Sezon 2010/2011 Medalowy?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Sezon 2010/2011 Medalowy?

Postprzez koszki 2010-10-20, 8:12 pm

A te opowieści na stronie głównej :lol: :lol: :lol: , Luka odchodzi z powodów rodzinnych - czy na ostatnie spotkanie też z powodów rodzinnych wyszli z opóźnieniem ?

Panie Prezesie jak tam wycieczka do Warszawy się udała ?
Jeśli znów gówno ze sponsorem Pan załatwił to chociaż ładnie by Pan o tym gównie poopowiadał jak to w Pana stylu :twisted: :twisted: :twisted:
koszki

Postprzez fairplay1906 2010-10-20, 9:12 pm

Oficjalnie kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron. – Zrobiliśmy to dla dobra drużyny – mówi krótko prezes Zagłębia, Adam Bernat.

Dla dobra druzyny to niech prezes zabiera swoje manele i WYP**RD**A z Sosnowca.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fairplay1906

Postprzez lunatyk 2010-10-20, 9:47 pm

Całe szczęście, że nasz "kapitan" jeszcze nie odszedł. Tylko w nim nadzieja!
lunatyk

Postprzez fairplay1906 2010-10-20, 10:04 pm

lunatyk napisał(a):Całe szczęście, że nasz "kapitan" jeszcze nie odszedł. Tylko w nim nadzieja!

To jest tylko kwestia czasu jak wszyscy odejdą . Jak Prezes powiedział niedawno ,ze on najwyzej wyjdzie i zagra , to bedzie miał okazje . :lol: :lol: :lol: :lol:
fairplay1906

Postprzez Landryn 2010-10-21, 6:22 am

Czyli w szybszym trybie hokej na Zimowym obumiera. Jak dla mnie zawodnicy nie odchodzą z powodu rodziny czy z jakiś innych ale z powodu braku kasy i gównianych wyników.
Mają zapewne dość rządów w klubie i odchodzą . Poleciało już 2 , kwestia czasu jak kolejni polecą sobie.
Pisałem kilka stron wcześniej o ściągnięciu z amatorskiej ligi zawodników z sosnowieckich klubów , dla niektórych to chyba będą jedyni zawodnicy którzy zagrają w Sosnowcu .; )
Jutrzejszy mecz to będzie gra jedynie braci K i bramkarza co najwyżej .
Landryn

Postprzez bolo73 2010-10-21, 7:34 am

Nie no Landryn przesadziłeś teraz!Jak to tylko Koziołki i Dzwonek?A co z Piotrusiem,Marcinkiem, Robinkiem,Martinkiem,Oktawiuszkiem,że wymienię tylko tych najznamienitszych i najwartościowszych? Z Twojej wypowiedzi wynika,że nie doceniasz starań i wkładu w grę wymienionych przeze mnie jegomości. Tak nie można,mogą przecież poczuć się urażeni a nie chcemy tego,prawda?Nie wziąłeś pod uwagę,że mogą to przecież przeczytać i co wtedy będzie?Obrażą się i jeszcze nie wyjadą na lód,na którym co mecz przecież zostawiają hektolitry potu i swoje serducho!!!Eeee Landryn,tak nie można,trzeba być wyrozumiałym,dej spokój :lol:
bolo73

Postprzez sid444 2010-10-21, 9:09 am

Bolo 73 jesteś cyniczny...jak możesz nabijać się ze wspaniałej jazdy figurowej Marcinka i gry na bandach Oktawiuszka.
Może rzeczywiście jak to przeczytają to się w końcu wkurw. i przyłożą do gry. W końcu czy im płacą, czy płacą z opóźnieniem, ale kiedyś zapłacą, robota powinna być zrobiona. Taki mają zawód a jak im sie nie podoba to niech znajda sobie nowy. Nikt na siłę ich do hokeja nie zmusza.
Ciekaw jestem efektów rozmów w Wawie ze sponsorem naszego Prezesa? Na stronce cisza czyli pewnie nic nie załatwił...
A swoją drogą to może jak to wszystko już pierdolnie i bedziemy grać juniorami, to może wtedy przyjdą "nowi" działacze i coś zaczną budować od nowa wg. swojego planu. No chyba że Górski nie wygra wyborów i wtedy już Nowy Prezydent odsunie p.Bernata z Zagłębia i da swojego człowieka bo póki Górski jest prezydentem nic się p.Bernatowi stać nie może.
sid444

Postprzez kierat 2010-10-21, 9:27 am

Jeżeli Luka odszedł z powodów rodzinnych to trzeba to uszanować, ale jeśli to ściema i odszedł bo czekał na kase i jej nie dostał to jest to największe draństwo. Można było wywalić 2, 3 lebrów, mniejsza o nazwiska, i ich kase przeznaczyć na Luke bo jest tego wart A Galvas odszedł dlaa dobra drużyny? Jak można się pozbywać takiego obrońcy dla dobra drużyny? Wszystko to grubymi nićmi szyte.
kierat

Postprzez bolo73 2010-10-21, 9:41 am

Spokojnie,nic nie pierdolnie!Nie po to zostaliśmy wskrzeszeni by nas znowu miano grzebać.A skąd wiesz, że inny Prezydent będzie w ogóle przychylnie patrzał na hokej?Może będzie fanem rugby albo tenisa stołowego i co wtedy?Powtórzę jeszcze raz.Można wiele Bernatowi zarzucić,można go lubić lub nie,można psioczyć na niego ale trzeba sobie jasno powiedzieć,że gdyby nie ten Bernat to mielibyśmy teraz chuja a nie hokej i taka jest prawda bo jakoś nikt nie garnął się ku temu aby hokej w Sosnowcu po upadku znowu zaistniał.A byli ludzie,którzy mogli coś w tym temacie zrobić.Ktoś wyżej wymienił nazwisko Zabawy.Przy całym szacunku do gościa za to co grał to ja osobiście nie widzę go na stanowisku Prezesa.Miał zresztą swego czasu szansę i możliwości aby coś uczynić dla wskrzeszenia Zagłębia i co zrobił?Nic bo Zabawa nie jest z Sosnowca.Już prędzej Wiesiek Jobczyk ale on raczej nie podjął by się tego.Sponsora nie jest łatwo pozyskać bo nie ma mu czego zaoferować.Zero transmisji tv jedynie kilkanaście sekund migawek na regionalnej,zerowe zainteresowanie mediów więc co taki sponsor ma za interes?Sytuacja jest ciężka dla polskiego hokeja i dopóki nie znajdą się ludzie w centrali,którzy będą kumaci i przedsiębiorczy to nie widzę perspektyw na poprawę obecnego stanu rzeczy.Przecież od kilku sezonów problemy w klubach się pogłębiają.Mistrz Polski po zdobyciu tytułu o mały włos nie zaprzestał działalności.Ale z drugiej strony przykład Oświęcimia kiedy to wydawało się,że po odejściu Dworów i spadku do 1 ligi,na długo pozostaną w nicości i marazmie pokazuje,że można jednak zachęcić prywatny biznes do inwestowania w polski hokej.
bolo73

Postprzez bolo73 2010-10-21, 9:50 am

kierat nie wydaje mi się aby kasa była powodem odejścia Luki.Nikt nie jest idiotą,każdy wie co to za zawodnik i nikt tak łatwo nie pozwoliłby mu odejść.Ale z drugiej strony zastanawia mnie jedno.Skoro została podpisana klauzula czy tam coś innego,na mocy której Vlado zobowiązał się,że w tym sezonie nie zagra w żadnym innym polskim klubie to już sam nie wiem co o tym sądzić.Co do Galvasa to pewnie było tak,że gość buntował innych i wprowadzał niezdrową atmosferę w szeregi pozostałych gwiazd więc dla dobra drużyny rozwiązano z nim kontrakt.Dobrze byłoby aby Prezes z V-ce Prezesem byli z nami szczerzy i zrobili spotkanie,na którym powiedzieliby prawdę,nawet tą gorzką.Ale czy jest to możliwe?
bolo73

Postprzez Leżak 2010-10-21, 10:56 am

sid44 nie wiem czy pracujesz, ale gwarantuje że byłyś mniej efektywny w pracy nie oglądając wynagrodzenia przez kilka miesięcy, wydaje mi się że chyba nawet byś ją olał a sprawę oddał do sądu.
Jeśli chodzi o wybór nowego prezesa to wg mnie nie może to byc ktoś kto idzie na stanowisko za zasługi dla hokej ale nie ma pojecia jak zarządzac klubem (taka osoba pasuje na doradzce prezesa, wiceprezesa) a na prezesa klubu powinien zostac rozpisany konkurs.

I jeszcze pytanie do bardziej zainteresowanych, jak prawnie wygląda możliwosc odwołania przezesa Bernata z funkcji, kto może to zrobic ? prosze o odp.
Leżak

Postprzez kierat 2010-10-21, 11:04 am

bolo73 napisał(a):kierat nie wydaje mi się aby kasa była powodem odejścia Luki.Nikt nie jest idiotą,każdy wie co to za zawodnik i nikt tak łatwo nie pozwoliłby mu odejść.Ale z drugiej strony zastanawia mnie jedno.Skoro została podpisana klauzula czy tam coś innego,na mocy której Vlado zobowiązał się,że w tym sezonie nie zagra w żadnym innym polskim klubie to już sam nie wiem co o tym sądzić.Co do Galvasa to pewnie było tak,że gość buntował innych i wprowadzał niezdrową atmosferę w szeregi pozostałych gwiazd więc dla dobra drużyny rozwiązano z nim kontrakt.Dobrze byłoby aby Prezes z V-ce Prezesem byli z nami szczerzy i zrobili spotkanie,na którym powiedzieliby prawdę,nawet tą gorzką.Ale czy jest to możliwe?

Oby to było odejście na zasadzie: idź a jak sobie ułożysz sprawy rodzinne to wracaj jak najprędzej choćby na play offy - to rozumiem.Tylko jak Luka wleciał ( porwali go czy jak ?) jakieś 2 lata temu to nasi nie zostawili na nim suchej nitki.Pamiętam te określenia: lump itp.
kierat

Postprzez Leżak 2010-10-21, 11:09 am

Panowie jak do konca niewiadomo o co chodzi to chodzi o . . . Różański, Rajski, Podlipni, Galvas, Luka
Leżak

Postprzez bolo73 2010-10-21, 11:28 am

Leżak tylko,że z tego co było mówione na ostatnim zebraniu oraz w rozmowie z mediami,to zaległości Zagłębia sięgały 1 góra 2 miesięcy.Jeżeli to jest prawda to nie ma tragedii,bez przesady!W innych klubach są poważniejsze zaległości a zawodnicy jaj nie robią tylko grają (Stocznia,Janów,Raków w piłce,Odra w piłce).A u nas chuja grają od dawna,wliczam też ubiegły sezon a kasę chcą brać normalnie.Niech pokażą walkę,ambicję i zaangażowanie a będę pierwszy,który pójdzie do Bernata czy Kisiela i powiem im żeby chłopakom w miarę szybko wypłacili bo widać,że się starają i serce na lodzie zostawiają.Na chwilę obecną tak jak pisałem kiedyś wcześniej nie wypłaciłbym im nic,bo niby za co?Stawiam warunek zdobycia konkretnej liczby punktów w konkretnej ilości spotkań i wówczas możemy rozmawiać.jak idziesz do pracy i masz coś do zrobienia a tego nie robisz to ci płacą?Pewnie,że są jeszcze takie zakłady czy firmy,które płacą w myśl zasady czy się stoi czy się leży....ale normalnie jak pracownik nie wykona swojej pracy to albo po premii dostaje albo w ogóle kasy nie widzi.A tu znaleźli sobie instytucję charytatywną i tylko kasa kasa a gry nie ma.Wypierdalać i tyle w temacie.
bolo73

Postprzez Leżak 2010-10-21, 11:48 am

bolo73 z pewnego źródła wiem że zaległości są większe, i nie przekonasz mnie pisząc że normalną sytuacją jest niepłacenie za wyniki. Podstawa musi byc wypłacona ! co innego z premią, ale nawet marny zawodnik który podpisuje umowę musi miec za co życ, w przeciwnym razie po co podpisywac umowe, można się umówic "na gębe".
Jeśli zawodnik gra słabo to w każdej chwili prezes może rozwiązac umowę i pozyskac nowego lepszego zawodnika.
Leżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników