Zagłębie - Stocznia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Zagłębie - Stocznia

Postprzez bolo73 2009-02-19, 1:08 pm

Ja patrzę realistycznie i nie daję nam za dużych szans,więc nie łudzę się ale jednak mam nadzieję i wierzę bo cóż innego mi pozostało?Jak to już wiele razy było przytaczane:
"Wiara czyni cuda a nadzieja umiera ostatnia".
Gorsi na pewno nie jesteśmy,byleby tylko Przemko nie miał znowu swojego superdnia a nasi poprawili skuteczność (zwłaszcza podczas przewag).
bolo73

Postprzez mjedrek 2009-02-19, 1:18 pm

Czy ktoś może się orientuje czy jutrzejszy mecz będzie pokazywany w TVP Sport? BO niby w programie jest jakiś mecz PLH
mjedrek

Postprzez kibicnn 2009-02-19, 1:22 pm

tak jutro jest w telewizji nasz mecz
kibicnn

Postprzez LLLUUUKKK 2009-02-19, 1:41 pm

Ja bym jednak nie stawiał naszych o drazu na straconej pozycji ponieważ stocznia musi atakować, bo gra u siebie gdybyśmy strzelili pierwsi bramkę to różnie to może się skończyć trzeba wieżyc co nam pozostało. A propo prowadzenia wczorajszego dopingu uważam że spontan jaki był we wtorek był o wiele lepszy
LLLUUUKKK

Postprzez kierat 2009-02-19, 2:00 pm

Realnie patrząc to jest tak:

Założenie no 1
1 ( słownie: jeden ) mecz wygrany z drużyną Stoczniowca w sezonie 2008/2009 w czasie 60 minut. Jak Dzwonek lub Jawa będą mieli kupe szczęścia to kończymy mecz 0:0. Potem jak jeszcze nas szczęcie nie opuści wygrywamy na loterii czyli w karnych.

Tak to wygląda. Ale jak szczęścia nie będzie to przegrywamy na loterii.

Założenie no 2
Naszym wszystko wychodzi. Na dwa strzały jedna bramka. Stocznia bije w dzwon. Koniec.

Tylko dlaczego naszym ma nagle wszytsko zacząć wychodzić w piątek. Mieli dwa mecze u siebie i wszystko im tak super nie wychodziło.
kierat

Postprzez Robson_sc 2009-02-19, 2:19 pm

Dobra Kierat kij z załozeniami. W 5 meczu PO może stać się dokładnie wszystko, bo i poprzednie mecze przy tym jutrzejszym tak naprawdę nic nie znaczą . Mam nadzieję, że naszym sił wystarczy, bo wczoraj w 3 tercji było z tym słabiej na tle Stoczni. Musimy walczyć na tyle na ile nas stać nic więcej nam nie zostaje. To jest walka o naszą przyszłość, więc nie ma co kalkulować.
Robson_sc

Postprzez MrCricket 2009-02-19, 3:25 pm

Stocznia lepiej prezentuje się fizycznie od nas, my zaś przeważamy ich technicznie. Odrobny potwierdził, że jest jednym z dwóch najlepszych bramkarzy w Polsce, mimo że czasami wpuszcza dziwne klopsy. Klarownych sytuacji mieliśmy sporo, ale niestety liczy się to co wpadnie i pozostaje żal o ich niewykorzystanie :( Poziom drużyn jest bardzo wyrównany, ale jednak realnie patrząc na dotychczasowe mecze, to wywiezenie zwycięstwa z Gdańska będzie cholernie trudnym zadaniem. Ale to jest hokej, to są ułamki sekund, ogromna presja i stres zawodników i tak naprawdę każdy scenariusz jest możliwy.
MrCricket

Postprzez Darixu 2009-02-19, 5:46 pm

Wczoraj był wieczor pod znakiem niewkorzystanych sytuacji.I tercja-przewaga Zagłębia ,mnostwo niewykorzystanych sytuacji,sporo emocji.O drugiej tercji mozna powiedziec ze sie odbyła.W trzeciej na poczatku proba odrobienia strat,ale chyba pod koniec meczu zmeczenie obydwu druzyn było widoczne i pomimo swietnego dopingu i pelnej hali ludzików nic nie wychodziło naszym,chyba czuli juz uplywający czas i zblizajace sie sekundy do konca meczu.W piatek trzeba wykorzystac sytuacje takie jak wczoraj a napewno cso ustrzelimy :twisted:
Darixu

Postprzez Darixu 2009-02-19, 5:51 pm

Poza tym ,mimo iz jestem spokojnym czlowiekiem strasznie sie WKURW..ŁEM ,mozecie mi powiedziec jaki ch.uj uderzył bez powodu z sierpa naszego? chyba to był da costa..?
Chyba ostatnia minuta meczu,ostatnie chwile,stoi sobie gromadka hokeistow a tu ni stad ni z owąd ktorys ze stoczniowca(który?) wyplaca sierpa naszemu,a ten jak kloda na lód.Normalnie az na barierke skoczylem i zaraz "..TY CHU.U..!!!" Przeciez to zajebiscie niesportowe zachowanie,bez powodu komus tak wyplacic i z zaskoczenia,bez honoru....
Darixu

Postprzez Darixu 2009-02-19, 5:54 pm

Poza tym jesli to Teddy został uderzony,to byc moze ten kolo(nie wiem ktory ze stoczni) specjalnie mogl to zrobic,licząc na to, ze teddy bedzie chcial rewanzu w piatek i jesli wda sie w bojke to poleca kary.Napewno jesli sytuacja dla nas pod koniec jutrzejszego meczu nie bedzie dobra,to chyba dojdzie do rewanzu,bo nie zakladam ze teddy tak to zostawi.Pewne jest jedno,krew i pot jutro beda napewno hehe.
Darixu

Postprzez _darthvader 2009-02-19, 8:19 pm

Zgadzam się z przedmówcami, że Odrobny bronił wczoraj rewelacyjnie - jednak w co najmniej 3-4 sytuacjach to nie Odrobny obronił, tylko my nie strzeliliśmy :!: :!: :!: :!: :!: :!: Takich sytuacji w takim meczu nie wolno marnować :!: :!: :!: :!: Problem skuteczności w tym sezonie to nasza zmora, tak graliśmy cały sezon zasadniczy - mnóstwo okazji i tyle samo zmarnowanych :-(
Wczoraj 3 tercja to niestety była gra bez pomysłu, straszny chaos panował na lodzie, widać było, że naszym trzęsą się ręce i nogi a głowy gorące.
Wierzę jednak, że jutro w Gdańsku wzniosą się na wyżyny i wygrają mecz - mimo wszystko można być zadowolonym z gry Zagłębia w PO.
Na koniec muszę poruszyć sprawę Jarosa.
Rozumiem, że można nie mieć formy, że nie wychodzi gra, brakuje umiejętności itp., ale nie mogę zrozumieć jak komuś brakuje AMBICJI :!: :!: :!: :!:
Gdyby Jaros walczył jak tygrys na lodzie nikt nie miałby do niego pretensji za słabszy mecz, ale on przechodzi go obok, jeździ jak panienka, zero agresji i walki o krążek, wygląda tak jakby mu na niczym nie zależało.
Niech popatrzy na Ślusara, Bernata, Kuca, Koziołków, Teddego i paru innych po których widać jak zostawiają serce na lodzie, widać po nich typową złość sportową. U Jarosa tego nie widać - totalna olewka zarówno kolegów z drużyny jak i kibiców :czerwona:
_darthvader

Postprzez Przemek26 2009-02-19, 8:42 pm

_darthvader napisał(a):Zgadzam się z przedmówcami, że Odrobny bronił wczoraj rewelacyjnie - jednak w co najmniej 3-4 sytuacjach to nie Odrobny obronił, tylko my nie strzeliliśmy :!: :!: :!: :!: :!: :!: Takich sytuacji w takim meczu nie wolno marnować :!: :!: :!: :!: Problem skuteczności w tym sezonie to nasza zmora, tak graliśmy cały sezon zasadniczy - mnóstwo okazji i tyle samo zmarnowanych :-(
Wczoraj 3 tercja to niestety była gra bez pomysłu, straszny chaos panował na lodzie, widać było, że naszym trzęsą się ręce i nogi a głowy gorące.
Wierzę jednak, że jutro w Gdańsku wzniosą się na wyżyny i wygrają mecz - mimo wszystko można być zadowolonym z gry Zagłębia w PO.
Na koniec muszę poruszyć sprawę Jarosa.
Rozumiem, że można nie mieć formy, że nie wychodzi gra, brakuje umiejętności itp., ale nie mogę zrozumieć jak komuś brakuje AMBICJI :!: :!: :!: :!:
Gdyby Jaros walczył jak tygrys na lodzie nikt nie miałby do niego pretensji za słabszy mecz, ale on przechodzi go obok, jeździ jak panienka, zero agresji i walki o krążek, wygląda tak jakby mu na niczym nie zależało.
Niech popatrzy na Ślusara, Bernata, Kuca, Koziołków, Teddego i paru innych po których widać jak zostawiają serce na lodzie, widać po nich typową złość sportową. U Jarosa tego nie widać - totalna olewka zarówno kolegów z drużyny jak i kibiców :czerwona:

Kolejny bezbarwny występ zaliczył natomiast Marcin Jaros. – Odbyłem z nim poważną rozmowę. Mówił, że wszystko jest w porządku. Wyraźnie jednak widać, że przechodzi obok meczów. Dzisiaj zagrał dobrze tylko na jednej zmianie – tłumaczy szkoleniowiec Zagłębia, Jan Vavrecka.

Osobiście uważam że pan jaros ma ugadane z jakimś klubem i jebie Zagłebie. I raczej jutro w Gdańsku go nie zobaczymy
Przemek26

Postprzez bulion 2009-02-19, 9:44 pm

O jutrzejszym meczu od 2 minuty >> http://ww6.tvp.pl/7015,20090219883933.strona
bulion
Żółta kartka

Postprzez bolo73 2009-02-19, 9:59 pm

_darthvader
Jaros nie "gryzie lodu" bo nie czuje więzi emocjonalnej z Zagłębiem,natomiast wszyscy pozostali Panowie są wychowankami naszego klubu więc automatycznie mają inne podejście do gry w Zagłębiu.Już kiedyś o tym napomknąłem,że jeżeli nie będziemy inwestować w młodzież to nie będzie w przyszłości w Zagłębiu chłopaków z naszego regionu a tym samym nie będzie serca i ambicji wśród zawodników.
Darixu
Zawodnikiem,który zaliczył sierpa był Jarek Kuc i fakt,że dostał go niespodziewanie ale uważam,że uderzenie to nie było tak groźne na jakie wyglądało.Jarek jednak zachował się wspaniale bo potrafił wykorzystać ten moment i padł na lód jak prawdziwy bokser po ciosie nokautującym.Myślę,że on tego nie zostawi bo zjeżdżając do boksu spoglądał dokładnie kto znajduje się w boksie kar Stoczni.Tak więc możemy się spodziewać jutro walki na pięści a jeżeli wynik będzie dla nas niekorzystny to już można założyć ,że taka walka/walki odbędą się na pewno.
Jeszcze jedno.Nie mogę się z Tobą zgodzić w jednym.Uważam,że wczoraj najlepsza w wykonaniu Zagłębia była właśnie 2 tercja kiedy to stworzyliśmy naprawdę sporo konkretnych sytuacji i kiedy gra nam się zazębiała.Stocznia przecież momentami z tercji nie mogła wyjść a nam zabrakło precyzji i szczęścia aby odmienić losy spotkania.A odnośnie dopingu to też uważam,że mogło być o niebo lepiej i że do świetności wiele wczoraj zabrakło.
bolo73

Postprzez milan baranyk 2009-02-19, 11:37 pm

jestem fanem Podhala ale napisze krotko...ZLEJCIE JUTRO DUPE STOCZNI!!!!ZYCZE POWODZENIA I RADOSCI Z AWANSU! ;-) A POTEM ZGOTUJCIE PRAWDZIWE PIEKLO PLACZKOM Z KRAKOWA!
milan baranyk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej