"Młyn" - Opinie - Propozycje - Komentarze ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez CharoN^ 2005-08-21, 10:28 pm

Mam jeszcze taką małą uwagę. Podczas spotkania z Lechią można było zauważyć ciekawą sprawę, a mianowicie... kiedy młyn skandował hasło "wszyscy wstają i śpiewają", wstawał cały stadion (raz czy dwa zdarzyło się, że 25% nie podniosło szanownych dupsk), natomiast kiedy młyn skandował "cały stadion śpiewa z nami" było zero reakcji z sektorów rodzinnych. Z perspektywy bieżni było to bardzo widoczne, a co najważniejsze, słyszalne. Przy "Oooo Zagłębie..." z hasłem "Wszyscy wstają i śpiewają" można było ogłuchnąć, a kiedy zastosowano "cały stadion śpiewa z nami", to śpiewał tylko młyn. Myślę, że lepiej ograniczyć się do tego pierwszego hasła, lub zastosować oba :D.

Można wiedzieć co z tą platformą?
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Jan45-Wojkowice 2005-08-21, 11:23 pm

Chciałem jeszcze dodać że w meczu z Lechia fajnie wyszło z perspektywy młynu, który śpiewał Kto wygra mecz... A druga strona odpowiadała. Mysle ze takie zachecanie drugiej strony przez młyn bardzo fajnie wychodzi ...
Jan45-Wojkowice

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2005-08-22, 7:49 am

A pamiętacie jak na wczesniejszych meczach śpiewaliśmy "Cały stadion ręce w góre" Zajebiscie to jest
Czemu w meczu z Lechią tego nie robiliśmy :?: :?
Ostatnio edytowano 2005-08-22, 3:30 pm przez gĘsIA skÓrkA, łącznie edytowano 2 razy
gĘsIA skÓrkA

Postprzez 88lukasz 2005-08-22, 9:18 am

gĘsIA skÓrkA napisał(a):A pamiętacie jak na wczesniejszych meczach śpiewaliśmy "Wszyscy wstają i ręce do góry" Zajebiscie to jest

Cały Stadion, ręce w góre.

Też myśle, że jest to świetny " motyw ".
88lukasz
Żółta kartka

Postprzez PTAQ84 2005-09-23, 2:38 pm

Na ostanim spotkaniu zauważyłem że najgłośniej było podczas skandowania nazwiska bohatera Przemka Pitrego (co oczywiście mu sie należało). Dokładnie to chodzi mi o sytuacje gdy spiker pyta publike po strzelonej bramce. Wszystko oczywiście jest w jak najlepszym porządku tylko spiker mógłby jeszcze wtedy zapytać kto wygra mecz a efekt będzie zapewne piorunujący (ewentualnie czasem udzielać się w trakcie meczu żeby obudzić część publiki)
Tylko oczywiście ktoś musi takowy pomysł podrzucić spikerowi 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Bas 2005-09-23, 2:43 pm

wydaje mi się że spiker zawodów nie może brać udziału w dopingu :roll:

zresztą to nie siatkówka

mamy Krzywego 8)
Bas
Żółta kartka

Postprzez PTAQ84 2005-09-23, 2:45 pm

Bas napisał(a):wydaje mi się że spiker zawodów nie może brać udziału w dopingu :roll:

zresztą to nie siatkówka

mamy Krzywego 8)

Ja nie twierdze żeby spiker angażował się w robienie dopingu bo nie o to chodzi ale gdyby pare razy zapytał podczas spotkania " kto wygra mecz"
a oczywiście Krzywy swoje i tak robi 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez gregor_g4 2005-10-15, 9:45 pm

Po tym co w ostatnim czasie dzieje sie na Ludowym, postanowilem napisac tego posta (chociaz zdaje sobie sprawe, ze i tak nic on nie zmieni). Po meczu z Jaworznem na wiosne 2005, wiele osob nasmiewalo sie z mlynka Szczakowej, podobnie bylo po wyjezdzie na Podbeskidzie, duzo osob smialo sie ze w ich mlynkach sa same malolaty nieudolnie dopingujace swoj klub. Tymczasem popatrzmy na swoje podworko. Jak prezentuje sie nasz mlyn ? Dla mnie jest to co najwyzej 4 liga. 90% osob ktore przychodzi do naszego "mlyna" nie jest swiadoma tego gdzie sie znajduje, nie zna piosenek oraz nie angazuje sie w doping. Az zal patrzec na foty sprzed 2 lat, kiedy to w 3 lidze nasz mlyn byl duzo bardziej okazaly i konkretniejszy niz dzisiaj, kiedy walczymy o ekstraklase. Jednak z takim dopingiem w 1 lidze nie mamy najmniejszych szans, z ekipami pokroju Wisly, Craxy, Lecha czy Pogoni, jezeli potrafilo nas zagluszyc 50 osob z Jaworzna, to strach pomyslec co bedzie jak przyjedzie do nas jakas konkretna ekipa. To, ze na wyjazdach nalezymy do krajowej czolowki ( chociaz nie wiem jak z tym bedzie, po rezygnacji organizowania wyjazdow przez AG) nie jest powodem do dumy, jesli u siebie pod wzgledem dopingu znizamy sie do ekip pokroju Jaworzna czy TSP. Nie nalezy takze usprawiedliwiac naszego miernego dopingu brakiem Krzywego, brakiem gosci czy tez wydzielonego sektora dla mlyna. Kazdy powinien byc dumny z tego ze ma mozliwosc kibicowania takiej druzynie jaka jest Zaglebie. Co do prob poprawy naszego dopingu: najwazniejsze wg mnie: proponuje wyeliminowac z mlyna malolatow (prosze nie mowcie, ze to nasza przyszlosc, gdyz nalezy skupic sie na terazniejszosci, ktora nie jest ciekawa, poza tym rownie dobrze te malolaty, moga stanac obok i stamtad przygladac sie i uczyc piosenek, a po przejsciu mutacji moga dolaczyc do mlyna) gdyz nie liczy sie ilosc a jakosc, lepiej wystawic skromny 100 osobwy mlyn, niz 500 osobowy mlynek. Od dluzszego czasu, jak spogladam na nasz "mlyn" to nie wiem czy mam sie smiac czy plakac, srednia wzrostu 1,4 m srednia wieku 13 lat. Jest to glowny powod dla ktorego ja oraz wiele moich znajomych, nie staje w mlynie, gdyz nie mam zamiaru stac wokol dzieciakow, dla ktorych dopingowanie jest ostantnia rzecza o jakiej mysla. Dlatego na wyjazdach, potrafimy przekrzyczec ekipy takie jak Slask, czy tez Korona, a na wlasnym stadionie mamy problemy ze Szczakowa, dlatego apeluje do osob odpowiedizlanych za dopin na stadionie, idzcie w slady Lecha....
gregor_g4

Postprzez PTAQ84 2005-10-15, 10:17 pm

mam nadzieje że na lepsze by się zmieniło gdyby powastało nowe miejsce dla młyna (dokładnie chodzi mi o miejsce pod zegarem) ale to nie ode mnie zależy i nie wiadomo czy to by było faktycznie lakarstwo ale kto by tam szedł wiedziałby po co idzie.
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez FIGHTER1906 2005-10-15, 10:17 pm

GREGOR W 100% POPIERAM TWOJE ZDANIE. ALE NIECH ULTRASI W KOŃCU ZACZNĄ DZIAŁAĆ, BO GADANIE NA FORUM NIESTETY NIC NIE POMOŻE :(
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-10-15, 10:20 pm

FIGHTER1906 napisał(a):GREGOR W 100% POPIERAM TWOJE ZDANIE. ALE NIECH ULTRASI W KOŃCU ZACZNĄ DZIAŁAĆ, BO GADANIE NA FORUM NIESTETY NIC NIE POMOŻE :(

Czemu sami ULTRASI ? niech osoby starsze nam pomoga !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez YOOSHKY 2005-10-15, 10:31 pm

spoko Marcin, nie martw sie, pewnie Fighter na nastepnym meczu zrobi porzadek ;) bo gadanie nie pomoze :)
YOOSHKY

Postprzez CharoN^ 2005-10-15, 10:34 pm

WSZYSCY ZACZNIJMY DZIAŁAĆ!

Z takim podejściem do tej sprawy niczego nie poprawimy. A TAK BYĆ NIE MOŻE! Przecież każdemu z nas zależy na dopingu na Ludowym (jednym bardziej drugim mniej...). Pomyślmy jak to poprawić!
CharoN^
Zagłębiak

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-10-15, 10:43 pm

CharoN^ napisał(a):WSZYSCY ZACZNIJMY DZIAŁAĆ!

Z takim podejściem do tej sprawy niczego nie poprawimy. A TAK BYĆ NIE MOŻE! Przecież każdemu z nas zależy na dopingu na Ludowym (jednym bardziej drugim mniej...). Pomyślmy jak to poprawić!

W tej rundzie to juz chyba tego nie naprawimy !

Chyba ,ze robimy prube i przenosimy na Kujawiak mlyn na sektor stojacy ? Wsumie nic nie mamy do stracenia. Trzeba by nakracic starsze osoby no i Krzywego zeby byl i poprowadzil
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

:(

Postprzez ^m@rcin^ 2005-10-15, 10:46 pm

Wogole to najpierw trzeba znalesc nowego prowadzacego bo z tego co wiem to krzywy bedzie prowadzil doping tylko na wazniejszych meczach (nie może nadwerężać głosu) :(
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice