STRONA GŁÓWNA - TEMAT O HERBIE

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Monti 2006-01-17, 2:25 pm

Widze że nie czytacie co piszę. Moim zdaniem znaczek historczyny na stronie nie powinien się pojawić.

Powodem takiego stanowiska nie jete to że nie mamy pozwolenia Darka.
Powodem jest to że moim zaniem to nie jest znaczek naszego klubu tylko znaczek Darka, a serwis tyczy Zagłębia Sosnowiec a nie Darka.

To są moje argumenty pozostali współautorzy serwisu mają inne ale zawsze w dyskusji zawsze wychodzi jednak na to co mamy teraz. Niemniej prosiłem o cierpliwość. Obiecywałem że wrócimy szybko do tematu. Rozmawiamy o waszych argumentach i ich nie ignorujemy. Jeszcze raz w najblizszych dniach rozważymy wszystkie za i przeciw, myslę że jakiś kompromis jest możliwy. Cierpliwości.
Monti
Moderator

Postprzez warchlak 2006-01-17, 2:50 pm

Monti napisał(a):Widze że nie czytacie co piszę. Moim zdaniem znaczek historczyny na stronie nie powinien się pojawić.

Powodem jest to że moim zaniem to nie jest znaczek naszego klubu tylko znaczek Darka, a serwis tyczy Zagłębia Sosnowiec a nie Darka.

czy tobie już doszczętnie odebralo rozum :?: :shock: znaczek historyczny nie jest znaczkiem Zagłębia :shock: to jak ci się nie podoba taki znaczek jaki ma Darek to daj chociaż taki jaki jest na forum i nie gadaj że cała redakcja się z tobą zgodziła co do tego badziejstwa w piłce bo to jest tylko twoje widzimisie.i jescze jedno: ten serwis tyczy się Zagłębia ale jest dla kibiców a nie dla działaczy :!: może zrobisz ankiete w której się zapytasz wszystkich czy wolą piłeczke ze znaczkiem czy stary herb :?: tak chyba bedzie najrozsądniej.
warchlak
Prowokator

Postprzez Monti 2006-01-17, 3:04 pm

warchlak napisał(a): i nie gadaj że cała redakcja się z tobą zgodziła co do tego badziejstwa w piłce bo to jest tylko twoje widzimisie..

:) Przeceniasz mnie.
Monti
Moderator

Postprzez WOJTEK 2006-01-17, 3:08 pm

Warchlak, nie irytuj się . Taka ankieta już była i co zmieniła ?? Gówno, za przeproszeniem. Monti się uparł i trzyma się tej teorii jak pijany płotu. Na każdy ROZSĄDNY argument podaje jeden irracjonalny. Teraz napisał, że serwis nie jest o Darku. A kto tu pisał, że jest ????? Panie Monti, jako twórca ( jeden z wielu) tego serwisu wiedz Pan, że samo tworzenie mało daje. Piszesz Pan dla siebie, dla swojej satysfakcji czy dla Czytelników ??? Zrozum Pan wreszcie, że to nie Wojtek, Bankier, Warchlak czy c*** wie kto jeszcze chce tej zmiany. Tej zmiany chcą setki czy tysiące ludzi !! Tak jak kierowałeś się Pan swoim widzimisie w kwietniu tak kierujesz się swoim widzimisie teraz.
Wbij Pan sobie do głowy - TEJ ZMIANY CHCĄ KIBICE ZAGŁĘBIA !!!!!!!!!
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Monti 2006-01-17, 3:29 pm

Czcionak za mała. Jak bedzie większa to może mnie przekonasz. Ostanie wpisy wprzypominają mi zachowanie 5 letniego dziecka, któremu zabrano foremke w piaskownicy. Prosiłęm o cierpliwość. Nawet jeśli ja bym tu teraz zadeklarował ze mnie to przestaje obchodzić i ze niech bedzie znaczek jaki chcecie to nie znaczy że zaraz pojawi sie na stronie. Napisałem ze tego typu zmany sa zmianami redakcji ale i wasze tupanie nic nie zmieni. Nawiasem jakie argumenty ? Jedyne które mnie przekonywały w pewnym stopnoiu to TWARI na prv.
Monti
Moderator

Postprzez WOJTEK 2006-01-17, 3:31 pm

Oj Monti, Monti. Widzę, żeś ciężki przypadek. :roll: :roll: :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Monti 2006-01-17, 3:32 pm

Nawzajem :)
Monti
Moderator

Postprzez Greg1906 2006-01-17, 4:30 pm

Ok. Skoro sobie juz wyjasniliscie kto jest ciezkim przypadkiem to moze przejdzmy do konkretow. Padla deklaracja, ze jezeli 'redakcja' dostanie pozwolenie na uzycie herbu to znajdzie sie on 'nawet tego samego dnia' na stronie. W tym momencie dla mnie sprawa jest jasna. Mam nadzieje, ze znajdzie sie jakis spolecznik ktory korzystajac ze swoich znajomosci przejdzie sie do centrum i zalatwi sprawe oficjalnie.
A co do 'redakcji', to po tym krotkim acz burzliwym temacie mozna sadzic, ze nie jestescie takim monolitem a co wiecej gubicie sie w swoich wypowiedziach.
Napisze to po raz n-ty. Twoje racje Monti,po czesci zrozumiale ni jak sie maja do ogolu problemu. Dla mnie osobiscie mogloby tego znaczka nie byc, moglby byc ten pokraczny z pilka - niewazne. Ja wiem jak wyglada nasz herb i wie to wiekszosc z nas. Ale kurwica mnie strzela jak widze na roznego rodzaju graffiti, stronach internetowych czy w prasie przy okazji naszych meczy to pokraczne 'cos' bo ktos myslal, ze to jest nasz herb. I miedzy innymi to Wy przyczyniacie sie poprzez Wasze stanowisko do utrwalania takiego stanu rzeczy. Zamiast dzialac na korzysc dzialacie na niekorzysc. To jest glowne przeslanie jakim powinniscie sie Wy 'redakcja' kierowac przy wyborze tego jakie logo bedzie na glownej stronie. To internet i ta strona najbardziej funkcjonuje w wyobrazni przecietnego kibica i to na tej stronie dowiaduje sie on, ze naszym herbem jest jakas pilka (sic).
Dobro ogolu a nie jakies urazone ambicje jednostek. Amen.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez PTAQ84 2006-01-17, 5:26 pm

I ja wtrące swoje pare groszy...
Nie wiem dlaczego wstydzimy się historii??
Ostatnio w kraju i na świecie jest trend na przeróbki herbów klubowych bądź zmian nazwy klubowej ze względu na sponsora..ale kibice zawsze są ponad tym wszystkim i trzymają się tradycji..
Czy ktoś utożsamia siebie i 100lat Zagłębia z jakąs piłeczką??
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Pasta 2006-01-17, 5:36 pm

Na starej stronie było stare logo i chyba nie ma żadnych przeciwskazań żeby na nowej było takie samo. Śmieszne są te argumenty że Darek będzie miał jakieś roszczenia. Śmieszne jest też pisanie że to herb Darka a nie piłkarzy Zagłębia.
A na stronie koszykarzy cały czas jest stary herb chociaż ich nowy nawet nie jest do niego podobny
Ostatnio edytowano 2006-01-17, 5:47 pm przez Pasta, łącznie edytowano 1 raz
Pasta

Postprzez misiek1906 2006-01-17, 5:41 pm

PTAQ84 napisał(a):Czy ktoś utożsamia siebie i 100lat Zagłębia z jakąs piłeczką??

Chyba tylko Dąbrowa Fans :lol:
misiek1906

Postprzez Krawiec 2006-01-17, 5:50 pm

PTAQ84 napisał(a):Czy ktoś utożsamia siebie i 100lat Zagłębia z jakąs piłeczką??

Dokładnie 75 lat ma nasz herb. W 1931 po połączeniu KS Sosnowiec z Victorią Sosnowiec powstał herb i barwy Zagłębia (avatar) i tego się powinniśmy trzymać.
Krawiec

Postprzez Gość 2006-01-17, 6:44 pm

Monti napisał(a):Widze że nie czytacie co piszę. Moim zdaniem znaczek historczyny na stronie nie powinien się pojawić.

.

Człowieku czy ty za nic masz historię i tradycję -rzeczy dla kibica najważniejsze....
Gość

Postprzez Monti 2006-01-17, 7:45 pm

Greg1906 napisał(a): Padla deklaracja, ze jezeli 'redakcja' dostanie pozwolenie na uzycie herbu to znajdzie sie on 'nawet tego samego dnia' na stronie. .

A kto taką deklaracje złożył ? Pierwsze słysze. Ja złożyłem delkaracje że jeszcze raz sprawe obgadamy i że temat szybko wróci. Nie oczekujemy na społeczników jeśłi zapadnie decyzja że chcemy umieścić herb na stronie sami z Darkiem potrafimy porozmawiać .

Co do monolitu redakcji. Oczywiście że nie jesteśmy monolitem, cały czas to mówie że racje sa różne ale zawsze do tej pory zapadały decyzje na ten temat takie jakie zaoadały. Dlatego proszę o cierpliwość trzeba sprawe jescze raz przewałkowac .

A dla jasności. Dla mnie tez stary herb jest jedynym i słusznym. Z tym tylko że z samego chcenia nic nie wynika . To że ktos chce być młody piekny i bogaty nie znaczy że tak jest. Fakt jest taki, stary herb nie jest oficjalnym herbem klubu. Całe oburzenie skupiło sie na mnie , a ja ci powiem że ja w tej sprawie tez mam wątpliwości. Samą sonde kilka miesięcy temu zignorowałem bo była tendrncyjna. Odpowiedź była oczywista sam bym głosował na tak. Ptyanie było źle postawione. Kazdy an pytanie czy wolisz stary czy nowy herb odpowie stary. Pytanie brzmi jaki herb jest oficjalnym herbem Zagłębia. Uznawaliśmy do tej pory że herb uznawany przez klub.

Na stulecie klubu napewno historyczne motywy pojawią sie w TOPIe tak czy inaczej. A z drugiej strony widze że łątwo wymagać od innych i innym nakazywać jak maja wykonywać to co jest budowane przecież od lat . Jak przyszło jednak do tego by za cos odpowiadać jak daliśmy do dyspozycji kibiców dział to nie miał go kto systematycznie prowadzić. I nie wyskakujcie mi o poszanowaniu historii bo jedno nie ma nic do drugiego.

Jeśli nawet można mieć do nas pretensje o piłke to napewno nie w pierwszej kolejności. Miejcie pretensje najpierw do kuubu potem do Darka a potem ewentualnie.... Nie możecie mieć pretensji że uznaliśmy że na stronie powinien być oficjalny herb. Moge obiecać że do końca tygodnia jeszce raz to przedyskutujemy a ja naprawde jestem skłonny odpuscic
Monti
Moderator

Postprzez Sebastian 2006-01-17, 8:26 pm

Monti napisał(a):A kto taką deklaracje złożył ? Pierwsze słysze.

adas napisał(a): PROPONUJE ZGŁOSIC SIĘ ZATEM DO DARKA O ZGODĘ NA UMIESZCZENIE HERBU NA STRONIE GŁÓWNEJ SERWISU, A OBIECUJĘ ŻE JEŚLI TAKĄ OTRZYMAMY, JESZCZE TEGO SAMEGO DNIA POJAWI SIĘ W NASZYM SERWISIE.

:roll:
Sebastian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice