MECZE WYJAZDOWE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez _darthvader 2008-02-18, 8:54 pm

Cały problem w tym, że jeśli nadal będziemy rozumować w ten sposób, że kibic przeciwnej drużyny to nasz śmiertelny wróg, to dajemy tylko pretekst władzom PZHL i klubów do takich zakazów. Zgadzam się z Darianem, że taki układ jak Polonii z Unią to co innego niż Polonii z Zagłębiem, ale przecież tu nikt nie mówi o jakiś "sztamach" kibicowskich tylko o umożliwienie normalnego kibicowania swojej drużynie. Chyba nie przeszkadza nikomu, a mnie na pewno że w Sosnowcu zasiądą kibice np. z Janowa. Będzie doping, może czasem niezbyt elegancki :), może i się kibice nawzajem trochę powyzywają (mam nadzieję, że nie przez cały czas), a po meczu każdy pójdzie w swoją stronę. Czytałem na forum wiele o swobodzie kibiców na meczach w Czechach i na Słowacji - może czas wziąć z nich przykład? Sam nie przepadam za Ślązakami, ale to nie znaczy że mam się z nimi tłuc na meczu! Możemy się tłuc na słowa w dopingu !!!!!
_darthvader

Postprzez slawek_71 2008-02-18, 9:55 pm

I ja tez tak mysle.Wkoncu po to sie jedzie za druzyna ,zeby byc z nimi caly mecz.Jesli na prowokacje przecinikow odpowiemy ignorancja to wkoncu im sie znudzi i dadza sobie luz.Slowne utarczki miedzy gorolami a hanysami zawsze byly wpisane w repertuar widowiska-ale wcale nie musi tak byc caly mecz."Wymienic"pare zdan miedzy soba i dalej robic swoje,albo wogole nie wdawac sie w "dyskusje".Chociaz to ostanie nie bardzo bedzie realne ;)).
slawek_71

Postprzez bolo73 2008-02-18, 9:56 pm

I tu jest pies pogrzebany bo o ile ja myślę podobnie jak _darthvader to obawiam się,że zawsze znajdzie się kilku oszołomów którym same potyczki na słowa nie wystarczą.Uważam,że potyczki słowne znakomicie pozwalają rozładować napięcie, wyzwiska i obelżywe okrzyki są jak najbardziej do przyjęcia ale mówię zdecydowanie NIE burdom i rozróbom oraz wszelkim bijatykom.I jeszcze na koniec...pamiętam jak na początku sezonu padło hasło,że w sezonie zasadniczym nie będą wpuszczani kibice drużyn przyjezdnych ale na play-off ma się to zmienić.I teraz pytanie do władz hokejowych:kto i co zrobił w tym temacie???
bolo73

Postprzez slawek_71 2008-02-18, 10:05 pm

A nic nie zrobili dlatego ze nie ma chetnego coby wzial odpowiedzialnosc na siebie-przyklad z zeszlego sezonu-mecz z Cracovia.Moze gdybysmy sami sie probowali dogadac z kibicami Janowa poprzez wladze Janowa to by przystali na taki uklad-przyjezdzacie dla druzyny nie dla burd.Wiadomo sa to wieksze koszty dla klubu,ale i wieksze zyski.Teraz juz za pozno na takie spotkania ale kto wie jak to bedzie w przyszlosci.

[ Dodano: 2008-02-18, 10:12 pm ]
Na "ustawkach" tez obowiazuja pewne prawa dogadane przez obie ekipy-niby ci najgorsi,najbrutalniejsi etc.A jednak umowa jest umowa-slowo drozsze od pieniedzy.
slawek_71

Postprzez kret75 2008-02-18, 10:20 pm

A kto się miał tym zająć? Teraz toczy się walka o krzesełka w PZHLu i trenera reprezentacji! Kibice są mało ważni!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez sayu 2008-02-18, 11:19 pm

Bylem juz na Janowie i powiem, ze hala malutka i mam nadzieje, ze wszyscy chetni sie tam pomieszcza... :-) Dla niezdecydowanych powiem... ruszac dupy, bo bedzie super klimat i zwyciestwo!!! :) Siedzialem za boksem naszych grajkow i kilka znajomych twarzy z Zimowego spotkalem... :) Co do zorganizowanego dopingu na wyjazdach, to na chwile obecna trzeba zaciskac zeby i nie krzyczec ZAGŁĘBIE ZAGŁĘBIE!!! Zawodnicy i tak czują, że na Jantorze nie są sami! A co dopingu na Janowie, to go po prostu nie ma, jedynie wyzwiska pod adresem Jarosa, Jawy, Morawieckiego, Puzona, Holika, Gabrysia, Hornego... chyba nikogo nie pominalem ;) do tego niemieckojezyczne przyspiewki i super flaga klubowa wymiarow A2 "łod bajtla sam łaża na hoka" czy jakos tak... :)))
sayu

Postprzez stasiu1971 2008-02-18, 11:21 pm

no nas z Janowa nad waszą ławka zawodniczą było z 40 co najmniej i nawet mogliśmy głosno pobić brawa przy strzeleniu bramki i po za 2 oszołomami nikt na nas nie bluzgał ,ale jak pisał przedmówca zawsze sie znajda jakieś oszołomy co by byli chetni do bujki,w szczegulnosci jak małe co nie co spozyją.Pozdro dla normalnych kibiców

innu napisał(a):Ktoś wie, gdzie dokładnie jest Jantor, jakimi autobusami/tramwajami mozna tam dojechac z centrum?

tramwaj 15 do Szopienic a później 12,72,109 Nikiszowiec kościół i do hali 50 metrów

sayu napisał(a): jedynie wyzwiska pod adresem Jarosa, Jawy, Morawieckiego, Puzona, Holika, Gabrysia, Hornego

co do wyzwisk to pod adresem Jarosa i Klisiaka i nikogo wiecej ,ale to już lecą od czasów jak i grali w Unii :)
stasiu1971

Postprzez _darthvader 2008-02-19, 11:35 am

To fakt, że w tym sezonie to już pewno nic się nie zmieni (a szkoda). Ale od następnego sezonu może warto pomyśleć nad takimi układami, niezależnie od tego czy PZHL i kluby wyrażą zgodę na przyjazd kibiców drużyn przyjezdnych. Myślę, żę wśród kibiców każdej drużyny jest zdecydowana większość normalnych kibiców. Sam powiedziałeś Stasiu, że poza 2 oszołomami nikt na was nie bluzgał, ale na pewno wolelibyście być w barwach swojego klubu i oficjalnie dopingować. Ja też jak jestem u Was na Jantorze to nie mogę w pełni wykrzyczeć miłości do mojego klubu - a powinienem mieć taką możliwość, możliwość legalnego i oficjalnego dopingu a nie krycia się po kątach. Skoro PZHL nie ufa kibicom i ich najzwyczajniej olewa, to czas najwyższy żeby to kibice pokazali władzom polskiego hokeja i klubom, że oni są tu najważniejsi i dla nich są te zawody, że potrafią się dogadać mimo dzielących ich zaszłości.
Pozdrawiam wszystkich kibiców hokeja !!!!!!!
_darthvader

Postprzez slawek_71 2008-02-19, 12:23 pm

Cieszy sprawa ze ktos sie dolaczyl do tematu"dogadania sie" miedzy soba jezeli sytuacja sie nie zmieni.Napisze szczerze ze mialem obawy zapodac taka propozycje-ale widze ze jest git.:) Mozna dodatkowo postarac sie o imienne identyfikatory dla kazdego kibica-masz-wczhodzisz-nie masz-wypadasz.W razie jakiegos zamieszania maja goscia na tacy.Ale to dopiero w przyszlosci(oby nie),obysmy mogli jechac normalnie tak jak na pilke chlopaki jezdza.Pozdro i do zobaczenia(szkoda ze nie do uslyszenia tez)na Jantorze.!!!!
slawek_71

Postprzez lilly.white 2008-02-19, 4:56 pm

Mnie to osobiście cholernie wkurza,bo jeżeli jadę na mecz to chciałbym kibicować swojej drużynie!!!!Tylko tego porozumienia między kibicami nie będzie ,jeżeli my sami nakręcamy taką atmosfer!!!!!
Z forum Naprzodu,autorstwa "zagłębiaka":"No cwele to pora ruszac na ta wies Janow czy jak tam sie to zwie,Dzisiaj dostaniecie kurewki lekcje hokeja i jezyka polskiego barany bez szkoly.Zaglebie platne 1.9 2k poszly pewna kaska $$$ dzieki wam cwele do zobaczenia w W Waszym chlewie

Czesc Czesc Zaglebie Zegna Wies"
Nic tylko pogratulować inteligencji i nie wiem jeszcze czego!!!Brak słów...
lilly.white

Postprzez _darthvader 2008-02-19, 6:16 pm

No cóż, tacy idioci zawsze się znajdą, zarówno po naszej stronie jak i po stronie kibiców drużyny przeciwnej. poprostu trzeba olewać tego typu jawne prowokacje. Podoba mi się pomyśl chali9 z tymi identyfikatorami. Dobry pomysł.
_darthvader

Postprzez slawek_71 2008-02-19, 10:16 pm

OJ dalibysmy dzisiaj szkole kibicowania Janowianom!!! Az mnie wykrecalo na boki tak mi sie wydzierac chcialo a tu dupa!!!Cichosza trzeba bylo siedziec i tylko lekki usmieszek na twarzy sie pojawial-ehhh!!! Chyba juz wiecej nie pojade bo od stresu to depresji dostane-hehe.Slonecznika to zezarlem chyba ze 3 kilo zeby gebe zatkac. ;))) A tak do tematu wracajac-jezeli PZHL nie wymysli jakiejs normalnej decyzji to musimy sie zebrac, wziac sprawy w swoje rece i przy pomocy klubu pewnie cos sie da zalatwic.Sprobowac mozna.
slawek_71

Postprzez Przemek26 2008-02-20, 6:20 am

Dopóki nie będzie tak jak w piłce , że jak nie ma sektora gości ( a teraz to jedynie chyba Podhale, Stocznia i My ) to nie ma grania i cześć.

[ Dodano: 2008-02-22, 9:29 pm ]
Dzisiejszy mecz Stoczni z Podhalem w Gdańsku oglądała zorganiowana grupa kibiców z NT z flagami
Więc jednak można
Przemek26

Postprzez slawek_71 2008-02-25, 9:06 am

Przemek26 napisał(a):Dopóki nie będzie tak jak w piłce , że jak nie ma sektora gości ( a teraz to jedynie chyba Podhale, Stocznia i My ) to nie ma grania i cześć.

[ Dodano: 2008-02-22, 9:29 pm ]
Dzisiejszy mecz Stoczni z Podhalem w Gdańsku oglądała zorganiowana grupa kibiców z NT z flagami
Więc jednak można
-mozna ale dlatego ze gorale trzymaja ze stocznia,tak jak janow z piernikami. A w Nowym Targu jest sektor dla gosci-caly pleksą odgrodzony.

[ Dodano: 2008-03-07, 11:43 pm ]
No to moze chociaz na maly final zarzad pomysli i postara sie zorganizowac wyjazd do Nowego Targu-maja sektor dla gosci i to wcale nie byle jaki!!!
slawek_71

Poprzednia strona

Powrót do Hokej