Victoria J.-CKS Czeladz

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez czeladzianin 2006-05-04, 1:41 am

A moze temat wlasnie potrzebny bo wychodzi na to, ze wielu kibicow wychodzi z zalozenia, ze gdziekolwiek mieszkasz masz przede wszystkim kibicowac Zaglebiu, Ja tez jestem z Czeladzi i na pierwszym miejscu zawsze stawialem CKS ale rownież jestem kibicem Zaglebia, wiernym!!!. Co poniektorzy kazcie jeszcze kibicom BKS-u, Olimpii czy Legii miec Zaglebie na pierwszym miejscu. Czeladz poza Sosnowcem to jedyny klub w Zaglebiu gdzie kibice beda bez wzgledu na klase rogrywkowa!!! Pokazcie mi gdzie indziej na wyjazd w B klasie pojechalo 150 -170 kibicow..... :idea:
czeladzianin

Postprzez Albion 2006-05-04, 3:56 am

Czeladzianin jesteś kibicem Czeladzi to idź na swoje forum. Tu jest forum Zagłębia, a gdybys był wiernym kibicem Zagłębia jak piszesz to nie pisałbyś o nas "WY" .
Czeladź zawsze była z boku Zagłębia. Było to widoczne jak napadliście na Piaski na waszym stadionie. Jak dla mnie jesteście dziwni.
Mieszkam (mieszkałem) w Bedzinie i z tego powodu Sarmacja ma byc dla mnie najważniejsza?
Widocznie nie każdy rozumie ideę jeden region jeden klub
Tryyy . Ja tez jestem lokalnym patriotą ale Zagłębiowskim! Nie Bedzinskim. Widzisz różnice? Bo ja kolosalną
Albion

Postprzez czeladzianin 2006-05-04, 7:47 am

Pisze Wy do co poniektorych kibicow na tym forum, zawsze utozsamialem sie z Zaglebiem wiec nie mow mi gdzie mam isc i gdzie pisac bo po to jest forum by kazdy mogl sie wypowiedziec. Albion a kiedy Sarmacja miala kibicow w prawdziwym tego slowa znaczeniu??? zastanow sie co piszesz. Admin proponuje zamknac temat bo nikt nic juz tu nie wniesie do niego!!!
czeladzianin

Postprzez Sadek 2006-05-04, 8:56 am

Zaczeło się.. Nigdy nie miałem takiego dylematu, dla mnie Zagłębie było jest i będzie jedynym klubem, które kocham, chodź pierwszy mecz zaliczyłem na Niwce..

Sadek
dj. transfer

Postprzez Ader 2006-05-04, 9:09 am

CharoN^ napisał(a):Albion, rzusiemu zapewne chodzi o napisy w Czeladzi. Jeden taki "piękny" dziś minąłem, na caaały przystanek.

Tez go wczoraj mijalem ;) i zamiast A w Piaski byla gwiazda dawida. Lecz z tego co wiem juz niestety nawet na Piaskach zaczyna sie formowac grupa kibicow CKS-u. Mam nadzieje ze za rok beda derby z Gornikiem Piaski i wygra je wlasnie Gornik :)
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Kamilsts 2006-05-04, 9:17 am

Wzruszyłem się ... naprawdę ! :lol: :lol: :lol:
proszę nie zamykać tematu bo przynajmniej coś sie dzieje ... :lol:

A co do tematu to kibiców Cksu jako takich widziałem raz na meczu w Czeladzi jak uciekali ze stadionu (mecz Zagłębia) .. potem już ich nie widziałem nigdy ... fajnie że wrócili :lol:
Kamilsts

Postprzez klocek 2006-05-04, 10:13 am

a coz Wam CKS przeszkadza ?? dodac mozna ze z CKS-em w Jaworznie bylo wielu kibiców Zagłebia z Sosnowca i DG

Kamil sts:
A co do tematu to kibiców Cksu jako takich widziałem raz na meczu w Czeladzi jak uciekali ze stadionu (mecz Zagłębia)

z tego co pamietam to Piaski rowniez staly osobno i prowokowały CKS...kilka osób niestety niepotrzebnie oberwało :? teraz taka sytuacja z pewnością nie miałaby miejsca :!: ...a z reszta nie warto tego rozgrzebywac , bo wszystko zostało w rodzinie :!: i niech tak zostanie 8) :lol:
klocek

Postprzez rzusi 2006-05-04, 10:21 am

Albion napisał(a):
rzusi napisał(a):ta i te wrzuty "Cała Czeladź jebie piaski" :lol:

Rzusi. Gdzie widzisz tu te wrzuty? Jeśli ich tu nie ma to co wnosi Twój post?
Pomyśl.
Tryyy. Piszesz tak jakbyś nie był kibicem Zagłębia.
Cytuje "aluzje z waszej strony" "nie jesteśmy pępkiem świata".
Jeśli dla Ciebie ważniejszy jest CKS to mogłes tak napisac. Nikt Ci nie każe wybierać Zagłębia kiedy akurat gra CKS

Tu nie widze ale jakbyś pojechał do Czeladzi MOZE BYŚ ZOBACZYŁ.
wiec pomyśl co mój post wnosi. :)
Charon i Ader jak widać też to widzieli.
rzusi

Postprzez tryyyyy 2006-05-04, 10:56 am

Albion:
Mieszkam (mieszkałem) w Bedzinie i z tego powodu Sarmacja ma byc dla mnie najważniejsza?
Widocznie nie każdy rozumie ideę jeden region jeden klub
Tryyy . Ja tez jestem lokalnym patriotą ale Zagłębiowskim! Nie Bedzinskim. Widzisz różnice? Bo ja kolosalną

Zapoznaj sie z historia kibicowania na CKS, u nas mlyn istnial praktycznie od zawsze! Czego nie mozna powiedziec o Sarmacji. Tutaj jest wielka roznica, bo u nas to przechodzi z pokolenia na pokolenie i czy gralismy w III lidze, A Klasie czy teraz Klasie B to nadal istniejemy.

Co do idei regionu, to uwierz ze rozumiem ja i to bardzo bo w ZD nie ma granic dla mnie, tym bardziej zadnych podzialow, czy to klubowych czy kibicowskich! - poki co to ja widze problem raczej po stronie niektorych osob z forum anizeli po mojej czy naszej (kibicow CKS)!.

Pozatym odkopujecie jakies prehistoryczne animozje z Piaskami w zeszlym stuleciu, mysle nie majac wielkego pojecia na ten temat - bo nawet jesli to widzieliscie to pewnie staliscie z boku. Ja rowniez moglbym napisac cos na temat derbow CKS z Zaglebiem, ale nie chce nawet brnac w temat...

Ader:
"niestety nawet na Piaskach"
To dobrze ze chociaz tego nie ukrywasz.
Dzieki, wiele mi to wyjasnia...
Nadal mam nadzieje ze temat zostanie zamkniety!.
tryyyyy

Postprzez Ader 2006-05-04, 1:22 pm

Tu nie ma co ukrywac bo poprostu juz duzo ludzi o tym wie ze powoli na Piaskach zaczyna sie kibicowac CKS-owi...

GORNIK <klask><klask> PIASKI ;)
Ostatnio edytowano 2006-05-04, 2:39 pm przez Ader, łącznie edytowano 1 raz
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Greg1906 2006-05-04, 1:44 pm

Ader koledze tryy chodziło o słowo "niestety" a nie o ukrywanie czegokolwiek.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Martin1906 2006-05-04, 2:05 pm

Ciągniecie ten temat jakby to była rzeka bez końca....

Historia to historia można ją Tylko wspominać, a poco się sprzeczać???

Urodziłem sie w Czeladź, mieszkałem za dziecka , a od ok 13 lat mieszkam w Sosnowcu,i zawsze miałem szacunek dla CKSu i ich kibiców!!!
Zagłebie to podstawa wiadomo... jestem Sosnowiczaninem, ale moim zdnaiem kto chce jezdzix na CKS to jego sprawa. Przecierz ten klub też istnieje!!!!! a w sumie poco sie wglebiac..

ZAGŁEBIE Pozdro CKS
Martin1906

Postprzez RobertPiaski1906 2006-05-04, 2:10 pm

Oko napisał(a):Na Piaskach czyli dzielnicy Czeladzi graniczącej z Sosnowcem wszyscy myślą tylko o Zagłębiu. Nie znam żadnej osoby która by jeździła z Piasków na mecz CKS-u.
Piaski 100% Zagłębie

Oko znasz mnie a od czasu do czasu ide na mecz Cks-u :wink:
RobertPiaski1906
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Ader 2006-05-04, 2:41 pm

Moj blad zle zrozumialem posta :)

Pozdrawiam:)
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Codino 2006-05-04, 2:44 pm

Nie wiem o co się rozchodzi. Każdy jeździ tam gdzie chce i chodzi na te mecze, na które mu się podoba. Temat dla mnie wyczerpany...
Codino

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice