"Młyn" - Opinie - Propozycje - Komentarze ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez twari 2005-08-14, 11:09 am

Niestety poprzednicy maja racje - z mlynem jest coraz gorzej. Najbardziej wk..wia mnie to mruczenie jakies piosenki... Poza 2 czy 3 przyspewkami reszta jest tak cicha ze zule potrafia glosniej kogos zbesztac! A co mnie dobilo to to ze mlyn byl wczoraj najglosnieszy na.. "PZPN PZPN jebac jebac...."! A gdy przyszlo znowu dopingowac Zagłębie to znowu cisza.

To jedno. Ale druga sprawa to brak opraw!! Za czasow FB bylo jakos inaczej. Nie chce tu wywyzszac grupy FB nad Ultras (bo mozliwe ze to w wiekszosci sa Ci sami ludzie - chce tylko w ten sposob odniesc to w czasie) jednak wtedy byly oprawy, kartoniady, baloniki... Rozumiem ze pogoda nie dopisala ale do cholery - CZY NIE MA ZWYKLCH FLAG NA KIJACH?? Skoro mozna bylo przytargac fany na plot to czemu nie mozna bylo przytaszczyc chociazby flag na kijach??
Dawniej byly zdecydowanie lepsze oprawy! W kazdym meczu byly flagi, serpentyny, piro... a teraz kur*a NIC!
twari

Postprzez Piotruś Pan 2005-08-14, 11:41 am

Piotruś Pan

Postprzez FIGHTER1906 2005-08-14, 11:53 am

NASZ MŁYN FAKTYCZNIE WYGLĄDA JAK CHÓR DZIECIĘCY I NIE DA SIĘ UKRYĆ, ŻE NA DWÓCH SPOTKANIACH TEJ RUNDY BYŁ NA POZIOMIE TAKICH EKIP JAK PODBESKIDZIE CZY SZCZAKOWIANKA.
JAKIE SĄ TEGO PRZYCZYNY?

- BRAK KLASOWEGO PROWADZĄCEGO, KTÓRY MIAŁBY AUTORYTET I POTRAFIŁ POCIĄGNĄĆ CAŁY MŁYN (NA DZIEŃ DZISIEJSZY KRZYWY JEST NAJLEPSZY, ALE JEGO NIESTETY TEŻ NIE MA),

- BRAK EKIP PRZYJEZDNYCH (WKRÓTCE TEN PROBLEM SAM SIĘ ROZWIĄŻE),

- WPUSZCZANIE DO MŁYNU 10 LETNICH "PISZCZAŁEK",

- BRAK CZŁOWIEKA, KTÓRY CHODZIŁBY I WYPIERDALAŁ OSOBY, KTÓRE NIE ŚPIEWAJĄ,

- BRAK CHODZENIA PRZED MECZEM I ZACHĘCANIA LUDZI DO PRZYJŚCIA NA MŁYN.
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez KISIEL 2005-08-14, 12:20 pm

twari napisał(a):Niestety poprzednicy maja racje - z mlynem jest coraz gorzej. Najbardziej wk..wia mnie to mruczenie jakies piosenki... Poza 2 czy 3 przyspewkami reszta jest tak cicha ze zule potrafia glosniej kogos zbesztac!

Bo niestety ludzie nie znają piosenek :!: :evil:
Nasz repertuar jest bardzo ubogi, prawde mówiąc na dzień dzisiejszy nie mamy prawdziwego "wodzireja", mógł by byc nim Szymon, ale jemu się nie chce, zresztą widac to po sposobie prowadzenia dopingu (gdyz jak prowadzi go, to słabiej niz kiedys).
Niestety nie mamy dziś człowieka formatu "Capo" :cry: ( w tamtym sezonie na łks-sie, mistrzostwo).
Zreszta kto by chciał prowadzic taki młyn :?:
Na taki stan rzeczy chcąc nie chcąc, trzeba obarczyc "Ultras Zagłębie" która zajmuje sie młynem.Chłopaki na pewno sie starają i chcą jak najlepiej, ale nie mają autorytetu.Większosc z nich nikt nie zna, a ich młody wiek na pewno nie przyciągnie starszych.
Dopóki sprawy w swoje rece nie wezmą bardziej kompetentne osoby, to nic z tego nie będzie, a bedzie coraz gorzej( przenosiny młyna :evil: ).
Ostatnio edytowano 2005-08-14, 12:51 pm przez KISIEL, łącznie edytowano 1 raz
KISIEL

Postprzez xXx_1906 2005-08-14, 12:30 pm

Sytuacja nie jest wcale taka tragiczna jak sie wydaje, bo ludzie do dopingu (ci starsi) są, ale problem moim zdaniem jest w czym innym. Potrzebne są osoby które zmobilizują tych ludzi do śpiewania. Chęci ma dużo osób, ale jak widzą ten mały i młodziutki młynek to wolą posiedzieć obok z kumplami (nie ukrywam, że też tak robię), takich ludzi jest naprawdę sporo wystarczy się rozejrzeć po tych sektorach i widzimy wiele osób które kiedyś systematycznie stały w młynie a teraz siedzą. Już nie raz mówiłem do znajomych, że można by iść do młyna pośpiewać, ale zawsze słysze że tam są same dzieci i to nie ma sensu, mobilizacja jest tylko jak jest ktoś na sektorze przyjezdnych i co ciekawe nie zawsze ( bo znowu ci stoją mają głowy na wysokości reszty ludzi którzy siedzą :? ). Ale popatrzcie co sie dzieje z młynem po strzelonych bramkach albo po jakiejś awanturce. Więcej ludzi wstaje i śpiewa, tak więc potencjał nadal jest (chociaż może mniejszy niż kiedyś), ale jest niewykorzystany. Moim zdaniem jedyną grupą która może zmobilizować starszą część widowni do dopingu jest AG. Hool's nie wtrącają się do młyna i mają to w dupie, reszta grup jest bardzo młodzieżowa albo nie ma takiej siły przebicia. Tak więc zostają chłopaki z AG plus te osoby które były/są w FB. Panowie to da się zrobić trzeba tylko chcieć. Zaraz pewnie ktoś z grupy mi napisze, że mają inne sprawy. Owszem ja to wiem i szanuję, ale jeśli nie Wy to kto?
xXx_1906

Re: !!

Postprzez DaMi 2005-08-14, 1:03 pm

^m@rcin^ napisał(a):O nastepny mecz nie ma sie co martwic bo jest z Ruchem.

Marci a jednak miałem przeczucie że będzie wielka lipa.
DaMi

Postprzez FIGHTER1906 2005-08-14, 1:05 pm

SKORO LUDZIE NIE ZNAJA PIOSENEK TO MOZE BY TAK UMIESCIC W KONCU SPIEWNIK NA GLOWNEJ STRONIE ZAGLEBIA????
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez DaMi 2005-08-14, 1:15 pm

Co do piosenek to z każdego wyjazdu przywozimy jakąś nową tylko że u nas 3/4 osób w młynie nie zna starych piosemek a co dopiero wprowadzać jakieś nowe.
Odnośnie piosenek na stronce to ...... nie każdy w domu ma neta.
A teraz troszke o młynie - na jednym meczy w poprzednim sezonie było wprowadzone że kto nie śpiewa to klaps , kilka osób zostało w ten sposób upomnianych a później na necie płacz że chodzimy i bijemy wszystkich. Teraz znowu większość pisze ( ja też ) żeby coś takiego wprowadzić żeby upominać osoby które mają w dupie i tylko sobie stoją. A więc zastanówcie się jak z tym wszystkim ma być żeby później nie było lamentu na forum że ktoś został wyproszony z młynu.
DaMi

Postprzez ŁOSKI1906 2005-08-14, 1:48 pm

Jak dla mnie młyn jest to miejsce gdzie zbierają sie ludzi ktorzy chcą dopingować,a więc wyproszenie kogoś skubiącego słonecznik albo mruczącego pod nosem jest dla mnie jak najbardziej wsazane,powiedzałbym koniecze.Niech ten młyn wykruszy sie nawet do 30 osob ale niech będze stały i solidny !!!
Pozdrawiam
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez Greg1906 2005-08-14, 1:50 pm

DaMi napisał(a):A teraz troszke o młynie - na jednym meczy w poprzednim sezonie było wprowadzone że kto nie śpiewa to klaps , kilka osób zostało w ten sposób upomnianych a później na necie płacz że chodzimy i bijemy wszystkich.

Takie klapsy miałyby sens gdyby bycie w młynie było nobilitacją. A obecnie nie jest. Ukarana w ten sposób osoba podejrzewam, że po prostu wypnie się na Was i sobie pójdzie, a Wy "wyklapsujecie" w ten sposób część młynu.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez DaMi 2005-08-14, 1:58 pm

W taki sposób zostanią w młynie te osoby które chcą śpiewać i może do nich dołączy ta częśc osób które nia mają ochoty stać w takim młynku jak jest teraz.
DaMi

Postprzez FIGHTER1906 2005-08-14, 3:08 pm

DaMi napisał(a):W taki sposób zostanią w młynie te osoby które chcą śpiewać i może do nich dołączy ta częśc osób które nia mają ochoty stać w takim młynku jak jest teraz.

PODZIELAM. TRZEBA WPROWADZIĆ DRASTYCZNE METODY, BO JAK TAK DALEJ PÓJDZIE........
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez darco 2005-08-14, 4:23 pm

DaMi napisał(a):Co do piosenek to z każdego wyjazdu przywozimy jakąś nową tylko że u nas 3/4 osób w młynie nie zna starych piosemek a co dopiero wprowadzać jakieś nowe.
Odnośnie piosenek na stronce to ...... nie każdy w domu ma neta.

Wszyscy narzekają na doping i że na Ludowym tak mało osób śpiewa.
A ja się pytam, co mają śpiewać :?:
Jeżeli nawet w samym "młynie" jest tak ubogi repertuar, albo raczej wcale go nie ma !
Parę okrzyków, jakieś próby śpiewu i to wszystko.
Dlaczego bluzgi :( wychodzą najlepiej :?: bo to znają wszyscy ! !!
Tak samo może być z piosenkami, ale należy z tym nareszcie zrobić porządek.
Należy bezwzględnie skompletować śpiewnik ( a potem go uzupełniać) i zamieścić go na tej stronie, na głównym miejscu, aby zawsze był "pod ręką", bez potrzeby szukania gdzieś w postach.

Owszem, nie każdy ma w domu internet, ale tych osób cągle przybywa. Ale to może być w miarę dostępne źródło skąd można te teksty ściągnąć, skopiować, wydrukować i udostępnić tym którzy takiego dostępu do neta nie mają !
Mało tego, można taki śpiewnik wydrukować i rozprowadzić wśród kibiców
( w pierwszej kolejności w młynie).
Mogę to nawet i ja zrobić (po kosztach) bo mam pewne możliwości - coś na ten temat wie Marcin !

Dopiero wtedy, i tylko wtedy kiedy najpierw mała grupa kibiców (młyn) nauczy się tekstów piosenek ( nie mówię o prowadzącym, bo to chyba oczywiste ) i będzie śpiewać na meczach, będzie szansa aby porwać do dopingu resztę stadionu.

Podobną sytuację, choć na znacznie mniejszą skalę już przerabiałem:
Jestem dość aktywnym turystą i często jeździmy, mniej więcej stałą grupą ok 40 osób na różne wycieczki, rajdy itd. Prawie zawsze punktem programu jest ognisko, kiełbaska, piwo, gitara i tego typu klimaty :lol:
I my także mieliśmy problemy ze wspólnymi śpiewami. Bo jedni nie znają wogóle jakiejś piosenki, a inni znają różne wersje itd,itd. Marnie nam to wychodziło dotąd, aż nie złożyliśmy śpiewnika. Teraz prowadzący nasz "młyn" :wink: podaje numer strony i jedziemy aż miło :D :D :D
Mało tego, teraz już wiele osób z naszej grupy nie potrzebuje śpiewnika w ręku, bo po paru imprezach teksty piosenek mają opanowane :!:

Dlatego powtarzam, nie będzie lepiej z dopingiem dotąd, aż te sprawy nie zostaną uporządkowane i odpowiednio zorganizowane.
Chcecie porwać cały stadion do śpiewu, nawet takich "dziadków" jak ja (45 l.) :?:
To sami nauczcie się śpiewać :!: :!: :!:
Pzdr.
PS. Może i ja dorzucę do tego śpiewnika jakiś tekścik, ale to dopiero we wrześniu, bo teraz jestem już "na walizkach" Wyjazd i tak już spóźniony, ale to przez wczorajszy mecz :D
darco

Postprzez Carlos 2005-08-14, 4:23 pm

podejmował ktoś jakieś kroki w zrobieniu tego nowego gniazda :?:
Carlos

Postprzez PiotrK 2005-08-14, 5:01 pm

Przygotujcie taki śpiewnik i wyslijcie mi na maila piotrek@zaglebie.sosnowiec.pl a napewno znajdzie sie to na stronie.
PiotrK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice