Pojednanie dla Papieża

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez misiek1906 2005-04-10, 9:10 pm

Ja powiem, że pojednania sobie niewyobrażam. No bo jak jechac na wyjazd do jakiegoś miasta, wysiąśc z pociągu, nie widziec policji, tylko spokojnie pochodzic po mieście, wejśc na stadion bez obawy o oberwanie w łeb kamieniem itd. Jak iśc sobie przez Katowice i widząc kolesia w szalu GKS lub Ruchu nie wyjebac pacjentowi i skroic szal?? To jest dla mnie nie możliwe i nie chce by tak się stało, zeby było pojednanie...
misiek1906

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-04-10, 9:17 pm

misiek1906 napisał(a):Ja powiem, że pojednania sobie niewyobrażam. No bo jak jechac na wyjazd do jakiegoś miasta, wysiąśc z pociągu, nie widziec policji, tylko spokojnie pochodzic po mieście, wejśc na stadion bez obawy o oberwanie w łeb kamieniem itd. Jak iśc sobie przez Katowice i widząc kolesia w szalu GKS lub Ruchu nie wyjebac pacjentowi i skroic szal?? To jest dla mnie nie możliwe i nie chce by tak się stało, zeby było pojednanie...

To ty chuligan jestes :wink: :D
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

re

Postprzez warchlak 2005-04-10, 9:40 pm

pojednanie :arrow: pojebanie
dzisiaj integrowaliśmy się z Cracovią :lol:
warchlak
Prowokator

Postprzez Krawiec 2005-04-10, 9:46 pm

warchlak napisał(a):pojednanie :arrow: pojebanie

Warchlak zastanawiam sie co cie skłoniło żeby wstąpic do PK ? Manifestu to chyba do dzisiaj nie przeczytałeś ...
Krawiec

Postprzez LucasUSA 2005-04-10, 9:47 pm

Monti napisał(a): Problem w tym by pojednanie chcieli robić Ci którzy leją sie miedzy soba w imię zasad jakie stały sie ich życiem. I jeśli tak postawimy sprawe to chyba bliżej prawdy jest Wojtek niż Krawiec (pojednanie to fikcja). Ci ludzie nie są zainteresowani pojednaniem . Zawalił by się świat ich wartości a sami "staliby sie niepotrzebni".

Tak jak poprzednio pisalem, wlasnie o ta grupe chodzi. Mialem przeczucie, ze jak zwykle to bywa - "akcja zrodzi reakcje". Kolesie z przezartymi sterydami mozgami pewnie pare dni kombinowali, jak tu zrobic z tego calego "pojednania" pokazowke... Jakby sie oni mogli znalezc w nowej sytuacji? Dresik do szafy powiesic? Zero zadym? Brak zorganizowanych wyjazdow pod lufami policji? A co z ich slynna "kumatoscia"? Przeciez nie o zaden kochany klub tu chodzi - raczej o ten chory dreszczyk emocji. Nie mozna odebrac tym kolesiom jedynego zrodla samodowartosciowania, czym innym moga sie pochwalic jak nie liczba skrojonych szali czy iloscia wyjazdow? I po zajsciach w Krakowie zapewne sporo "kibicow", takze na tym forum, pelna piersia odetchnelo z ulga. Ich smieszny swiatek sie nie zawalil. Szkoda tylko, ze margines rzadzi wiekszoscia.
LucasUSA

...

Postprzez Krawiec 2005-04-10, 10:23 pm

Monti szkoda, że nie przeczytałeś mojego wpisu ze strony 2. W sumie nie ma złudzeń, że pojednania nie będzie. Stwierdziliśmy to zgodnie na meczu i wiadomo, że chodzi o nastawienie do tego naszej chuliganki.

Totalne pojednanie jest niemozliwe bo nie chce tego cześc kibiców ale to nie znaczy, że nie należy zmierzać w tym kierunku. Nie chodzi mi o wymianę szali i uprzejmości ale zwykły szacunek .
Krawiec

Postprzez Pesto 2005-04-10, 10:26 pm

ja dzisiaj zobaczyłem wyczyny "pojednańców". jedna flaszka się rozbiła 10 cm ode mnie.

-----------------------------------------------
do tej kwestii mam podejście nie papieskie , a UPRowskie.

jak komuś się wydaje , że będzie rządził ===> gaz pieprzowy , broń gładkolufowa , kary finansowe , zakaz stadionowy. schluss. koniec godki.

inaczej będzie takie niewolnictwo , jak na Ruchu i GKS , a nie jest to przykład zachęcający.

jak ktoś chce chuliganić , niech to robi na uboczu , bez osób postronnych. wyznaję niekumaty pogląd , że stadion jest od gry w piłkę.

-------------------------------------------------------

i nie mam zamiaru się z nikim jednać.

1. nie jestem katolikiem
2. gdybym nim był , tobym nie potrzebował śmierci papieża do słuchania jego nauk
3. mam wielu znajomych z innych klubów (z nimi jednać się nie muszę) ,
a złodziej zawsze będzie moim wrogiem (niezależnie od barw).
Pesto
kumaty

Re: re

Postprzez Qba 2005-04-10, 10:54 pm

chlopie masz troche honoru to sie "wypisz" z PK bo nie widze jakos Ciebie u nas.. zachowujesz sie jak dziecko...
Qba

Postprzez Soyer 2005-04-10, 11:06 pm

wogole ostatnio warchalak to straszny lanser - jak taki jestes wojownik to pakuj i walcz k***a jego mac !!!
Soyer
Moderator

Postprzez regard 2005-04-10, 11:20 pm

misiek1906 napisał(a):Jak iśc sobie przez Katowice i widząc kolesia w szalu GKS lub Ruchu nie wyjebac pacjentowi i skroic szal?? To jest dla mnie nie możliwe i nie chce by tak się stało, zeby było pojednanie...

Nie znam znam Cię, ale jak to ironia to słaba. A jak tak naprawde myślisz to mam nadzieje, że juz niedługo bedziesz oglądał świat zza kratek, czego Tobie i sobie życze. Nie dorosłeś do życia w społeczeństwie.
regard

Postprzez Carlos 2005-04-10, 11:25 pm

misiek1906 napisał(a):Ja powiem, że pojednania sobie niewyobrażam. No bo jak jechac na wyjazd do jakiegoś miasta, wysiąśc z pociągu, nie widziec policji, tylko spokojnie pochodzic po mieście, wejśc na stadion bez obawy o oberwanie w łeb kamieniem itd. Jak iśc sobie przez Katowice i widząc kolesia w szalu GKS lub Ruchu nie wyjebac pacjentowi i skroic szal?? To jest dla mnie nie możliwe i nie chce by tak się stało, zeby było pojednanie...
łatkowski pięknie wpływa na psychike ehh ..
Carlos

Postprzez misiek1906 2005-04-11, 12:12 am

Wydaje mi sie ze duzo osob widzac szal obcej ekipy chetnie go przywlaszcza, jezeli tylko sa do tego sprzyjajace warunki. Nie rozumiem waszego obuzenia. A ze wyjazd dla mnie wiaze sie z adrenalina i klimatem jaki panuje to nie chcialbym aby sie to zmienialo. I wyjasniam ze nie jestem chuliganem jak to Marcin pisal i napewno nie wybieram sie do miejsca odosobnienia
misiek1906

Postprzez regard 2005-04-11, 12:28 am

misiek1906 napisał(a):Wydaje mi sie ze duzo osob widzac szal obcej ekipy chetnie go przywlaszcza, jezeli tylko sa do tego sprzyjajace warunki. Nie rozumiem waszego obuzenia. A ze wyjazd dla mnie wiaze sie z adrenalina i klimatem jaki panuje to nie chcialbym aby sie to zmienialo. I wyjasniam ze nie jestem chuliganem jak to Marcin pisal i napewno nie wybieram sie do miejsca odosobnienia

Tak. Ciekawe rzeczy misiek piszesz. A mi sie wydaje, że dużo osób widząc portfel innej osoby, chętnie go sobie przywłaszcza, jeżeli są ku temu sprzyjające warunki. I wcale te osoby nie są złodziejami, a tym bardziej nie wybierają się do miejsca odosobnienia. Zgodnie z Twoją logiką zgodzisz się z moją interpretacją?

Tak dla Twojej informacji żebyś się kiedyś nie zdziwił:
Art. 280 [Rozbój] § 1. Kto kradnie, używając przemocy wobec osoby lub grożąc natychmiastowym jej użyciem albo doprowadzając człowieka do stanu nieprzytomności lub bezbronności,podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
regard

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-04-11, 6:47 am

misiek1906 napisał(a):I wyjasniam ze nie jestem chuliganem jak to Marcin pisal i napewno nie wybieram sie do miejsca odosobnienia

Ja tylko zartowalem :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Kamil^ 2005-04-11, 7:04 am

Qba napisał(a):

chlopie masz troche honoru to sie "wypisz" z PK bo nie widze jakos Ciebie u nas.. zachowujesz sie jak dziecko...

Może takie sprawy załatwiajcie sobie na gg albo na swoim forum (jeżeli je posiadacie), bo po co wszyscy mają na to patrzeć :?:
Kamil^

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice