novack napisał(a):Zastanawiam się jak wyglądałoby porównanie kwot za wykup Sulewskiego i rocznego kontraktu Fidziukiewicza? Obawiam się,że kwoty są zbliżone do siebie, ale przydatność zawodników już zbliżona nie jest.
Kwoty pewnie nie poznamy chyba, że Prezes gdzieś się pomyli i akurat powie prawdę. Nie wiem czy pamiętasz jak Widzew wykupił sobie Oziębałę u nas bo kwota odstępnego była śmiesznie bardzo niska. Zapewne Dudek miesięcznie więcej wyciąga.Gorzej, że rzeczywiście chłopak wczoraj zaliczył wyjątkowy falstart. Jestem daleki od tego aby po jednym meczu stawiać na nim krzyżyk ale nierzadko widać jak piłkarze robią różnicę już od pierwszej chwili. Vide- nasz portugalski Niuniuś. Natomiast mocno dziwię się, że obstają przy tym Christovao, który ma ważny kontrakt w Serbii. Gdyby wolnym grajkiem - to co innego. Mam wrażenie, że to bardziej jakiś akt desperacji w obecnej sytuacji w przodzie. Natomiast chłopak prezentuje się raz lepiej - jak z Wisłą gdzie przy ustawieniu z trójką obrońców mógł sobie pohasać, a z ŁKS-em - gdzie zagęszczano obronę - znacznie gorzej. A tak właśnie będą wyglądały mecze w I lidze. W każdym razie może i solidne wrażenie, ale np. w porównaniu z jakością gry jaką co od samego wejścia prezentował np.Niuniek- nie da się porównać.
Poza tym chciałbym dodać, że o wiele lepsze wrażenie na mnie zrobiła gra na stoperze grajka ŁKS-u z nr 24. Oczywiście w porównaniu z naszymi defensywnymi dupigrochami. Większość akcji likwidował z dużą pewnością i spokojem. A wszak ŁKS to beniaminek I ligi. I to po fuksiarskim awansie.
No i na koniec pytanie. Czy z tym stanem kadrowym będziemy cokolwiek walczyć o awans
W naszym klubie rzeczą nienornalną byłoby gdybyśmy mieli już przyklepaną kadrę z pozyskanymi konkretami zarówno z tyłu jak i z przodu. Prezes - póki co - na razie milczy. Choć nie liczę na nic więcej aniżeli na standardowe wypowiedzi jak z zeszłego roku typu, "będziemy chcieli się utrzymać ale jak będziemy grać dobrze to może o coś więcej." Nie tego ludzie oczekują