Unia Oświęcim - Zagłębie Sosnowiec 09.09.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez kierat 2007-10-05, 9:08 pm

I i II tercja jazda figurowa naszych i gol dla unii który padl po blędzie Puzia-odpuszczenie przeciwnikowi w naszej tercji.III tercja-popis naszych.Ktoś wie co z Hornym?Czyżby Urban wygral z nim rywalizację?Ślusar, Kozlowski, Twardy ,Kotula, Duszak - lawa.I znowu rotacje w skladzie - rozdzielenie Klisiaka i Puzia.Tutaj trochę podzielam zdanie Labrygi:"od początku sezonu gralem w obronie ze wszystkimi kolegami" Trenerze, oby to zaprocentowalo w play off..
kierat

Postprzez Robson_sc 2007-10-05, 9:17 pm

Zagłębie rozegrało bardzo dobry mecz. Na tle Unii widać było rożnicę w każdym elemencie gryw hokeja. Gdyby nie kapitalna gra Piotrka Szałaśnego i nasze inklinacje do koronkowych akcji pod bramka przeciwnika wynik byłby wyższy. Ogólnie mecz na + nie liczac pasiastych, bo Ci gwizdali dzisiaj katastrofalnie. Przy takich znawcach hokej traci na atrakcyjności. Każde nasze ostrzejsze wejscie w przeciwnika "nagradzane" jest przymusowym odpoczynkiem. Oni chyba wytyczne dostali z góry, by zrobic z hokeja sport bezkontaktowy, bo kto by nie gwizdal jest pod tym wzgledem slabszy od poprzednika.
Robson_sc

Postprzez Snow Patrol 2007-10-05, 9:30 pm

Przemek26 napisał(a):Meczyk naprawdę jakich mało. Takiej miazgi jaką zaprezentowało Zagłębie od I tercji w tym sezonie na Zimowym nie było.Tak agresywnie grającej Sosnowieckiej drużyny dawno nie widziałem. Śmiem twierdzić ,że jak na razie Unia to był jeden z lepszych zespołów na naszym lodowisku.Piotr Szałaśny szacunek. Kibice pamiętają .Dziś było wielu wyróżniających się zawodników. Było bomba oby tak dalej. Gdzie są ci co już wywalili Morawieckiego i bluzgali kiedyś na Jawę ????? :diabelek: :diabelek: :diabelek: :diabelek: :diabelek: :diabelek: :diabelek:

Zawsze broniłem Jawę, ale "wywaliłem Morawieckiego" więc się ujawniam:) nie podzielam Twojego zdania. Moim zdaniem Unia była najsłabsza ze wszystkich drużyn na Zimowym, kompletnie bez pomysłu na grę i słabe umiejętności zawodników, to jest z całym szacunkiem zespół do spadku i chyba nic ich przed tym nie uratuje. Co do Zagłębia ten mecz trzeba było wygrać, Unia przegrała dotąd wszystkie poza pierwszym z nami, może za niego będzie walkower, zobaczymy. Ale nie ma co popadać w hurraoptymizm. Oby w niedzielę było zwycięstwo a później będzie bardzo trudny mecz z Sanokiem. Szałaśny ok, choć w statystykach wypada słabo, a do tego zawalił drugą bramkę i przy golu Teddy'ego też mógł się lepiej zachować. Co nie zmienia faktu, że uratował Unię przed dwucyfrówką. A jeśli chodzi o agresję to moim zdaniem więcej jej było we wtorek, w meczu z Naprzodem, ale dzisiaj też nie można narzekać. Ważna i fajna informacja - gdyby te walkowery wszystkie się stały prawomocne to w tej chwili byśmy byli na 3. miejscu:)
Snow Patrol

Postprzez daro 2007-10-05, 9:58 pm

:-) na takie wiadomosci wlasnie czekam !!!! tu w tym cholernym Dublinie ,gdzie o hokeju wiedza tyle co ja o okresie godowym tapirow.
daro

Postprzez MrCricket 2007-10-05, 10:10 pm

Unia to już tylko nazwa, teraz bronią się przed spadkiem, ale raczej nic już ich nie uratuje. Sama ambitna młodzież nie jest w stanie tego zrobić. Zagłębie grało bardzo nieporadnie przez prawie 2 pierwsze tercje. Mając tak dużą przewagę w każdym elemencie trzeba wybić przeciwnikowi hokej z głowy od razu, najlepiej pakując kilka goli. Nie ma znanczenia kto jest w bramce, bo jeżeli odpowiednio nacisnęlibyśmy ich to nie pomógły im nawet Hasek czy Brodeur.W końcówce Unia opadła z sił i worek z bramkami się otworzył. Po takich meczach nie można wyciągać żadnych wniosków, bo rywal ma umiejętności na poziomie naszych juniorów ( o zgrozo ! na początku rozgrywek wygrał z nami na lodzie :D).
MrCricket

Postprzez miron 21 2007-10-05, 10:35 pm

Jak dla mnie nadal Teddy gra najlepiej dziś bramka +asysta+wygrane wszystkie wznowienia...... że o kole od roweru niewspomne.
miron 21

Postprzez perezsaj 2007-10-05, 11:06 pm

A ja mam tylko jedną prośbę. Zostawcie już Rutka w spokoju. Jak ma dobrze grać i się nie stresować skoro z trybun ciągle padają jakieś ironiczne uwagi w Jego kierunku.
perezsaj

Postprzez PaprykarZ19 2007-10-06, 9:28 am

Ja się trochę dziwię tym, którzy tutaj pieją z zachwytu nad grą naszych hokeistów.. Ten mecz po prostu musiał tak wyglądać, a nawet lepiej i musiał się tak skończyć. Unia to zespół, który tylko ambicją zawodników nadrabia braki umiejętności, ale bez tych nie da się skutecznie walczyć z przeciwnikiem. Więc cieszmy się z efektownej gry i ładnego wyniku, ale ten mecz nie jest żadnym wykładnikiem naszej mocy, to się dopiero okaże w meczach z silniejszymi rywalami. Już w niedzielę w Janowie wcale nie musi być łatwo..
PaprykarZ19

Postprzez kierat 2007-10-06, 9:45 am

perezsaj napisał(a):A ja mam tylko jedną prośbę. Zostawcie już Rutka w spokoju. Jak ma dobrze grać i się nie stresować skoro z trybun ciągle padają jakieś ironiczne uwagi w Jego kierunku.

Panowie wyzywający Rutkowskiego - żenada.
kierat

Postprzez KaD 2007-10-06, 10:22 am

Mecz pokazał tak naprawdę jakie jest przygotowanie Zagłębia do sezonu przynajmniej jest takie moje spostrzeżenie bo zaczynam twierdzić że naszą taktyką zaczyna być zagonienie przeciwnika przez 2 tercje a w 3 wykończenie go jeśli ma to przynosić skutki jestem jak najbardziej za :)
co do Twardego ma złamany nos dla tego nie grał a reszta za słaba a by grać
pozdrowienia dla Piotrka Szałaśnego PAMIĘTAMY
KaD

Postprzez Snow Patrol 2007-10-06, 4:32 pm

perezsaj napisał(a):A ja mam tylko jedną prośbę. Zostawcie już Rutka w spokoju. Jak ma dobrze grać i się nie stresować skoro z trybun ciągle padają jakieś ironiczne uwagi w Jego kierunku.

to samo chciałem napisać + usłyszałem jak ktoś mówił ze śmiechem "może Rutek gola strzeli". Otóż we wtorek strzelił, tylko pewnie akurat "najbardziej zagorzałych fanów" wtedy na meczu nie było i nie wiedzą. Nie wiem naprawdę, chyba kibicujemy Zagłębiu, więc nie przeszkadzajmy swoim zawodnikom.
Snow Patrol

Postprzez dziejus 2007-10-06, 10:53 pm

KaD-co do Twardego to ja widzialem ze gral mimo zlamanego nosa,mial druciana maske na twarz no chyba ze mowisz o jego ojcu.
dziejus

Postprzez perezsaj 2007-10-28, 5:17 pm

Prowadzimy już 1:0. Gol Jarosa:)
perezsaj

Postprzez miron 21 2007-10-28, 5:53 pm

Marna ta I tercja.

[ Dodano: <16eNiedzielaec31 10pm10e= ]
W II 2-0 prowadzimy

[ Dodano: <53eNiedzielaec31 10pm10e= ]
gol -Chabiór

[ Dodano: <51eNiedzielaec31 10pm10e= ]
ups 1-2

[ Dodano: <34eNiedzielaec31 10pm10e= ]
nie jest dobrze 2-2

[ Dodano: <06eNiedzielaec31 10pm10e= ]
P.S ale tłumy na tym forum
miron 21

Postprzez kierat 2007-10-28, 6:17 pm

Trochę się męczą z nimi.Trzeba chyba pomyśleć o Piotrku Szałaśnym.Jawa nie będzie przecież grał wiecznie a Szałaśny jakby nie był ekstraklasę nam uratował.Ma umiejętności chłopak.Co myślicie?
kierat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników