Mecz o 3 miejsce 07/08: Zagłębie Sosnowiec-Podhale Nowy Targ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez miron 21 2008-03-12, 9:20 pm

Jak dla mnie grała tylko jedna piątka reszta się ślizgała no może za wyjątkiem Koziołków. Jaros duchem już chyba w CRA... kra kra obym nie wykrakał.
miron 21

Postprzez Uruk 2008-03-12, 9:26 pm

PS. Co się stało z maskotką na play-offy?[/quote]

Podobno miał zapłacone tylko za rundę zasadniczą :)

[ Dodano: 2008-03-12, 9:28 pm ]
miron 21 napisał(a):Jak dla mnie grała tylko jedna piątka reszta się ślizgała no może za wyjątkiem Koziołków. Jaros duchem już chyba w CRA... kra kra obym nie wykrakał.

Jaros raczej odejdzie, finans przeważy. Natomiast Kuc jest już u nas.
Uruk

Postprzez Klara Veritas 2008-03-12, 9:36 pm

a ja postawilam na podhale u buka i 258 zlotych zarobione....
Klara Veritas

Postprzez koszki 2008-03-12, 9:37 pm

tomek79 napisał(a):
koszki napisał(a):Obrony nie ma i wiemy to nie od dziś, Podhale wykorzystało wszystkie nasze błędy i wynik wszyscy znamy. Odniosłem dziwne wrażenie że dziś czegoś brakowało w grze Zagłębia, jak dla mnie to Naszym brakło woli walki którą tak wyraźnie było widać nawet jak przegrywali z Craxą, a dziś tego zabr bardzo słabo Puzio jak i zresztą reszt drużyny.
Jedyną szansą dla nas jest rozjechanie Podhala na bandach a dziś tego również zabrakło.
Kibice zaćma ! s*******aj i nie ubliżaj nikomu frajerze . Chyba ty posadziłes nr 9 bo on napewno nie siedział dwa razy na karze baranie!!!!!!!!1

To włącz sobie relacje ćwieku bo ty chyba mecz w necie śledziłeś, pierwsza bramka dla Podhala padła jak łyżwiarz figurowy dostał kare a jak wpadła piąta to miał sygnalizowaną kare o ile wiesz co to oznacza.
koszki

Postprzez bolo73 2008-03-12, 9:45 pm

Nie ma co powielać tego co napisali powyżej koledzy ale tak w dwóch zdaniach to mecz słabiutki z obydwu stron (Podhale konkretniej przewagi rozgrywało).Pytanie brzmi tak:Panowie hokeiści skoro Jarek Wam nie pasował (popełnił kilka błędów to fakt ale przecież cel zakładany przed rozpoczęciem ligi zrealizował) i był jakiś konflikt na linii trener-zawodnicy to przecież dzisiaj powinniście sprężyć się na maksa i walczyć do upadłego aby coś udowodnić!Pokazać,że pod pieczą nowego trenera potraficie zagrać dużo lepiej a to co dzisiaj oglądaliśmy zakrawa na kpinę.Zagłębie z końca 2007 roku a to z 2008 roku to dwie zupełnie inne drużyny.Cały play-off o dupę rozbić z tą Waszą grą bo gdybyśmy w I rundzie trafili na inny klub niż Naprzód to sezon byłby już dla nas dawno zakończony ponieważ gra jaką nam fundujecie jest kiepska.Ja chcę oglądać Zagłębie z końca 2007 roku grające piękny dla oka hokej i co najważniejsze osiągające dobre wyniki.Na koniec doping a właściwie jego brak.Temat rzeka ale tak jak już tutaj z paroma osobami pisaliśmy to jest problem,którym myślę,ze zajmiemy się po sezonie i na jesień sytuacja zmieni się na lepsze.Potrzeba spotkania zapaleńców i poruszenia problemu na szerszym forum.
bolo73

Postprzez bartek27 2008-03-12, 9:57 pm

Gry nie było tak samo dopingu-brak.Jak strzela bramke to przez chwile ZAGŁEBIE Aa gdzie ku...a! ten obiecywany doping. A ja widze że tu debaty ten odejdzie ten przyjdzie ja pier...e jeszcze sazon w trwa!albo się jest z drużyną albo przychodzi na mecz i pie....i smutasy.Gadać to dużoludzi potrafi ale wierze że są prawdziwi kibice i to ich usłyszymy w niedziele i nie zapomnijmy że grają dopiero trzeci sezon a już są w strefie medalowej.POZDRO DLA100% KIBICÓW!!!

[ Dodano: 2008-03-12, 10:08 pm ]
A jeszcze z innej beczki niech zarząd zmieni operatora zegara bo wypierdzielili tyle kasy a obsługaaa że dejcie spokój,nawet czasu kar nie umieją załączyć w tej kanciapie to cały kabaret siedzi-operator dzwigu i showmen

[ Dodano: 2008-03-12, 10:12 pm ]
"Panowie hokeiści skoro Jarek Wam nie pasował (popełnił kilka błędów to fakt ale przecież cel zakładany przed rozpoczęciem ligi zrealizował) i był jakiś konflikt na linii trener-zawodnicy to przecież dzisiaj powinniście sprężyć się na maksa i walczyć do upadłego aby coś udowodnić!Pokazać,że pod pieczą nowego trenera potraficie zagrać dużo lepiej a to co dzisiaj oglądaliśmy zakrawa na kpinę.Zagłębie z końca 2007 roku a to z 2008 roku to dwie zupełnie inne drużyny" Zgadzam się w zupełności!
bartek27

Postprzez PaprykarZ19 2008-03-12, 10:44 pm

Słaby mecz, szczególnie w pierwszej tercji grali jakby się nażarli prochów nasennych..
Z taką grą nie mamy czego szukać w tym pojedynku, chyba że się nasi zmobilizują..

A Jaros chyba ostatnio w jakimś wywiadzie mówił, że chciałby zostać w Zagłębiu...
PaprykarZ19

Postprzez Darian 2008-03-12, 11:13 pm

Ja tylko w kwestii Jarosa bo meczu nawet nie ma sensu komentować.

Jeżeli Rohacek zostanie na stanowisku trenera Cracovii to raczej możemy się pożegnać z Jarosem.
Darian

Postprzez Schabu 2008-03-13, 2:28 am

Wszyscy piszecie że hokeiści dno,katasrofa,bez ambicji itd.
Ok.Rozumiem.
Ale czy wzieliście po uwagę to,że mamy nowego trenera???
Nie wiem co to za kretyn ten Bernat i pała,ale zmieniać trenera przed walką o brązowy medal to dla mnie kpina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wiem czy jemu się wydaje,że prowadzi Barcelone czy co???
Takich rzeczy się nie robi,chyba że mu nie zależy na wizerunku klubu i swoim.
Sam nasz nowy trener zapowiadał,że on medalu nie obiecuje.
I nie ma co mu się dziwić,skoro jeszcze pewnie nie rozróżnia imion i nazwisk.

Jeżeli nie zdobędziemy medalu to moim zdaniem możemy winić tylko kierownictwo klubu,które robi sobie co chce.
Z Jarkiem wiadomo było od dawna,że nie radzi sobie,ani drużyna z nim.Stąd te niesnastki ciągłe.Sam się przyznał,że wogóle żle dobrał ludzi.A póżniej już było za póżno.

Także uważam,za ewentualny brak medalu i jakiejś postawy drużyny.
Podziękować tylko prezesowi!!!!
Schabu

Postprzez Przemek26 2008-03-13, 6:50 am

Jozef Zavadil(trener Zagłębia) – Brakowało rozeznania

Znamy się dobrze z trenerem Jancuską. Widać było, że to Nowy Targ był dzisiaj drużyną lepszą i wygrał zasłużenie. Na pewno nie można odmówić moim zawodnikom zapału do gry.

:shock: :shock: :shock: :shock:
Schabu wina prezesa. Przecież oni wyglądali jakby zostali wykopani na lód
Przemek26

Postprzez kierat 2008-03-13, 7:53 am

Uruk napisał(a):PS. Co się stało z maskotką na play-offy?

Podobno miał zapłacone tylko za rundę zasadniczą :)

[ Dodano: 2008-03-12, 9:28 pm ]
miron 21 napisał(a):Jak dla mnie grała tylko jedna piątka reszta się ślizgała no może za wyjątkiem Koziołków. Jaros duchem już chyba w CRA... kra kra obym nie wykrakał.

Jaros raczej odejdzie, finans przeważy. Natomiast Kuc jest już u nas.[/quote]

Słyszałem też z innego źródła że Kuc u nas od przyszłego roku.

[ Dodano: 2008-03-13, 7:58 am ]
Przemek26 napisał(a):
Jozef Zavadil(trener Zagłębia) – Brakowało rozeznania

Znamy się dobrze z trenerem Jancuską. Widać było, że to Nowy Targ był dzisiaj drużyną lepszą i wygrał zasłużenie. Na pewno nie można odmówić moim zawodnikom zapału do gry.

:shock: :shock: :shock: :shock:
Schabu wina prezesa. Przecież oni wyglądali jakby zostali wykopani na lód

Zapał do gry to widać było oststnio tylko na meczach z Cracovią.
Podhale drużyną lepszą to mało powiedziane. Wjeżdżali w naszą tercję jak chcieli, na szybkości, czasami tylko dwa podania im wystarczały.
kierat

Postprzez _darthvader 2008-03-13, 8:48 am

Dopiero dziś ochłonąłem po tym dziadostwie które nam zaserwowali zawodnicy. Wiele tu słów krytycznych pod adresem kibiców, że doping słaby, że to, że tamto. Zgadzam się, z bolo73 - czas spotkać się w gronie zagorzałych kibiców i przedyskutować tą sprawę. Wiele razy mówiłem, że bez ludzi którzy pociągną doping nic z tego nie będzie.
Co do meczu.
Całe PO to żenada i katastrofa. Wygraliśmy u siebie 2 - słownie dwa mecze i to dość szczęśliwie. W meczach z Craxą nie istnieliśmy (poza jednym meczem). Wczoraj było podobnie, jak gra się 7 minut w całym meczu trudno liczyć na zwycięstwo. Cała drużyna pokazała kompletny brak zaangażowania (poza jedną piątką). Brak szybkości, zgrania, pomysłu na grę - to było widoczne jak na dłoni. Zawodnicy grali jak na treningu, podobnie ze strzałami - słabe i w środek bramki. Tak nie da się wygrać meczu.
W Zagłębiu muszą nastąpić rewolucje w składzie jeśli chcemy walczyć o medal w przyszłym sezonie. Przede wszystkim trzeba odmłodzić drużynę, bo przy tak wiekowych zawodnikach trudno myśleć o wyższych celach. Zachariasz, Kotuła, Chabior, Rutkowski i paru jeszcze innych nic nie wnoszą do drużyny. Inni mają tylko przebłyski formy. Zarząd powinien zatrzymać za wszelką cenę Jarosa ( bo to jeden z bardziej wartościowych zawodników), DaCostę, Holika, Luke, Hornego, Koziołków, a ze starszych zawodników oczywiście Jawę i Klisiaka - jedynego wartościowego gracza w polu jak na swój wiek. Ponadto trzeba się wzmocnić w obronie bo popełnia mnóstwo błędów.
Po tym co zobaczyłem wczoraj trudno mi wierzyć, że zdobędziemy brązowy medal, choć wiara umiera ostatnia. Wszystko zależy od piątkowego meczu: jeśli wygramy, jest szansa, jeśli przegramy.....
_darthvader

Postprzez slawek_71 2008-03-13, 10:11 am

Kazda zmiana nie sluzy na poczatku dobrze czlowiekowi.Wiadomo ze nasi narzekali na Morawieckiego-ze zbyt intensywne treningi,ze jak przegrywali to ich wina,ze jak wygrywali to laury zbieral trener(dla mnie to dziwne bo gra druzyna a nie trener).Nowy trener juz nic nie zmieni,musza chlopaki dociagnac do konca i juz.Wiedza sami najlepiej jak kto gra i tego sie powinni trzymac.Dali ciala wczoraj na calej lini i za to maja odemnie opie....ol-hehe.Stac ich na dobry mecz i musza sie pozbierac i pokazac w piatek-wlasnie na wyjezdzie-a w niedziele potwierdzic u siebie ze to byl tylko "wypadek"przy pracy.Jestem dobrej mysli.
slawek_71

Postprzez bolo73 2008-03-13, 10:19 am

Jestem realistą i szczerze powiedziawszy nie widzę szans na medal.Tak jak pisałem już wyżej cały play-off to jest tragedia w wykonaniu Zagłębia i nie wierzę,że tutaj się coś nagle zmieni,choć chciałbym się mylić.Grać potrafią - to jest pewne.Pytanie brzmi:czy im się będzie chciało?Bo wczoraj to jakoś chyba nie bardzo.Brawa dla Luki,który który jeszcze w poniedziałek zamiast na trening pojechał do... szpitala.Gość jako jeden z nielicznych wykazuje ambicję i wolę walki a przy tym ma nieprzeciętne umiejętności jak na polską ligę.Brawo Wlado!
bolo73

Postprzez Darian 2008-03-13, 11:32 am

Zgadzam się ze Schabu że wiele "zawdzieczamy" obecnemu prezesowi Adamowi Bernatowi. Ten człowiek kompletnie się nie nadaje na to stanowisko. Nic dziwnego że sponsorzy rezygnowali po rozmowach z nim. Człowiek kompletnie nie mający pojęcia marketingu a także o zasadach budowania drużyny. Zapomniał że budowanie drużyny zaczyna się od defensywy w której zresztą ........... grał :/

Co do budowania drużyny medalowej to trochę spadliście z księżyca że nam się to może udać. My nie jesteśmy Cracovią żebyśmy mogli podkupować dobrych zawodników. No chyba że Filipiakowi się znudzi hokej i przestanie finasnować Cracovię.

Druga sprawa: nawiązywanie do lat 80-tych jest totalnym nieporozumieniem.Dlaczego? Ponieważ wtedy mieliśmy młodzież która się wcześniej ogrywała! A teraz? No z całym szacunkiem dla Waldka, Mariusza i Karela ale także pozostałej reszty z bardzo nielicznymi wyjątkami (Stepokura i T. Kozłowski) to my takiej młodzieży nie mamy!!!
Jeżeli nie będzie sprawnego systemu szkolenia i wprowadzania zawodników do 1 drużyny to możemy zapomnieć o budowania "drugiego wielkiego Zagłębia" rodem z lat 80-tych.

PODSUMOWUJĄC: Marzenia ściętej głowy to nasze marzenia o powrocie do świetności z lat 80-tych.
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej