Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52
Fan1906 napisał(a):aha no i moja propozycja - zrobic kartoniade na calym stadionie a nie tylko na polowce
Pzdr
Monti napisał(a):Ja troszkę nie na temat . Ale tylko troche . W sprawie pikników , dziadków, chuliganów i szalikowców. Kiedy mogę daje wyraz i sprzeciw temu że prawo do tytułu "kibiców Zagłębia" roszczą sobie tylko te zorganizowane grupy demonstrujące swoja przynalezność szalami. Ja sam zaliczam się do tej grypy pikników ( co mi wcale nie przeszkadza a wręcz przeciwnie) choć być może nawet dziadków (nie znam kryteriów). :) :) Zdarzyło mi się usłyszeć zresztą nawet na tym forum że nie powinienem się wypowiadać w sprawach kibicowskich , bo ich nie znam , bo nie bywam na wyjazdach , bo są inni którzy mają w tym temacie wyłączne prawo głosu. Nawet się z tą opinia zgodziłem , no bo skoro ja to nie ten w potocznym rozumieniu kibic który nosi szal i kogoś tam nie nienawidzi bo tak wypada to do czego mam się wpieprzać . :( Nawet postanowiłem nie dodawać swoich wpisów w dziale kibice. Teraz jednak zmieniam zdanie dzięki temu co ma miejsce na Ludowym . A tak . :lol: :lol: Kibicami Zagłębia są też a ostatnio być może nawet zwłaszcza pikniki i dziadki oczywiście także ultrasy i szalikowcy . Po prostu słowa "kibic Zagłębia" mają od kilku tygodni zupełnie inny wydźwięk i znaczenie . Nie chciałbym być kontrowersyjny i odebrany w sposób że słowa swoje kieruje przeciwko komuś . :? Zawsze powtarzam że każdy kocha Zagłębie po swojemu. Chciałbym tylko zauważyć że do tej pory wydźwięk słów "kibice Zagłębia" było odbierany w Polsce jako , "uwaga grupa niezwykle niebezpiecznych fanatyków z którą kontakt grozi kalectwem". Teraz słowa "kibice Zagłębia" oznaczają wspaniałą zabawę , sportowy doping i radość ze sortowych sukcesów , oznaczają pięciotysięczny młyna jakim jest sosnowiecka publiczność . Jak w piosence Horror Show "Jeden klub łączy nas , Nasza miłość ,Nasza duma , Wiara co przetrwała w nas " , inaczej mówiąc to wszyscy jesteśmy kibicami Zagłębia mimo innego spojrzenia na kibicowanie i sprawy które nas różnią . :D :D :D
WAB napisał(a):Jako zdeklarowany piknik chcę tylko powiedzieć, iż dzięki temu co się ostatnio dzieje, na Z.G. zamierzam zabrać żonę, która ostatni mecz oglądała ze mną w II lidze. Jeżeli zepsujecie Panowie to co sie w tych chwilach urodziło, to będzie to mistrzostwo. Wystarczy jedna zadyma na stadionie, a ludzie znowu się odsuną. Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników