Hokejowa Flaga

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Kibol 63r 2006-03-23, 12:52 pm

Fajna ale tamta poprzednia mnie się bardziej podoba jest bardziej czytelna
i ja nie chce oglądać vlepek chce zobaczyć hokejową flage (taką żeby mi szczena opadła ) w wykonaniu Grega1906
Kibol 63r

Postprzez zgredos 2006-03-23, 3:33 pm

Kibol 63r napisał(a):wy tego nie pamiętacie

Są tu tacy co pamiętają tamte piękne czasy :D
zgredos

Postprzez Franz 2006-03-23, 4:57 pm

Anonymous napisał(a):To k***a zrób lepszą a i jakie sprzeczne daty to jest data powstania hokeja w Sosnowcu a co do loga to piłkarskie ile ma lat 11 i jest kontynuacją tamtego Zagłębia tak samo jest z hokejem

Co do loga piłkarskiego to może i jest jakieś logo ale na żadnej fladze tego nie zobaczysz, na wszystkich jest hreb tradycyjny i tego się trzymajmy również na fladze hokejowej. Co do daty to wogóle bym nie dawał bo nie wiem po co ona na tej fladze, tak samo jak z numerem na koszulce zawodnika.

Jak widze to projekty to myślę że sam będę musiał coś zrobić, wkońcu kiedyś miałem sukcesy w projektowaniu szali i flag :lol: .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Gość 2006-03-23, 5:12 pm

Żeby nie było, że jestem starym, zgryźliwym tetrykiem to napiszę, że ten poprawiony projekt Hokejkilersa jest lepszy niż poprzednich. Chociaż i tak na razie nie wyobrażam sobie, zeby miał ujrzeć światło dzienne :).

A co do osobistego wątku tego tematu, to nie doczekasz się mojego projektu, bo nie widzę sensu w robieniu czegoś takiego jak"flaga hokejowa". Rozumię, że kilka osób się podjarało nowym pomysłem, bo to nowa flaga i nie było jeszcze takiej, itp. Ja w tej dziedzinie jestem ortodoxem i nie dzielę Zagłębia na hokejowe, czy koszykarskie, po prostu Zagłębie jest jedno, ci sami ludzie przychodzą na hokej i na nogę, także flagi też powinny być te same. No chyba, że kolega Kibol chce wieszać flagę hokeistów na Ludowym.
Gość

Postprzez Greg1906 2006-03-23, 5:13 pm

Sorry, to powyżej moje. Swój udział w tym projekcie widzę tylko w takich okolicznościach jak napisał powyżej Franz. Jeżeli ktoś wpadnie na szatański pomysł, żeby z braku laku zrobić projekt Hokejkilersa, to będę miał obywatelski obowiązek zrobienia czegoś lepszego. :) :wink:
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Pasta 2006-03-23, 5:49 pm

hokejkilers napisał(a):prosze o poprawki i o konstruktywną krytyke
Obrazek

Barwy na dole znowu do góry nogami
Pasta

Postprzez Gość 2006-03-23, 6:12 pm

ale data powstania sekcji hokeja na lodzie powinna gdzies byc
Gość

Postprzez emdżej 2006-03-23, 6:15 pm

Anonymous napisał(a):ale data powstania sekcji hokeja na lodzie powinna gdzies byc

Sekcja hokejowa jest obok piłkarskiej najstarszą w klubie. Jej początki sięgają roku 1934, kiedy to Unia Sosnowiec (Zagłębie jest kontynuatorem tego klubu) rozpoczęła działalność.

źródło: www.zaglebie.sosnowiec.pl/hokej
emdżej

Postprzez olo69 2006-03-23, 7:12 pm

W tej całej swojej krytyce, Greg zwrócił uwage na jedną istotną rzecz wg mnie, że faktycznie nie pasują daty tytułów mistrza Polski jeśli obok herbu jest data 2004, albo powinna być wczesniejsza albo nie powinno jej być, nie jestem pewien czy nie było tak też na szalikach hokejowych z tamtego sezonu
olo69

Postprzez hokejkilers 2006-03-23, 8:09 pm

"Zagłębie jest jedno, ci sami ludzie przychodzą na hokej i na nogę, także flagi też powinny być te same."
sorry ale z tą wypowiedzią się nie zgodze gdy na cały sezon ligi hokejowej srednio na '''Zimowy" przychodziło 700 osób to na piłke chodzi więcej wiary i to owiele więcej a co do flagi to wypadało by im zrobić flage
bo :
- zdobyli pięć razy mistrza polski ( co z tego że ostatni raz 21 lat temu piłkarskie Zagłębie może tylko o tym marzyć )
- i grali prawie w finałach Pucharach Europy
p.s
a co do loga to najlepiej było by gdyby "Kisiel" dał prawo do korzystania ze starego logo piłkarskiemu i hokejowemu Zagłębiu ale my nie mamy na to wpływu
hokejkilers

Postprzez Darian 2006-03-23, 8:40 pm

Zgodze sie z moim poprzednikiem,że niby wszyscy deklarują sie fanami Zagłębia,ale na wynik frekwencji sie to nie przekłada :? .Jeżeli sie zjawią to raz na ruski rok(za przeproszeniem).W tym roku kiedy przyjechała Cracovia zjawiło sie kilku "młotków" :evil: i zaczeli demolować niby własny obiekt.Dlaczego pisze niby,bo w rzeczywistości było widać że"nie są stąd" i nie chodzą na hokej.Wiec przestańmy mówić o jednym Zagłębiu.Bo skoro nawet niewiele ultrasów przychodzi na mecze hokeja,to o czym my tutaj mówimy.Poprostu jedno Zagłębie jest lepsze(to piłkarski)a drugie gorsze(to hokejowe) :cry: .
Darian

Postprzez MrCricket 2006-03-23, 9:11 pm

Darian napisał(a):Zgodze sie z moim poprzednikiem,że niby wszyscy deklarują sie fanami Zagłębia,ale na wynik frekwencji sie to nie przekłada :? .Jeżeli sie zjawią to raz na ruski rok(za przeproszeniem).W tym roku kiedy przyjechała Cracovia zjawiło sie kilku "młotków" :evil: i zaczeli demolować niby własny obiekt.Dlaczego pisze niby,bo w rzeczywistości było widać że"nie są stąd" i nie chodzą na hokej.Wiec przestańmy mówić o jednym Zagłębiu.Bo skoro nawet niewiele ultrasów przychodzi na mecze hokeja,to o czym my tutaj mówimy.Poprostu jedno Zagłębie jest lepsze(to piłkarski)a drugie gorsze(to hokejowe) :cry: .

A ja się z tobą nie zgodzę. Nie ma podziału na "gorsze" i "lepsze" Zagłębie. Według mnie Sosnowieckie Zagłębie jest jedno. Istotą sprawy jest popularność i zainteresowanie dyscypliną. Mimo, że poziom piłki nożnej w Polsce jest przeciętny(np. w porównaniu do siatkówki) to i tak football jest dyscypliną numer 1, jeśli chodzi o zainteresowanie kibiców. W Polsce hokej nigdy jej nie dorównywał i prawdopodobnie nie dorówna. Poza tym w sezonie zasadniczym w ekstralidze byliśmy raczej chłopcami do bicia i między innymi, dlatego frekwencja nie była zbyt okazała.
MrCricket

ponownie - i ogólniej

Postprzez Blajpios 2006-03-23, 11:56 pm

Ader napisał(a):
Blajpios napisał(a):Tak jak przeglądam ten wątek i zauważam zaangażowanie i pasję Twórców propozycji, to dochodzę do powyższego właśnie pytania. Czy tylko jeden herb Sosnowca? Niestety, sprawa logo całego Zagłębia Dąbrowskiego jakoś "utknęła", nie tylko że nie zyskała przedstawiona propozycja powszechnej zgody, to jeszcze rzeczywiście trudno uznać ją za dopracowaną. Choć najbardziej mogłoby rozwiązywać sprawę takie logo. Jeżeli jednak nie - to może w dolnym pasie herby poszczególnych miast, dodawane zresztą w miarę jak konsolidacja "Wielkiego Zagłębia" pogłębiałaby się ogarniając cały ten region, który dopiero ma szanse zaistnieć jako wciąż realny okręg na skalę ogólnopolską (aż poza Zawiercie, Olkusz i Jaworzno, że się przypomnę, gdzie oczywiście na razie najbardziej takie poczucie zagłębiowskie, choć za słabe, widać na przestrzeni Sosnowiec, Będzin, Czeladź, Dąbrowa i okoilice).

Klub jest z Sosnowca czy Czeladzi,Bedzina,Dabrowy i Sosnowca?

A czy chcemy, by tylko z Sosnowca z nim się identyfikowali?
Jeżeli chce się mieć na przykład klub o znaczeniu regionalnym - nie można odciąć samo centrum, pokazując reszcie, że "musi się prosić o łaskawe dopuszczenie choć bez żadnego znaczenia".
Chyba nikt nie składa protestów przeciw herbowi Sosnowca i to szczególnie wyróżnionemu. To oczywiste. Trudności w drodze dojścia do przekonania, że to nie tylko Sosnowiec może być - rozumiem, dla mnie Sosnowiec, to też miejsce "źródłowe", trzeba pewnych doświadczeń dystansu, by patrzeć z perspektywą. Zagłębie jednak nie ma szans nawet w piłce zbyt szybko na 3 przedstawicieli w I lidze (jak choćby Baskowie, którzy i tak współpracują między tymi 3 klubami w jedności) - cóż dopiero w hokeju. Na razie (choć bywały w siatce niegdyś derby Sosnowca) - w piłce, może w siatce takie szanse są i to już nie na sosnowieckie a zagłębiowskie derby: na poziomie drugiej ligi, o ile zagłębiowska integracja coraz mądrzejsza będzie w perspektywie Wielkiego Zagłębia, czyli poza Jaworzno itd moje "ceterum censeo"...
Owszem, najlepsze rozwiązanie mogłoby być - logo Zagłębia, gdyby już było dopracowane (a może tutaj dopracować czytelny znak regionu w "widłach" między Brynicą a Przemszą). Jak nie ma logo - stąd pomysł herbów. Niekoniecznie jednak one, natomiast chodzi o symbol jednocześnie dla całości Zagłębia.
Skoro tyle emocji tu powstało - to dodam, że wydaje mi się, iż rozumieć trzeba emocje, przywiązanie do barw, oczywistej tradycji, jeżeli chodzi o hokej od ´34 a o cały klub wcześniejsze. To z jednej strony, stąd tyle elementów jest włączanych. Krytyka kol. Grega1906 o przeładowaniu, kakofonii - ma też swoją wagę. Rzeczywiście, w tym punkcie też potrzebne jest zrównoważenie...
Trochę chyba jest potrzebne "klarowanie". Jakie symbole można "zwierać" w jednym, jakie treści chce się pozawierać, jak ujednolicić kolorystykę, jak choć symbolikę dat włączyć - od 1906 przez 1934 może nawet przyszłość: np. 3406 ;-)
Blajpios

Postprzez Greg1906 2006-03-24, 5:01 am

Koledzy Hokejkilers i Darian, czy naprawdę Wasze możliwości przerasta zrozumienie 4-linijkowego postu? Nawijacie jakieś żale o frekwencji jakgdybym napisał, że tyle samo ludzi chodzi na hokej i nogę. A ja napisałem że kibice piłki i hokeja to ci sami ludzie. Czyli na chłopski rozum - 99% ludzi z Zimowego, Żeromskiego zasiada na Ludowym. Tera rozumieta? Dalej nie będę już objaśniał bo nie o tym jest temat.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez hokejkilers 2006-03-24, 10:06 am

Ja to rozumie że część ludzi co chodzi na piłke to chodzą na hokej tylko jest przykro patrzeć jak zespół który gra w ekstraklasie przychodzi na mecz 700 osób (w Gdańsku jest gorzej 300 osób na meczu)

Ale nie o tym mowa chodzi o hokejową flage wedłu mojej skromnej powinna być może być nawet ze starym logo
pozdro
hokejkilers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej