Sezon 2007/08

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez lilly.white 2007-12-03, 11:18 pm

We wtorek podwójne derby hokeistów

W naszym regionie podwójne derby. Naprzód Janów podejmuje we wtorek Zagłębie Sosnowiec, a Polonia Bytom - GKS Tychy. Początek obu spotkań o godz. 18.
W drużynie z Sosnowca zabraknie Kamila Duszaka, który ma sześć szwów na kolanie po tym, jak kolega z drużyny zranił go łyżwą. Co ciekawe, do wypadku doszło w szatni! Zagłębie wciąż czeka na przyjazd dwóch hokeistów z Czech. Kolejny termin ich przyjazdu to czwartek. Pojawił się też pomysł, by na czas play-off zakontraktować Stefana Da Costę. Brat Teddy'ego, napastnika Zagłębia, gra na razie za Oceanem. Propozycję zakontraktowania obcokrajowców - napastników ze Słowacji i Kanady - dostał też GKS Tychy. - Ale nie skorzystamy z tej możliwości - zaznacza Karol Pawlik. Dyrektor klubu nie wyklucza jednak, że GKS zdecyduje się jeszcze na takie rozwiązanie przed zakończeniem okresu transferowego.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4729146.html
lilly.white

Postprzez PaprykarZ19 2007-12-04, 2:41 pm

Stefan Da Costa : )
Wywołałem wilka z lasu? ;D
PaprykarZ19

Postprzez innu 2007-12-04, 4:11 pm

Hmm co dwóch Da Costa`ów to nie jeden xD Było by nieźle...
innu

Postprzez olobolo 2007-12-04, 8:29 pm

a wie ktoś moze jak przebiegała kariera stefana da costy bo nigdzie nie mogę znaleźć;/
olobolo

Postprzez Wuzel 2007-12-04, 10:08 pm

olobolo napisał(a):a wie ktoś moze jak przebiegała kariera stefana da costy bo nigdzie nie mogę znaleźć;/

Career Stats
Team League Season Regular Season Playoffs
GP G A P +/- PIM GP G A P +/- PIM
Team France WJC18 d1 06 5 3 6 9 0 2
Texas Tornado NAHL 06/07 50 23 17 40 31 10 4 3 7 6
Sioux City Musketeers USHL 07/08
Totals 55 26 23 49 33 10 4 3 7 6

-----

Born 11.07.89, Paris, France
Height 179 cm / 5' 10"
Weight 82 kg / 180lbs / 12st 12lbs
Position Forward
Shoots right
Wuzel
ÅšRODULAK

Postprzez Snow Patrol 2007-12-04, 10:15 pm

biorąc pod uwagę, że USHL kończy sezon zasadniczy 5 kwietnia wydaje mi się, że to pobożne życzenie naszych działaczy, nie wiem jaki interes miałby Stephane(a nie Stefan) Da Costa w przyjściu do Zagłębia...no chyba że by stracił miejsce w Musketeers. Obym to ja się mylił.
Nie wiem jak przebiegała jego kariera we Francji, ale w USA grał najpierw w Texas Tornado w NAHL, tam zdobył 40 punktów w 50 meczach w zeszłym sezonie, w tej chwili gra w Sioux City Musketeers w USHL, najlepszej lidze juniorskiej w USA, zagrał w tym sezonie 17 meczów, zdobył 6 punktów, ma -2 w klasyfikacji +/-, ze statystyk wynika, że bardzo dużo strzałów oddaje, bo pod tym względem jest w czołówce w drużynie. 1989 rocznik.
Snow Patrol

Postprzez KAVU'91 2007-12-05, 11:21 am

Nie STEFANA nam tutaj potrzeba a defensorów bo tam zaczyna się gra i to takich którzy mogą walnąć z niebieskiej,dwóch-trzech poważnych.bo Rutkowski i Kotuła medali nam nie gwarantują.
KAVU'91

Postprzez PaprykarZ19 2007-12-05, 1:37 pm

Wg mnie nie ma co panikować, że tak cienko gramy, bo po prostu jesteśmy drużyną na średnim poziomie PLH, w dodatku budowaną w sposób, w którym nie można się dopatrzeć żadnej logiki.. : | Do tego chłopaki są bez formy i stąd się biorą takie wyniki.. Do tego jak słyszę, że znów mamy testować jakichś napastników to dostaję białej gorączki.. Bernat ponoć był niezłym hokeistom, ale k***a to co teraz robi to wg mnie nie jest profesjonalna robota...
Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że o mistrza powalczy GKS z Cracovią. A my możemy powalczyć ze Stoczniowcem i Podhalem o brąz..
PaprykarZ19

Postprzez kret75 2007-12-12, 12:24 pm

SzansÄ™ na podpisanie kontraktu ma 20- letni napastnik Peter Skatula.

- Po okresie testów podejmiemy decyzję, czy podpisać z nim kontrakt. Vladimir Luka bardzo go chwali - mówi Adam Bernat, prezes klubu.

Zagłębie wciąż czeka też na przyjazd Valdemara Pelikovskiego. Czeski obrońca wrócił już z Francji - gdzie ostatnio grał - ale do Sosnowca wciąż dojechać nie może. - Nie on, to będzie kto inny. Już mamy na oku kolejnego obrońcę - dodaje Bernat.

Skatule z Luką łączyła wcześniej ta sama drużyna - SK Karvina. W obecnym sezonie czeski napastnik (rocznik 87') zdobył 3 gole i jedną asystę. Na ławce odsiedział dwie minuty(dane wg. oficjalnej strony Karviny).

źródło :gazeta.pl/własne

I ciekawostka!!

Andrzej Zabawa,Wiesław Jobczyk, Marek Cholewa, Jarosław Morawiecki, Krzysztof Podsiadło oraz wielu innych wspaniałych zawodników tworzących historię Zagłębia Sosnowiec już niedługo ponownie spotka się na lodzie.

Więcej na; http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/info.php?id=1025

[ Dodano: 07-12-13, 18:32 ]
Żadnego marudzenia; 2007-12-13

- Oddasz 20 tysięcy zł za przygotowania do sezonu, będziesz mógł odejść do innego zespołu - zakomunikował prezes Adam Bernat jednemu z hokeistów, a ten natychmiast porzucił pomysł przenosin do innego klubu.

Hokeiści Zagłębia nie ukrywają wysokich aspiracji, ale też władze klubu i sponsorzy postawili konkretny cel: gra o medale. Wszystko, jak się wydaje, idzie w dobrym kierunku, choć tu i ówdzie pojawiły się drobne skazy.

Zawiedzeni
Prezes Adam Bernat wraz ze swoimi współpracownikami mocno się natrudził, by skompletować tę drużynę, którą w tej chwili mają do dyspozycji trenerzy Jarosław Morawiecki - Krzysztof Podsiadło. Nie wszystko jednak przebiega po myśli prezesa i szkoleniowców. Chciano zbudować w miarę silny i wyrównany zespół, a tymczasem kilku zawodników nie spisuje się tak, jakby sobie można było życzyć.
- Nie wszyscy zawodnicy speÅ‚niajÄ… nasze oczekiwania – tÅ‚umaczy prezes Bernat. - W poprzednim sezonie dobrze prezentowali siÄ™ bracia Tomasz i Marcin KozÅ‚owscy, zaÅ› teraz muszÄ… siedzieć na rezerwie. Nikt jednak nie wstawi ich do skÅ‚adu na piÄ™kne oczy. Znacznie wiÄ™cej także oczekiwaÅ‚em od MichaÅ‚a Belicy oraz Karela Hornego. Ale już Alesza Holika uważam za najlepszego obroÅ„cÄ™ w naszej lidze. Nie mielibyÅ›my problemów, gdyby byÅ‚o wiÄ™cej takich hokeistów.

Wymiana?
W Sosnowcu na testach pojawił się 20-letni Peter Skatula, którego zarekomendował Vladimir Luka. Obaj występowali w Trzyńcu. Czy młodzian zostanie w drużynie, o tym zadecyduje trener Morawiecki.
- Nie mam pojęcia, z którego hokeisty zrezygnujemy, ale trzeba podnieść rywalizację na wyższy poziom - dodaje prezes sosnowieckiego klubu. - Nie ukrywam, że Artur Ślusarczyk po powrocie z Tychów również nie jest sobą. Inaczej trenował w poprzednim klubie niż obecnie, stąd też zapewne ta zapaść. Jednak ostatnie mecze, choć występował w charakterze obrońcy, pokazały, że powoli odzyskuje świeżość.
RozeszÅ‚a siÄ™ wieść, że kilku zawodników, znudzonych siedzeniem na Å‚awie, postanowiÅ‚o poszukać sobie nowych pracodawców. Wybrali siÄ™ do prezesa na rozmowÄ™ i… niemal natychmiast zmienili punkt widzenia.
- Mniejsza o nazwiska (bracia Kozłowscy, Rafał Twardy? - przyp. red.), ale przyszli i zaczęli płakać w mankiet, jakie to ich nieszczęście spotkało - uśmiecha się prezes Bernat. - Oddasz 20 tys. zł. za przygotowania do sezonu, będziesz mógł odejść do innego klubu - tak powiedziałem i natychmiast zmienili ton rozmowy. Klub to klub, a nie ochronka dla obrażonych zawodników, którzy przegrali rywalizację o miejsce w drużynie. Chcesz zarabiać, musisz grać i z jak najlepszej strony pokazać się na lodzie. Mnie parę razy również sadzano na ławie rezerwowych, dlatego wiem, jak to boli. Jednak zaciskałem zęby i starałem się odrobić zaległości.
Hokeiści nie mogą na nic narzekać, bo wszystkie zobowiązania finansowe - wedle zapewnień prezesa - są regulowane na bieżąco. Nie ma żadnego marudzenia i tyle - przekonuje na zakończenie szef klubu

Włodzimierz Sowiński - Sport
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez miron 21 2007-12-15, 1:33 pm

Ciekawe jak spisuje siÄ™ nowy Czech na treningach ?
miron 21

Postprzez KaD 2007-12-15, 4:34 pm

Zachorował na anginę ale jest duże prawdopodobieństwo że zostanie w Zagłębiu
KaD

Postprzez miron 21 2007-12-15, 8:29 pm

Tzn. zaprezentował się chory na lodzie czy chcą go w ciemno ?
miron 21

Postprzez KaD 2007-12-15, 9:05 pm

znaczy że trenował i się spodobał a choroba jak to choroba każdy może się czymś zarazić szczególnie o tej porze roku
KaD

Postprzez kret75 2007-12-15, 9:20 pm

A co z obrońcą Czeskim Valdemarem Pelikovskim dojechał? Czy będzie ktoś inny, czy w ogóle słychać coś o obrońcach bo Ich nam potrzeba.

[ Dodano: 07-12-16, 08:50 ]
Źródło; http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/info.php?id=1027

Działacze sosnowieckiego Zagłębia ligową przerwę wykorzystują na poszukiwaniu nowych zawodników, którzy przed zamknięciem okna transferowego mogliby dołączyć do drużyny.

Przebywający przez kilka dni w Sosnowcu Petr Stakula chwilowo wrócił do Czech, gdyż dopadła go angina. Jak się dowiedzieliśmy zawodnik powróci do Sosnowca na testy w styczniu, gdy wyleczy chorobę.

Tymczasem w przyszÅ‚ym tygodniu do Sosnowca prawdopodobnie przyjedzie jego inny rodak – obroÅ„ca, Dalibor Kubala. Zawodnik, który obecnie gra w SK Karvina w tym sezonie zdobyÅ‚ jednego gola i odsiedziaÅ‚ 14 minut na Å‚awce kar.

Dalibor Kubala urodził się 27.09.1985r.

Dotychczasowa kariera Kubali:

Ekstraliga U18 - HC Havirov Panthers

Ekstraliga U20 - HC Trinec, Kometa HC Brno, HC Vitkovice

2 liga czeska – HC Sumperk, HC Prerov

1 liga – HC Sareza Ostrava

[ Dodano: 07-12-16, 09:14 ]
A i małe spostrzeżenie z mojej strony;) Od dawna tak nie było żeby na stronie hokeja pisano więcej niż na piłce! :))))
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Darian 2007-12-18, 7:18 pm

Wylosowano pary finałowego turnieju Pucharu Polski. W półfinale trafiliśmy teoretycznie najgorzej jak mogliśmy, czyli na Cracovię. Że ten zespół nam nie leży to mieliśmy się okazję przekonać w tym sezonie, 3 mecze i 3 porażki. No ale żeby nie dołować to dodam coś optymistycznego: każda passa się kiedyś musi skończyć. ;)

Drugą parę tworzą Tychy(gospodarz turnieju) i Toruń.
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników