musztra napisał(a):CZaRnYY napisał(a):No ja też twierdzę, że doping ważniejszy jest niż oprawa(tzn. pirotechnika), która powinna tylko urozmaicać, wspomagać dopingujących, a nie być celem samym w sobie. Tak w ogóle jak dla mnie nic by się nie stało gdyby w ogóle pirotechniki nie było na meczach - jakoś mnie to całkowicie przestało kręcić...
Jakbyśmy mieli oświtlenie to by wyglądało naprawde extra a tak efekt słabszy
Już nawet nie o to mi chodzi, że oprawa dobrze lub źle wygląda, ale po prostu mnie tam jakieś świecidełka i troche dymu przestały bawić, bo mecz jest dla mnie ważniejszy niż pokazy pirotechniczne i myślę, że nie jestem odosobniony w tym twierdzeniu, bo tak popatrzyłem po twarzach ludzi dziś jak odpalane były race i stroboskopy(?) to część osób (trudno powiedzieć mniejsza/większa) w ogóle nawet się nie patrzyła w tą strone gdzie była oprawa, tylko olała to i ich interesował wyłącznie mecz.
Żeby ktoś tego nie odebrał jako atak na FB - nie do tego dążę, szacunek za to co zrobili i co dalej robią. Chodzi mi w sumie o pirotechnikę - stoję na stanowisku, że lepiej wydawać kasę na co innego niż na jakieś petardy, race itp. Takie pokazy bym wolał oglądać na dniach Sosnowca niż na meczach :) To moja opinia - nie oczekuję, że się wszyscy ze mną zgodzą...
Co do dopingu w dzisiejszym meczu - rewelacyjny nie był fakt, ale pamiętam niejeden mecz na jesieni, kiedy był o wiele gorszy.