Mecz o 3 miejsce 07/08: Zagłębie Sosnowiec-Podhale Nowy Targ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Uruk 2008-03-16, 9:35 pm

Wygrali dziś dla nas. A reszta się nie liczy. Dzięki chłopaki.
Uruk

Postprzez innu 2008-03-16, 9:56 pm

Według mnie grają już troszkę inaczej niż za Morawieckiego, jeszcze brakuje tego ostatniego podania czy lepszego wykończenia. Ziaja też dzisiaj pokazał klasę myślałem, że te jego parady leżąc to fart w środowym meczu, a tu dzisiaj powtórka z rozrywki xD
innu

Postprzez kret75 2008-03-16, 10:07 pm

KaD napisał(a):a może i w czwartek przyzwyczajenia wpisałem piątek ;)

Mecze o III miejsce
ZAGŁĘBIE - PODHALE 1:2
18 marca Nowy Targ; wtorek
20 marca Sosnowiec; czwartek ;) i myślę że zagramy, bo chyba Jozef już trochę łapie co i jak z drużyną :/

A i jak to Podhale nie chciało wygrać, w słupki to specjalnie trafiali ;) nie powiem bo "oko" to oni mają ;P

[ Dodano: 2008-03-17, 4:20 am ]
http://www.hokej.sport24.pl/news/show/5 ... e_podhalu/

Do karnych pierwszy podjechał Teddy Da Costa. Zanim Francuz ruszył do krążka, dostał dobre rady od zawodników Podhala. - Mówili, jak mam strzelić, a każdy co innego - uśmiechał się. Da Costa pchnął krążek do przodu, a ten prawie się nie ruszył. Gdy poprawił, guma uciekła mu niemal pod bandę. - Oj, wesoło nie było. Wiedziałem jednak, że muszę kontynuować próbę, byle do przodu. Mój problem wziął się z tego, że po robieniu lodu na tafli stała woda. Zwróciłem na to uwagę sędziemu, ale ten kazał strzelać - opowiadał Da Costa, który mimo fatalnego początku jednak trafił do siatki. Po chwili jego wyczyn skopiował najlepszy na lodzie Vladimir Luka i wygrana gospodarzy stała się faktem.

Brązowe medale przyjechały do Sosnowca... ale zaraz po meczu wyjechały. Co żadnego z zawodników Zagłębia nie zmartwiło, bo to oznacza, że rywalizacja o miejsce na podium wciąż trwa.

Cenne krążki przywiózł do Sosnowca Leszek Lejczyk, dyrektor sportowy Polskiego Związku Hokeja na Lodzie. Nie mogło być inaczej, bowiem zawodnikom z Nowego Targu brakowało do zakończenia rywalizacji już tylko jednej wygranej.

Sosnowiczanie mieli i mają jednak inne plany. - Pierwszy mecz z Podhalem to była porażka w regulaminowym czasie gry, druga już po dogrywce, dziś wygraliśmy po karnych. Co nas teraz czeka? Zwycięstwo w Nowym Targu, a na koniec pewna wygrana w Sosnowcu! - śmiał się Bartosz Stepokura.

Bartek tu się niema co śmiać, tylko jazda po zwycięstwo !!!!!A te krążki do Sosnowca jeszcze wrócą ;)))
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez kierat 2008-03-17, 8:05 am

Przemek26 - podzielam zdanie. Jeśli ktoś był i widział super grę naszych zawodników to byliśmy chyba na innych meczach. Poza pierwszą piątką da Costy, która jak jest na lodzie to coś się dzieje, i nielicznymi wyjątkami nic nie można pozytywnego napisać. Podhale jest lepsze i to widać głym okiem, ale do ogrania.Trzeba tylko reprezentować zaangażowanie z meczów z Cracovią. A tego niestety jest brak. Realnie patrząc w Nowym Targu wybiją nam hokej z głowy. Pozdrawiam
kierat

Postprzez kret75 2008-03-17, 10:41 am

Chyba jednak jedziemy na sparing ;(

http://e-hokej.pl/newsydetal.php?d=1,1,1261

– Chętnie pojadę znowu do Nowego Targu. Ostatnim razem zjedliśmy tam wspaniałą kolację – śmiał się po meczu słowacki trener Zagłębia Jozef Zavadil.

Po pierwszym meczu Zagłębie – Podhale jeden z zawodników z Nowego Targu na pytanie dlaczego zgolił zarost, przecież trwają play-offy, powiedział krótko: - Robota już skończona.

Zawodnicy obu drużyn i w tym meczu potwierdzili opinię swojego kolegi, że poważna praca już za nimi… Przez długie minuty z lodowiska wiało nudą. Akcje się rwały, przez większość meczu rzadko dochodziło do klarownych sytuacji podbramkowych, które na krótko ożywiały niespełna tysięczną publiczność. Ale jednak kilka akcji wartych było obejrzenia, gdyby nie ich zakończenie. Gdyby przeprowadzić rywalizację na najbardziej kuriozalne wykończenie akcji kandydatów do pierwszego miejsca byłoby co najmniej kilku kandydatów.

O tym meczu można byłoby napisać, że się odbył i nic więcej, gdyby nie ostatnie trzy minuty. Wtedy zaczęły się emocje. Zawodnicy jakby spostrzegli, że czas byłoby coś strzelić, bo trzeba będzie zagrać dogrywkę. Akcje zyskały na tempie, ale celowniki napastników były fatalnie nastawione, a poza tym i Ziaja i Stepokura wyraźnie mieli wyraźną ochotę sobie pograć. Na 50 sekund przed końcem dogrywki Zbigniew Podlipni trafił w słupek i trzeba było stanąć do rzutów karnych.

Da Costa i Luka byli bezbłędni, Zapała i Sroka nie wykorzystali swoich najazdów i za dwa dni trzeba zagrać kolejny mecz w Nowym Targu.

Leszek Lejczyk, który z ramienia PZHL pojawił się w Sosnowcu z brązowymi medalami nadrabiał miną. Czeka go jeszcze jedna podróż.

- Jak się nie strzela, to się dostaje – skomentował filozoficznie drugi trener Szarotek Tadeusz Kalata.
– Wygramy ten brąz – zapewniał po meczu Karel Horný.

Zadowolenie nie krył prezes Zagłębia Adam Bernat. Uznał widocznie, że kolejny mecz, to okazja dla nowego szkoleniowca, aby przyjrzeć się zawodnikom, a wiadomo, że nadchodzi czas selekcji w składzie.

– Z niektórymi trzeba będzie się rozstać. Liczyliśmy na coś więcej. Przyjdą nowi, prowadzimy już rozmowy – tłumaczył Bernat. – Trener Zavadil chce ściągnąć kilku zawodników ze Słowacji i Czech, ale na pewno zostanie Luka, Holik i Da Costa i w przypadku tego ostatniego, będziemy się starać, aby w końcu uznać go za Polaka. Być może podczas zjazdu PZHL zaproponujemy rozwiązanie, aby cudzoziemcy nieprzerwanie grający w PLH dwa lata nie mieli już statusu cudzoziemca, tak jest np. w Czechach. Marzy mi się ściągnięcie do drużyny wychowanków Zagłębia, którzy tułają się po innych miastach, ale wiem że niektórych się nie da, bo mają już podpisane wieloletnie kontrakty. Ale mogę powiedzieć, że większość naszych chłopców wyraziła chęć powrotu.
Szczegółów z kim negocjuje Zagłębie, prezes Bernat nie chciał jednak zdradzić.

Tylko jak by wygrali teraz dwa sparingi z Podhalem, to świętowalibyśmy BRĄZ po 18 latach :/
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez SLONIU75 2008-03-17, 10:53 am

Bardzo się ucieszyłem ,że nie widać na tafli nr.9 i nr.8(nie miał kto przeszkadzać naszym :) !).Co z Waldkiem ! jakaś kontuzja czy coś innego?

[ Dodano: 2008-03-17, 11:28 am ]
Niechże Bernat kupi Pawlakowi jakiegoś manekina lub coś w tym rodzaju-i nic nie robi tylko trenuje z tym akcje obronne przy bandach , bo jest tak cienki w tym ,żezal patrzeć .Zero agresji u tego chłopaka!Duszak i spółka w obronie na maxa zagubieni przy szybszych akcjach przeciwników.Widac było jakby brak komunikacji-jeden blokuje zawodnika a drugi zamiast do gumy to też ruszał do blokowania a krążek niejednokrotnie dla przeciwnika.BRAWA WIELKIE DLA KURY-DOBRA ROBOTA! Godny zastępca JAWY! No i co do napastników- myśle ,że powinni na treningach mieć zaslonięte 90% bramki a strzelać np. w odslonięte "okienko" lub przy słupku! Strzelając w środek bramki to nawet juniorkowi ciężko strzelić gola.
SLONIU75

Postprzez kierat 2008-03-17, 12:55 pm

gazeta.pl

- Hokej lubi indywidualności, ale tak naprawdę najważniejszy jest kolektyw. Cieszę się, że zagraliśmy dobry mecz. Jestem w Polsce ledwie dwa tygodnie, a myślę, że już mam na koncie mały sukces. Nauczyłem zawodników, jak grać w obronie mądry, zdyscyplinowany hokej - uśmiechał się Jozef Zavadil, który wygrał w polskiej lidze po raz pierwszy.

No, chyba lekka przesada. A te akcje Podhala 2:1, chyba ze trzy. A nasza "obrona śmierci"
Labryga - Pawlak?
kierat

Postprzez KaD 2008-03-17, 6:34 pm

Zagłębie wciąż walczy o brąz. Sosnowiczanie potrzebują dwóch zwycięstw, Podhale jednego - we wtorek kolejny mecz w Nowym Targu. Dodajmy, że do zespołu z Sosnowca wracają: wychowanek klubu obrońca Rafał Cychowski (ostatnio TKH Toruń) oraz Gabriel Da Costa (Polonia Bytom).

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
KaD

Postprzez Robson_sc 2008-03-17, 6:43 pm

"Cycek" w formie bedzie wzmocnieniem Gabriel tez no i Tadziu ma kolejny powod by zostac. Dodajac do tego to , że ponoć rozmawiaja z Kucem to juz 2 wychowankow by do nas wrocilo. Wyjeli by jescze mlodego Rutka z Bytomia z powrotem i jak na poczatek byłoby spoko:)
Robson_sc

Postprzez PaprykarZ19 2008-03-17, 7:30 pm

Wg mnie mecz był całkiem fajny, ale jakoś tak nieporadnie obie drużyny grały.. Brakowało mi Waldka Klisiaka, jego doświadczenia i zaciętości w grze, musi zostać na przyszły sezon!(gdzieś czytałem,że jest do odstrzału..) Popis bramkarzy, czyli to co lubię najbardziej ;D ale trzeba przyznać, że napastnicy obu drużyn im szczególnie nie utrudniali zadania, no i szczęście też było po ich stronie..
Mam nadzieję, że te ich obietnice dotyczące walki o brąz nie są rzucane na wiatr!
PaprykarZ19

Postprzez slawek_71 2008-03-17, 10:35 pm

slawek_71

Postprzez kret75 2008-03-18, 5:54 pm

Zagłębie: Stepokura - Pawlak, Labryga, Puzio, Horny, M. Kozłowski, Gabryś, Duszak, Jaros, T. Kozłowski, Belica, Holik, Dronia, Ślusarczyk, Da Costa, Luka, Chabior, Klisiak
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez miron 21 2008-03-18, 6:22 pm

16 min - Horny sam na sam - poprzeczka
14 min - Puzio wprost w Ziaje
miron 21

Postprzez Kolumb 2008-03-18, 6:24 pm

Cisnąc Panowie, cisnąć ...

0.01 Początek I tercji

10.00 wciąż bez bramek w Nowym Targu

17.00 bez kar, bez goli
20.00 koniec I bezbarwnej tercji

ciekawa relacja :D hehe
Ostatnio edytowano 2008-03-18, 6:27 pm przez Kolumb, łącznie edytowano 1 raz
Kolumb

Postprzez kret75 2008-03-18, 6:26 pm

19 min akcja Suura z Voznikiem, drugi w ostatniej chwili przyblokowany przez obronców
Obrona nawet działa oby tak dalej tylko celowniki do poprawy
Ostatnio edytowano 2008-03-18, 6:29 pm przez kret75, łącznie edytowano 1 raz
kret75
Osiedle Piastów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej