Pierwszy mój wpis zrobiłem na szybko bo zdenerwowanie a trudno zrozumieć-
DLACZEGO tak się dzieje w naszym Klubie. Jest sprawa oczywistą ,że młody Prezes
zatrudnił trenera bez doświadczenia , licencje obronił Pan Smyła nie tak dawno.
Prezes podpisując umowę z trenerem związał sobie ręce węzłem nie do rozwiązania
i to jest problem dla obu Panów.
Nas oddanych Kibiców interesuje gra drużyny i jej pozycja w Tabeli. Sytuacja jest
taka ze od dłuższego czasu Kibice Zagłebia nie przychodzą na Ludowy nie akceptując
poczynań trenera i wyników druzyny. Stawiam sobie pytanie CZY DRUZYNA AKCEPTUJE
TRENERA SMYLA

Brak doświadczenia tego Pana uwidocznił się w ubiegłym Sezonie - w trójmeczu na
Ludowym grając z Bytowem - Chrobrym i polonią Bytom ugraliśmy 2 pkt a do AWANSU
zabrakło 3 pkt.
Sytuacja w bieżącym sezonie powtarza się na Ludowym w tej rundzie straciliśmy 15 pkt.
W meczu z Legionovia zmiany trenera to KATASTROFA z boiska zdejmuje Dudka, Araka,
Matusiaka i Przemka - najbardziej wartościowi zawodnicy którzy mogą jedną czy drugą
akcją zmienić wynik meczu i jak Zagłębie miało wygrać ten mecz

Ocena trenera i drużyny jest niedostateczna a przy tym obrywa Prezes, ze nie reaguje na
to co się dzieje i racja Prezes powinien reagować odpowiednio .
Stawiam pytanie a co by się stało jeżeli drużyna zajmuje premiowane miejsce i nie przystąpi
do rozgrywek w wyższej klasie? Brak odpowiedniego budżetu - gramy w klasie niższej, ale
Kibice widzą że drużyna gra a Klub działa jak należy - u nas tego nie ma.
Trener i drużyna założyli sobie pętle że HO, HO - pozostało 15 spotkań do rozegrania = 45 pkt
aby zając miejsce premiowane AWANSEM należy zdobyć 68-70 pkt, Zagłębie posiada obecnie 30 pkt.
To co wyszperałem to Zagłębie buduje plan spotkań sparingowych na Wiosnę np. mecz z Wisła Kraków
z tego można wnioskować że Sztab szkoleniowy ten sam, może jakieś transfery do drużyny.
Kończąc - DUŻA DZIURA - czarno widzę.
Pozdrawiam
tadeusz