Greg1906 napisał(a): Padla deklaracja, ze jezeli 'redakcja' dostanie pozwolenie na uzycie herbu to znajdzie sie on 'nawet tego samego dnia' na stronie. .
A kto taką deklaracje złożył ? Pierwsze słysze. Ja złożyłem delkaracje że jeszcze raz sprawe obgadamy i że temat szybko wróci. Nie oczekujemy na społeczników jeśłi zapadnie decyzja że chcemy umieścić herb na stronie sami z Darkiem potrafimy porozmawiać .
Co do monolitu redakcji. Oczywiście że nie jesteśmy monolitem, cały czas to mówie że racje sa różne ale zawsze do tej pory zapadały decyzje na ten temat takie jakie zaoadały. Dlatego proszę o cierpliwość trzeba sprawe jescze raz przewałkowac .
A dla jasności. Dla mnie tez stary herb jest jedynym i słusznym. Z tym tylko że z samego chcenia nic nie wynika . To że ktos chce być młody piekny i bogaty nie znaczy że tak jest. Fakt jest taki, stary herb nie jest oficjalnym herbem klubu. Całe oburzenie skupiło sie na mnie , a ja ci powiem że ja w tej sprawie tez mam wątpliwości. Samą sonde kilka miesięcy temu zignorowałem bo była tendrncyjna. Odpowiedź była oczywista sam bym głosował na tak. Ptyanie było źle postawione. Kazdy an pytanie czy wolisz stary czy nowy herb odpowie stary. Pytanie brzmi jaki herb jest oficjalnym herbem Zagłębia. Uznawaliśmy do tej pory że herb uznawany przez klub.
Na stulecie klubu napewno historyczne motywy pojawią sie w TOPIe tak czy inaczej. A z drugiej strony widze że łątwo wymagać od innych i innym nakazywać jak maja wykonywać to co jest budowane przecież od lat . Jak przyszło jednak do tego by za cos odpowiadać jak daliśmy do dyspozycji kibiców dział to nie miał go kto systematycznie prowadzić. I nie wyskakujcie mi o poszanowaniu historii bo jedno nie ma nic do drugiego.
Jeśli nawet można mieć do nas pretensje o piłke to napewno nie w pierwszej kolejności. Miejcie pretensje najpierw do kuubu potem do Darka a potem ewentualnie.... Nie możecie mieć pretensji że uznaliśmy że na stronie powinien być oficjalny herb. Moge obiecać że do końca tygodnia jeszce raz to przedyskutujemy a ja naprawde jestem skłonny odpuscic