Przed sezonem 2007/2008

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez dziejus 2007-06-13, 5:24 pm

Prawda czy falsz ? Slyszalem ze jest mocny sponsor hokeistow ktory chce zeby hokeisci wystepowali pod nazwa firmy sponsorskiej a nie Zaglebia.Mam nadzieje ze to plota
dziejus

Postprzez KaD 2007-06-13, 6:24 pm

I tak i nie mamy nazywać się "(nazwa firmy)Zagłębie Sosnowiec " czyli będzie sponsor tytularny a co za tym idzie a no niezła kasa i walka o medale
KaD

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-14, 7:26 am

KaD napisał(a):I tak i nie mamy nazywać się "(nazwa firmy)Zagłębie Sosnowiec " czyli będzie sponsor tytularny a co za tym idzie a no niezła kasa i walka o medale

Nie bardzo się w tym orientuje mógł by ktoś przybliżyć mi nieco sylwetkę nowego sponsora (nazwa) i podać o ile już wiadomo datę pierwszej kolejki Ekstraligi.
^yoGi^

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2007-06-14, 1:06 pm

^yoGi^ napisał(a):
KaD napisał(a):I tak i nie mamy nazywać się "(nazwa firmy)Zagłębie Sosnowiec " czyli będzie sponsor tytularny a co za tym idzie a no niezła kasa i walka o medale

Nie bardzo się w tym orientuje mógł by ktoś przybliżyć mi nieco sylwetkę nowego sponsora (nazwa) i podać o ile już wiadomo datę pierwszej kolejki Ekstraligi.

7 września rusza liga.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: :)

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-14, 2:20 pm

^m@rcin^ napisał(a):
^yoGi^ napisał(a):

7 września rusza liga.

A nazwa sponsora, który ma się "wbić" w naszą nazwę, jest to już przesądzone?!Obrazek
^yoGi^

Postprzez KaD 2007-06-14, 3:14 pm

Z tego ca ja wiem to tak ale co do nazwy sponsora to nie moge powiedzieć bo nie jestem rzecznikiem prasowym Z S :D
KaD

Postprzez Przemek26 2007-06-14, 4:16 pm

KaD napisał(a):Z tego ca ja wiem to tak ale co do nazwy sponsora to nie moge powiedzieć bo nie jestem rzecznikiem prasowym Z S :D

Ale chyba nie popełnimy przestępstwa jesli podamy że nazwa tego sponsora istbiała juz zeszłym sezonie na bandach lodowiska. ;)
Przemek26

Postprzez kierat 2007-06-14, 6:55 pm

Czyli jednak Pol - Aqua. Jest już oficjalne info.

Przemek26 a co z tym plikiem filmowym dotyczącym kadry?
kierat

Postprzez Przemek26 2007-06-14, 7:11 pm

kierat napisał(a):Czyli jednak Pol - Aqua. Jest już oficjalne info.

Przemek26 a co z tym plikiem filmowym dotyczącym kadry?

No niestety nie będzie. Co do kadry. Wg. trenera Morawieckiego kadra jest już zamknięta. Ostanim który może dołączyć to Piotr Sarnik. CEL- MEDAL.
Sposnor tytularny w końcu odkryty.
;)
Przemek26

Postprzez LucasUSA 2007-06-15, 1:03 am

Zrodlo: http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4225246.html

Hokejowe Zagłębie z nowym, potężnym sponsorem!

Przedsiębiorstwo Robót Inżynieryjnych POL-AQUA będzie tytularnym sponsorem hokeistów z Sosnowca. Zespół ma walczyć o medale mistrzostw Polski, a w przyszłości nawet zawojować Europę.
Działacze długo trzymali w tajemnicy nazwę sponsora, dzięki któremu zbudowali mocną i wyrównaną drużyną. "Gazecie" udało się dowiedzieć, że stało się to możliwe dzięki firmie POL-AQUA, która od nowego sezonu dołączy do nazwy klubu.

Firma to gigant w swojej branży. Brała udział w takich przedsięwzięciach jak budowa tunelu pod "Wisłostradą" czy rurociągu "Przyjaźń".

Współpraca stała się możliwa m.in. dzięki Markowi Stefańskiemu. Prezes firmy POL-AQUA jest sympatykiem sosnowieckiego klubu i jednocześnie kibicem sportów zimowych. Ważny okazał się też fakt, że firma realizuje w naszym regionie szereg inwestycji. - Zanim POL-AQUA zdecydowała się, by nam pomóc, obserwowała nas trzy lata! W rozmowach bardzo pomogły nam też władze miasta z prezydentem Kazimierzem Górskim na czele. Z takim sponsorem nikt już nie będzie upokarzał Zagłębia! Wierzę, że rodzi się zespół na miarę tego z lat 80., który wywalczył dla Sosnowca pięć tytułów mistrza Polski - mówi z uniesieniem Adam Bernat, który prosi by docenić też wkład w ten sukces Tomasza Pawłowskiego, prezesa klubu.

Umowa sponsorska będzie obowiązywać przez najbliższy rok, ale właściciele firmy nie wykluczają, że zostanie przedłużona.

- Chcielibyśmy, żeby Zagłębie znalazło się na koniec sezonu w pierwszej trójce - mówi Małgorzata Akimowicz-Paruszewska, dyrektorka marketingu. - Rozwijamy się i gramy lepiej z każdym rokiem. Myślę, że to też nie pozostało bez wpływu na decyzję właścicieli firmy - dodaje prezes Bernat.

POL-AQUA nie chce zarządzać klubem z Sosnowca. - Nie przewidujemy, by nasz przedstawiciel wszedł do zarządu Zagłębia - mówi Akimowicz-Paruszewska. Kwota, jaką firma zasili hokejowy klub, też jest tajemnicą. Można jednak założyć, że Zagłębie, wzorem innych klubów walczących o medale, musi dysponować 2 mln zł.

POL-AQUA nie jest nowicjuszem na rynku sponsoringu sportowego. Firma od wielu lat współpracuje z Ryszardem Szurkowskim i wspiera stworzony przez niego klub kolarski Szurkowski. Firma jest też generalnym sponsorem profesjonalnej zawodowej grupy kolarskiej kobiet w Polsce POL-AQUA Pro Cycling Team.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Nadejdzie jesien i lepsze czasy... Az milo czytac takie wiadomosci.
LucasUSA

Postprzez Qni 2007-06-15, 7:50 am

POL-AQUA Zagłębie Sosnowiec ... czasem warto zrezygnowac z kasy niz byc tak ponizonym.
Bardzo "ladna" nazwe bedzie mial teraz hokejowy klub z Sosnowca ... zenada.
Qni

Postprzez kret75 2007-06-15, 8:51 am

Przynajmniej nie jakieś "pralkolodówki", a jak będzie kasa w klubie to zawodnicy będą się trzymać Zagłębia! I walka o medale stanie się realna! Jak nie o mistrzostwo to może o Puchar!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez bolo73 2007-06-15, 8:59 am

Też nie jestem za tym aby nazwa sponsora była przypinana do oficjalnej nazwy klubu ale...jeżeli dzięki temu po latach posuchy, banicji i upokorzeń ze strony innych ma to przyczynić się do wyniesienia ZAGłęBIA na szczyt (przynajmniej ten krajowy) to podpisuję się pod tym obiema rękami. Czy kibice z Wrocławia nie byli szczęśliwi kiedy to ich koszykarze pod nazwą Sląsk Eska Wrocław zdobywali seryjnie majstra i grali w Eurolidze? Czy kibice Austrii Salzburg płaczą z tego powodu,że dzięki Red Bull`owi zdobyli mistrzostwo swego kraju?Czy kibice wielkiej Barcelony protestują, że dzięki Winterthur`owi grają w finale kosza o majstra.Można jeszcze wiele takich przypadków przytoczyć ale po co?Uważam,że należy cieszyć się z faktu,że mamy dobrego sponsora i dzięki temu możemy spokojnie spoglądać w przyszłość i z nadzieją myśleć o tym,że wreszcie nawiążemy do jakże pięknych czasów z lat 80.Długo nam przyszło czekać ale głęboko wierzę,że nadchodzący sezon będzie obfitował w niezapomniane mecze i uwieńczony zostanie zdobyciem medalu, czego sobie jak i wszystkim kibicom i ludziom związanym z Zagłębiem serdecznie życzę.
bolo73

Postprzez Tomowitz 2007-06-15, 9:14 am

czepiacie się, niech się śmieją kibole innych kubów ale nazwa Zagłębie Sosnowiec nadal jest i jeśli pójdą za tym wyniki to jestem za :)
Tomowitz

Postprzez hugon 2007-06-15, 9:36 am

Pol -Aqua Zagłębie Sosnowiec ot takie czasy oby kasa była na transfery , i kontrakty zawodników wypłacana w terminie. Mam nadzieje że wracaja stare dobre czasy wtorkowo-piątkowych zmagań , a trybuny beda pekać w szwach !
Zagłębie na Mistrza Polski
hugon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej