Koszulki Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez sayu 2008-02-06, 12:35 am

KAVU'91 napisał(a):18 stycznia byłem na meczu Trzyniec-Litvinov, spośród 2674 divakov jak podała tablica świetlna ok. 500 osób ubranych było w czerwone lub białe koszulki Ocelari, wyglądało to całkiem fajnie z tym że na każdym meczu sponsor druzyny funduje w ramach nagród właśnie koszulki. Na tym meczu rozdali 12 sztuk, co prawda huta żelaza która sponsoruje drużynę jest pewnie dużo bogatsza od POL-AQUA ale na 2 sztuki zamiast maszynki do golenia ,suszarki czy żelazka pewnie było by ich stać. Grając 30 kilka meczy w sezonie na własnym lodowisku, a przecież nasi kibice to przeważnie te same osoby więc powoli powoli dało by to jakiś efekt .W Trzyńcu się sprawdziło-co o tym myślicie? Aha na meczu nikt nie je słonecznika bo go tam nie ma-chyba go nie znają-,jest za to piwo i gorzała a jednak wszyscy fajnie dopingują i atmosfera jest super.

W Trzyńcu atmosfera jest super i tak naprawde bedac u naszych południowych sasiadow zobaczylem co to jest hokejowy MŁYN i jak sie naprawde dopinguje ukochanej druzynie... Jak siedzielismy grzecznie w po2nych laweczkach (Ci co byli wiedza o co biega :) ), to koles przed nmi - Polak - powiedzial do nas w 2 minucie meczu o mlynie - "oni sie nie zamkna" i ... tak wlasnie bylo! Na Trybunach polowa w koszulkach Trzynca! Dodatkowo przed meczem przed lodowiskiem wymienne usciski i pogadanki pomiedzy miejscowymi, a przyjezdnymi, ktorzy swobodnie sie przemieszczali w koszulkach Sparty (bo na takim meczu bylem). Nikt nie dostal przyslowiowego wpierdol, kultura i az z kumplem przecieralismy oczy ze zdumienia i znow kolejne pytanie... czemu tak nie ma u nas... :-/ Slonecznika nie ma, bo do sliwowicy chyba za bardzo nie pasuje ;)
Co do koszulek, to moim zdaniem nagrody nagrodami i to dobry pomysl, ale kibic powinien miec mozliwosc kupienia sobie koszulki hokejowej swojej ukochanej druzyny. I to nie jakiegos bawelnianego t-shirta z importu z Chin, z nadrukiem co po 2 praniach sie spierze, tylko orginalnej koszulki klubowej (przyklady z Czech, ale i nie tylko, bo chocby z NT, Tychow, JANOWA!!!!! - Tam jakos stac klub na wypuszczenie koszulek i jakos sa w ciagej sprzedarzy i nie chce mi sie wierzyc, ze klub ponioslby na tym jakiekolwiek straty... a jestem przekonany, ze chetnych by nie braklo!
sayu

Postprzez SLONIU75 2008-02-06, 11:04 am

Może wśród forumowiczów są osoby, które mają jakiś bliższy kontakt z władzami klubu i mogły by podrzucić pomysł wypuszczenia 20-30 orginalnych koszulek.Myślę ,że rozeszły by się jak ciepłe bułeczki i klub napewno nie straciłby fortuny wręcz przeciwnie.Temacik jest już nieżle podkręcony może by to wypaliło.Jesli już nie to chociaż te "samoróbki" w sklepie kibica.Na zimowym widzi się te same twarze i są zapaleńcami, chyba duża grupa wchodzi w zakup w ciemno.Albo namiary na producenta który wykonał klubowe stroje i wtedy moze własnymi siłami coś podziałamy (jakieś wstepne koszty,np.zapisy i zaliczki w sklepiku).A co do syfu ze słonecznika-może jak nie będziemy zostawiać łupin na trybunach to pan lub pani sprzątaczka straci robotę :).ale to tylko może?
SLONIU75

Postprzez Darian 2008-02-06, 11:54 am

W tej sprawie należałoby rozmawiać bezpośrednio z Darkiem w Sklepie Kibica. 30 sztuk to jest rzeczywiście realna liczba do rozprowadzenia wśród kibiców Zagłębia. No ale warto byłoby się z tą incjatywą śpieszyć bo sezon hokejowy się już powoli kończy.
Darian

Postprzez slawek_71 2008-02-06, 12:22 pm

"Samorobki" ale na dobrym materiale,nieco cienszym jak oryginal ale rowniez git.Wlasnie ze koniec sezonu sie zbliza narazie temat wstrzymany-jesli chodzi o produkcje-projekty mile widziane.Byc moze w nowym sezonie zmieni sie nieco kolorystka nowych i wtedy dopasujemy swoje,jesli nie-robimy po staremu.Darek wie ilu jest chetnych na koszulki(wladze klubu tez) i pewnie tez sie doloza finansowo.Przypominam ze jesli ma ktos jakis ciekawy pomysl na nadruk-zglaszac sie do Darka z projektem-im wiecej tym lepiej-zawsze sie cos wybierze i zrobi inne rzeczy-bluzy,tshirty.Pozdro!

[ Dodano: 2008-02-06, 12:24 pm ]
Aha!!!! I najwazniejsze---bilety na P.O-w cenie-12 i 6 zeta !!!!
slawek_71

Postprzez Kolumb 2008-02-06, 7:44 pm

Sayu, a te ławeczki nie byly przypadkiem potrójne?! :D Ja na takich siedzialem(sektor E-levy na lini niebieskiej), bedac 13 stycznia na meczu z Karlove Vary, notabene przegrany przez Ocerali 3:4 po swietnym meczu.

Wracajac do tematu. Sam bylbym zainteresowany kupnem koszulki hokejowej jezeli tylko bylaby w sprzedazy i znam przynajmniej jeszcz 2 osoby ktore pewne tez by sie zdecydowaly !!

Poza tym ... w Trzyńcu nie dosc, ze koszulki byly rozdawane w trakcie przerwy miedzy tercjami (nie przez hokeistow) a przez "dziewczyny w pomponami". To staraly sie to zrobic tak aby na kazdy sektor przynajmniej po dwie poleciały. I ludzie dokładnie wiedzieli kiedy bedzie to robione bo czy to dziecko, czy matka, czy starszy facet, wiekszosc z kibiców wstawala z gornych miejsc i przemieszczala sie do dolnych rzedow zeby tylko zlapac koszulke. Wcale sie nie dziwie ze potem pol lodowiska jest ubrane w barwy klubowe. Jeszcze jedno... miedzy 2 a 3 tercja wylosowano wsrod kibicow 3 osoby (nr biletów) i tutaj zaczynala sie zabawa, ktora ogladali pozostali widzowie. Na srodku lodowiska ustawiany byl kask i kazdy z uczestnikow z bulika mial trafic krazkiem wlasnie w ten ze kask. na 1 osobe przypadaly 3 proby. Nagrodą byla reklamowka z upominkami ... gdzie znajdowala sie m.in. koszulka. Nikomu sie nie udalo ... ale i tak reklamowke z gadzetami otrzymywal! To jest jedna z metod zachecania do przyjscia na lodowisko. Konkursy przyciagaja na trybuny tez wiecej ludzi. Do tego w przerwie byl wystep reprezentantki Czech w jezdzie figurowej i bylo na czym oko zawiesic. O innych niuansach jak przyciagnac widownie na mecz nawet nie wspominam bo braklo by mi czasu zeby opisac jak to w Trzyncu wyglada.
I jeszcze doping w młynie - przez 3 tercje non-stop bębny, bębny i jeszce raz bębny...
Śliwowica przynoszona w piersiowkach i pita z kieliszkow...
Tylko ze tam picie zaczyna sie dopiero na meczu i to z z kulturą, a u Nas przychodzą na mecz najebani juz bez kultury ...
Kolumb

Postprzez _darthvader 2008-02-06, 8:04 pm

Zgadzam się w 100% z przedmówcami. Sam jestem zainteresowany taką koszulką, to niewątpliwie dodatkowo podnosi atrakcyjność oprawy na meczu.
Co do tego co mówił Sayu o swobodnym przemieszczaniu się kibiców drużyn między sobą. Marzę, że kiedyś i u nas tak będzie. Nie uśmiecha mi się to, że jadąc na mecz do Tychów, Janowa czy Bytomia muszę być anonimowy żeby nie dostać wpierdolu.
Wolałbym z szalikiem pokibicować swojej drużynie, ale mieć ten luksus swobody na obcym lodowisku.
_darthvader

Postprzez SLONIU75 2008-05-09, 5:08 am

Witam.Mam pytanko- czy wie ktoś może coś na temat tych koszulek "własnego projektu"? Znalazłem bowiem na necie producenta koszulek - tylko koszt takiej koszulki to 99 zł.(jeżeli będzie własny projekt wykonany np.w corelu).Gośc może wykonac projekt tylko że wtedy koszty rosną :(
SLONIU75

Postprzez koszki 2008-05-09, 10:21 am

Ja bym był chętny na taką koszulkę ale nic konkretnego nie wiem
koszki

Postprzez SLONIU75 2008-05-12, 12:56 pm

Byłem dzisiaj w Sklepie Kibica i rozmawiałem z Darkiem na temat koszulek.Sprawa wygląda tak, że koszulki będą ale dopiero około połowy lipca.W klubie czekają na podpisanie umów ze sponsorami żeby było wiadomo jakie mają być loga sponsorów.Wstępnie koszt będzie od 50 zł. w górę.Mają być takie same jak zawodników (wzór) tylko z cieńszego materiału żeby nie były za drogie-zawodnicza to grubo ponad 100 zł.Prwadopodobnie będą zbierane zapisy -może jakaś zaliczka no i rozmiarówka. Tak ,że chętni będą mogli się zgłaszać w połowie lipca - no ale gdyby ktoś był slkepie i było coś wiadomo wcześniej to warto rzucić newsa na forum.
SLONIU75

Postprzez innu 2008-05-12, 5:17 pm

Bardzo dobra wiadomość, z chęcią zamówie taką koszulkę.
innu

Postprzez _darthvader 2008-05-13, 8:29 am

No to super wiadomość. Ja już dziś się piszę na koszulkę !!!
_darthvader

Postprzez sayu 2008-05-13, 9:23 am

Z.a.j.e.b.i.s.c.i.e.!!!!! Bedzie mozliwosc zapisow na forum? Ja sie pisze od razu na dwie! :)
sayu

Postprzez koszki 2008-05-13, 10:00 am

Ja też dwie. Jedna duża a druga dla małego fana zagłębia.
koszki

Postprzez perezsaj 2008-07-06, 9:01 am

Ruszyło coś w sprawie koszulek?
perezsaj

Postprzez Przemek26 2008-07-06, 9:19 am

SLONIU75 napisał(a):Byłem dzisiaj w Sklepie Kibica i rozmawiałem z Darkiem na temat koszulek.Sprawa wygląda tak, że koszulki będą ale dopiero około połowy lipca.W klubie czekają na podpisanie umów ze sponsorami żeby było wiadomo jakie mają być loga sponsorów.Wstępnie koszt będzie od 50 zł. w górę.Mają być takie same jak zawodników (wzór) tylko z cieńszego materiału żeby nie były za drogie-zawodnicza to grubo ponad 100 zł.Prwadopodobnie będą zbierane zapisy -może jakaś zaliczka no i rozmiarówka. Tak ,że chętni będą mogli się zgłaszać w połowie lipca - no ale gdyby ktoś był slkepie i było coś wiadomo wcześniej to warto rzucić newsa na forum.

I jak sprawa koszulek?
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej