Sezon 2008/09

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Sezon 2008/09

Postprzez Schabu 2009-02-03, 9:57 pm

Niestety nie mogłem być na spotkaniu z zarządem,poprostu siła wyższa :-(
Mam nadzieje,że ci co byli opiszą co się działo itd.
Mam nadzieję,że następnym razem będę mógł być :niezle:

Natomiast zgadzam się,że to bardzo dobra inicjatywa ze strony zarządu i za to gromkie :brawo: :brawo: :brawo:
Schabu

Postprzez zuzia_xx 2009-02-03, 10:42 pm

Zastanawiam się czy "dzieci neostrady" kiedykolwiek będą miały odwagę wypowiedzieć się publicznie jak i poprzeć swoje wypowiedzi mocnymi argumentgami..z tego co widzę część z was siedzi w kieszeni zarządu:]
zuzia_xx

Postprzez Przemek26 2009-02-03, 10:45 pm

zuzia_xx napisał(a):Zastanawiam się czy "dzieci neostrady" kiedykolwiek będą miały odwagę wypowiedzieć się publicznie jak i poprzeć swoje wypowiedzi mocnymi argumentgami..z tego co widzę część z was siedzi w kieszeni zarządu:]

Możesz rozwinąć albo zamknąć się, widać że jestes jedną z osób której odwaga sięga monitora.
Przemek26

Postprzez _darthvader 2009-02-03, 10:49 pm

zuzia_xx napisał(a):Zastanawiam się czy "dzieci neostrady" kiedykolwiek będą miały odwagę wypowiedzieć się publicznie jak i poprzeć swoje wypowiedzi mocnymi argumentgami..z tego co widzę część z was siedzi w kieszeni zarządu:]

Trzeba było przyjść na spotkanie i powiedzieć kto niby siedzi w kieszeni Zarządu ?
Popieram przedmówcę - jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to dziób na kłódkę :czerwona:
_darthvader

Postprzez zuzia_xx 2009-02-03, 10:51 pm

Przemek26 napisał(a):

Możesz rozwinąć albo zamknąć się, widać że jestes jedną z osób której odwaga sięga monitora.

Nie mam potrzeby udawadniania tego właśnie Tobie:]
Jeśli nie zrozumiałeś aluzji w wypowiedzi to już Twoja sprawa..
zuzia_xx

Postprzez zuzia_xx 2009-02-03, 10:53 pm

Jak to kto.. Ci którzy tak uparce twierdzą iż zarząd kosztem zawodników napycha sobie kieszenie:)
zuzia_xx

Postprzez sayu 2009-02-03, 11:01 pm

opiszecie w koncu co sie dzialo i jakie sprawy zostaly poruszone (a jakie nie)?
sayu

Postprzez Przemek26 2009-02-03, 11:05 pm

Kwestie odejścia Holika Luki, ogólnie kontraktów, o Zavadilu, o pzhl, o sposoringu, o tym jak ciąglę rzuca sie kłody pod nogi Zagłębia i przyjezdnych na PO
Przemek26

Postprzez slawek_71 2009-02-05, 11:10 pm

Zlecenie na Zagłębie 19:47, 2009-02-05

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

- Na polskich lodowiskach zaroi się od specjalistów do walki z dopingiem - ostrzega Wiktor Pysz, szef wyszkolenia PZHL. Jako pierwsza niecodziennego zainteresowania ze strony Komisji do Zwalczania Dopingu w Sporcie doświadczyła rezerwowa drużyna Zagłębia.

Po ostatnim meczu z Unią Oświęcim do kontroli antydopingowej zostało poproszonych aż ośmiu zawodników sosnowieckiego klubu. - Kilka dni wcześniej, po meczu w Gdańsku, również przebadano naszych graczy. To już łącznie jedenastu! Trochę dużo. Zazwyczaj losowano po trzech zawodników z każdej drużyny, więc poczuliśmy się zaniepokojeni. Gdy zapytałem o to osobę, która przeprowadzała badanie, usłyszałem, że jest "zlecenie na Zagłębie" - mówi Henryk Majewski, wiceprezes Uczniowskiego Klubu Sportowego ZSME Zagłębie.

W Sosnowcu nie brak osób, które sądzą, że komisja działa na zlecenie Polskiego Związku Hokeja na Lodzie. - Nie mamy żadnego wpływu na pracę komisji, nie jest też przez nas finansowana - dementuje Pysz. - Nasza rola zaczyna się dopiero wtedy, gdy uda się złapać nieuczciwego zawodnika - dodaje.

Karol Pawlik, dyrektor GKS-u Tychy informuje: - Byliśmy w tym sezonie kontrolowani dwa, albo trzy razy. To zawsze jest zaskoczenie. Nasi hokeiści dobrze zdają sobie sprawę z ewentualnych konsekwencji. Wiedzą, że w przypadku choroby czy kontuzji nie mogą zażywać przypadkowych środków, tylko wszystko konsultować z lekarzem lub masażystą. Jeżeli będą nieuczciwi, grozi im nawet rozwiązanie kontraktu.

http://www.sportslaski.pl/
slawek_71

Postprzez kierat 2009-02-06, 7:47 am

SMS w Sosnowcu odbija nam się czkawką. Prezes idąc z nimi na wojne chyba chce ich wykurzyć. Na hokej.net fajna wypowiedź Bartosa
kierat

Postprzez bolo73 2009-02-06, 9:18 am

Tak,o tym także mówił na wtorkowym spotkaniu Darek,że dziwnym trafem dwa razy wytypowano do kontroli jego syna oraz młodego Bernata.Wszystko szyte grubymi nićmi,osaczyli Zagłębie jak wilki i tylko czekają na to aby nas pożreć,więc musimy się trzymać razem bo jesteśmy jedną wielką Rodziną.Na spotkaniu zostało wiele wyjaśnione po usłyszeniu tych argumentów muszę stwierdzić,że łatwo nam się tutaj klika i niekiedy najeżdża na tych ludzi a prawda jest taka,że oni robią co mogą aby iść do przodu i rozwijać się.Zdają sobie doskonale sprawę,że popełnione zostały błędy ale na błędach przecież się uczymy i myślę,że wyciągną z tego wnioski aby sytuacja nie powtórzyła się w przyszłości.Tak jak powiedział Darek nie jesteśmy potentatami finansowymi i nie możemy wzorem Cracovii czy też Podhala kontraktować zawodników zarabiających duże pieniądze,my na chwilę obecną jeżeli chodzi o kasę jesteśmy średniakami. Powiedział również, że jeżeli ktoś ma jakieś pytania lub chce się czegoś dowiedzieć to może to w każdej chwili uczynić przychodząc do niego do sklepu lub na lodowisko.Tego rodzaju spotkania mają odbywać się częściej i padła propozycja aby również po zakończeniu sezonu miało to miejsce.Ogólnie spotkanie było potrzebne bo sporo mogliśmy porozmawiać i dowiedzieć się na temat przeszłości,teraźniejszości oraz zarys planów na przyszłość. I jeszcze jedna ważna rzecz,tak jak wyżej napisał kierat, bardzo dobrze byłoby gdyby SMS jak najszybciej wymiksował się z lodowiska i ze Sosnowca.Pożytku z nich żadnego nie ma a problemów mnóstwo.Niech sobie ich PZHL w Warszawie umieści.
bolo73

Postprzez kierat 2009-02-06, 9:40 am

Jeśli jesteśmy średniakiem to po co były te szumne wypowiedzi prasowe że Zagłębie chce w przyszłości nawet zawojować Europę oraz że listę życzeń Zagłębia otwierają Laszkiewiczowie?
Ale w porządku, dla mnie najważniejsze jest to że doszło do spotkania i jest to ruch ze strony zarządu potrzebny i trafiony. Jak dla mnie to najlogiczniej byłoby umieszczać ( tak jak to się działo ostatnio ) oświadczenia zarządu na stronie internetowej Zagłębia. I tak np przed następnym sezonem:

oświadczenie Zarządu Pol-Aqua Zagłębie o celu w sezonie 09/10.Celem jest jak najlepsza gra i awans do Iszej czwórki - powiedzmy. I tego się trzymamy.
A nie, w Wyborczej co innego, w Sporcie co innego, a w trakcie sezonu jeszcze co innego. Ostatnio można było wyczuć zejście z tonu naszego Prezesa i celem a raczej marzeniem jest przejście Stoczniowca. No ale ma rację bolo73 - klika się łatwo.
kierat

Postprzez Robson_sc 2009-02-06, 10:10 am

Kierat. Masz jakieś pytania to tak jak pisał Bolo przejdź się i sam zapytaj jak ewoluowały oczekiwania Zarządu względem tego sezonu.

Na spotkaniu wszystko było wyjaniane, również jeśli chodzi o kontrakty czy przedsezonowe przymiarki odnośnie poszczególnych zawodników. Fakt jest taki, że POL- AQUA tez odczuwa finansowy kryzys, do tego zmieniły się tam władze i to powoduje komplikacje. Ci co byli na spotkaniu dowiedzieli się wiele naprawde istotnych faktów z funkcjonowania klubu i przynajmniej ja po tych wyjaśnieniach murem stoję za Zarządem, bo wiem, że każdy tam robi tyle ile może, żeby ten wózek ciagnąc w dobrą stronę. A, że marzy się Nam wszystkim przejście Stoczni trudno się dziwić. W tym momencie pieniądze sponsora leżą na lodzie, więc trzeba zrobić wszystko żeby je podnieść
Ostatnio edytowano 2009-02-06, 10:31 am przez Robson_sc, łącznie edytowano 1 raz
Robson_sc

Postprzez kierat 2009-02-06, 10:19 am

Robson SC, dzięki za wyjaśnienie.
kierat

Postprzez Przemek26 2009-02-06, 3:31 pm

kierat napisał(a):Jeśli jesteśmy średniakiem to po co były te szumne wypowiedzi prasowe że Zagłębie chce w przyszłości nawet zawojować Europę oraz że listę życzeń Zagłębia otwierają Laszkiewiczowie?
Ale w porządku, dla mnie najważniejsze jest to że doszło do spotkania i jest to ruch ze strony zarządu potrzebny i trafiony. Jak dla mnie to najlogiczniej byłoby umieszczać ( tak jak to się działo ostatnio ) oświadczenia zarządu na stronie internetowej Zagłębia. I tak np przed następnym sezonem:

oświadczenie Zarządu Pol-Aqua Zagłębie o celu w sezonie 09/10.Celem jest jak najlepsza gra i awans do Iszej czwórki - powiedzmy. I tego się trzymamy.
A nie, w Wyborczej co innego, w Sporcie co innego, a w trakcie sezonu jeszcze co innego. Ostatnio można było wyczuć zejście z tonu naszego Prezesa i celem a raczej marzeniem jest przejście Stoczniowca. No ale ma rację bolo73 - klika się łatwo.

Było przyjść na spotkanie, zresztą byłeś jedną z osób na która bardzo tam czekano
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników