Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy

Postprzez stasiu1971 2009-01-18, 11:42 pm

bolo73 napisał(a):Stasiu oczywiście,że Waldi jak na nasze warunki był i nadal jest wielkim hokeistą.Macie zresztą kilku naprawdę solidnych graczy.Marek Koszowski,Andrzej Gretka,Marek Pohl,Tomasz Jóźwik to nazwiska wiele mówiące sympatykom hokeja (są to jednak zawodnicy starsi,którzy najlepsze lata mają już za sobą, co nie znaczy,że nie są lepsi od niejednego młodszego grajka),poza tym macie dosyć solidnych stranieri. Pisząc o braku gwiazd porównywałem Wasz zespół z innymi ekipami,które mają jednak skład zdecydowanie lepszy od Janowian (do tego grona zaliczam także nasze Zagłębie,które niestety nie potrafi wykorzystać swojego potencjału).Wasza ekipa natomiast patrząc na skład jakim dysponuje spisuje się nadzwyczaj dobrze (z Cracovią macie bodajże bilans 4:1,Podhale też zdaje się dwa razy u siebie powieźliście,Stocznię dzisiaj po raz kolejny odprawiliście z kwitkiem).Tak więc porównując składy Zagłębia i Naprzodu oraz wyniki tych drużyn to zwycięzcą jest bezapelacyjnie Janów.We wtorek jeżeli Was nie pokonamy za 3 punkty to możemy zapomnieć o 4 miejscu a nawet 5.Liczę jednak na to,że w tym sezonie jeszcze na Jantorze nie wygraliśmy a cosik mi się wydaje,że nie możemy zakończyć pojedynków w sezonie zasadniczym bez pokonania Naprzodu na ich lodowisku więc bez urazy Stasiu ale wierzę,że wtorek będzie należał do nas.Pozdrawiam

naprawdę to było troche ironi z mojej strony ale zgadzam sie z toba w 100% a osobiscie wolał bym aby to Naprzód znalazł się na 6 miejscu i zagrał play off ze Stocznią.Pozdrawiam
stasiu1971

Postprzez Przemek26 2009-01-19, 6:10 am

stasiu1971 napisał(a):
bolo73 napisał(a):Stasiu oczywiście,że Waldi jak na nasze warunki był i nadal jest wielkim hokeistą.Macie zresztą kilku naprawdę solidnych graczy.Marek Koszowski,Andrzej Gretka,Marek Pohl,Tomasz Jóźwik to nazwiska wiele mówiące sympatykom hokeja (są to jednak zawodnicy starsi,którzy najlepsze lata mają już za sobą, co nie znaczy,że nie są lepsi od niejednego młodszego grajka),poza tym macie dosyć solidnych stranieri. Pisząc o braku gwiazd porównywałem Wasz zespół z innymi ekipami,które mają jednak skład zdecydowanie lepszy od Janowian (do tego grona zaliczam także nasze Zagłębie,które niestety nie potrafi wykorzystać swojego potencjału).Wasza ekipa natomiast patrząc na skład jakim dysponuje spisuje się nadzwyczaj dobrze (z Cracovią macie bodajże bilans 4:1,Podhale też zdaje się dwa razy u siebie powieźliście,Stocznię dzisiaj po raz kolejny odprawiliście z kwitkiem).Tak więc porównując składy Zagłębia i Naprzodu oraz wyniki tych drużyn to zwycięzcą jest bezapelacyjnie Janów.We wtorek jeżeli Was nie pokonamy za 3 punkty to możemy zapomnieć o 4 miejscu a nawet 5.Liczę jednak na to,że w tym sezonie jeszcze na Jantorze nie wygraliśmy a cosik mi się wydaje,że nie możemy zakończyć pojedynków w sezonie zasadniczym bez pokonania Naprzodu na ich lodowisku więc bez urazy Stasiu ale wierzę,że wtorek będzie należał do nas.Pozdrawiam

naprawdę to było troche ironi z mojej strony ale zgadzam sie z toba w 100% a osobiscie wolał bym aby to Naprzód znalazł się na 6 miejscu i zagrał play off ze Stocznią.Pozdrawiam

Odkąd został wprowadzony podział na grupy przed PO jest zawsze to samo.
Układanie się.

Janów wygrywa z Cracovią i Stocznia , bo tak miało być,.We wtorek wracamy z Jantoru z dorobkiem kolejnych 0 pkt, bo tak ma być. A w piątek wygrywamy z NT. W PO na dzień dobry gramy ze Stocznia i raczej nic tego nie zmieni
Przemek26

Postprzez kierat 2009-01-19, 8:19 am

Tak jak pisaliście powyżej - jeżeli drużyna jest budowana od trzech lat z takim samym marnym skutkiem to w końcu muszą polecieć głowy tych którzy to robią czyli ludzi "na górze". Dziwię się że taki sponsor jak Pol-Aqua jeszcze nie reaguje na tą nieudolność. Mam wrażenie że od początku sezonu z każdym meczem jest coraz gorzej (wyjątek mecz z Cracovią) i ten sezon już jest za nami nieststety...
kierat

Postprzez bolo73 2009-01-19, 9:20 am

Oj Przemku nie mogę się z Tobą zgodzić,oj nie mogę.Może przedstawisz mi swoje argumenty,które pozwolą obronić przedstawioną przez Ciebie tezę?Po pierwsze Janów wygrał z Cracovią w tym sezonie 4 mecze (3 u siebie oraz 1 w Krakowie),przegrał tylko 1 raz w Krakowie.Ze Stocznią mają bilans 4-2 (w tym 2 zwycięstwa w Gdańsku).Więc jak widać nie chodzi tutaj tylko o mecze w "szóstce".Ale przyjmijmy,że jak twierdzisz ostatnie winy Janowa wynikały z jakiegoś tam układu.Pytam jakiego i czemu miałby on służyć.Że niby Cracovia nie jest zainteresowana pogonią za Podhalem a na dodatek przegrywając w Janowie pozwala Stoczni na zbliżenie się na 2 pkt.Czyli 2 miejscem też nie jest zainteresowana.Idźmy dalej.Stocznia wygrywa w Sosnowcu i ma jak wyżej wspomniałem 2 pkt straty do Craxy ale nagle dochodzą do wniosku,że nie mogą wygrać z Janowem bo wówczas przy dobrych wiatrach wskoczą na 2 lokatę a tego przecież nie chcą,prawda?Z tego wynika,że zarówno Cracovia jak i Stocznia nie chcą grać w 1 rundzie play-off z Jastrzębiem tylko robią wszystko ku temu aby spotkać się z kimś z trójki: Tychy,Janów, Sosnowiec.Przeprasza bardzo ale ja w tym logiki nie widzę,więc jeżeli możesz to proszę przedstaw mi swój tok rozumowania.Wówczas może mnie przekonasz,że wygrane Naprzodu były tylko i wyłącznie skutkiem jakiegoś tam układu (wiem,że nie użyłeś tego słowa ale stwierdziłeś,że tak miało być).
bolo73

Postprzez 4ever 2009-01-19, 1:30 pm

pamietajcie ze zarzad tak naprawde nie moze lub nie powinien ingerowac w tematy trenera.....nie jest to mile widziane, natomiast moze Pan Prezes jednak wpłynie na niektore poczynania trenera lub osobiscie bedzie chocby na balkonie podczas treningow naszych zawodnikow.

prawda jest okrotna, dostajemy w dupe coraz czesciej, ludzie przestana chodzic na mecze i sponsor sie wycofa i dopiero wtedy bedzie dramat.

ja poprostu widze brak zaangazowania przez niektorych zawodnikow, patrz Jaros .... ale kij ma dwa konce... w meczu ze Stocznią Jaros był co najmniej 3 razy w idealnej sytuacji do zdobycia pewnej bramki ale NIE DOSTAŁ PODANIA !!! poprostu wygladalo to tak jakby nie chceili do niego grac.... Antonowicz stracil kompletnie celność .... opatowski szczeście....

a z drugiej strony medalu Ślusar zapierd...la ile ma sił ale nie jest juz w fornie jaką prezentował kilka lat temu w tychach .... Bernat również oddał by wszystko ale poprostu głową muru nie przebijesz....

ale to tylko moja obiektywna opinia.... tak naprawde cała ta walka w sezonie to tylko o pozycje ....wszystko sie jeszcze moze wydarzyc ....
4ever

Postprzez koszki 2009-01-19, 2:25 pm

Na Zavadila narzekali a teraz za nowego coacha już w ogóle nic nie grają, jeśli się nie mylę to tylko Stocznie udało nam się raz ograć po błędach Odrobnego odkąd jest w Sosnowcu Vavrecka. Bilans porażający :czerwona: :czerwona: :czerwona:
koszki

Postprzez Snow Patrol 2009-01-19, 2:30 pm

koszki napisał(a):jeśli się nie mylę to tylko Stocznie udało nam się raz ograć po błędach Odrobnego odkąd jest w Sosnowcu Vavrecka. Bilans porażający :czerwona: :czerwona: :czerwona:

Cracovię, Tychy, Sanok i dwa razy Naprzód, ale Stoczni nie.
Snow Patrol

Postprzez slawek_71 2009-09-30, 10:31 am

------------------------------02.10.2009-godz.18.00---ZAGŁĘBIE---GKS TYCHY-----------------------------------

Na Zimowy !!!!!!!!!!!
slawek_71

Postprzez sayu 2009-09-30, 11:58 am

moze w koncu frekwencja dopisze ?
sayu

Postprzez slawek_71 2009-10-01, 8:51 am

sayu napisał(a):moze w koncu frekwencja dopisze ?

Ruszyla duza akcja plakatowania regionu,zobaczymy czy cos to da?
slawek_71

Postprzez sayu 2009-10-01, 12:29 pm

slawek_71 napisał(a):
sayu napisał(a):moze w koncu frekwencja dopisze ?

Ruszyla duza akcja plakatowania regionu,zobaczymy czy cos to da?

Oby! Ja na prawo i lewo mowie, ze bedzie dobry mecz wiec zwerbuje jakies 6os.

Jak wyglada sytuacja kadrowa ?
sayu

Postprzez sayu 2009-10-01, 4:52 pm

edyta: jest i odpowiedz :)

Uraz Rajskiego to nie jedyny problem Milana Skokana, który przypomnijmy nie może korzystać z Jarosława Kuca(zawodnik wkrótce powróci do gry). Na uraz pachwiny skarży się natomiast Oktawiusz Marcińczak(w Janowie rozegrał tylko dwie tercje), dobrą wiadomością jest powrót do gry Teddy’ego Da Costa.
sayu

Postprzez koszki 2009-10-01, 6:35 pm

Jeśli Marcińczak nie zagra to to oznacza olbrzymie wzmocnienie w obronie :niezle:
koszki

Postprzez honda80 2009-10-02, 12:20 pm

Jedziemy z Tyskim Klubem !!!!!!!! zagłębie ma świadomość że dali d.pe w janowie i rozniosą Tyszan a plusem bedzie to że w koncu natura sprawiła że zabraknie MARCINCZAKA,jak beda go trzymali na siłę w składzie bo to jakaś pociota !!! itp. to kibice go zrównają z ziemią oczywiście psychicznie ,chłop nie ma miejsca w składzie i trza mu to uświadamiać bo ja juz rady nie daje jak go widze na lodzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wielka kupa z niego !!! a pomijaąc to ZAGŁEBIE DO BOJU jedziemy z chanysami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
honda80

Postprzez kierat 2009-10-02, 1:30 pm

honda80 napisał(a):Jedziemy z Tyskim Klubem !!!!!!!! zagłębie ma świadomość że dali d.pe w janowie i rozniosą Tyszan a plusem bedzie to że w koncu natura sprawiła że zabraknie MARCINCZAKA,jak beda go trzymali na siłę w składzie bo to jakaś pociota !!! itp. to kibice go zrównają z ziemią oczywiście psychicznie ,chłop nie ma miejsca w składzie i trza mu to uświadamiać bo ja juz rady nie daje jak go widze na lodzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wielka kupa z niego !!! a pomijaąc to ZAGŁEBIE DO BOJU jedziemy z chanysami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie za ostro ? Marcińczak sam nie gra tylko drużyna. W janowie podobno tylko Ślusarczyk coś grał a i tak to było za mało, bo reszta nia grała i wmoczyliśmy. Mam nadzieję że skończą z tą chimerą i dzisiaj wygrają.
kierat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej