Półfinał Play-Off 07/08 Zagłębie-Cracovia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez slawek_71 2008-03-04, 7:48 pm

Podziękowania dla kibiców
Działacze i zawodnicy Zagłębia dziękują wszystkim kibicom za wczorajszy doping i wspieranie w trudnym momencie. Szczególnie w poniedziełek pokazaliście, że jesteście z hokejowym Zagłębiem na dobre i na złe.----to drugie zdanie -ehhhh az mnie w klacie sciska A mowic to moze bede mogl w piatek-teraz to charcze jak stare radio-hehehe,ale radosc wielka!!!
slawek_71

Postprzez Przemek29 2008-03-04, 8:28 pm

_darthvader napisał(a):Niech żałują wszyscy Ci którzy nie byli w niedzielę i poniedziałek na Zimowym. Takich emocji i walki dawno nie widziałem.
Natomiast po raz kolejny zawiodłem się na Ultrasach - w niedzielę wywiesili trzy flagi, a w poniedziałek olali hokeistów całkowicie. Właśnie w poniedziałek okazało się ilu nas prawdziwych kibiców jest z Zagłębiem na dobre i złe... szkoda że tak mało.

Niech ŻAŁUJĄ CI którzy pochodem opuszczali lodowisko na 3 -4 minuty przed końcem
Przemek29

Postprzez miron 21 2008-03-04, 8:34 pm

Tę bramkę (akcję ) Tadka powinni pokiazywać w przyszłm sezonie na telebimie przed meczami i w przerwach .
P.S Zdjęcia pokazane wczoraj to dobry pomysł robiły wrażenie.
miron 21

Postprzez kierat 2008-03-04, 8:44 pm

K...wa cała Polska z nas leje że na play-offach w Sosnowcu było 800 ludzi, w hali gdzie lekko wchodzi 2500. Ludzie, co jest grane? Mam wrażenie że więcej chodziło 2 lata temu i rok temu. Ktoś tutaj trafnie zauważył, że jakby przyjeżdżali obcy kibice to frewkwencja by znacznie wzrosła przez tzw.zadymiarzy.Łebków którzy by pewnie przyłazili,darli się na obcych i wychodzili nie wiedząć jaki jest wynik. Obciach jak skurczybyk.
kierat

Postprzez slawek_71 2008-03-04, 8:58 pm

220 tysiecy mieszkancow i tylko 800 kibicow hokeja-boli ale to niestety prawda. Ale jedno cieszy-ze te 800 osob bylo slychac jak 2000 a to swiadczy o tym ze te 800 ludzikow naprawde kocha hokej :))) Pozdro!!!
slawek_71

Postprzez Darian 2008-03-04, 10:15 pm

A czego się spodziewaliście?
Mam takie pytanie czy ktoś widział jakieś plakaty na mecze z Cracovią?
A jeżeli widział takowe to czy było ich wystarczająco dużo aby się rzucały w oczy przeciętnemu zjadaczowi chleba?

Dla mnie Bernat i ludzie jego pokroju to relikty minionej epoki. Ludzie którzy nie mają bladego pojęcia marketingu. Przykładem jest choćby decyzja o podwyżce i brak odpowiedniego promowania meczy hokeja w Sosnowcu.

My też nie pozostajemy bez winy. I już nie chodzi o ruch ultras (celowo piszę z małej litery), który nawet na poniedziałkowy mecz nie raczył przywieźć choć tej jedynej flagi która miała służyć hokeistom przez cały sezon. Ale o to że nie potrafiliśmy na tyle się zmotywować i zadziałać w celu rozprowania tych jakże ważnych meczy dla zagłębiowskiego sportu. Przykład hokejowych koszulek też pokazuje że stoimy kibicowsko słabiej od Podhala, Unii czy Stoczniowca.

Jednym słowem: żal.
Darian

Postprzez Bartos 2008-03-05, 12:59 am

chala9 napisał(a):220 tysiecy mieszkancow i tylko 800 kibicow hokeja-boli ale to niestety prawda. Ale jedno cieszy-ze te 800 osob bylo slychac jak 2000 a to swiadczy o tym ze te 800 ludzikow naprawde kocha hokej :))) Pozdro!!!

Akurat dobrze pamietam 1990 rok i ostatni medal Zagłębia w MP.
800-1200 to nas jezdzilo na wyjazdy nie liczac Stoczniowca, Towimoru Torun czy Podhala to na wyjazdach stanowilismy 1/3 widowni a czasami nawet i polowe (jak na meczach z Naprzodem czy GKS-em Katowice)
Na play-offy trzeba bylo przyjsc dwie godziny przed meczem, zeby kupic bilet bo nie bylo wtedy przedsprzedazy. Srednia widownia na meczach to bylo 3,5-4 tys. a na takich meczach jak z Podhalem ludzie stali jak szprotki jeden przy drugim (moim zdaniem wpuścili wtedy ok. 5 tys kibicow). Jak 5 tys ludzi spiewalo na stojąco, na caly glos i przez caly mecz to nie bylo rywali ktorym by sie nogi nie zatrzęsły :)
I gdzie to sie podzialo?

moim zdaniem czesc winy mozna zrzucic na strone Zagłębia!
otoz jesli jest takie wazne wydazenie to powinny byc newsy i zapowiedzi takich meczow na głównej stronie zaglebie.sosnowiec.pl a nie tylko na http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/ gdzie malo kto zaglada. Strona powinna byc informatorem dla kibicow i promowac wszystkie wazne wydazenia zarowno z pilki noznej, koszykowki jak i hokeja!!
Bartos

Postprzez bolo73 2008-03-05, 8:34 am

Zgadzam się z Bartosem,to były piękne czasy ale...kto powiedział,że tak być nie może?Czy frekwencja i doping musi być uzależniona od ultrasów?Nie sądzę.Czy potrzeba nam zadymiarzy i kolesi,którzy będą przychodzili na mecze tylko i wyłącznie po to aby dać upust swoim frustracjom, a którzy tak naprawdę hokej i wszystko co jest z nim związane mają za przeproszeniem w dupie?Nie,nie potrzebujemy takich osobników.Potrzebujemy dobrego zorganizowania tj.powołania klubu kibica,rozpropagowania hokeja jako dyscypliny sportu,którą można oglądać bezpiecznie całymi rodzinami (tutaj słówko do Zarządu aby wprowadził jakieś udogodnienia ku temu).Czasu do września jest sporo i ja rzucam luźną propozycję aby wziąć sprawy we własne ręce i rozkręcić to wszystko tak aby wszyscy byli zadowoleni.
bolo73

Postprzez kierat 2008-03-05, 11:45 am

NIe wiem czy ten temat już był przerabiany ale jaki jest problem z rozwieszaniem plakatów informujących o meczu? Jeśli klub na tym oszczędza, np na drukowaniu, to jest to dziwne.Czy jest to raczej problem z rozwieszaniem bo nie ma tego kto robić?
kierat

Postprzez Darian 2008-03-05, 1:49 pm

Są przecież ludzie którzy się trudnią rozwieszaniem plakatów. Poza tym jeżeli klub nie stać na takich rozwieszaczy to niech daje je kibicom do rozwieszenia.

To w interesie klubu przecież jest aby informacja o meczu dotarła do jak największej ilości osób. A to co się tyczy promocji meczów hokejowych same plakatowanie to nie wszystko. Potrzeba jest także działanie promocji hokeja i hokejowego Zagłebia. Takie choćby spotkania z hokeistami w różnych miejscach Zagłębia Dąbrowskiego z jakimiś pokazami,prezentacjami (np. żonglowania kijem krążka, pokaz ubioru hokeisty) w połączeniu z umożliwienia amatorom spróbowania swoich sił np. uderzenia krążka do bramki.

To są tylko takie przykłady co należałoby zrobić. A chodzi przede wszystkim aby wyjść do ludzi którzy na codzień nie interesują się hokejem i pokazać że jest coś takiego jak hokej w Sosnowcu i że warto oglądać tą dyscyplinę.
Darian

Postprzez kuba16 2008-03-05, 2:06 pm

Zgadzam się z wami. Uważam, że poziom gry Zagłębia jest naprwdę imponujący,a mimo to na lodowsiku świeci pustkami. Klub powinnien zainteresować się kibicami, a przełoży się to napewno na frekfencje. Sposób integracji z kibicami poprzez np. spotkania z zawodnikami uważam za dobry pomysł. A co do plakatków to nie wiem o co chodzi, ale osoby, które nie wchodzą do internetu (szczególnie starsi ludzie) lub nie śledzą dokladnie rozgrywek nie mają szansy przyjść na mecz. A plakaty nie powinny być dużym wydatkiem jak na klub na tym poziomie.
kuba16

Postprzez kret75 2008-03-05, 2:47 pm

Darian napisał(a):Są przecież ludzie którzy się trudnią rozwieszaniem plakatów. Poza tym jeżeli klub nie stać na takich rozwieszaczy to niech daje je kibicom do rozwieszenia.

Ja chciałem być zapobiegawczy i żeby nie sterczeć przed kasami na mecze z Janowem poszedłem kupić wcześniej do sekretariatu bilety a pani w sekretariacie była zdziwiona że plakatów na piastów niema i że spyta jakiegoś pana (co plakaty rozkleja) dlaczego? I bez problemu można było dostać taki plakat ;) co prawda wracając jeden na słupie ogłoszeniowym znalazłem był naklejony pod samymi nogami zupełnie nie widoczny :0
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez KaD 2008-03-05, 5:07 pm

KaD

Postprzez sayu 2008-03-05, 5:19 pm

Gol dla pasowku*asow :-(

edyta:

14 Gooooooooooooool!!!! L.Laszkiewicz wykorzystał dobre podanie od Kłysa i z 6 metrów umieścił krążek w bramce!!!!
sayu

Postprzez KaD 2008-03-05, 5:24 pm

Piesek Leszek znowu ten to nam krwi na psuje

Kłyyyyysssss!!! Po wygranym buliku huknął z 9 metrów, ale Stepokura broni!!!! Gooooooooool!!!!! Buuuurilllll!!!!!!! Huknął spod niebieskiej i krążek wpadł do sieci!!!
Ostatnio edytowano 2008-03-05, 5:25 pm przez KaD, łącznie edytowano 1 raz
KaD

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej