Zagłębie - Stoczniowiec 3.XII.2006

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez miron 21 2006-12-03, 10:37 pm

Zachar jeszcze niedawno grał u nas ,jest z Sosnowca na pewnym meczu nerwy mu puściły dopominał się kary dla naszego zawodmika potem był ten palec i tak to trwa do dziś.
Trzecie miejsce było raczej od początku mało realne ,przecież na początku sezonu Unia trochę nie fair zabrała nam Wojtarowicza Maja i jeszcze kogoś ,byli nieźle zgrani z zespołem .Myślę że wtedy mimo wzmocnień skończyły się mażenia o podium .Czwarte miejsce będzie w tym sezonie sukcesem.
miron 21

Postprzez Darian 2006-12-04, 9:22 am

Wczoraj za to chciałem wyróżnić Teddego według mnie najlepszego gracza Zagłębia.Bardzo aktywny,miał wczoraj niesłychany ciąg na bramkę Stoczniowca.Poza tym wyróżnił się huknięciem Zachariasza z łokcia :lol: .
Darian

Postprzez KaD 2006-12-04, 12:50 pm

I tak po tym co widziałem w Katowicach z cracovią grali lepiej a to co wyprawiał ta pasiasta k***a to było przegięcia pały
A co do Zagłębia brakuje nam obrońców i skupiamy się na gre na kontry i nawet jak jesteśmy w tercji przeciwnika nie możemy tego wykorzystać ale iu tak wieże że w kolejnym meczu będzie lepiej

"sędzia chodź z nami pobawisz się jajami " :lol:
KaD

Postprzez Fan 2006-12-04, 4:29 pm

Jesli chodzi o sam mecz to wszystko zostalo napisane. Forma naszych zawodnikow to jedno a sedziowanie to drugie. Takich kutasow od razu powinno sie dozywotnio dyskwalifikowac.
c*** Z WYNIKAMI......
PZHL PZHL JEBAC JEABAC PZHL....
Fan
Working Class

Postprzez Pasta 2006-12-04, 8:24 pm

Przemek26 napisał(a):Czas na podudkę bo szkoda by było zacząć play-off od batalii z Tychami.

To nam chyba nie grozi bo nawet gdybyśmy skończyli sezon zasadniczy na szóstym miejscu to Tychy musiałyby być na trzecim a wątpię żeby byli niżej niż na drugim
Pasta

Postprzez gigsu86 2006-12-04, 10:34 pm

Pasta napisał(a):To nam chyba nie grozi bo nawet gdybyśmy skończyli sezon zasadniczy na szóstym miejscu to Tychy musiałyby być na trzecim a wątpię żeby byli niżej niż na drugim

nie wiem czy wiesz na jakiej zasadzie ustawia sie pary play-off ale dla przypomnienia: 1 druzyna gra z 6; 2 gra z 5; 3 z 4.....rozumiesz ?? :roll: Tychy poki co sa na 1 miejscu my na 5 i mamy tyle samo pkt co Toruń, i jesli nasi gracze zakoncza sezon na 6 miejscu zagraja z wlasnie z Tychami.....chyba ze ja cos zle rozumiem....
gigsu86

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2006-12-04, 10:42 pm

gigsu86 napisał(a):
Pasta napisał(a):To nam chyba nie grozi bo nawet gdybyśmy skończyli sezon zasadniczy na szóstym miejscu to Tychy musiałyby być na trzecim a wątpię żeby byli niżej niż na drugim

nie wiem czy wiesz na jakiej zasadzie ustawia sie pary play-off ale dla przypomnienia: 1 druzyna gra z 6; 2 gra z 5; 3 z 4.....rozumiesz ?? :roll: Tychy poki co sa na 1 miejscu my na 5 i mamy tyle samo pkt co Toruń, i jesli nasi gracze zakoncza sezon na 6 miejscu zagraja z wlasnie z Tychami.....chyba ze ja cos zle rozumiem....

sory ale 1 gra z 8 2 z 7 3 z 6 4 z 5 :)
Tak naprawdę to jeszcze nawet Unia może mieć mistrza :lol: :lol:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: :)

Postprzez gigsu86 2006-12-05, 12:13 am

^m@rcin^ napisał(a):sory ale 1 gra z 8 2 z 7 3 z 6 4 z 5 :)
Tak naprawdę to jeszcze nawet Unia może mieć mistrza :lol: :lol:

wiec dla tego cos mi sie dziwne wydawalo ze byly by tylko 3 pary play-off no ale patrzalem pod wzgledem tabeli gdzie w grupie mistrzowskiej jest 6 druzyn i dlatego mi tak dziwnie wyszlo...no ale ja sie nieznam :D
gigsu86

Postprzez Przemek26 2006-12-05, 8:11 am

Tak klub, jak i Godziątkowski wysłali wczoraj pisma do Polskiego Związku Hokeja na Lodzie. Oburzeni działacze Zagłębia nie chcą, by arbiter z Bydgoszczy sędziował mecze ich drużyny. Godziątkowski chce przeprosin i opisuje, jak go potraktowano w Sosnowcu.

Nerwowo było już podczas meczu - sosnowieccy kibice oskarżali Godziątkowskiego o stronnicze sędziowanie i sprzyjanie drużynie Stoczniowca Gdańsk. - Pod koniec spotkania w moją stronę poleciały z trybun różne przedmioty, gdyby nie ochrona, nie mógłbym spokojnie zejść do szatni - żali się. - To nieprawda, sędzia mógł co najwyżej usłyszeć parę epitetów - odpowiada Tomasz Pawłowski, prezes klubu.

Po meczu Godziątkowski czekał w szatni na pieniądze. – (...) Zjawił się jednak człowiek, który poprosił mnie do sekretariatu, ponieważ - jako to określił – "w delegacji są jakieś błędy" - wyjaśnia.

Pawłowski: - Sędzia rozpisał delegację z Warszawy, a jak wiadomo, pochodzi z Bydgoszczy. Chcieliśmy to wyjaśnić. Co w tym złego? W konsekwencji zapłacilibyśmy przecież o 100 zł więcej - tłumaczy.

Godziątkowski: - U góry było bardzo nerwowo. Nieznane mi osoby krzyczały mi w twarz, że sprzyjałem drużynie z Gdańska. Zostałem też pomówiony o to, że przyjechałem do Sosnowca razem z zespołem Stoczniowca. To bzdura! Wszędzie podróżuję własnym samochodem. Mogę przedstawić rachunki, z których wynika, że tankowałem w niedzielę wieczorem w okolicach Częstochowy - podnosi głos.

Pawłowski: - Nie można mówić o żadnym pomówieniu. Wyraziliśmy tylko taką obawę. Pan Godziątkowski zachowywał się tymczasem bardzo arogancko. Żuł gumę i trzymał ręce w kieszeniach. Na koniec rzucił nam w twarz: "Nie chcecie płacić? To spier...!".

- Nic takiego nie powiedziałem. Łatwo miotać oszczerstwami. Słowa przeciwko słowom - broni się Godziątkowski.

- Mam świadków - odpowiada spokojnie Pawłowski.

Sędzia podkreśla, że nie był pewien, czy podpisać rachunek, ponieważ bał się, że potem nie dostanie pieniędzy.
- To się w Sosnowcu zdarzało i to często. Potem człowiek czeka latami, aż wypłacą mu to, co mu się należy - dodaje. Działacze Zagłębia podkreślają jednak, że czasy, gdy ich klub nie płacił sędziom, to już przeszłość. Teraz rachunki regulują na bieżąco.

Godziątkowski zarzuca też klubowi z Sosnowca, że podczas meczu nie działał system monitorujący przebieg spotkania (...) oraz fakt, że na koniec meczu nie wybrzmiała syrena. - Monitoring działał. Wszystkie bramki są nagrane. Na temat syreny się nie wypowiadam. Może zawiódł człowiek, w tym wypadku sędzia - kończy Pawłowski.

Hehehe , k***a co za ścierwo. Jaka ochrona . Od kibicó[url] dziliła go ławka rezerwowych, był tylko zwyzywany szkoda :( że tylko.
A przedmioty , k***a widziałem na lodzie karton po soku i to daleko od tego pedała.
Niech sam spierd....[/url]
Przemek26

Postprzez SCORPARO 2006-12-05, 9:00 am

...ten ... "człowiek" (??) kpi sobie z wszystkich w żywe oczy. Podobnie jak Przemek widziałem karton po soku (na dodatek pusty), lecący po zakończeniu spotkania na taflę. Po mojemu, to powinien się cieszyć że schodzil z lodu akurat od strony "Vip'ow" - druga strona aż kipiała z wściekłości po ostatnim gwizdku.
SCORPARO

Postprzez Przemek26 2006-12-05, 10:41 am

Na górze sektora za "stolikiem sędziowskim" , była na statywie rozłożona kamera. Chyba bo tak było widać z naprzeciw, czy ktos nagrywał ten mecz, i czy jest on gdzieś dostępny?
Przemek26

Postprzez SCORPARO 2006-12-05, 11:54 am

O ile sie nie mylę to nagrywał to pan Podsiadło... sądzę że na użytek "własny" (czytaj.: klubu). Mecz nagrany w 100 % z dwóch kamer (byla relacja w TVP3) - więc i materiały są w eventualnej "wojnie z "pasiakami".
SCORPARO

Postprzez miron 21 2006-12-05, 7:30 pm

Widzę że działacze staneli na wysokości zadania .Bardzo dobrze że ktoś bęcwałowi powiedział prawdę w oczy,i że nie byli to tylko kibice.Poza tym nawet w niechętnym Zagłębiu Sporcie napisali że widział faule tylko jednej drużyny,niewidząc ewidentnych fauli Stoczni.
miron 21

Postprzez Łuki19 2006-12-06, 6:59 am

Będzie konfrontacja Tomasza Pawłowskiego, prezesa hokejowego Zagłębia Sosnowiec, i Huberta Godziątkowskiego - sędziego, który prowadził ostatni ligowy mecz drużyny z Sosnowca. Jak napisaliśmy w "Gazecie", po niedzielnym spotkaniu ze Stoczniowcem Gdańsk Godziątkowski miał powiedzieć do działaczy Zagłębia: "Nie chcecie płacić? To spier..."

- Na razie znam tylko pisemne relacje. Poprosimy obu panów do Warszawy, doprowadzimy do konfrontacji i wtedy przekonamy się, kto zawinił - mówi Ryszard Molewski, przewodniczący WGiD.

tod - Gazeta Wyborcza
Łuki19
Obserwowany

Postprzez miron 21 2006-12-11, 11:31 am

Była już ta konfrontacja?
miron 21

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej