Mecz o 3 miejsce 07/08: Zagłębie Sosnowiec-Podhale Nowy Targ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez _darthvader 2008-03-13, 12:11 pm

Darian napisał(a):Co do budowania drużyny medalowej to trochę spadliście z księżyca że nam się to może udać. My nie jesteśmy Cracovią żebyśmy mogli podkupować dobrych zawodników. No chyba że Filipiakowi się znudzi hokej i przestanie finasnować Cracovię.

Nie do końca się mogę z Tobą zgodzić. Na razie nie jesteśmy, ale to może się zmienić, tylko wszystko zależy od władz klubu i znalezienia odpowiedniego sponsora. Cracovia pare lat temu też była niczym i nic nie znaczyła w lidze, a teraz.... Popatrz na Unię (akurat w drugą stronę :p), chodzą słuchy o wycofaniu Wojasa ze sponsorowania Podhala. W tej chwili z sezonu na sezon wszystko może się obrócić o 180 stopni. Mam nadzieję, że Zagłębie odrodzi się niedługo i powalczy o najwyższe trofeum.
_darthvader

Postprzez kierat 2008-03-13, 12:49 pm

Z tym zwalnianiem trenera to my tak naprawdę nie wiemy jak było? Morawiecki i Podsiadło mieli dość, dali cynk Bernatowi że już nie chcą tego ciągnąć, a Bernat to przedstawił jako zmiana trenera przez zarząd. Oni b dobrze się znają i walić w siebie nie będą. Bernat nie chce i nie chciał nigdy komentować sytuacji trener - zawodnicy. Na początku sezonu jak chodziły słuchy że "zawodnicy nie chcą grać dla tego trenera" to Bernat zaraz to ucinał, wszelkie insynuacje odrzucał. Po prostu wszyscy b chcieli żeby ten układ wypalił: Bernat - Morawiecki - Podsiadło z wiadomych wzgęldów - szansa po 18 latach na medal byłych, dobrych, grajków Zagłębia. Jarek napewno nie jest bez winy ale gracze są od tgo żeby grać.
kierat

Postprzez PILE77 2008-03-13, 6:40 pm

KOSZKI - PODZIELAM ZDANIE!!!

Pan z No 9 to gość bez ambicji, obserwuję go od początku sezonu na każdym meczu z hokeisty to ona ma tylko strój, ale nie on jeden w Zagłębiu.
PILE77

Postprzez Uruk 2008-03-13, 8:49 pm

Wczoraj jak na dłoni widać było komu zależy, czytaj zostaje w Zagłębiu, a kto musi się pożegnać z drużyną. Nie wiem czy było rozsądne podawanie takich informacji przed meczami o III miejsce. Według mnie zdecydowanie nie.
Uruk

Postprzez PILE77 2008-03-13, 9:02 pm

Jedzie ktoś do NT?????
PILE77

Postprzez kret75 2008-03-14, 12:41 pm

_darthvader napisał(a):
Darian napisał(a):Co do budowania drużyny medalowej to trochę spadliście z księżyca że nam się to może udać. My nie jesteśmy Cracovią żebyśmy mogli podkupować dobrych zawodników. No chyba że Filipiakowi się znudzi hokej i przestanie finasnować Cracovię.

Nie do końca się mogę z Tobą zgodzić. Na razie nie jesteśmy, ale to może się zmienić, tylko wszystko zależy od władz klubu i znalezienia odpowiedniego sponsora. Cracovia pare lat temu też była niczym i nic nie znaczyła w lidze, a teraz.... Popatrz na Unię (akurat w drugą stronę :p), chodzą słuchy o wycofaniu Wojasa ze sponsorowania Podhala. W tej chwili z sezonu na sezon wszystko może się obrócić o 180 stopni. Mam nadzieję, że Zagłębie odrodzi się niedługo i powalczy o najwyższe trofeum.

Przygotuję zespół na finał
Jozef Zavadil, słowacki trener Zagłębia Sosnowiec

- Czy zarząd postawił przed panem zadanie budowania drużyny na przyszły sezon?
- Tak.

- Będzie pan zatem musiał zdecydować, kto z obecnej drużyny zostanie, a kto odejdzie.
- Decyzja zapadnie w kwietniu. Dlatego też będziemy jeszcze trenować, a później muszę przedstawić swoją opinię zarządowi. Przyjadą też do nas nowi zawodnicy, których przydatność do zespołu muszę ocenić. Z niektórymi już prowadzimy rozmowy.

- Myśli pan o cudzoziemcach?
- Słowacy, Czesi, ale też jesteśmy zainteresowani zawodnikami z Polski. I z niektórymi już rozmawiamy. Są zawodnicy, którzy sami zgłaszają się do nas i chcą grać w Zagłębiu.

- Ma pan w zespole dużo starszych, doświadczonych zawodników, czy ich czas się kończy?
- Nie dzielę zawodników na młodych i starych. Gra ten, kto jest dobry i to jest podstawowe kryterium. . Faktem jest, że trudno u starszych zawodników zmienić ich nawyki i to jest problem. Mam 30 lat praktyki trenerskiej za sobą i takie są moje doświadczenia.

- Jaki cel stawia przed panem zarząd Zagłębia na przyszły sezon?
- Celem jest gra w finale.

- Zatem można spodziewać się dużego przemeblowania w drużynie.
- Jestem zbyt krótko, aby oceniać, ale z tego co widzę, to tu nie ma złych zawodników. Problemem jest taktyka. Hokej dziś nie jest taką grą, że jeden zawodnik samotnie wjeżdża z krążkiem wjeżdża do tercji przeciwnika i sam załatwia sprawę. Pozostali czterej też muszą wiedzieć, co w tym czasie robić. Trzeba wykorzystać polską waleczną mentalność i dołożyć do niej więcej taktyki i gry kombinacyjnej.

- Ma pan zamiar zajęcia taktyczne wprowadzić już w okresie przygotowawczym?
- Nie czekam. Przyszedłem do Zagłębia w środę, a w sobotę już dwie godziny siedzieliśmy przed tablicą i omawialiśmy taktykę.
Rozmawiał: Mariusz Surosz

http://e-hokej.pl/newsydetal.php?d=1,1,1244
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Darian 2008-03-14, 2:43 pm

Napewno nie widzę miejsca dla Zachariasza. Widać że Sosnowiec to miejsce nie dla niego i bardziej służy mu nadmorskie powietrze.

Natomiast jeżeli nasza drużyna marzy o wyższych celach to trzeba wzmocnić defensywę i z niektórymi graczami czas się pożegnać jak Rutkowski czy Chabior.

Dzisiaj pewnie "planowa" wtopa w Nowym Targu i w niedziele kończymy zabawę. W końcu święta się zbliżają i trzeba pomóc co nieco rodzinie w przygotowaniach świątecznych, hehehe..
Darian

Postprzez KaD 2008-03-14, 3:29 pm

Jak będzie zobaczymy do póki krążek jest w grze nic nie jest pewne do końca :D

Ktoś tam się pytał tez czemu nie ma Simby czyli klubowej maskotki została z zwyzywana na meczu Play off z Janowem a by spierda...a z lodowiska to i dla tego jej niema jak nie potrafi się uszanować tego co sie ma to tak jest zresztą co z nas za kibice jak nawet dopingu z prawdziwego zdarzenia nie potrafimy zorganizować tylko sramy w własne gniazdo
KaD

Postprzez SLONIU75 2008-03-14, 6:13 pm

No i w pizdu 4 minuty i już w plecy!!
SLONIU75

Postprzez Przemek26 2008-03-14, 6:20 pm

No to 2:0 w plecy także w niedziele podziękujmy za wyjebanie nas bez mydła.
Przemek26

Postprzez KaD 2008-03-14, 6:33 pm

Nikt cudów nie obiecywał a tym bardziej nowy trener i Jak sie dowiedziałem że Jawa nie gra to wiadomo że ....... ale jeszcze rywalizacja trwa tak samo jak mecz
Podhale też przegrywało 2:0 w rywalizacji z Stoczniowcem a wiemy jak się skończyło
KaD

Postprzez _darthvader 2008-03-14, 6:44 pm

KaD napisał(a):Ktoś tam się pytał tez czemu nie ma Simby czyli klubowej maskotki została z zwyzywana na meczu Play off z Janowem a by spierda...a z lodowiska to i dla tego jej niema jak nie potrafi się uszanować tego co sie ma to tak jest zresztą co z nas za kibice jak nawet dopingu z prawdziwego zdarzenia nie potrafimy zorganizować tylko sramy w własne gniazdo

Mimo to nie powód aby się tak łatwo poddawać i przejmować pyskówkami paru kretynów. Jak każdy będzie się obrażał za każdą zaczepkę to niedługo hokeiści też nie wyjdą na lód ????

A co do meczu jest 2:1 i myślę że jeszcze powałczymy.
Do boju ZAAAAAAAAGŁĘBIE !!!!!!!!
_darthvader

Postprzez SLONIU75 2008-03-14, 7:39 pm

Co się stało że Horny strzelił :)???
SLONIU75

Postprzez PILE77 2008-03-14, 7:49 pm

3:1

[ Dodano: 2008-03-14, 6:56 pm ]
3:2 :)

[ Dodano: 2008-03-14, 7:04 pm ]
3:3 :):)
PILE77

Postprzez SLONIU75 2008-03-14, 8:08 pm

dalej zagłębie to może się udać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SLONIU75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej