Fan-Cluby

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez PaprykarZ19 2008-01-07, 9:43 pm

Z tego co ja wiem to w okolicach Olkusza jednak rządzi Wisła. W Kluczach też. Mam koleżanki w Chechle (to jest gmina klucze) no i jak do nich jechałem to mówiły mi żebym nie przyjeżdżał w koszulce Zagłębia, bo nie wiadomo jak ludzie zareagują, a po drugie mówią że zrobiłbym im przypał ;D Jedna z nich Wiśle kibicuje,jak na dziewczyne to dość mocno się angażuje...

Żeby nasi kibice na tych ziemiach się odrodzili trzeba skucesu naszej drużyny.. Wisła jest na topie teraz i większość im kibicuje, a co się taki młody będzie wychylał i też przechodzi na ich stronę, musiałby mieć bardzo silny charakter i mieć wpajane od dzieciństwa kibicowanie Zagłębiu...
PaprykarZ19

Postprzez kiler 2008-01-08, 7:46 am

w Kluczach nigdy nie wiedzialem zadnej osoby w barwach Wisly - na murach i w bwarwach tylko Gks ! Nie wiem skad wziales ta Wisle. Co do Chechla to jeszcze sie zgodze(tyle ze to sa okolice Kluczy), ale samo "miasto" opanowane przez Gks.
Kto byl ten wie o czym mowie, watpie ze zmieni sie to w najblizszych czasach.

Jaroszowiec - obecnie nawjeicej Wisly, kilku za Zaglebiem(kiedys wiecej, nie wiem czemu ale oslabli znacznie) i jest jeszcze ktos za Gks.

A co do Olkusza to ponoc fc Wisly troszke "skarcil" naszych chlopcow przed meczem Zaglebie-Wisla ?
kiler

Postprzez slawekk 2008-01-08, 2:28 pm

Klucze to 80% kibice gieksy, troche wisly i pojedyncze typy z Ruchu Ch. (klucze majÄ… zgode z IKS olkusz... to gieksa i to gieksa)

Jaroszowiec- kiedyś jeżdziło z 5-6 osób na Zagłębie ale teraz chyba tylko wiślacy tam są.

co do Chechła to jest tam z 4 typów którzy regularnie jezdzą na wisle, oraz kilku gieksiarzy mają bardzo dobre stosunki z kluczami.

a jeżeli chodzi o Olkusz to może i wislaków jest najwięcej ale to głownie pikniki i sezonowcy. pamietam jak jakis czas temu w dni olkusza na rynku pelnym ludzi paliliśmy szal wisły to nikt słowem się nie odezwał a podobno tu wisła rządzi... heh
slawekk

Postprzez Bolczo 2008-01-08, 3:00 pm

no to sie sam dziwie bo nieraz od roznych osob slyszalem ze w Olkuszu bardzo duzo Wisly no ale troche to dziwne ze im szalik mogliscie spalic w dodatku w centralnym punkcie miasta :) . Chociaz Wisla to chyba w duzej mierze jest piknikowa ...sa sukcesy to sie ich narobilo tak wielu...a dalsze rejony za Kluczami ?? Wolbrom i inne miasteczka. Tak pewnie mozna naszych zaswiadczyc ?
Bolczo

Postprzez slawekk 2008-01-08, 3:59 pm

tak Bolczo, była moda na wisle to sie kibiców narobilo... a prawda jest taka ze wiekszosc to sezonowcy, z tego duzo osob nigdy na zadnym meczu niebylo.

dalsze rejony to
Wolbrom-Miechów- najwiecej gieksy, troche wisly, znalem kiedys kolesia ktory jezdził czesto na legie. co do kibiców Zaglebia to nie mam pojecia czy są tam jacys, nie znam zadnego.

Sławków- dużo gieksy, troszke Zaglebia, taka sytuacja była kiedyś ale mysle ze nic sie tam nie zmieniło.

wiochy od Olkusza do krakowa to 100% wisła, duzo ludzi jezdzi na mecze.
slawekk

Postprzez Bolczo 2008-01-08, 4:25 pm

Widze Slawekk w tych calych rejonach jestes naprawde obcykany bardzo
no tak to Wisly wiecej ze wsi jezdzi niz z samego Olkusza .
A patrzac na sam Olkusz i co sie w nim dzieje to maja miejsce jakies grubsze akcje "miedzy klubowe" ...
wystepuja animozje jakies pomiedzy osiedlami i rejonami w Olkuszu ??
Bolczo

Postprzez kiler 2008-01-08, 8:11 pm

Oj zdziwilibyscie sie jakie osoby w Olkuszu sa za Wisla, albo porpostu nie ujawianiaja sie na miescie ?
Zreszta potwierdz badz zdementuj moze informacje o tym jakoby fc Wisly wjechal wam na zbiorke przed meczem Zaglebie - Wisla ? Bo mowila mi to osoba na codzien udzielajaca sie i to bardzo w klimatach kibicowskich (wislak).
Ogolnie w Olkuszu spotkalem sie jeszcze z Cracovia i Gornikiem Zabrze, ale te grupki sa zdecydowanie mniejsze od Wisly, Zaglebia i Gks.
Wolbrom - najwiecej Gieksy(chociaz maja najdalej), pozniej Wisla i troche Craxy(wiekszosc przerzuty). Faktycznie jest tam koles za Legia. Kiedys bylo ok 2-3 sympatykow Widzewa.
Miechow - zdecydowanie rzadzi i przewaza Cracovia, pozniej Wisla(propoguja, ze to oni juz przewazaja a jest to nieprawda), ponoc ktos za Gieksa(chociaz nigdy sie niespotkalem)
Co do Slawkowa - obecnie na Zaglebie aktywnie jezdzi......jeden chlopak(jest w AG, pewnie wiecie o kogo chodzi), reszcie chyba sie odechcialo. Znam z tamtad goscia za Gieksa(bardzo konkretny). Tam mieszkal swego czasu jeden z bardziej znanych kibicow Gks(niejaki K.) stad na miescie tolerowane sa raczej jedne barwy...

Znam z tamtad duzo ludzi, takze posiadam wiedze na temat tamtych rejonow.
kiler

Postprzez Bolczo 2008-01-08, 9:23 pm

Kiler
ale pewnie chodzi o to ze jest az tylu Wislakow w Olkuszu i wogole.
To musza sie jakies wyjatki trafic.
Tak jak ktos konretny jak to piszesz i fanatyczny.
Ale pewnie jest tak ze pikniki przewazaja...
w Wolbromiu przezuty sa za Cracovia ??
to chyba oficjalnego FC nie ma ??
a moze rejony Bukowna bo tam chyba byli kibice Zaglebia ??
Bolczo

Postprzez jdbk_tw 2008-01-13, 11:09 pm

Widzę, że zagłębiacy z Olkusza się nakręcają aż miło :) Wytłumaczcie może reszcie w jaki sposób z Olkusza na KAŻDY mecz jeździ min. 80 osób a na Wisła - Legia w tym sezonie było nas 390 ??? Zaraz pewnie padnie, że to same pikniki i dzieci :)
Oczywiście, że z tych prawie 400 osób większość to tacy ludzie i to chyba normalne, jak i to, że spora grupa (prawie 100 osób) mieszka w okolicznych wioskach!
Napiszcie jak zrobiliśmy spotkanie z piłkarzami w hali w Olkuszu gdzie było 700 osób a chętnych żeby wejść ok 1500 (bez jakiejkolwiek reklamy spotkania).
Wreszcie napiszcie jak wam URATOWALIŚMY DUPY na stacji Statoil jak jechaliśmy do was ostatnio na mecz...

...a potem piszcie swoje wypociny

[ Dodano: 2008-01-13, 11:21 pm ]
slawekk napisał(a):tak Bolczo, była moda na wisle to sie kibiców narobilo... a prawda jest taka ze wiekszosc to sezonowcy, z tego duzo osob nigdy na zadnym meczu niebylo.

Sezonowcy, którzy na 2 ligę jeździli w 100 osób :) Nie zaprzeczę, że był u nas duży kryzys który pojawił się ok 2000 roku ale minął i naprawdę mamy się bardzo dobrze o czym doskonale wiecie.
jdbk_tw

Postprzez El_Rahimmo 2008-01-15, 4:49 pm

taaa
a was na miescie nie widac za bardzo...w Olkuszu
ile razy tam bywam to ciezko kogos w jakims szalu dostrzec....
wiec podzielam zdania powyzsze innych....
El_Rahimmo

Postprzez jdbk_tw 2008-01-16, 12:30 am

El_Rahimmo napisał(a):taaa
a was na miescie nie widac za bardzo...w Olkuszu
ile razy tam bywam to ciezko kogos w jakims szalu dostrzec....
wiec podzielam zdania powyzsze innych....

Jak sie "bywa" na "mieście" to się nie spotyka...
A jak już jesteś z Olkusza to ODNIEŚ SIĘ DO FAKTÓW które napisałem w poprzednim poście, o ile możesz.
Jak masz ich za mało to dodam jeszcze dwa bardzo ciekawe.
Jak to jest, że teraz się tak napinacie (szczególnie na necie) a nie tak dawno temu do Sosnowca zapraszani byli przez Was niektórzy olkuscy Wiślacy ?
Na koniec mała zagadka: Na mecze jakiej drużyny jeździł (oraz bił się za jej barwy) wasz obecny "głównodowodzący" pan W...k zanim przeszedł na stronę Zagłębia ???

Napisze jeszcze coś od siebie. W Olkuszu ostatnio panuje jak dla mnie dosyć dziwny klimat, nie wiem w jakim jesteś wieku i co pamiętasz z lat np. 90-tych ale uwierz mi, że kiedyś był o wiele większy szacunek między nami niż dzisiaj. Zresztą z Gruchą czy Krychą (który mieszka obecnie w Nowej Hucie) do dzisiaj mamy całkiem dobre stosunki i nie raz się pije razem czy ogląda mecz bez żadnych spięć...

Chętnie podyskutuje z Wami na te tematy o ile wcześniej mnie ktoś nie zbanuje :)
jdbk_tw

Postprzez Bolczo 2008-01-16, 3:01 pm

No ale w zwykly dzien nie wspominaja juz o wieczorze malo was widocznie chodzi w szalach skoro kolega powyzej tak napisal.A biorac takie liczby wynika na to ze nikt nie powinien sie bac w miescie podobno Wislackim chodzic w barwach...
czyzby zima byla za slaba :lol: ?
A i majac taka przewage jak opisujesz dlaczego Wy nie prubujecie sprawic aby miasto to stalo sie w 100% wasze ;] ?
Bolczo

Postprzez jdbk_tw 2008-01-16, 3:57 pm

Bolczo napisał(a):No ale w zwykly dzien nie wspominaja juz o wieczorze malo was widocznie chodzi w szalach skoro kolega powyzej tak napisal.A biorac takie liczby wynika na to ze nikt nie powinien sie bac w miescie podobno Wislackim chodzic w barwach...
czyzby zima byla za slaba :lol: ?
A i majac taka przewage jak opisujesz dlaczego Wy nie prubujecie sprawic aby miasto to stalo sie w 100% wasze ;] ?

Nie wydaje mi się żeby ktokolwiek bał się chodzić po Olkuszu w barwach, tak samo z waszej strony a to dlatego, że bez powodu raczej nie kroimy ani Was ani GKSu. Dlaczego ? Bo Olkusz to na tyle małe miasto, że każdego praktycznie się zna/kojarzy. Nie mówię tu o gościach w wieku 15-18 lat bo nie znam tak naprawdę ich realiów ale myślę, że też jest podobna sytuacja. Pamiętam jeden przypadek z przed 2 lat jak straciliśmy szal przez was w to ODWECIE poleciały dwa i jeden Legii.

Czemu nie próbujemy sprawic aby miasto to stalo sie w 100% nasze ? Nie żartuj bo tylko pokazujesz takimi pytaniami ile wiesz o jakichkolwiek sprawach.

Niestety dla was ale mamy taka przewagę jaką opisuję i nie wydaje mi się żeby to był temat który warto dalej ciągnąć, poczytaj nasze liczby na Reymonta czy na wyjazdach i będzie po problemie.

Jeżeli chodzi o liczby to powiem Ci tylko tyle, że z Olkusza było więcej Wisły niż Zagłębia na ostatnim meczu w Sosnowcu ;)
jdbk_tw

Postprzez Bolczo 2008-01-17, 8:21 am

No , coz takiego jest zartem w tym ?
Jesli podobno macie taka przewage to cóz stoji na przeszkodzie abyscie je ogarneli cale ?
A co do tych liczb na Reymonta
kazdy nawet Wislacy na necie opisuja ze ten ranking jest tylko do wylonienia najlepszych FC , w ktorym to w wiekszosci przypadkow liczby z takowych miast sa tak naprawde powiedzmy 50 osob a na meczu pisze ze jest 120...
Np.sprzedawanie biletow FC pod stadionem...nie wazne czy komus z Krk sprzedajecie :D ale do rankingu idzie.
Tak jak w Wolbromiu.
Wszedzie pisze ze Wisla stamtad podobno jezdzi a zdaje sie raz poraz na miescie obrywa od przezutow z Craxy .
Jak to sie dzieje ?
czemu im nie pomozecie ?
pozderko
Bolczo

Postprzez tsnm 2008-01-17, 8:31 am

Bolczo - czy aby na pewno miales na mysli Wolbrom ?
tsnm

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników