2009-01-11 Zagłębie - Cracovia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez sayu 2007-10-21, 2:04 am

Co do Cracovii, to przede wszystkim... lodowisko do dupy!!!!!!!!! Plasko i nic nie widac! Ale za to doping (choc byla to sekcja pilki (co mialo tez wymowe w kibicowaniu) i w dodatku zmobilizowane sily przed debami krakowskimi, na ktore kibice Cracovii nie dostali biletow) pierwsza klasa i tego mozna sie od kibicow Craxy uczyc! Za to wielki respekt! Co do gry, to od poczatku widac bylo, ze Cracovie ciezko bedzie pokonac! Bardzo pewnie w obronie, bardzo rozwazna i umiejetna gra i w dodatku szybko strzelona 1sza bramka i zaraz potem 2ga ustawily spotkanie! Przy pierwszej bramce niestety zawinil Jawa, ktory tak naprawde nie wybil krazka z pola bramkowego, ktory przemykal wzdluz bramki (tak jakby w niego nie trafil) zamknal akcje Badžo i bramka! Chwile pozniej 2:0 i Jawa juz bez szans! Potem przez wiekszosc meczu Craxa kontrolowala gre, a Zaglebiakom nic nie wychodzilo! W dodatku widoczne juz bylo zmeczenie podrozami i pojawialy sie niepotrzebne kary! Dwa razy Craxa grala 5:3 i Zaglebie sie obronilo i jak skonczyla sie kara 5:3, wyszedl Zachar i od razu bramka i grali juz po 5! Dopiero w koncowce Zaglebie stwarzalo coraz grozniejsze akcje i gdyby (wydawalo mi sie Bernat, choc napisane jest ze Zachariasz) wykorzystal sam na sam z Radziszewskim + 2min pozniej bramka Zachara, to jeszcze koncowka mogla byc nasza! Dobrze bylo tez zobaczyc 'kolyske' Zachara! Ogolnie brawa dla chlopakow za 5pkt w 3 bardzo trudnych meczach wyjazdowych!!!
sayu

Postprzez KaD 2007-11-22, 5:10 pm

Zaczynamy Krakowski weekend w piątek spotykamy się na lodowej tafli "Zimowego" z Cracovią w niedziele na murawie "Ludowego" z Wisłą wypadało by się pokazać jak z najlepszej strony na obu tych meczach a le że jest to temat hokejowy więc mówmy o hokeju na pewno zabraknie w drużynie Zagłębia Teddego da Costy z powodu urazu kolana nie wiadomo co z Jawą i jego urazem pleców.
Faworytem raczej jest Cracovia ale z drugiej pozycji łatwiej się atakuje i mam nadzieje że wygrana będzie po naszej stronie
do zobaczenia na "Zimowym"
KaD

Postprzez koszki 2007-11-22, 7:11 pm

Długo jeszcze teddy nie zagra?
koszki

Postprzez Darian 2007-11-22, 10:37 pm

Może to potrwać w szczególności że namawiają Teddego na poddanie się operacji i rekowalescencji już teraz. Ja w sumie byłbym za tym bo w końcu zdrowie ma sie tylko jedno.
Darian

Postprzez KaD 2007-11-23, 12:37 pm

Bramkarz Zagłębia nie zagra w piątkowym meczu z Cracovią. Hokeista zmaga się z urazem nie od dziś. Po ostatnich badaniach rezonansem magnetycznym okazało się, że jeden z dysków uciska nerw w okolicach kręgosłupa, co z kolei powoduje ból. W klubie liczą, że obejdzie się bez zabiegu i po okresie odpoczynku doświadczony bramkarz wróci do gry. - Na razie dostał tydzień wolnego. Z Cracovią zagra Bartek Stepokura. W Tychach bronił bardzo dobrze, ale to młody zawodnik, więc wahania formy są możliwe - mówi trener Jarosław Morawiecki.

Z urazem tyle że kolana, zmaga się też Teddy Da Costa. Francuz ma uszkodzoną łękotkę. Trener zapowiada, że podczas weekendowych spotkań Da Costa nie wyjedzie na lód, ale napastnik pali się do gry. - Prędzej czy później to kolano trzeba będzie zoperować. Moim zdaniem lepiej z tym nie zwlekać - mówi Morawiecki. Kontuzjowany jest też Adrian Chabior, który ma zwichnięty bark. Zawodnik wróci do gry najwcześniej za dwa tygodnie.
gazeta.pl
KaD

Postprzez kret75 2007-11-23, 8:25 pm

Niema co pisać sędziowie to qrwy i już! No może jedno wygrały podwójne pasy biało-czerwone z biało-czarnymi!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Lars 2007-11-23, 8:42 pm

Craxa była lepsza i tyle. byłem na dwoch meczach z Nowym Targiem i teraz z Krakowem i 2 x w dupe. moze powinienem przestać chodzić.
ps. napinacze nie napinajcie sie, nie moglem chodzic wiec nie chodziłem.
wydaje mi sie ze brakuje Teddiego ale w zasadzie mało moge na ten temat powiedziec, ze wzgledu na ilosc spotkan jakie widzialem. wkazdym razie jestesmy napewno wciąż jesteśmy słabo zgrani. może ugramy medal, trzeba byc optymistą.
FOREVER ZAGŁEBIE
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez kierat 2007-11-23, 8:42 pm

Nasi hokeiści mają nas kibiców głęboko w DUPIE. Jak zniechęcić do siebie kibiców - to dzisiaj pokazali.Taka jest prawda. Przez cały maecz ani razu nie przyspieszyli,nie siedli na nich. Drużyny mają już na nas patent. Grają wysoko i pressingiem a nasi się gubią jak małe dzieci.Stepokura grał dobrze ale jak obrońcy nie pomagają to nawet i on się pogubi.Daremne widowisko
kierat

Postprzez KaD 2007-11-23, 8:49 pm

sędziowie tak wymalowali mecz że nic tylko dać ich do malowania klatek w MZBMie ale co nie zmienia faktu że nasi wyglądali słabo na tle Cracovii może to wina zawodników albo kadry szkoleniowej według mnie dobry mecz zagrał "Kura" i "Vładek" widoczny brak "Tadka" i jeszcze jedno ale to w innym temacie
KaD

Postprzez miron 21 2007-11-23, 8:49 pm

Niestety przegrana ale w niezłym stylu ,zagrali z nimi otwarty hokej (najszybsza I tercja w sezonie) i nie było źle.Słabo dziś zagrał Puzio tylu strat dawno nie miał.
Myślę że jeszcze w tym sezonie damy radę Craxsie ale z Teddym.
Co do sędziowania to dopuki wynik był otwarty to dawał kary za byle co ,jak się zrobiło 1-3 pozwolił grać znacznie ostrzej.
miron 21

Postprzez Przemek26 2007-11-23, 8:55 pm

Miron21 nie zgodzę się z tobą . Kierat z toba tak
Mecz z Podhalem to była kpina jakiej na tym lodowisku jeszcze nie widziałem. Mecz z Tychami ....fuks , przypadek pomyłka.
Dziś. Oglądałerm mecz dopiero od 12 minuty II tercji. I Powiem tylko tyle . W DUPIE NAS MACIE PO 3 BRAMCE MECZ W PIZDU ODPUSZCZACIE

A co do 8 minut II tercji to ślizganie sie z obydwu stron
Przemek26

Postprzez miron 21 2007-11-23, 9:21 pm

Ja dalej twierdzę że niewidziałem odpuszczonego meczu ,nawet przy 1-3.Crakowia jest po prostu znacznie lepiej zgraną drużyną ,i akcje indywidualne niewiele pomagały.
(Myślę że to efekt mieszania w piątkach) Ale w sumie do P.O .jeszcze kawałek czasu.
Gdyby odpuścili nie graliby tak ostro ,kilka razy bandy zatrzeszczały.
miron 21

Postprzez koszki 2007-11-23, 10:00 pm

Craxa była lepsza w każdym elemencie hokejowego rzemiosła... i tyle.
Na plus w naszej drużynie jedynie Stepokura, a po Puzonie widać że coraz starszy...
koszki

Postprzez Uruk 2007-11-23, 10:07 pm

Cracovia na dzień dzisiejszy to drużyna zdecydowanie lepsza od nas w każdym elemencie. Różnica klasy. Miotaliśmy się bez żadnego efektu. Praktycznie gra zespołowa w naszym wykonaniu nie istniała. Pojedyncze, nieudolne próby wprowadzenia krążka do tercji rywala przy konsekwentnie grających obrońcach Cracovii skazane były na niepowodzenie i kończyły się na niebieskiej linii.Bezradność.
W naszej drużynie brak lidera, który poderwałby drużynę w trudnych momentach.
Wszystko jakieś takie bez życia i umęczone.
Dla mnie na plus dzisiaj Stefan i Crazy.
Uruk

Postprzez KaD 2007-11-23, 10:08 pm

koszki napisał(a):Craxa była lepsza w każdym elemencie hokejowego rzemiosła... i tyle.
Na plus w naszej drużynie jedynie Stepokura, a po Puzonie widać że coraz starszy...

Najgorsze w tym wszystkim jest to że Puzon coraz starszy a zastąpić nie ma go kim
KaD

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej