,że są już odpowiednie osoby od prowadzenia dopingu i dostosujcie sie!
W@llace

Postprzez CharoN^ 2005-10-16, 8:45 am

Po pierwsze pasowałoby tą akcje jakoś nagłośnić (nawet głupi post na stronie głównej uświadomiłby tych, którzy na forum nie zaglądają). Przed meczem z Kujawiakiem ktoś starszy, lub nawet Krzywy, mogliby również "przedstawić całą sytuacje". Stojący jest dość mały, ale na Kujawiaku i tak przepełnienia pewnie nie będzie...

Myślę, że najważniejsze jest namówienie tych osób, które stały w młynie np. za czasów III ligi, i wcześniej...

Odnośnie selekcji, co to za problem? Podchodzicie, mówicie, że jest za młody i dziękuje, śpiewaj na rodzinnych.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez PTAQ84 2005-10-16, 9:36 am

Pomysły są bardzo dobre ale pasuje sprawe nagłośnić. Co do dopingu to myśle że gdy Krzywego nie ma może przełamałby się Kamil (wiem że powiedział że u siebie nie będzie prowadził ale może..) w końcu to ma iść w dobrą strone, a jeśli nie to bodajże kiedyś jeden z ultrasów też prowadził i mu to nieźle wychodziło (nie wiem jak on się zwie :D )
Co do selekcji to nie powinno być tak że nie masz 16 to won, ale jak ktoś ma metr wzrostu i idzie do młyna to troche śmiesznie...niech stoją obok i już. Te dwa spotkania to dobry test aby się przygotować na Widzew.
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez gruby 2005-10-16, 9:43 am

W ciągle o tej sekelcji,proponuje jeszcze wyrzucić dziewczyny bo przecież zamist śpiewać wielu patrzy na nie :roll: za czasów 3 ligi młyn składał się z osób młodych i starych inikomu te łebki nie przeszkadzały teraz jak w młynie nie ma wielu straszych kibiców,młyn jest kiepski to wam łebki przeszkadzają,wwyrzucie takiego młodego z młyna to niech się zrazi i za pare lat to może całkowicie zrezygnować z młyna,młodzi się mają uczyć,piszecie o selekcji którą zrobił Lech no dobra zgodze się że Lech zrobił selekcje tylko on miał z czego zorbić selekcje tam zawsze w młynie jest po 500 kibiców a u nas młyn czasami sięga 200 osób :roll: ja nie wiem co mają młodzi do tego że starsi nie przychodzą do młynu,jakoś wątpie że jak się pozbędziecie młodych to to odrazu starsi przyjdą :lol: :lol: nie bądźmy śmieszni :wink:
gruby

Postprzez Mateus 2005-10-16, 9:45 am

A może by tak ten jeden sektor "zagrodzić" jakąś taśmą i tam by byl odgrodzony jakoś ten mlyn , a te dzieciaki co by zostali wyproszeni to mogli by stać obok i też mogli by sie wlączać do dopingu tylko ze nie w "mlynie" :?: :idea: :roll: :roll:

Może i pomysl wydawać sie glupi no ale musimy cos z tym zrobić....
Mateus

Re: ???

Postprzez gregor_g4 2005-10-16, 9:46 am

^m@rcin^ napisał(a):To gdzie my mamy te dzieci wywalac :D? Co mam podchodzic i moic sory jak nie masz 15-16 lat to nie mozesz byc w mlynie ??

Wg mnie powinniscie co kilkanascie minut, przejsc po mlynie, i tych ktorzy nie spiewaja, wyprosic, to samo z pijanymi zulami i dziecmi ktore juz na pierwszy rzut oka maja duzo mniej lat niz 15, a na Szczakowiance bylo takich pelno.
Tak jak napisal Twari, proces "odbudowy" naszego mlyna bedzie dlugotrwaly i napewno nie zmieni sie sytuacja, z meczu na mecz. Jezeli podejmiecie odpowiednie kroki, to po selekcji zostanie np 100 osob chetnych przez caly mecz, glosno dopingowac Zaglebie. Jednak jestem pewien, ze z czasem ta grupa bedzie sie powiekszac i mam nadzieje, ze powrocimy do dawnego poziomu, gdyz nie mozemy dalej jechac na opini wyrobionej kilka sezonow temu.
Jesli jednak nie zostana podjete kroki ku poprawie dopingu, to w mlynie bedzie coraz wiecej takich nastoletnich chuliganow i podpitych kolesi, a Ci ktorzy chca dopingowac, na stale sie z mlyna wyniosa.
Jeszcze raz odwoluje sie do slow Twariego: "nasz mlyn ma budzic respekt" a nie tak jak teraz smiech i pogarde.
sowik napisał(a):A jakie byłoby ograniczenie wiekowe?? Mam nadzieje że się zmieszcze

tu nie chodzi o to zeby do mlyna wpuszczac tych co skonczyli np 15 lat. Poprostu jesli idziesz do mlyna i zdzierasz gardlo przez caly mecz zostajesz, jesli nie ... do widzienia

CharoN^ napisał(a):Po pierwsze pasowałoby tą akcje jakoś nagłośnić (nawet głupi post na stronie głównej uświadomiłby tych, którzy na forum nie zaglądają). Przed meczem z Kujawiakiem ktoś starszy, lub nawet Krzywy, mogliby również "przedstawić całą sytuacje". Stojący jest dość mały, ale na Kujawiaku i tak przepełnienia pewnie nie będzie...

Dokladnie, mysle ze nawet spiker przed meczem moglby powiedziec formulke w stylu: " Grupa UZ podjela dzialania prowadzace do polepszenia dopingu na Ludowym, dlatego wszystkich chcacych dopingowac Zaglebie, zapraszamy do mlyna, osoby ktore nie dopinguja, beda stamtad wypraszane na inne sektory" lub cos w ten desen.
gregor_g4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice