Zagłębie Sosnowiec - Raków Częstochowa (14.03.09)

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Raków Częstochowa (14.03.09)

Postprzez PawełK 2009-03-15, 12:26 pm

YOOSHKY napisał(a):
PawełK napisał(a):Spodziewałem się osobiście, że więcej będzie zgłoszeń... najlepiej (ilościowo) akcja wypadła w Zawierciu.

Podaj w liczbach ile fanów i skąd przybyło.

Zawiercie - 48, Siewierz - 8, Cieszyn - 5.
PawełK
pyszałek

Postprzez Blajpios 2009-03-15, 12:36 pm

Pierwszy raz wypowiadam się w tym temacie - bo też i słusznie, że nie bardzo powinienem; z Zagłębia wyjechałem "w tamtym tysiącleciu" - już naprawdę dawno. Teraz w ciągu roku parę razy "wpadam na parę godzin", więc nie byłoby właściwe się mieszać tu, gdzie piszą ludzie naprawdę zaangażowani w czynne kibicowanie. Są jednak dwa powody, dla których sobie pozwalam.
Pierwszy, to to, co napisał Kol. PawełK, że odzew mniejszy, niż się spodziewał. Mam nadzieję, że to raczej doping dla tych, których było mało, niż oznaka zniechęcenia u organizatorów. Ponieważ jednak różne dziwne rzeczy się widziało, ponieważ po takiej porażce może "spaść ochota", to jednak na wszelki wypadek przestrzegam i zachęcam. Przestrzegam przed takim szybkim "poddaniem się". Zachęcam - do kontynuowania i do przemyślenia. Akcji - która może warta jest zauważenia wobec potrzeby konsolidacji całego regionu, nawet Wielkiego Zagłębia, od Sosnowca poza Jaworzno, Olkusz, Zawiercie - podczas gdy raczej grozi rozdrabnianie się, zaściankowo-dziurowe trzymanie się koterii kolesi, "my Dąbrowscy", "my z Zagórza" i więcej nikt Zagłębiem nie jest! Otóż - nie tylko chodzi o nie poddawanie się - ale i o przemyślenie. Mało stamtąd przyjechało? To znaczy - nie trafiliśmy marketingowo w ich potrzeby. Jak zaproponować akcję teraz?
Druga sprawa. Też potrzebowałem "bodźca", by "pozwolić sobie tu napisać" - choć już wcześniej miałem ochotę, ale wciąż uważałem, że nie wypada. Tym bodźcem była informacja, że ktoś znów - typowe zaściankowo-dziurowe leczenie kompleksów, jakie niestety w Zagłębiu się też trafia - ktoś tam wyzywał ni z gruszki ni z pietruszki Raków. Raków, który raczej miał świadomość, że przyjeżdża nie na Śląsk, przyjeżdża do pobliskiego i w podobnej sytuacji Zagłębia. No i - spotkali się z bluzgami.
Wobec powyższego, pomyślałem, że jednak napiszę. Otóż, akurat miałem możliwość śledzić relację on-line - to sobie otworzyłem i relację na stronach Rakowa. Po pierwsze - to przy okazji pochwała dla Ekipy Zagłębia. Dużo prostsza, rzadsza była relacja na stronach Rakowa (tu przyszła mi myśl, czy w wypadku jako takich relacji wzajemnych zespołów, gdy kibice obu stron na swoich stronach mają relację - czy nie można łączyć wtedy sił, by ekipy pisały relację w jakimś sensie razem - nie byłoby wtedy dublowania, te sekundy mogliby poświęcić na bogatszą relację lub doping; to tak przy okazji).
Co do jednak relacji Rakowa - nie było widać żadnej wrogości. Ba. Ok. 30 minuty - napisali "gra siadła na murawie, za to na trybunach jest bdb, doping! Z kilka razy był wpis: powinno być 1-0 dla Zagłębia. Pyskaty znów nas uratował. W podsumowaniu I połowy - Mieliśmy szczęście, Zagłębie powinno prowadzić. Także - nie było wybuchów nienawiści, sycenia się wyższością (jak by to wyglądało u kibiców Zagłębia) - gdy strzelili bramkę, gdy bronili wyniku. Była radość ze zwycięstwa, doping, by wywieźli je, pochwała za "wszystkie sposoby do utrzymania wygranej" - ale nie było nienawiści, pogardy, poniżania Zagłębia, przeciwnie, może nawet jakaś zrozumienie. Przyznam, że cieszyło mnie to.
Blajpios

Postprzez Schabu 2009-03-15, 12:41 pm

Zgadzam się.Nagrywać,nagrywać i jeszcze raz nagrywać takie akcje z pałami.Ja niestety nic nie widziałem bo zbyt blisko do domku.

Co do dopingu poprostu blamaż z naszej strony.Z resztą nie po raz pierwszy już :redface:
Schabu

Postprzez PawełK 2009-03-15, 12:49 pm

Blajpios napisał(a):Pierwszy raz wypowiadam się w tym temacie - bo też i słusznie, że nie bardzo powinienem; z Zagłębia wyjechałem "w tamtym tysiącleciu" - już naprawdę dawno. Teraz w ciągu roku parę razy "wpadam na parę godzin", więc nie byłoby właściwe się mieszać tu, gdzie piszą ludzie naprawdę zaangażowani w czynne kibicowanie. Są jednak dwa powody, dla których sobie pozwalam.
Pierwszy, to to, co napisał Kol. PawełK, że odzew mniejszy, niż się spodziewał. Mam nadzieję, że to raczej doping dla tych, których było mało, niż oznaka zniechęcenia u organizatorów. Ponieważ jednak różne dziwne rzeczy się widziało, ponieważ po takiej porażce może "spaść ochota", to jednak na wszelki wypadek przestrzegam i zachęcam. Przestrzegam przed takim szybkim "poddaniem się". Zachęcam - do kontynuowania i do przemyślenia. Akcji - która może warta jest zauważenia wobec potrzeby konsolidacji całego regionu, nawet Wielkiego Zagłębia, od Sosnowca poza Jaworzno, Olkusz, Zawiercie - podczas gdy raczej grozi rozdrabnianie się, zaściankowo-dziurowe trzymanie się koterii kolesi, "my Dąbrowscy", "my z Zagórza" i więcej nikt Zagłębiem nie jest! Otóż - nie tylko chodzi o nie poddawanie się - ale i o przemyślenie. Mało stamtąd przyjechało? To znaczy - nie trafiliśmy marketingowo w ich potrzeby. Jak zaproponować akcję teraz?

Nikt się nie będzie zniechęcać ani załamywać, wręcz przeciwnie... :-)
PawełK
pyszałek

Postprzez zbych12 2009-03-15, 1:02 pm

Co sądzicie o galerii kibicowskiej i o samym pomyśle zamieszczania jej z każdego meczu ?
zbych12

Postprzez paw25 2009-03-15, 1:44 pm

Zawsze jak przyjdzie troche kibiców to oni muszą przegrać ...Tak to nigdy nie zbudujemy dobrej frekwencji
paw25

Postprzez 3dida3 2009-03-15, 3:27 pm

Nasza reakcja wyzwiskami zaczęła się od waszego bezsensownego KUR*WY Pokonamy !! :twisted:

my z 5 min wcześniej śpiewaliśmy tą sama przyśpiewkę ale u nas było Zagłębie pokonamy a po chwili u was taki tekst ?? wiedz nasz odpowiedz była jechać z Ku*** .... !! itp itd ... !! a co do zachowania waszych małoletnich kibiców przed meczem w czasie naszego przemarszu grupka hmm no z 8 małolatów stało za 10 osobowym murem psów i wydzierali te ryje w nasz stronę gdzie nas było ponad 900 "chodźcie śmiało jest nas mało ... ,jeb*** RAKÓW !! i tego typu teksty leciały z ust tych łebków !! to ze policja zareagowała to nic dziwnego skoro z 5 z nich napier*dalało kamieniami w nasza stronę i potem w pobliski radiowóz ..

-> JP JP na 100% :twisted:

-> RAKÓW RAKÓW na 100% !!! :brawo:

-> AvE RaCoVIa !! :brawo:

-> Z Rakowem przemierzamy cały świat ... !!!

Ogólnie co do meczu ... Raków wygrał na Boisku ... a na Trybunach z obu stron Była zaje*bista atmosfera !!

U nas ogólnie cały mecz (chwile po nie wykorzystanym karnym cisza) Była Zabawa .. każdy czerpał radość z Tego ze tam JEST !!! :brawo: :brawo: :brawo:

ZA RAKÓW ZA RKS !!!!!!!

Pozdrowienia z Częstochowy !!
3dida3

Postprzez PrzemKo80 2009-03-15, 3:39 pm

No czego, ja czego ale bluzg z Waszej strony to się nie spodziewałem...
Powinniśmy się trzymać razem, bo nie jesteśmy Hanysami! I to nas wyróżnia!
No cóż, czas pokaże czy to była jakaś pomyłka z Waszej strony czy coś poważniejszego.
AVE RACOVIA!
PrzemKo80

Postprzez maly19sc 2009-03-15, 5:13 pm

Szkoda, że tak wyszlo.. Tym bardziej, że sam tak wtedy zawołałem - niestety emocje wtedy panujące zadziałały tak, a nie inaczej( teraz oczywiscie sie tego wstydze, bo to nigdy nie powinno miec miejsca )
Krzywy sie zastanawial i w gniezdzie namawiali go, żeby dospiewal " RAKÓW " ...nie wiem dlaczego zmienil decyzje, sam mialem nadzieje ze bedzie " RAKOW POKONAMY !! "
maly19sc

Postprzez KalF92 2009-03-15, 5:32 pm

Nasza reakcja wyzwiskami zaczęła się od waszego bezsensownego KUR*WY Pokonamy !! :twisted:

my z 5 min wcześniej śpiewaliśmy tą sama przyśpiewkę ale u nas było Zagłębie pokonamy a po chwili u was taki tekst ?? wiedz nasz odpowiedz była jechać z Ku*** .... !! itp itd ... !! a co do zachowania waszych małoletnich kibiców przed meczem w czasie naszego przemarszu grupka hmm no z 8 małolatów stało za 10 osobowym murem psów i wydzierali te ryje w nasz stronę gdzie nas było ponad 900 "chodźcie śmiało jest nas mało ... ,jeb*** RAKÓW !! i tego typu teksty leciały z ust tych łebków !! to ze policja zareagowała to nic dziwnego skoro z 5 z nich napier*dalało kamieniami w nasza stronę i potem w pobliski radiowóz ..

Ukłony dla Rakowa za organizacje dopingu i kulturę. WIELKI SZACUN
KalF92

Postprzez uzielone 2009-03-15, 6:48 pm

Tekst z K... zupełnie niepotrzebny bo do tego czasu doping z obu stron był kulturalny co świadczyło o tym, że obie ekipy się szanują. Może komuś jednak zależało na tym żeby Rakowowi szacunku jednak nie okazać? Na obronę Krzywego trzeba jednak dodać, że potem już nic podobnego się nie przydarzyło a na odpowiedź Rakowa szły teksty "Moja jedyna miłość to Zagłębie". Mimo wszystko jednak tego incydentu szkoda.
uzielone

Postprzez KalF92 2009-03-15, 7:10 pm

Pewnie jeszcze nie raz zagramy mecz z Rakowem wtedy nie dojdzie do takich nieprzyjemnych incydentów.
KalF92

Postprzez FuBu 2009-03-15, 7:17 pm

Będziemy przesyłać buziaczki i przybijac piątki, żeby wszyscy byli zadowoleni.
FuBu

Postprzez KalF92 2009-03-15, 7:22 pm

FuBu napisał(a):Będziemy przesyłać buziaczki i przybijac piątki, żeby wszyscy byli zadowoleni.

Bez przesady ale kibice Rakowa przyjechali i dopingowali swoich i nie kierowali obelg w naszÄ… stronÄ™.
Natomiast ktoś od Nas zawołał "Kurwy pokonamy" ktoś za nim powtórzył a sekundkę puźniej cała trybuna zaczeła tak krzyczeć.
:redface:
KalF92

Postprzez Onslow 2009-03-15, 7:31 pm

Z innej beczki widział ktoś jak kolesiowi na skrzyżowaniu zgasł polonez i gliniarz pomagał mu pchać co kierował ruchem to było zaraz po meczu ale lalem z tego pomijajac fakt że jak chciałem wyjechac autem po meczu to stałem 30 miniut w korku bo ten co kieruje ruchem to najpierw puszczał główną ulice a potem jak puszczał ze strony lidla to zaczeli pałować i suki jechały wiec i tak sie stało w korku brawo za pomyslowość i rozładowanie ruchu hehhe
Onslow

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników