przez CharoN^ 2005-04-20, 7:51 pm
Odarchwizuje ten temat. Chciałbym poruszyć ponownie nie tylko sprawę młynu (czyt. jego wielkości i dopingu), ale również repertuaru piosenek, na który niejedna osoba zwróciła uwagę po meczu z Arką. Więc... zacznijmy od rozpiętości naszego młynku. Na meczu z Arką było naprawdę dobrze! Zaskoczyłem się pozytywnie, prawie 3 sektory w środku tygodnia, bardzo dobry wynik. Teraz należy to "utrzymać", choć można obawiać się, że przy przegranej w Kielcach (stfu) młyn znów nam trochę zmaleje. Odnośnie dopingu, w moim odczuciu nie był zły, co więcej, było dość dobry. W momentach "neutralnych" i "pozytywnych" było naprawde dobrze, nie ma się co dziwić, że po straconych bramkach trochę siadliśmy. Moim zdaniem wszystko idzie w dobrym kierunku, napewno było lepiej niż z ŁKS'em, a przecież Arka w żadnym stopniu nie motywowała nas do dopingu... A teraz repertuar piosenek, tu jest chyba mały problem. Tym problemem jest oczywiście nieznajomość podstawowych pieśni przez większość dzieciaków z młyna, i co najgorsze... nie tylko dzieciaków. Dużo lepiej idą nam powtarzanki "Zaaagłęęebieee", "O Zagłebie Nasz KS" i "Oooo Zagłębie". Jeśli Szymon lub Krzywy przed powtarzanką zmotywują młyn to efekt będzie naprawdę konkretny (Czarny wspomniał w temacie meczu z Arką, że słyszalne było echo. Zgadzam się, echo słychać było nie raz, nie dwa i nie trzy razy). Gorzej jest jednak z pociągnieciem jakiejś piosenki przez dłuższy okres czasu. Najlepszym tego przykładem jest naprawdę bardzo dobra melodia "Zagłębiee Sosnowieec, Zagłębieee Sosnowieec ale ale ale alea tylko Zagłębie". Pamiętam mecz wyjazdowy z Górnikiem MK w poprzednim sezonie, ciągneliśmy to przez ostatnie 25 minut, co dało za...sty efekt. W meczu z Arką co nierozpoczęliśmy śpiewania tej pieśni, lub "Zagłębieee gooool" była jakaś sytuacja boiskowa, która odrazu spowodowała ze 70% przestało śpiewać. Musimy nad tym popracować i to jak najszybciej. Z Arką brakowało mi jeszcze "Dziś zgodnym...", bodajże żaden z wodzirejów nie zapuścił tej pieśni, a wydaję mi się, że warto ją śpiewać.
ps. Może by tak śpiewnik umieścić na stronie głównej, mnie już niejedna osoba pytała gdzie można znaleźć śpiewnik, a ten na stronie Polaka jest niekompletny...