Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy

Postprzez slawek_71 2008-11-15, 4:20 pm

"Kompleks" Zaglebia niechaj trwa i trwa i trwaaaaaaaaaa................... :-)
slawek_71

Postprzez kret75 2008-11-15, 5:58 pm

Przed meczem z GKS Tychy
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/news ... -gks-tychy

Niedzielne spotkanie z GKS Tychy pokaże jaką formę prezentuje w chwili obecnej drużyna Zagłębia Sosnowiec.

Po piątkowej porażce w Krakowie do Sosnowca przyjeżdża drużyna GKS Tychy. W obecnym sezonie podopieczni Jozefa Zavadila dwukrotnie pokonali zespół ze Śląska. Czy dobra passa zostanie podtrzymana? Początek spotkania o godzinie 17:00. Pierwsze 100 osób, które jutro przyjdą na „Stadion Zimowy” czeka miła niespodzianka – otrzymają plakat drużyny Zagłębia Sosnowiec. Hokeiści liczą na doping kibiców, który pomoże im w walce z trudnym przeciwnikiem.

Dotychczasowe wyniki:

14.09.2008 Zagłębie Sosnowiec – GKS Tychy 3:2

Bramki: Antonovic, Ślusarczyk oraz Bernat

10.10.2008 GKS Tychy – Zagłębie Sosnowiec 2:3

Bramki: Opatovsky (dwie) oraz Kohut
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Wuzel 2008-11-15, 10:36 pm

kret75 napisał(a):Przed meczem z GKS Tychy
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/news ... -gks-tychy

Pierwsze 100 osób, które jutro przyjdą na „Stadion Zimowy” czeka miła niespodzianka – otrzymają plakat drużyny Zagłębia Sosnowiec. Hokeiści liczą na doping kibiców, który pomoże im w walce z trudnym przeciwnikiem.

Bramki: Opatovsky (dwie) oraz Kohut

Niestety nie będzie plakatów, gdyż drukarnia zawaliła i druk wyszedł z błędem. Oznacza to, że nadają się one nie dla kibiców, a do skupu makulatury :(
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez daro 2008-11-16, 12:15 am

Mam nadzieje ze kibice i tak przyjda :) mimo ze plakatow nie bedzie i beda dopingowac Zaglebie jak za starych dobrych czasow ZAGLEBIE ! ZAGLEBIE ! ZAGLEBIE !
daro

Postprzez Bartos 2008-11-16, 7:43 pm

Czy Zagłębie kiedyś wygra w tych karnych?

ehhhhh
no cóż...
Bartos

Postprzez SLONIU75 2008-11-16, 8:07 pm

Przegrali wygrany mecz !!! Dlaczego do karnego wyszedł Jaros skoro wszem i wobec informuje, że nie jest w formie. Jak dla mnie prześlizgał się cały mecz jak zresztą kilku innych graczy.Dlaczego nie gra Kuc ?Jak nie ma tego zawodnika to nie ma kto przykur..ć spod niebieskiej!!!! Marcińczak jeżdzi po lodzie jakby przyjął jakąś "ścieżkę"-podaje na tzw.zapalenie płuc lub pięknie do przeciwnika, zaś Wilczek stał się jak dla mnie "księciem ławki kar" i nic po za tym. Grać 4 na 3 w dogrywce i bać się strzelać z dystansu???!!!! Ta chęć wjechania z krążkiem do bramki staje się już wkur....ące!!
No nic trudno -trzeba przełknąć gorycz porażki i mieć nadzieję na lepszą grę.
SLONIU75

Postprzez innu 2008-11-16, 8:11 pm

Mnie ciekawi dlaczego na trzecią tercję wyszedł Kubalski, a nie Dzwonek. Mam nadzieje, że nie jakaś kontuzja, bo po tym meczu widać, że Kubalski dużo słabszy.
innu

Postprzez Przemek26 2008-11-16, 8:32 pm

innu napisał(a):Mnie ciekawi dlaczego na trzecią tercję wyszedł Kubalski, a nie Dzwonek. Mam nadzieje, że nie jakaś kontuzja, bo po tym meczu widać, że Kubalski dużo słabszy.

??????????

A gdzie ty na meczu byłeś?????????????

A o meczu

Jeśli ktoś dzisiaj liczył na ciekawy mecz i łatwą , czy nawet po walce wygraną to sie strasznie przejechał , w tym Ja.

Niestety, formacja obronna została chyab myślami i grą w Krakowie.Katastrofa to za małe słowo.2 pierwsze bramki identyczne, trzecia podobna choć też do wyciągnięcia. Podlipni dziś fatalnie i jeszcze kara po której pada 3 gol.Frajerskie niewykorzystanie 100% sytuacji choćby ta przed utratą naszej 3. Kiedy to Sobecki robił pajacyki w bramce awystarczyło tylko trafić kijem w krążek.

Beznadziejny występ Marcińczaka, Strapko , Podlipniego ,Jarosa kiepsko Pawlak mimo bramki Bernata. Kubalski też wg mnie mierny występ. Defensywa katastrofa, zmiany podobnie, wyjście z kontrą we 2 czy 3 parodia , jeden jedzie a reszta myśli.
Oj we wtorek licze na baty . Jak ktoś tym zespołem nie tąpnie pożadnie to będize coraz większy marazm. A to już nie początek sezonu
Przemek26

Postprzez Bartos 2008-11-16, 11:28 pm

Bartos

Postprzez kierat 2008-11-17, 9:36 am

Witam

Byłem na meczu i niestety ...kryzys formy. Jaros i Marcińczak ewidentnie nie mają siły. Kupę innych błędów. Akcja, wyjazd z tercji a tu dwóch naszych do boksu zjeżdża. Jedynie I-sza formacja coś tam grała. Podlipni, pomijając głupią karę, lichutko - mam wrażenie że obaj z Bielą pewni swojego miejsa w składzie odpuścili. Ślusarczyk już tak nie walczy przy bandach jak wcześniej. Do tego w obronie niezbyt pewnie.

Oby forma była na play - ofy.
kierat

Postprzez slawek_71 2008-11-17, 10:51 am

Wszystko co napisali poprzednicy niestety jest prawda ale ja dorzuce jeszcze dwa-1 buliki"(99.0%)przegranych!!!!!!-wygrali moze ze 2 lub 3 z czego z jednego o malo nie strzelili samoboja,2---15 minut po meczu do Axla wchodzi drugi z wazniejszych w druzynie Zaglebia zamawia browarka i sączy.Podchodzimy do niego i pytamy co bylo przyczyna tak chaotycznej i slabej gry Zaglebia,dlaczego w prawaie kazdym elemencie gry byli wolniejsi od Tyszan?czy to po Sraxie jakis uraz im zostal czy jak?-a gosc odpowiada ze stoickim spokojem ze"nic zlego sie nie stalo i nie dzieje,chlopaki zostawilwi dzisiaj serce na lodzie,braklo szczescia bo po oddaniu 12 strzalow w 1tercji przy 4 tyszan przegrywamy 0-1"Tlumaczymy temu Panu ze na hali bylo 1200 widzow z czego 1150 juz mialo dosc tego haosu i beznadziejnej gry a on nadal swoje ze"bylo dobrze itd..."-podziekowalismy za rozmowe.
slawek_71

Postprzez Schabu 2008-11-17, 12:22 pm

Mnie po tym meczu niepokoją przede wszystkim porażki z czołówką.Mamy grać o medale,ale wygląda na to,że chyba znów nie w tym roku.Cracovia nas leje dalej równo,Stocznia nas bije,Podhale już powraca do formy,Tychy się odradzają.
Wszystkie te zespoły to potencjalni kandydaci do medali,niestety gramy od nich najgorzej.
Powracając do meczu to na plus - moim zdaniem nasza skuteczność,ponieważ nie było za wiele tych strzałów w tym meczu.
natomiast na minus - nasi zawodnicy przegrywali wszystkie pojedynki jeden na jeden przy bandach i wogóle
defensywa fatalnie,dopuszczała do tańców na lodzie tyszan,żadnej agresji nie było,dlatego robili co chcieli

Zagłębie jeżdziło,a Tychy grały po prostu
Schabu

Postprzez SLONIU75 2008-11-17, 1:11 pm

i to jest właśnie wkurw...ce do bólu!!!! przegrany kolejny mecz bez walki-bo można przegrać, ale jeżeli przeciwnik jest lepszy to jadę z nim po bandach żeby pamietał trzy dni,że z tym Zagłębiem to było przeje...e!!!! A tu delikatnie ,grzecznie jakeś przepraszanie się po syrenie !!! Ja pierd..le może dają medale za fair play i nasi wtaki medal celują a my-prostaki tego nie rozumiemy?!!!! Na pewno pamiętacie takiego gościa jak P.Zdunek-gość jak był na lodzie to było pewne ,że będzie zadyma! A teraz zrobili włodarze polskiego hokeja z tej dyscypliny grę dla mięczków-zaraz kara konkretna za byle "trzymanie za kołnierzyki" bo takiej naparzanki to ja już dawno nie widziałem ;-( A gadka ,że nic się nie stało to mnie już dobija-człowiek wolną chwilę spędza na Zimowym ,płaci kasę za wejście i oczekuje prawdziwej wojny na tafli a tu kicha :twisted: !!! A tak na marginesie to Zavadil powinien zorganizować treningi gdzieś przy wyrębie lasu, żeby przy strzałach z klepy kije pękały a nie takie klepanie jak jest teraz!! Szkoda ,że odszedł Gabryś bo on w/g mnie strzelać spod niebieskiej i był w miarę solidnym obrońcą.Teraz jest przewaga zawodnika próbują złożyć zamek(z naciskiem na próbują)a jak to się uda to nie ma kto uderzyć -czekają że może obrońcy się rozjadą a bramkarz schowa za bramką.Pamiętam mecz z zeszłego sezonu wygrany w Tychach jak właśnie Jurek z Leonem wyjeżdżali na lód to była istna kanonada na bramę Sobeckiego,wtedy na trybunach kibice zastanawiali się kiedy którego z ich ulubieńców odwiozą do szpitala- TO BYŁO PIĘKNE!
Na razie tyle bo muszę ochłonąć po tym "nic się nie stało"z poprzedniego posta.Może ktoś się ze mną nie zgodzić ale takie mam odczucia i mam do tego prawo.Pozdrawiam i mam nadzieję na metamorfozę w meczu craxą!
SLONIU75

Postprzez robson_77 2008-11-17, 6:41 pm

Szkoda porażki, ale to był dosyć dziwny mecz - w pierszej tercji zdecydowanie lepsze Zagłębie ale przegrywało. W durgiej tercji Tychy były lepsze, ale to Zagłębie strzeliło dwie bramki. W karnych słabiutko Kubalski - na 4 karne puścić 3 bramki to wstyd. Na plus zaskoczyli mnie Antonovic i T. Da Costa, a na minus Jaros, Marcińczak i Strapko. Ważne, żeby w play-offach nie trafić na Cracovię bo leją nas regularnie. Z resztą jak najbardziej mamy szanse.
robson_77

Postprzez Przemek26 2008-11-17, 7:14 pm

Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej