Zawiercie - przeszłość i dziś

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez PawełK 2007-01-17, 9:08 am

mike79 napisał(a):Co nie zmienia faktu że dziwne miasto było owo Zawiercie.
Niby Zagłębie Dąbrowskie, niby kibice Zagłębia (w jakiejś cześci), a do dziś utkwił mi w pamięci jeden z wyjazdów na Warte, X lat temu(ok 7-10 ??), w X lidze(3 bądź 4 ??) - sorki ale nie pamiętam ani tego, ani tego - kiedy to idąc przez miasto głównymi ulicami, niewiadomo było gdzie się patrzeć aby uniknąć "bliskiego kontaktu" z kamieniem. Zawsze tego typu niespodzianek można się było spodziewać np. w "kochanym" Chorzowie, ale że na Zagłębiowskiej ziemi również ?!?! No coż DZIWNY JEST(BYŁ) TEN ŚWIAT... :)

Ten mecz miał być rozegrany bez udziału kibiców przyjezdnych, tak ogłosiły władze Zawiercia na kilka dni przed meczem a było to również po pamietnym meczu w Namysłowie... Kibice Warty mieli chyba ciśnienie za wyjazd do Zawiercia - Bielska, które sobie wraz z Zagłębiakami troszke po nich pobiegało krojąc chyba nawet jakas flage. Na ten mecz z Wartą co wspomniał kolega wyżej pojechało nas wtedy jakieś 700 osob moze troszke wiecej, po licytacjach na dworcu w Zawierciu niebieskomundurowi ekortują nas na stadion gdzie witają nas gwizdy i wyzwiska. Mi utkwił tez jeden szczegół w głowie o którym wspomniał później "Fan Śląsk" chodzi o to iż niejaki B. w przerwie meczu wypuścił sie na teren Warty krojąc przy tym szalik Warty a zdobycz tym cenniejsza iż szalików wtedy kibice Warty mieli na palcach policzyć /Fan Slask pisał ze połowa Warty została wykrojona :lol: / po meczu próba zwarcia obu ekip uniemożliwiona przez gładkie lufy, latające kamienie, kilku zatrzymanych... Mam gdzieś wycinek z Dziennika Zachodniego - znajde to wkleje.
PawełK
pyszałek

Postprzez Greg1906 2007-01-17, 2:06 pm

Paweł jakich ekip??? "Wydarzenia" po tym meczu, szczególnie po każdym nowym temacie o Zawierciu, zaczynają przypominać jakąś legendę. A tam przecież nic się nie działo. Było kilkunastu obszczymurków którzy chowając się za blokami rzucili pięć kamieni. Pamiętam tylko dwóch konkretnych kolesi, którzy byli na tyle zdeterminowani, że nawet dostali pałami i zawinięto ich. Po czym cała historia się skończyła.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Radek1993-Zawiercie 2007-01-17, 4:33 pm

przeczytałem wasze wypowiedzi i wypowiedzi innych w innych tematach i mniej więcej dowiedziałem się czegoś o historii pomiędzy Zawierciem a Sosnowcem. Teraz się głupio porobiło z tymi fanami Ruchu ale mam nadzieje że będzie coraz więcej osób z Zawiercia się ujawniało że są za Zagłębiem i będą jeździli na mecze to wtedy kibice Ruchu staną sie mniejszością w Zawierciu i uda się zdominować to zagłębiowskie miasto. Narazie najważniejsze że w Zawierciu są też kibice Zagłębia.
TYLKO ZAGŁĘBIE SIE LICZY
Radek1993-Zawiercie

Postprzez michal_es 2007-01-17, 4:44 pm

Powiem tak...

To co działo się kiedyś w Warcie, a raczej wśród jej kibiców zostało już powiedziane wcześniej. Faktycznie było tak, że większość kibicowała Legii i Zagłębiu, ale tu była taka polityka i taki sposób myślenia, że ktokolwiek by nie przyjechał to trzeba go gnoić... a co do opinii naszej - kibiców Zagłębia z Zawiercia to jest to napisane poniżej.
michal_es

Postprzez klocek 2007-01-18, 5:53 pm

Ten wyjazd w 700 osób był we wrzesniu 1998 roku. to byla 3 liga

Mial byc zakaz wyjazdu zarzadzony przez władze Zawiercia, nawet na dworcu w DG jak czekalismy na pociag to mozna było slyczec glos zawiadowczyni zeby kibice udajacy sie na mecz sie rozeszli bo nie zostana wpuszczeni , ale jakos zajechalo nas tam 700, na meczu bylo okolo 3-4 tysiace ludzi, byly obustronne wyzwiska typu ...jude jude sosnowiec... po meczu troche malych awantur ale nic specjalnego.
klocek

Postprzez Polak_sts1906 2007-01-18, 10:56 pm

Na zawierciańskim dworcu PKP - najwięcej jest na ścianach niemiłych napisów o Zagłębiu... Myślę, że moglibyście coś z tym zrobić... :roll:
Polak_sts1906
erotoman

Postprzez Wielbiciel_Karoliny 2007-01-18, 10:59 pm

od ponad miesiąca prawie wszystko jest zamazane pozostaly małe napisy o ktorych chłopaki zapomnieli ale w najbliszym czasie przyjdzie i nanie pora
Wielbiciel_Karoliny

Postprzez Adaś 2007-01-19, 1:30 am

Michał_es dobrze pisze :D.Napewno bezpieczniej jest w Sosnowcu niż w Zawierciu.Ja tylko przytocze dobrze nam znane slowa ,,oOo jeden klub łączy nas, nasza miłośc, nasza duma, wiara co przetrwała w nas oOo Sosnowiec Zagłębie było jest i będzie na zawsze Zagłębie..." i myśle, że więcej nie trzeba :) .Napisy w Zawierciu są stopniowo zamalowywane i jestem przekonany, że w niedługim okresie czasowym jak przyjedziecie do Zawiercia będziecie mile zaskoczeni :lol: .Co do Baggio to Ty się mylisz i kto ma wiedzieć ten wie ale to nie miejsce do takich dyskusji :wink: Pozdross Amigoss
Adaś

Postprzez keff79 2007-01-19, 8:27 am

A na Sikorce: "i dróżnik też.. i dróżnik też.. przyjacielem Zagłębia jest!" :lol: :lol: - do dzisiaj pewnie ma koszmary :)
keff79

Postprzez Radek1993-Zawiercie 2007-01-19, 7:20 pm

Racja Wielbiciel_Karoliny napisy na dworcu są już prawie pozamolowane i teraz za niedługo chłopaki zajmą sie wypisaniem na osiedlu Centrum koło Dworca PKP napisy o Zagłębiu ale nie wyzywające ;) Już to własnie planujemy :) A do Baggio jak czytałem inne twoje posty to piszesz cały czas że Zawiercie to tylko Ruch i tam twój znajomy dostał i takie różne przypadki były. No cóż wypadki chodzą po ludziach ale nie słyszałem jeszcze od nikogo w Zawierciu co jest za Zagłębiem żeby kibice Ruchu go pobili za to że jest za Zagłebiem. Więc tamten przypadek to poprostu niefart :P W sumie to już wiele się dowiedziałem i zaspokoiłem swoją ciekawość wiec jak coś to można zamknąć temat chyba że pozostawić ten temat otwarty jako jedyny o dyskusji na temat Zawiercia. Żeby potem uniknąć zakładania nowych tematów o Zawierciu :)

Pozdrawiam wszystkich i dozobaczenia na następnym meczu :)
Radek1993-Zawiercie

Postprzez baggio 2007-01-21, 4:35 pm

Radek-Zawiercie napisał(a):Racja Wielbiciel_Karoliny napisy na dworcu są już prawie pozamolowane i teraz za niedługo chłopaki zajmą sie wypisaniem na osiedlu Centrum koło Dworca PKP napisy o Zagłębiu ale nie wyzywające ;) Już to własnie planujemy :) A do Baggio jak czytałem inne twoje posty to piszesz cały czas że Zawiercie to tylko Ruch i tam twój znajomy dostał i takie różne przypadki były. No cóż wypadki chodzą po ludziach ale nie słyszałem jeszcze od nikogo w Zawierciu co jest za Zagłębiem żeby kibice Ruchu go pobili za to że jest za Zagłebiem. Więc tamten przypadek to poprostu niefart :P W sumie to już wiele się dowiedziałem i zaspokoiłem swoją ciekawość wiec jak coś to można zamknąć temat chyba że pozostawić ten temat otwarty jako jedyny o dyskusji na temat Zawiercia. Żeby potem uniknąć zakładania nowych tematów o Zawierciu :)

Pozdrawiam wszystkich i dozobaczenia na następnym meczu :)

:D :D :D chyba jestem anty Zawiercie :?
baggio

'

Postprzez chuchro 2007-03-10, 12:05 am

'
Ostatnio edytowano 2007-04-08, 2:11 pm przez chuchro, łącznie edytowano 1 raz
chuchro

Postprzez Adaś 2007-03-10, 2:32 am

Chuchro napisał
...nic kolego sie nie porobilo glupio, wrecz bardzo dobrze i wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku... tylko nie bierzecie jednego pod uwage... ze nas tez jest coraz wiecej... ... co do wczesniej opisanej rzekomej zgody,ukladem z kibicami Warty, to moze raczej powinniscie pomyslec o zgodzie z Viretem:D bo z tego co wiemy to bodajze polowa mlynku okresla sie za Zaglebiem (chociaz osobiscie sie wypieraja:D), a i sa wsrod was tacy ktorzy nie sa wierni waszym barwom i trzymaja z nami

ps. a tak na marginesie to od sporego czasu nie widzialem nikogo w Zaglebiowskich barwach....tak wiec powodzenia wam zycze

>>>PozdRowienia z Niebieskiego ZawieRcia<<<

A Ty jak zawsze swoje .... :twisted: Wyjdz czasem na powietrze z przed monitora to zobaczysz czasem kogoś w barwach Zagłębia :)
PS.Szybko wróciłeś z meczu Ruchu 8)

>>>Pozdrowienia z lepszej strony Zawiercia<<<
Adaś

Postprzez michal_es 2007-03-10, 8:03 am

chuchro napisał(a):
...nic kolego sie nie porobilo glupio, wrecz bardzo dobrze i wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku... tylko nie bierzecie jednego pod uwage... ze nas tez jest coraz wiecej... :D:D:D... co do wczesniej opisanej rzekomej zgody,ukladem z kibicami Warty, to moze raczej powinniscie pomyslec o zgodzie z Viretem:D bo z tego co wiemy to bodajze polowa mlynku okresla sie za Zaglebiem (chociaz osobiscie sie wypieraja:D), a i sa wsrod was tacy ktorzy nie sa wierni waszym barwom i trzymaja z nami :D:D:D

ps. a tak na marginesie to od sporego czasu nie widzialem nikogo w Zaglebiowskich barwach....tak wiec powodzenia wam zycze ;)

To Ty już nie jesteś za Legią ? :) z tego co mi wiadomo to nikt tu się nie kryje z barwami, a co do barw Ruchu widziałem w Z-ciu jedna osobę tlyko w Havanie, gdzie bramka jest z Chorzowa :D
michal_es

Postprzez Zaglebiak 2007-03-10, 12:47 pm

chuchro napisał(a):Radek Zawiercie napisal:

przeczytałem wasze wypowiedzi i wypowiedzi innych w innych tematach i mniej więcej dowiedziałem się czegoś o historii pomiędzy Zawierciem a Sosnowcem. Teraz się głupio porobiło z tymi fanami Ruchu ale mam nadzieje że będzie coraz więcej osób z Zawiercia się ujawniało że są za Zagłębiem i będą jeździli na mecze to wtedy kibice Ruchu staną sie mniejszością w Zawierciu i uda się zdominować to zagłębiowskie miasto. Narazie najważniejsze że w Zawierciu są też kibice Zagłębia.
TYLKO ZAGŁĘBIE SIE LICZY

...nic kolego sie nie porobilo glupio, wrecz bardzo dobrze i wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku... tylko nie bierzecie jednego pod uwage... ze nas tez jest coraz wiecej... :D:D:D... co do wczesniej opisanej rzekomej zgody,ukladem z kibicami Warty, to moze raczej powinniscie pomyslec o zgodzie z Viretem:D bo z tego co wiemy to bodajze polowa mlynku okresla sie za Zaglebiem (chociaz osobiscie sie wypieraja:D), a i sa wsrod was tacy ktorzy nie sa wierni waszym barwom i trzymaja z nami :D:D:D

ps. a tak na marginesie to od sporego czasu nie widzialem nikogo w Zaglebiowskich barwach....tak wiec powodzenia wam zycze ;)

To ja cie tez zadziwie,ja od ponad poltora roku niewidzialem nikogo w barwach Ruchu.Tylko te wasze smieszne napisy na mannhatanie.
Zaglebiak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice