Przymiarki do sezonu 2006/2007

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez zgredos 2006-05-12, 5:31 pm

HrabiaZąbek napisał(a):Jedna firma, której nazwa trzymana jest na razie w tajemnicy, ma sponsorować nowy klub i najprawdopodobniej jeden z jej szefów stanie na czele zarządu. W przyszłym tygodniu być może będą znane kolejne szczegóły tworzenia nowego klubu.

O tym tajemniczym sponsorze prasa pisze już od dawna, ale jakoś nic z tych rozmów nie wychodzi. Mnie to dziwi bo każdy sponsor inwestując w sport chce się w ten sposób reklamować, a ta firma nie chce ujawnić swojej nazwy. Do niedawna bardzo liczono, że strategicznym sponsorem będzie "Koksownia Przyjażń" ale niestety Koksownia wycofała się
zgredos

Postprzez hokejkilers 2006-05-12, 6:09 pm

ja słyszałem że ma to być szef firmy Energo-Pol (sponsorowali też hokej w zeszłym sezonie) ALE PONOĆ JUŻ TO NIE WAŻNE pane Brenat jest fachowcem co do tego nie ma dwóch zdań w pozbywaniu się sponsorów jest po prostu najlepszy
hokejkilers

Postprzez YOOSHKY 2006-05-12, 6:19 pm

Dzis w "Sporcie" wyczytalem ze sponsor jest, ale kto nim jest na razie nie chca mowic. Przedstawiciel sponsora ma byc szefem zarzadu. Chyba by nie mowili ze jest jakby nie bylo. Prawda Zgredos?
YOOSHKY

Postprzez Franz 2006-05-12, 9:17 pm

Dziwny to musi być sponsor co nazwy nie chce podać, przecież dla niego to już byłaby reklama. Może że to jakaś mafia ;) .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez zgredos 2006-05-13, 9:50 am

YOOSHKY - ja nie mówie że nie ma rozmów z ew. sponsorem, ale dziwi mnie że ten tajemniczy sponsor nie chce ujawnić swojej nazwy. Przecież jak ktoś daje kase na sport (a hokej jest b. drogim sportem) to liczy na reklam.
zgredos

Postprzez zgredos 2006-05-14, 11:41 am

I jeszcze jedno YOOSHKY na środowym zebraniu w klubie nie zjawił się nikt z przedstawicieli tego tajemniczego sponsora. Ponoć mają być na następnym walnym zebraniu.
Co do transferów to narazie w miare pewny jest tylko Jaworski
zgredos

Postprzez HrabiaZąbek 2006-05-14, 10:03 pm

Oprócz Jaworskiego są zaklepani Puzio i Grobarczyk.Co będzie natomiast dalej??Cas pokaże.
HrabiaZąbek

Postprzez BrzydaL 2006-05-15, 3:16 pm

Trenuje Cinalski, ostatnio w Toruniu.
BrzydaL

Postprzez hokejkilers 2006-05-23, 8:17 am

Tomasz Jaworski rozpoczął wczoraj treningi z drużyną hokejowego Zagłębia Sosnowiec. 35-letni bramkarz był ostatnio zawodnikiem Unii Oświęcim.

gazeta.pl
hokejkilers

Postprzez Wuzel 2006-05-27, 7:03 pm

- W środę podpisałem kontrakt z Zagłębiem. – powiedział 28 letni, Twardy. – Mam małe dziecko i chcę być na miejscu. Na pewno oczekiwano w Cracovii z mojej strony trochę lepszej gry m.in. przez kontuzje nie mogłem zaprezentować się z lepszej strony. – dodał zawodnik.

- Jestem zadowolony z warunków, jakie będę miał w Sosnowcu. Tworzy się tu ciekawa drużyna, zobaczymy o co będziemy walczyć, wszystko wyjdzie na lodzie. Wybrałem Zagłębie, bo tu mam dom i małe dziecko. Postanowiłem z żoną, że zostajemy tutaj a propozycje miałem też z innych klubów m.in. powrót do Gdańska. – powiedział Rafał Twardy.

W poprzednim sezonie w Cracovii Kraków wystąpił w 36 spotkaniach w których zdobył 10 bramek i zaliczył 7 asyst, na ławce kar spędził 8 minut. W sezonie 2004/2005 w Cracovii w 43 spotkaniach zdobył 9 bramek i zaliczył 8 asyst, na ławce kar spędził 18 minut kar. W barwach Stoczniowca (2003/2005) zdobył 29 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej (16+13) rozegrał 33 mecze i przesiedział 14 minut na ławce kar. W sezonie 2002/2003 występował w Zagłębiu Sosnowiec rozegrał tam 49 spotkań, strzelił 19 bramek a przy 14 podawał oraz 14 minut przesiedział na ławce kar.

hokej24
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez miron 21 2006-06-01, 11:03 am

Podobno odchodzi Jasicki . Jeśli to prawda to wielka szkoda, to zawodnik który nie odpuszcza i nie bał się twardej gry .Poza tym strzelał ważne bramki w play off w 2 ostatnich sezonach.
miron 21

Postprzez Madball 2006-06-03, 2:25 am

Madball

Postprzez hokejkilers 2006-06-03, 2:54 pm

Transferowe niespodzianki hokejowego Zagłębia

Jest duża szansa, że hokeiści Zagłębia powalczą w przyszłym sezonie o pierwszą czwórkę. Zespół trenerów Jarosława Morawieckiego i Krzysztofa Podsiadło trenuje bardzo ciężko po dwa razy dziennie. - Mariusz Puzio i Tomasz Jaworski [obaj ostatnio Unia Oświęcim - przyp. red.] są dla reszty drużyny wzorem profesjonalizmu. Zawsze gotowi do zajęć, nie marudzą - uśmiecha się Adam Bernat, wiceprezes klubu. Na treningach i grillach, jakie działacze organizują zawodnikom, regularnie pojawiają się wiceprezydenci Sosnowca Ryszard Łukawski i Zbigniew Jaskiernia. - Bez wsparcia miasta o budowie silnej drużyny nie mogłoby być mowy - podkreśla Bernat.

Kolejnym zawodnikiem, który podpisał kontrakt z Zagłębiem, jest Marek Koszowski z Naprzodu Janów. - Nie zrezygnowaliśmy jeszcze z Łukasza Zachariasza. Szykujemy też jeszcze dwie następne niespodzianki - zdradza Bernat. Z naszych informacji wynika, że są duże szanse, że koszulkę Zagłębia założy znany na polskich lodowiskach Czech Karel Horny. Stanie się tak, jeżeli zawodnik nie dogada się z Cracovią. Pisaliśmy też, że klub interesuje się Waldemarem Klisiakiem z Unii Oświęcim. W Sosnowcu czekają też na przyjazd braci Gabriela i Teddy'ego Da Costa. - Kadra będzie liczyć docelowo 24 zawodników. Tak więc na pewno przyjdzie nam się jeszcze z kimś pożegnać - podkreśla Morawiecki.

„Koszok” podpisał w Sosnowcu

Chciałbym spróbować jeszcze raz swoich sił w Ekstralidze, dlatego zdecydowałem się podpisać kontrakt w Zagłębiu Sosnowiec. Jeśli dojdą wszystkie transfery, o których słyszałem to będziemy walczyć o wysokie cele – powiedział Hokej.Net, Marek Koszowski.

W tamtym sezonie miałeś szansę powrotu do Ekstraligi gdyż zainteresowany był Tobą GKS Tychy?

- Tak, ale sercem byłem z Naprzodem Janów i wierzyłem, że awansujemy do Ekstraklasy, jednak się nie udało.

Ciekawa ekipa szykuje się w Zagłębiu, jakie masz cele na zbliżający się sezon?

- Wiem, że celem zarządu jest awans do „czwórki”, jednak jeśli dojdą do skutku wszystkie transfery o których słyszałem, to epika będzie mocna i moim marzeniem będzie walka o jeszcze wyższe cele – zakończył Koszowski.

37-letni zawodnik występował w Naprzodzie Janów, Podhalu Nowy Targ, GKSie Katowice oraz w GKS Tychy.
Źródło: Hokej.Net
hokejkilers

Postprzez hokejkilers 2006-06-07, 3:13 pm

Jeśli ktoś wczoraj oglądał Informacje sportowe na regionalnej 3 to wie o czym mowa a jeśli nie to ja powiem mówili i poikazywali naszą drużyne ipowiedziane było że Teddy da Costa podpisze kontrakt oraz Waldemar Klisiak jeśli to prawda a wydaji mi się ze tak jest to bedziemy mieć mocną pake na sezon 2006/2007
hokejkilers

Postprzez BrzydaL 2006-06-07, 8:17 pm

Teddy i Gabriel beda z nami.
BrzydaL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej