"Młyn" - Opinie - Propozycje - Komentarze ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Carlos 2007-01-26, 8:06 pm

paw25 napisał(a):.Ile to juz linków bylo podanych z rożnymi piesniami i zadna sie nie przyjela

jakoś nie zbyt wiele ich było próbowanych na meczach , na necie to sobie tu możemy różne pierdółki wpisywać a ja kojaże mniej wiecej 1 lub 2 które tylko raz byly zaśpiewane
Carlos

Postprzez Ader 2007-01-26, 8:08 pm

Teraz bedzie inaczej... Bedziemy meczyc ludzi aż się nauczą...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Carlos 2007-01-26, 8:13 pm

i o to chodzi , do chorwackiego nie jestem przekonany żeby to wprowadzac u nas , jeśli już się uprzecie to koniecznie z bębnami . W niedziele może być pięknie
Carlos

Postprzez 19_06 2007-01-26, 8:14 pm

Aderr oby to dało rezultat !!!
w sumie prawidłowo !

próbujcie jakoś tych zadrętwiałych jakoś rozruszać :-/
bo nie którzy śpiewają jak z przymusu ... a to powinna byc zabawa !

:):D
19_06
Żółta kartka

Postprzez dejotmaly81 2007-01-27, 4:27 pm

Ader napisał(a):Teraz bedzie inaczej... Bedziemy meczyc ludzi aż się nauczą...

No i git!!!Tak trzymać...
Powiem szczerze, że pod względem muzycznym zarówno melodie jak i slowa do tych piosenek są na tyle banalne, że nawet małpy po usłyszeniu jej-za drugim razem by ją zaśpiewały...zobaczymy jak zrobią to kibice Zagłębia...
Pozdro
dejotmaly81

Postprzez Carlos 2007-01-28, 1:03 am

są takie sobotnie wieczory % kiedy muszę skreślić sobie tutaj kilka słów. Sytuacja naszego młyna przez dłuższy okres czasu jest naprawde słaba , było kilka przełomowych meczy na których doping był naprawde na wysokim poziomie , na jakość " tamtych meczy" składała się zapewne chęć pokazania przed przyjezdnymi kibicami , i chęć pięknego reprezentowania sosnowieckiej sceny kibicowskiej . Nie jest to oczywiście nagminnie występujące zjawisko na każdym meczu . Jest grupa osób która trzyma to wszytsko w kupie i chce żeby to zawsze pięknie wyglądało, lecz nie są w stanie sami zrobić tego widowiska bez waszej pomocy . Ileż to już oczytałem się tych tekstów że do młyna "starsi" nie chcą przyjść bo średnia w młynie nie przekraczałą wieku 15 lat . Ile razy mieliśmy okazje wysłuchiwać tutaj pięknych odpowiedzi że młodych nie wypada wypierdalać z towarzystwa bo kiedyś będą stanowić starszą część publiki stadionu ludowego (zimowego) Widze że dla was tych "starszych" ważniejszą rzeczą jest nie pokazywanie się w towarzystwie małolatów , niż chęć reprezentowania swojego klubu . Potem jesteśmy oceniani po każdej możliwej kolejce w rubryce słaby doping u siebie dość kiepsko, a tym najmniej udzielającym się w dopingu to wisi bo przecież to wina tych młodych że tak słabo śpiewali . Z każdej kiepskiej sytuacji da się wybrnąć , ja wciąż czekam kiedy na ludowym (zimowym) będzie naprawde zajebista atmosfera. Jesteśmy ekipą która ma w sobie ogromny potencjał który trzeba wykorzystać bo on napewno nigdy nie zagaśnie. Mamy rzesze fanów w całym Zagłębiu , mase ludzi którzy nie jeżdzą tylko od święta na mecze , ludzi którzy żyją tym i stanowi dto dla nich w pewnym rodzaju chęć pokazania a nie odpierdolenie tylko kilku kawałków przez 90 min jazda na chate ale jakoś nie da się tego zebrać w kupe i zrobić częściej zajebistej atmosfery. Zostając przy dopingu ktoś tam mówił że niektóre pisenki nie przyjmią sie w naszym gronie , wszytskiego k***a się można nauczyć . wystarczy troche pracy a efekty będzie widać po krótkim czasie . Wiadomo że nie u nas nie przyjmie się takie spotaknie jak ostatnio w Warszawie, bo zbyt mała ilośc osób by się na tym pojawiła. Pozostaje zabrać troche czasu z meczy hokejowych i trenowac przed nadchodzącym sezonem. Przechodząc dalej do pisenek , że mamy bardzo ubogi słownik absolutnie się z tym zgadzam , jak i z tym że większość osob nie zna tych "naszych" podstawowych piosenek . Sztuką jest wymyśleć coś orginalnego i naprawde zajebistego bo z mojego punkt widzenia i wlasnego odczucia są na polskich stadionach piosenki których nie powinno się podpierdalać . Brendby Widzewa , tylko Ty Jagi , "za Lechem" kolejorza . Wymieniłem tylko kilka tych najbardziej orgyginalnych które charakteryzują daną ekipe . Była masa takich chwil kiedy doping był naprawde miazga a składał się z tych naszych starych przyśpiewek , najbardziej wkurwiające jest to że w takim piekle są zawsze osoby , które jebie to jest głośno i stoją jak słupy . niby to nic nie daje bo w przypadku kilku setek gardeł są oni nie zauważalni ale jest to naprawde osłabiające dla osób które drą gębe cały mecz. Jęśli ktoś przyszedł popatrzeć i postać w młynie to niech wieczorem przed paciorkiem uświadomi sobie w mądrej głowie że jest frajerem bo gdy kumple po szalu drą pizde z żyłami na czole on stoi i nie chce się przemęczać . Zbliża się koniec mojej wypowiedzi tutaj , kreśląc ostatnie słowa chciałbym zaproponować wam drodzy dopingowcy żebyście częściej spoglądali na siebie niż krytykowali innych , bo tutaj w internetku nikt nie może każdemu pokazać kto jak się przykładał bo nie znamy się wszyscy po mordach .Pozostaje wam tylko własne sumienie . Ci którym zależy to wiedzą o czym ja tu pisze.Wszytsko to pisałem patrząc na nasze dopingowanie z "boku". Przychodzie do młyna i dokładajcie swoje Zagłębie jest wielkie...
Carlos

Postprzez Gość 2007-01-28, 8:54 am

My mamy swą orginalna piosenke z którą większoś osób nas kojarzy czyli ooooo Zagłębie ooooo Sosnowiec.
Gość

Postprzez 19_06 2007-02-05, 2:44 pm

jedna ?
+ było jest i będzie .. zawsze Zagłębie.
:) ....

ale i tak jak dla mnie za mało mamy tego :) .

a może tak by na każdy sektor dać jedną osobe z ultras zeby jakoś pobudzał do śpiewania ludzi . . . ?
19_06
Żółta kartka

Postprzez WOJTEK 2007-02-05, 3:04 pm

Ja poproszę jakąś miłą dziewczynkę by mnie pobudzała.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez 19_06 2007-02-05, 3:12 pm

buhaha :D można i tak :D ,

lub by co jakiś czas przchodzili np przez młyn i zwracali uwage tym co nie śpiewają :) . . .
ewentualnie grzecznie ich wypraszając :D .
19_06
Żółta kartka

Postprzez szymek 2007-02-05, 3:51 pm

19_06 napisał(a):
lub by co jakiś czas przchodzili np przez młyn i zwracali uwage tym co nie śpiewają :) . . .
ewentualnie grzecznie ich wypraszając :D .

było przerabiane :D
szymek

Postprzez 19_06 2007-02-05, 4:05 pm

hmm no własnie i odpuszczane :). . .
19_06
Żółta kartka

Postprzez 19_06 2007-02-05, 4:06 pm

zresztą :D zrobicie jak bedziecie wy chcieli . ja już nic nie pisze :D hah
19_06
Żółta kartka

Postprzez Ader 2007-02-05, 4:15 pm

Do tej pory 2 osoby to przerabiaja...