przez gregor_g4 2005-10-15, 9:45 pm
Po tym co w ostatnim czasie dzieje sie na Ludowym, postanowilem napisac tego posta (chociaz zdaje sobie sprawe, ze i tak nic on nie zmieni). Po meczu z Jaworznem na wiosne 2005, wiele osob nasmiewalo sie z mlynka Szczakowej, podobnie bylo po wyjezdzie na Podbeskidzie, duzo osob smialo sie ze w ich mlynkach sa same malolaty nieudolnie dopingujace swoj klub. Tymczasem popatrzmy na swoje podworko. Jak prezentuje sie nasz mlyn ? Dla mnie jest to co najwyzej 4 liga. 90% osob ktore przychodzi do naszego "mlyna" nie jest swiadoma tego gdzie sie znajduje, nie zna piosenek oraz nie angazuje sie w doping. Az zal patrzec na foty sprzed 2 lat, kiedy to w 3 lidze nasz mlyn byl duzo bardziej okazaly i konkretniejszy niz dzisiaj, kiedy walczymy o ekstraklase. Jednak z takim dopingiem w 1 lidze nie mamy najmniejszych szans, z ekipami pokroju Wisly, Craxy, Lecha czy Pogoni, jezeli potrafilo nas zagluszyc 50 osob z Jaworzna, to strach pomyslec co bedzie jak przyjedzie do nas jakas konkretna ekipa. To, ze na wyjazdach nalezymy do krajowej czolowki ( chociaz nie wiem jak z tym bedzie, po rezygnacji organizowania wyjazdow przez AG) nie jest powodem do dumy, jesli u siebie pod wzgledem dopingu znizamy sie do ekip pokroju Jaworzna czy TSP. Nie nalezy takze usprawiedliwiac naszego miernego dopingu brakiem Krzywego, brakiem gosci czy tez wydzielonego sektora dla mlyna. Kazdy powinien byc dumny z tego ze ma mozliwosc kibicowania takiej druzynie jaka jest Zaglebie. Co do prob poprawy naszego dopingu: najwazniejsze wg mnie: proponuje wyeliminowac z mlyna malolatow (prosze nie mowcie, ze to nasza przyszlosc, gdyz nalezy skupic sie na terazniejszosci, ktora nie jest ciekawa, poza tym rownie dobrze te malolaty, moga stanac obok i stamtad przygladac sie i uczyc piosenek, a po przejsciu mutacji moga dolaczyc do mlyna) gdyz nie liczy sie ilosc a jakosc, lepiej wystawic skromny 100 osobwy mlyn, niz 500 osobowy mlynek. Od dluzszego czasu, jak spogladam na nasz "mlyn" to nie wiem czy mam sie smiac czy plakac, srednia wzrostu 1,4 m srednia wieku 13 lat. Jest to glowny powod dla ktorego ja oraz wiele moich znajomych, nie staje w mlynie, gdyz nie mam zamiaru stac wokol dzieciakow, dla ktorych dopingowanie jest ostantnia rzecza o jakiej mysla. Dlatego na wyjazdach, potrafimy przekrzyczec ekipy takie jak Slask, czy tez Korona, a na wlasnym stadionie mamy problemy ze Szczakowa, dlatego apeluje do osob odpowiedizlanych za dopin na stadionie, idzcie w slady Lecha....